• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada misafirlik ??

Para koymuyor millete çok. Aslında bu şekilde yakalananı sağlık sisteminde en son sıraya atacaksın. Mesela yoğun bakımda 1 kişilik yer kaldıysa bunu almayacaksın. Bakacaksın sistemde cezası varsa en sonda beklesin sırasını. Kendi etti kendi buldu çünkü. İş yerinden, otobüsten mecbur kapanları öne geçireceksin.

zaten bu cezalar eminimki affediliyordur, kimsenin birşey ödediğini sanmıyorum. şu an değilse de nasılsa ödemezsem 1-2 yıla af gelir kafası var millette.
sokağa çıkmaktan ziyade ev ziyaretlerini önlesek o zaman biter bu corona.
bizim iş yerinden iki kişi beraber iftar yaptıkları için corona oldular mesela, bugün duyduk.
eğitimle, kültürle de alakası yok. bilinç yok insanımızda.

zaten bu cezalar eminimki affediliyordur, kimsenin birşey ödediğini sanmıyorum. şu an değilse de nasılsa ödemezsem 1-2 yıla af gelir kafası var millette.
sokağa çıkmaktan ziyade ev ziyaretlerini önlesek o zaman biter bu corona.
bizim iş yerinden iki kişi beraber iftar yaptıkları için corona oldular mesela, bugün duyduk.
eğitimle, kültürle de alakası yok. bilinç yok insanımızda.

Benim kuzenim pandemi başından beri asla gezmesinden ödün vermedi
Bir kez bile
Sürekli arkadaşlarıyla komşularıyla beraberdi
Açık havada toplanıyorlardı ama sonuçta bir aradalardı
Bugün maalesef korona
Allahtan evde atlatıyorlar

Allaskina ne misafirliği.. şu dönemde kimseyi evime davet etmem, kimseye de gitmem. Kim kiriliyorsa kırılsın.. mutasyonlu virüs almış başını gitmiş, zaten sağ salim dogurayim diye 9 doguruyorum şu günlerde, misafir eksik olsun.

Benim manevi bir ablam var , ben "aman dikkat et , gidip gelme , kimseyi evine alma , doğum günü yapma "dedikçe bana derdi ki "aman sen de çok pimpiriklisin ne olacak canım zaten çalışıyorum toplu taşıma kullanıyorum" 2 hafta önce oğluna evde doğum günü yaptı , 15 kişi katıldılar. Ama şimdi kendisi 1 haftadır covid sebebi ile yoğun bakımda çok değil 41 yaşında ve bilinen kronik hastalığı da yok . Görüntülü aradı beni bir kaç gün önce " sakın kafanı kapıdan bile çıkartma evden çalış , ne olur evden çıkma ben çok kötüyüm nefes alamıyorum :KK43: "diyordu . Kendi annem bile bana amaaan sen de bir entresansın derdi sırf kimseye gidip gelmeyin evinize kimseyi almayın dediğim için . Şimdi kardeşim gitmek istedi annem oğlum kusura bakma ama gidip gelme zamanı değil diyor yoğun bakımda yatan en yakınlarından olunca anlıyor insan. Bana gelmek isteyenleri annem de dahil geri çevirdim ve çeviriyorum , isterseniz bana darılın ama hem sizin sağlığınız açısından hem kendi sağlığım açısından diyorum. Ki ben belirtisiz covid atlattım , rüyamda gördüm pozitif olduğumu ve gidip test yaptırdım sonuç pozitifti. O haftada erkek kardeşim kızına doğum günü yapacak bizi de çağırdı , gelemem dedim. Allah'tan sağ duyulu davrandım da gitmedim yoksa en az 10 kişiyi bulaştırmış olacaktım:KK43:

neden acaba? hep mi böyledir huyu suyu?
kuzenim de olsa öyle rahat davranamam ne rahat insanlar var
güncellemenizi okudum iyi yapmışsınız.. Yalnız yakında annesi varsa size sitem eder.. Sakın aldırış etmeyin :)
Ailesiyle yasıyor zaten. Rahatlığının sebebi dünya kendi etrafında dönüyor sanıyor.
Yasaklar yokken bir gün disarı cıkalım diye konusmustuk.Arkadaslarindan vakit bulup da gidemedik izin günü az diye. Şimdi de muhtemelen yasaklar var evde iftar yapmaktan sıkıldı.Arkadaslarına gidemiyor.evi bize yakın.
Yani beni 2. secenek olarak görüyor.amacı iftarı birlikte yapmak olsa nezaketen kendi davet ederdi ben de gitmezdim pandemi sebebiyle.
Ama o ış ve evden bunaldıgı icin izin gününde başkasina gidip kafa dağıtma peşinde.
Pandemi oldugu için de istemiyorum pandemiden sonra da yine mesafemi korumaya devam edicem artık bu tarz biriyle.sacmalıkları bundan ibaret degil çünkü

Kendini de zorla iftara davet ettireni ilk kez görüyorum
1-2 haftadır hic yazmıyordu.
Sonra davet ettirmeden önceki gün komik videolar atmıstı konustuk biraz.
(Dedim kesin bunun ramazanda canı sıkıldı görüsmek istiyor.)
o aksamın sabahında da tahmin ettigim oldu.yazmıstı "size gelebilir miyim" diye.
Yine de pandemi olmasaydı gelme demem asla. Ama pandemide böyle oluşu hem taktikçi hem samimiyetsiz oldugunu gösteriyor

Kısıtlama az gidip gelelim,kısıtlama arttı heryer virüs olmuşş amaaa neden acaba,e kimse gelmesin o zaman ... Kısıtlamaların bu kadar fazla olmadığı zamanları bekleyelim... son cümleye bile bile takılmamak elde değil...
Geçen yaz aylarında vakalar çok çok azaldı.Herkes tatillere seyehatlere gitti.Insanlar bu kadar çok abartmışken çok yakın cevremde olan biriyle mesafeli şekilde görüsmek bir suç olmuyor.
Ki zaten açıklama da yapılıyordu o zamanda "ev ziyaretlerinizde bir odada 5-6 kisiden fazla olmayın ve mesafeli olun" diye. 300-400 kisilik dügünun yasak olmadıgı zamanda o dügünlere asla katılmazken 1 kişinin mesafeli sekilde evime gelmesinde sorun görmüyorum geçen yılki gibi yeni normallesmeye gecildiginde

Pandemi dönemi bencede ziyaret olmamalı...Ama buna ne kadar dikkat ettiğinizle alakalı.Boyle söyleyip avm gezip,marketlerde sıralarda çok yoğun bekliyor gün içinde dolaşmaya çıkıyorsanız çokta geçerli bir sebep olarak gösterilmez.

Geçen yaz aylarında vakalar çok çok azaldı.Herkes tatillere seyehatlere gitti.Insanlar bu kadar çok abartmışken çok yakın cevremde olan biriyle mesafeli şekilde görüsmek bir suç olmuyor.
Ki zaten açıklama da yapılıyordu o zamanda "ev ziyaretlerinizde bir odada 5-6 kisiden fazla olmayın ve mesafeli olun" diye. 300-400 kisilik dügünun yasak olmadıgı zamanda o dügünlere asla katılmazken 1 kişinin mesafeli sekilde evime gelmesinde sorun görmüyorum geçen yılki gibi yeni normallesmeye gecildiginde
Haklı buluyorsunuz kendinizi yani,umarım yinede kötü şeyler yaşamazsınız...

Back
X