• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada misafirlik ??

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.316
2.214
133
Pandemi sebebiyle bu ay iftara kimseyi cağırmayı düşünmüyorduk.
bir kuzenim var bize yakın oturuyor.
ben sürekli evdeyim o çalışıyor.
Ailem ramazanın başında "sakın sen özel olarak X'i de çağırma.O çağırırsa da gitme" dedi.Ben de tamam dedim. Ama o bugün nezaketen kendi beni çağırmaya tenezzül bile etmeyip direk "müsaitseniz size iftara gelebilir miyim" diye yazmış. Pandemi sürecinde olmasak tabi buyur gel derim ama pandemi var ve benim mesafeli olmak isteyeceğimi tahmin bile etmiyor ...
Bunu düsünüp önce kendisi çagırsaydı ben pandemiyi bahane edip gitmeyecektim ve bu şekilde normal karşılardı. Ama o direk "müsait misiniz" deyince pandemiyi söylesem kırılır mı ?
Güncelleme: Yasak saatlerini söyleyip ben de gelmeni çok isterim ama yasaklar kaldırıldıktan sonra gelsen senin icin daha iyi olur dedim.o da önce tamam dedi sonra da "normalde yasak saatlerinde birbirimize gidip geliyorduk biraz garip geldi ama önemli degil" dedi.
Oysaki gidip geldigimiz zamanlar kısıtlamaların bu kadar fazla olmadıgı zamanlardı.Allahım ya 😂

Son düzenleme:
(sözde) samimi oldugumuz bir kuzenim var bize 5 dk mesafede oturuyor.ben sürekli evdeyim o çalışıyor.
Ailem ramazanın başında "sakın sen özel olarak X'i de çağırma.O çağırırsa da gitme" dedi.Ben de tamam dedim. Ama o bugün nezaketen kendi beni çağırmaya tenezzül bile etmeyip direk "müsaitseniz size iftara gelebilir miyim" diye yazmış. Pandemi sürecinde olmasak tabi buyur gel derim ama pandemi var ve benim mesafeli olmak isteyeceğimi tahmin bile etmiyor ...
Bunu düsünüp önce kendisi çagırsaydı ben pandemiyi bahane edip gitmeyecektim ve bu şekilde normal karşılardı. Ama o direk "müsait misiniz" deyince pandemiyi bahane etsem kırılır mı ?
Annemle bile görüşmüyorum. Benim ve sevdiklerimin canı kıymetli. Siz kendinize ne kadar değer veriyorsanız artık. Onun kalbi benim canımdan kıymetli ise görüşürdüm. Yani bu sizin bileceğiniz iş.

Sakın ha cağirmayin, çalışıyor aldiysa virüsü size bırakır. Benim ailemde 7 kişi böyle oldu, ev içi bulaş dışardan fazla yayılıyor. Pandemi bahane değil aslında asıl sebep, hafta sonu neden yasaklar var, birçok cok esnaf dükkanı kapatıyor ama boşuna gezmek isteyen kendi kendine gezmeye kapi buluyor.

Vaka sayıları 63 bine ulastı ustelik calisıyor siz evdesiniz. Bu bahane değil. guzel bir dille yazın canım kimseye gitmiyorum kimseyi de kabul etmiyorum.

Biz annemle aynı mahalledeyiz. Annem ramazanda hergun gelirsiniz bizde iftar yaparız diyordu. simdi zaten 19.00 da yasak var gitmiyorum. esim calisiyor onlar icinde risk. sagol anne pandemi var ben yemegimi yapıyorum dedim. hem sizin hem bizim iyiliğimiz icin dedim.

Siz de gayet tabi söyleyebilirsiniz.

Öncelikle pandemiyi neden ‘bahane’ ettiğini anlamadım. Bahane değil ciddi bir sorun çünkü. Niyetiniz kuzeninizi sadece istememek olsa bile pandemi gerekçesini kullanabilirsiniz, kırılacak bir şey yok.
Yani bahane gibi mi düsünür onu demek istedim yoksa gelmesinde sorun yoktu diğer yıllar. Bir de hayatı kendi isine geldigi yaşaması kötü.ben eğer bir yere davet edilmek istesem bir yere(ki bu pandemide istemem) önce onları davet ederim acaba gelcekler mi bu pandemide diye.ama o direk sormus "bugün size iftara gelebilir miyim musaitseniz" diye. Cevap vermedim henüz

sinirli bir insan değilim ama ortalık hastalıktan kırılırken hala fıldır fıldır gezmeye çalışanlara bi tane patlatasım geliyor. coronadan kimseyi kabul etmiyorum canım de, yok illa gelecem banane falan demez diye umuyorum
Demez öyle. Bir de kendini davet ettirmek istemesi de ayrı saçma.Normal ramazanlarda bile karşı taraf davet ediyor.Ama bu pandemide kendisi teklif ediyor ilginc

(sözde) samimi oldugumuz bir kuzenim var bize 5 dk mesafede oturuyor.ben sürekli evdeyim o çalışıyor.
Bunu düsünüp önce kendisi çagırsaydı ben pandemiyi bahane edip gitmeyecektim ve bu şekilde normal karşılardı. Ama o direk "müsait misiniz" deyince pandemiyi söylesem kırılır mı ? Bir de gelip de "iftara gelebilir miyim" diye sormasını tuhaf bulmakta haksız mıyım sizce ? Pandemi olmasa zaten ben direk çagırıyordum ama geçen yıl cagırmadım hic.bu yıl gelmis kendini davet ettirmek istiyor ilginc.
Hastalık dolayısıyla korkuyorum ve kimseyle görüşmüyorum inşallah hastalık bitince kahve iceriz de

sinirli bir insan değilim ama ortalık hastalıktan kırılırken hala fıldır fıldır gezmeye çalışanlara bi tane patlatasım geliyor. coronadan kimseyi kabul etmiyorum canım de, yok illa gelecem banane falan demez diye umuyorum
Hamileyim her gün coronadan ölen hamile kadın haberleri okuyorum. Doktora kontrole gitmeye korkuyorum. Ben bu hallerdeyken saçma sapan sebeplerle, evde bunaldığı için gezmeye gidenlere çok kızıyorum, hakkımı helal etmiyorum. Vaka olmuş 63.000 ki bence daha fazla her gün yüzlerce insan ölüyor adamın umru değil bana dokunmayan virüs bin yaşasın kafasında. İftara gelebilir miymiş ay küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum zıkkım ye deseydniz

Çocuklar hasta ya da ben hastayım deyin uydurun bir şeyler .Banada ilginç geldi önce kendi çağırmadan size gelmek istemesi.Zaten sizi çağırsaydı ilk siz cevabını verirdiniz kimseye gitmiyoruz diye o da gelemezdi

Bana pandemiden farklı olarak çirkin geliyor.
Belki durumum müsait değil, belki iftara birşeyler hazırlayacak maddi gücüm yok, belki evimde birşey yok. Ne büyük terbiyesizlik kendi kendini davet ettirmek.
Ben olsam pandemiden çok düşüncesizliğine bozulurdum ve "hayır pandemi var maalesef" diyip gelmesini engellerdim.

Aklınız varsa çağırmayın. İstanbul'a gitmek durumunda kalıp eve gelen yoğun misafirden covid kapıp döndük eve🤦 Asla kabul etmeyin, şu an covidle mücadele eden biri söylüyor size bunları.

Yasak var zaten farkında mısınız ne iftarı? Kırılan da kırılsın istediği kadar artık bıktık bu sorumsuz davranışlardan. Siz de sebebi olmayın kimsenin.

Herkese de önerim çevrenizde böyle ona buna gidip gelen kim varsa şikayet edin eş dost demeden.

Bunu düsünüp önce kendisi çagırsaydı ben pandemiyi bahane edip gitmeyecektim ve bu şekilde normal karşılardı. Ama o direk "müsait misiniz" deyince pandemiyi söylesem kırılır mı ? Bir de gelip de "iftara gelebilir miyim" diye sormasını tuhaf bulmakta haksız mıyım sizce ? Pandemi olmasa zaten ben direk çagırıyordum ama geçen yıl cagırmadım hic.bu yıl gelmis kendini davet ettirmek istiyor ilginc.
Peki bisey sormak istiyorum evinden market haric cıkmamıs insanların covid oldugunu görüyorum ben bi fiil hep dısardayım kapmadım kendimi örnek göstermiyorum yqnlıs anlaşılmasın, sadece pandemin gercek anlamı ülke nüfüsunun en az 4/3 ücünün hastalıgı gecirmesi, bağısıklık kazanması anlamına geliyor geri kalan 4/1 ise kaptıgını bilmeyen fark etmeyenler olarak anlatılabilir, bu kosullar altında siz misafir almayın tamam ona bisey diyemem fakat gerçekten bu sürec en az 2 sene bizle ve siz ben vs kapmadan gececek te sakın sakın sanmayın...

Back
X