• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona ve Evlilik

Korona yüzünden Düğün iptal olsun mu?

• Dügün zaten gereksiz, nikah yeterli

OY: 103 78,6%
  • Dügün olmazsa olmaz

OY: 28 21,4%

• Ankete Katılan
    131
İlk kez evlendim düğün yapmadım kına nikah yetti arttı gelinliğimi de giydim. Ama bu durumda evlenmek mantıksız sonuçta evet bir kere evleneceksin. Kınası dış çekimi alışverişi derken hepsi şuan olmayacak şeyler en iyisi sonbaharı düşünmek bence

Valla ben dugun dusunmuyorum, cok yorucu. Onun yerine arkadas & akraba guzel bir mekana davet edip fasil yaparim.

Balayi isterim, bir de gelinlikle fotograf cekimi onemli benim icin. Cesme sokaklari olabilir, Venedik olabilir, Portekiz olabilir guzel bir yerde cekim yaptircam gelinlikle. Benim icin en onemli madde gelinlik, yanimdaki damat kim o pek onemli degil:olamaz:

Sorun bakalim evleniyor musun diye aday adayi yok ama plan bu :KK200:

Benim ailemde düğün yapmak istemeyen çiftler oldu. Her seferinde aileler olay çıkartti. Benim cok güzel bir düğünüm oldu. Yani ben yine düğün isterdim. Ama düğün yapmadan evlenenlere de laf etmem. Herkesin kendi tercihi. Ama bizim kültürde dediğim gibi bir çok aile karışıyor

Merhaba,
Kafamı kurcalayan bir soru var. Şimdi bu korona tedbirleri muhtemelen uzayacak.
Bu durumda tanıdığınız biri ilk evliliğini düğünsüz yapsa kötü düşünürmüsünüz?

Bu belirsiz süreyi
  • beklemek doğru mu sonucta ilk kez evleniyorsun
  • yoksa zaten düğün olmasa da olur, sonuçta düğün yapıp kimseyi memnun edemezsin mi?

Ilk ve tek evliligimi dugunsuz yaptim.
Kotu niye dusunsunler adam mi öldürdüm?

10 kere daha evlensem düğünsüz evlenirim.

Sizin ne istediginiz önemli. Dugun yapsan da yapmasan da olumsuz yorum yapanlar olacak.

Ablam dugun yaptigi icin hala cok pisman :) Yillarca o borclari odedik ya evliligin tadini cikaramadik ki akilsiz basim der hep, keske mis gibi doya doya tatil yapsaydik oraya harcadigimiz parayla en azindan degerdi diyor.
Acikcasi bende dugun yapmayi hic hic dusunmuyorum ve istemiyorum. Sadece nikah yapacak olmama ragmen ben ertelerdim, boyle uzucu ve bunaltici aylarda o mutlulugu tam anlamiyla yasayamazdim gibi geliyor. Nikaha da yakinlar katilamiyor, sadece iki sahit oluyor. Ve sonrasinda da esinle guzel bir tatil veya gezi olanagi yok. Genel olarak dusunmeli bence.

Tanıdığım biri evliliğini düğünsüz yapsa aferin akıllı insanmış derim.:KK9:
Neden mi?
Gerçekci olalım bir düğün yapsanız en az salon düğünü bile ;şu limonata- pasta ikilisi olan düğün ; en az 20 30 bin. (Istanbul)
Zaten kir düğünü veya yemekli düğün en az 100 bin.
Bir de bunun ev kurması var. O da en az 50 bin desek. 10 binde gelinlik, damatlık desek. 10 binde fotoğraf, kuaför, balayı desek. Etti 170 bin.
Bu 170 binin bir de ödemesi olur. Diyelim 200 bin.
Diğer tarafta sırf ev kurması maliyeti 70 bin var. Kredi çekilse 200 bine göre çok daha çabuk biter.

Yanı bir de ekonomik gerçekler var. Çeyrek altın olmuş 607 tl.
En yakın birkaç akraba dışında bu devirde kimse kimseye 607 tllik altın takmaz. O yüzden 200 binin maliyeti çok zorlar.
Onun yerine 70 bin daha kolay ödenir.

Diğer sorulara cevaplarım ise;
Ben olsam sonbahara kadar beklerim. Sonbaharda baktım bitmedi sırf ailelerin katıldığı sade bir nikah yapıp geçerim.

Ikıncı soru için ise; evet bu devirde kimseyi memnun edemezsin. Benim bir tanıdığım kır düğünü yaptı. Çok güzeldi. Yemekler iyiydi. Ona bile laf ettiler..
Insanlar artik düğünleri Hollywood ünlülerinin düğünleri ile kiyasliyor. Çıta arşa cıkmış durumda.

Yanı o yüzden bence düğün bu zamanda gereksiz.
Eğer 1, 2 yıla çocuk da düşünüyorsanız çok gereksiz.
100 bin ekstra yapılacak masraf yerine, O 100 bin biriktirilse çocuğunuz olunca 6 ay ücretsiz izne bile çıkarsınız. Veya araba alırsınız. Veya ileride ev peşinatı olur..
Ileriyi düşünün..Bir nikah yapın geçin..

Bu salgın geçince düğün yerine çok güzel bir otele 1 hafta gidin.. mesela ölüdeniz.. ohh mis..

Son düzenleme:
Tanıdığım biri evliliğini düğünsüz yapsa aferin akıllı insanmış derim.:KK9:
Neden mi?
Gerçekci olalım bir düğün yapsanız en az salon düğünü bile ;şu limonata- pasta ikilisi olan düğün ; en az 20 30 bin. (Istanbul)
Zaten kir düğünü veya yemekli düğün en az 100 bin.
Bir de bunun ev kurması var. O da en az 50 bin desek. 10 binde gelinlik, damatlık desek. 10 binde fotoğraf, kuaför, balayı desek. Etti 170 bin.
Bu 170 binin bir de ödemesi olur. Diyelim 200 bin.
Diğer tarafta sırf ev kurması maliyeti 70 bin var. Kredi çekilse 200 bine göre çok daha çabuk biter.

Yanı bir de ekonomik gerçekler var. Çeyrek altın olmuş 607 tl.
En yakın birkaç akraba dışında bu devirde kimse kimseye 607 tllik altın takmaz. O yüzden 200 binin maliyeti çok zorlar.
Onun yerine 70 bin daha kolay ödenir.

Diğer sorulara cevaplarım ise;
Ben olsam sonbahara kadar beklerim. Sonbaharda baktım bitmedi sırf ailelerin katıldığı sade bir nikah yapıp geçerim.

Ikıncı soru için ise; evet bu devirde kimseyi memnun edemezsin. Benim bir tanıdığım kır düğünü yaptı. Çok güzeldi. Yemekler iyiydi. Ona bile laf ettiler..
Insanlar artik düğünleri Hollywood ünlülerinin düğünleri ile kiyasliyor. Çıta arşa cıkmış durumda.

Yanı o yüzden bence düğün bu zamanda gereksiz.
Eğer 1, 2 yıla çocuk da düşünüyorsanız çok gereksiz.
100 bin ekstra yapılacak masraf yerine, O 100 bin biriktirilse çocuğunuz olunca 6 ay ücretsiz izne bile çıkarsınız. Veya araba alırsınız. Veya ileride ev peşinatı olur..
Ileriyi düşünün..Bir nikah yapın geçin..

Bu salgın geçince düğün yerine çok güzel bir otele 1 hafta gidin.. mesela ölüdeniz.. ohh mis..
Cevabınız için teşekkürler. Bende ayni düşünüyorum ama desteğe ihtiyacım vardı. 🥰 zaten kimseyi mutlu edemiyecegiz en azindan bu sekilde para biriktirip ev aliriz. Hem onca strese girmeyiz

Merhaba,

Bu belirsiz süreyi
  • yoksa zaten düğün olmasa da olur, sonuçta düğün yapıp kimseyi memnun edemezsin mi?
Evlenince düğün vs gibi törenlerin ne kadar gereksiz olduğununanlıyosun

Merhaba,

Bu belirsiz süreyi
Birkere yaşıyorsun sonra çok pişman olursun. Ailenle zamanın tadını çıkart hazırlıklarını geniş geniş yap ve doğru zamanı bekle bence 🤷‍♀️ Evlilik ne kadar güzel olursa olsun en güzel günler aile ile olandır unutma☺️ Özlersin bekle ve tadıyla evlen

Maksat sevdiğin insanla hayatını birleştirmekse abartı törenlere gerek yok. Bundan sonra hayatımız asla eskisi gibi olmayacak. Şimdi olmadı düğün 5 ay sonra oldu mesela insanlar koşa koşa gelmeyecek ki aşı bulunana kadar.

3 günlük dünya sevenler kavuşsun, düğün de olmasa da olur. Zaten altın fiyatları arşa çıktı millet de gelmez düğüne :-)

Korona yokken de sade nikahla evlenen tanidiklarimiz oldu kotu filan dusunmedim, kimsenin de kotu dusundugunu duymadim. Cahil insanlar boyle dusunurler ve konusurlar anca.
Biz dugun yaptik ama benim için olmasa da olurdu, amaç sevdigin adamla birlikte bir hayata başlamak zaten. Şu korona zamaninda dugun gibi bir etkinlik derdine düşüp eşimle ayri kalmazdim ben olsam ama bazilari için hayati önemli tabi...

Back
X