• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada misafirlik ??

Acaba kendisi yemek yapamadığı için mi sizde gelip orucunu açmak istiyor?
Farklı bakış açısıyla yaklaştım konunuza ama .
Saat kaçta geliyor işten yemeğini kim yapıyor arkadaşınızın?

Demez öyle. Bir de kendini davet ettirmek istemesi de ayrı saçma.Normal ramazanlarda bile karşı taraf davet ediyor.Ama bu pandemide kendisi teklif ediyor ilginc
şimdi o çağırsa gitmeyebilirsin ama kendi gelmek isteyince gelme diyemezsin diye düşünmüştür akıllı.

Acaba kendisi yemek yapamadığı için mi sizde gelip orucunu açmak istiyor?
Farklı bakış açısıyla yaklaştım konunuza ama .
Saat kaçta geliyor işten yemeğini kim yapıyor arkadaşınızın?
Ailesiyle kalıyor. O açıdan sorunu yok

Ailesiyle kalıyor. O açıdan sorunu yok
O zaman arkadaşların da dediği gibi hastalik zamanı vakalar bu kadar artmisken kimseyle görüşmüyoruz diyebilirsin.
Net olmak en güzeli.
Kırılmasın istiyorsan
Ben de seni çok özledim görüşmek istiyorum ama az daha sabredelim kuzen diye teselli cümlesini de söyler reddedersin.

Hastalığın pik yaptigi bir dönemdi yine..
Cok ta samimi olmadığım akrabam bebeğini görmeye gelmek istiyorum musaitsen dedi. Virüsü de vurgulayarak kabul etmedim. Sağlıgimizdan önemli başka bir şey yok şu hayatta. Emrivakilerden de hiç hoşlanmam bu arada

"Biraz kırgınlığım var boğazım ağrıyor gibi hissediyorum malum covid de var seni riske atmak istemem kuzum" diyin :))

Bazen diyorum ki tüm dünyada biter bu hastalık bizde bitmez.Sünneti,düğünü,misafirliği,yok o kırılmasın,yok ayıp olur diye diye bu hale geldik.

Akrabamın ölüm haberini aldım.Neden?Sünnete gitmişler topluca.Değdi mi?Neden gidildi?Ayıp olur aman!

Açıkça konuşun.Sonra telafisi olmayan yollara girdiğinizde kafanızı oraya buraya vurmayın.

Peki bisey sormak istiyorum evinden market haric cıkmamıs insanların covid oldugunu görüyorum ben bi fiil hep dısardayım kapmadım kendimi örnek göstermiyorum yqnlıs anlaşılmasın, sadece pandemin gercek anlamı ülke nüfüsunun en az 4/3 ücünün hastalıgı gecirmesi, bağısıklık kazanması anlamına geliyor geri kalan 4/1 ise kaptıgını bilmeyen fark etmeyenler olarak anlatılabilir, bu kosullar altında siz misafir almayın tamam ona bisey diyemem fakat gerçekten bu sürec en az 2 sene bizle ve siz ben vs kapmadan gececek te sakın sakın sanmayın...
bağışıklık kazanalım diye dikkat etmeyerek virüsü kapıp ölme riskini alın mı diyorsunuz

Kibarca kabul etmeyin sonuçta ortada salgın var üsteler ise belirtiler var kusura bakma dersin.

Bişey uydurmayın,her hafta bişey uydurmak zorunda kalırsınız.Salgın cok arttı kimseyi kabul edemiyorum kusura bakma deyin.Ben de seni özledim görüntülü görüşelim gibi yumusatabilirsiniz.Çok zor oluyor reddetmek ama bu süreçte bunu öğrenmeliyiz.

Valla kırılan kırılsın. Herkes kendini koruyup kendi önlemini alacak bu esnetilmemesi gereken bir durum.
Kusura bakma kimseyi davet etmiyoruz eve kimseye de gitmiyoruz diyeceksiniz net şekilde.
Benim yakın arkadaşlarımdan biri korona oldu nefes alamıyor yatak döşek yatıyor ve belirtiler çıkıp test yaptırmadan 3 gün önce ufaklığı oğlumu özlemiş diye eve davet etti bizi bir kahve içeriz onlar oynarken diye. Kusura bakma sen fıldır fıldır heryere giriyorsun gelemem dedim🙈

Yani bahane gibi mi düsünür onu demek istedim yoksa gelmesinde sorun yoktu diğer yıllar. Bir de hayatı kendi isine geldigi yaşaması kötü.ben eğer bir yere davet edilmek istesem bir yere(ki bu pandemide istemem) önce onları davet ederim acaba gelcekler mi bu pandemide diye.ama o direk sormus "bugün size iftara gelebilir miyim musaitseniz" diye. Cevap vermedim henüz

İyi de o sizsiniz. Herkes sizinle aynı düşünüp davranamaz. Samimi olduğum kuzenimle böyle ince hesapların peşine düşmem ben mesela. Çok normal size gelebilir miyim müsaitseniz cümlesi. Ben bunda bir gariplik göremedim.

Eğer gündelik hayatınızda pandemiyi hiçe sayıp gayet normal yaşıyor. Ev ziyaretlerine gidiyor, fellik fellik geziyorsanız misafirliğe gelmek isteyene pandemi var demeniz bahane gibi durur hatta bahanedir. Yok eğer kurallara dikkat ediyorsanız ben ev oturmasına pandemiden dolayı gidemiyorum kimseyi de ağırlayamıyorum demeniz gayet mantıklı

Back
X