• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koronada misafirlik ??

2020 Subat ayindan beri ben de gormuyorum☹️ Ayni sizin gibi farkli bir sehirde ve riskli grupta.

Gerçekten annem babam burnumda tütüyor :KK43:
Artık insanların bu kadar umarsız olmasına cıldırıyorum .
1 yılı aşkın süredir ailemi görmüyorum, bizde ailemden uzakta yaşıyoruz, annem risk grubunda, çalıştığı için kardeşim de risk altında, geçenlerde doğum günümdü kardeşim çiçek yollamış çiçeğe iliştirilen karta çok özlediğini, birbirimize sarılabileceğimiz günlerin gelmesini istediğini yazmış, herkes sevdiklerine bile sarılmaya korkuyor ama aynı zamanda sarılmanın hasretini yaşıyorken, bazı insanların umarsızca hiçbir kurala uymaması insanın gücüne gidiyor.

Bizler her şeye rağmen hem kendi ailelerimizin hem başkalarının aileleri, sevdikleri için dikkat ediyoruz, herkes hasretini bastırıp evinde oturuyor ama duyarsızlık abidesi insanlar fellik fellik geziyor, ağır mı olacak bilmiyorum ama içimdeki dışımdadır hep, umarım duyarsızlar sorumsuzluklarının sonucuna yalnızca kendileri katlansın, diğer insanlara bir şey olmasın.

sinirli bir insan değilim ama ortalık hastalıktan kırılırken hala fıldır fıldır gezmeye çalışanlara bi tane patlatasım geliyor. coronadan kimseyi kabul etmiyorum canım de, yok illa gelecem banane falan demez diye umuyorum
Kendileri önemsemiyor diye başkalarının da önemsemeyeceğini düşünüyor olmalılar bencilce..

"Önceden sorun olmuyordu" ne demek yaa.Bu Pandemi bu sorumsuz ,düşüncesiz insanlar yüzünden bitmiyor .
Herkes kuzene yüklenmiş de zaten pandemi bu gelip gitmelere engel olmamış ki. Şu an saat 19.00a çekildiği için rahatsızlık hissediyor konu sahibi de, 21 olsa sorun yok.
Biz daha çoook çekeriz valla bitmez bu iş.

Güncelleme: Yasak saatlerini söyleyip ben de gelmeni çok isterim ama yasaklar kaldırıldıktan sonra gelsen senin icin daha iyi olur dedim.o da önce tamam dedi sonra da "normalde yasak saatlerinde birbirimize gidip geliyorduk biraz garip geldi ama önemli degil" dedi.
Oysaki gidip geldigimiz zamanlar kısıtlamaların bu kadar fazla olmadıgı zamanlardı.Allahım ya 😂
Mesajınız çok gereksiz olmuş. “Pandemi var. Mümkün olduğunca korunmaya çalışıyoruz. Misafir kabul etmiyoruz.” yazmanız yeterliydi. Böyle tripli bir cevap da veremezdi.
Artık bi evinizde oturun Allah aşkına ya ..

9 aydır annemi görmüyorum. (Farklı şehirde ve riskli grupta) . Bizim gibi dikkat edip evinde oturan insanların hakkına giriyor bu sürekli gezen kesim.

Ben hakkımı helal etmiyorum !!
Aynı şekilde ben de etmiyorum!

1 yılı aşkın süredir ailemi görmüyorum, bizde ailemden uzakta yaşıyoruz, annem risk grubunda, çalıştığı için kardeşim de risk altında, geçenlerde doğum günümdü kardeşim çiçek yollamış çiçeğe iliştirilen karta çok özlediğini, birbirimize sarılabileceğimiz günlerin gelmesini istediğini yazmış, herkes sevdiklerine bile sarılmaya korkuyor ama aynı zamanda sarılmanın hasretini yaşıyorken, bazı insanların umarsızca hiçbir kurala uymaması insanın gücüne gidiyor.

Bizler her şeye rağmen hem kendi ailelerimizin hem başkalarının aileleri, sevdikleri için dikkat ediyoruz, herkes hasretini bastırıp evinde oturuyor ama duyarsızlık abidesi insanlar fellik fellik geziyor, ağır mı olacak bilmiyorum ama içimdeki dışımdadır hep, umarım duyarsızlar sorumsuzluklarının sonucuna yalnızca kendileri katlansın, diğer insanlara bir şey olmasın.
Mune annem babam resmen burnumda tütüyorlar. O kadar özledim ki anlatamam....
Suan bunları yazarken bile boğazım düğüm düğüm ...

Dikkat eden insanların ne günahı sucu var ?
Dellik fellik gezen kesimi yoğun bakım ünitelerine atıp kitleyeceksin. Nasılmış öğrensinler...

Ağır değil Mune abla. Bunu bende hep söylerim. Sorumsuzlar bir tek kendilerine zarar versin. Kimsenin canını yakmasın. Son zamanlarda bir sürü doktor tweet i gördüm. Pozitif hastalar nasılsa raporluyum işe gidemiyorum bari gidip cilt doktoruna vs şuramı göstereyim diyip muayeneye gidiyormuş.

Mesajınız çok gereksiz olmuş. “Pandemi var. Mümkün olduğunca korunmaya çalışıyoruz. Misafir kabul etmiyoruz.” yazmanız yeterliydi. Böyle tripli bir cevap da veremezdi.
Bu söze bile trip atan insan ondan daha fazla üzerine alınırdı ben koronamıyım diye öyle bir sacmalık yani.
Tribi de umrumda degil zaten.
canı nasıl isterse öyle takılan birinin atarını giderini çekecek degilim 😂
ben onun gibi günde 100lerce kisinin arasında olsam kapısının önünden gecirmezdi eminim ki.ama o bu haliyle iftarlara gitme pesinde

Ağır değil Mune abla. Bunu bende hep söylerim. Sorumsuzlar bir tek kendilerine zarar versin. Kimsenin canını yakmasın. Son zamanlarda bir sürü doktor tweet i gördüm. Pozitif hastalar nasılsa raporluyum işe gidemiyorum bari gidip cilt doktoruna vs şuramı göstereyim diyip muayeneye gidiyormuş.
Gerçekten sinir oluyorum böyle insanlara, ben çalışmıyorum bizim kendimizi izole etmemiz daha kolay, alışveriş dışında da zaten zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyoruz, kimseyle görüşmüyoruz ama çalışan kesim, sağlık çalışanları sürekli diken üstünde, insan biraz onları düşünür dikkat eder.

Az evvel hiç tanımadığım bir kızcağız için içim acıdı, eşi işyerindeki birinden korona kapıyor, eşten de kıza bulaşıyor kız hamileliğinin son haftalarındaydı demek ki, karı-koca koronayı ağır geçirdikleri için entübe ediliyorlar, bebeği de doğurtuyorlar, bebek doğuyor kız ölüyor:( bebek de korona ve şu an bakacak kimse yokmuş çünkü adam da hala entübeymiş, eşinin vefat ettiğinden bebeğinden haberi yok ve adam yaşayacak mı belli değilmiş:(

İnsanlar böyle acılar yaşarken, dünyaya gözünü açarken öksüz kalan bebekler varken haklısın söylediğim ağır değil.

Duyarsızların hiçbir duygusu yoksa bile umarım biraz vicdanları vardır.

Gerçekten sinir oluyorum böyle insanlara, ben çalışmıyorum bizim kendimizi izole etmemiz daha kolay, alışveriş dışında da zaten zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyoruz, kimseyle görüşmüyoruz ama çalışan kesim, sağlık çalışanları sürekli diken üstünde, insan biraz onları düşünür dikkat eder.

Az evvel hiç tanımadığım bir kızcağız için içim acıdı, eşi işyerindeki birinden korona kapıyor, eşten de kıza bulaşıyor kız hamileliğinin son haftalarındaydı demek ki, karı-koca koronayı ağır geçirdikleri için entübe ediliyorlar, bebeği de doğurtuyorlar, bebek doğuyor kız ölüyor:KK43: bebek de korona ve şu an bakacak kimse yokmuş çünkü adam da hala entübeymiş, eşinin vefat ettiğinden bebeğinden haberi yok ve adam yaşayacak mı belli değilmiş:KK43:

İnsanlar böyle acılar yaşarken, dünyaya gözünü açarken öksüz kalan bebekler varken haklısın söylediğim ağır değil.

Bizim de mahalleden birisinin 19 yaşındaki oğlu ölmüş :(
Babaları da 6 yıl öncesinde ölmüş başka sebepten. Böyle üzücu seyler duydukça evde durmak bile sıkıcı gelmiyor.Allah korusun bizleri.Kronik hastalığı olmayıp da ölen insanlar da var.Evde kalmak çok önemli

Az evvel hiç tanımadığım bir kızcağız için içim acıdı, eşi işyerindeki birinden korona kapıyor, eşten de kıza bulaşıyor kız hamileliğinin son haftalarındaydı demek ki, karı-koca koronayı ağır geçirdikleri için entübe ediliyorlar, bebeği de doğurtuyorlar, bebek doğuyor kız ölüyor:KK43: bebek de korona ve şu an bakacak kimse yokmuş çünkü adam da hala entübeymiş, eşinin vefat ettiğinden bebeğinden haberi yok ve adam yaşayacak mı belli değilmiş:KK43:

Hamile biri olarak şu an bu mesaj beni mahvetti :(

Anlamayacak insanlara "Ben biraz nezle gibiyim eşimle bile yatakları ayırdık tedbiren" deyin.Bir daha aramazlar Ramazanın sonuna kadar

Valla niyeti iftar ve yemekse beve davet edene kadar ona siparis edin derim. Eve gelmesinden daha dogru olur. Ben karantina surem bitmesine ragmen agrilarla ugrasiyorum. Ve inanin basa gelmeyince cok basit zannediyor insanlar....

Pandemi sebebiyle bu ay iftara kimseyi cağırmayı düşünmüyorduk.
bir kuzenim var bize yakın oturuyor.
ben sürekli evdeyim o çalışıyor.
Ailem ramazanın başında "sakın sen özel olarak X'i de çağırma.O çağırırsa da gitme" dedi.Ben de tamam dedim. Ama o bugün nezaketen kendi beni çağırmaya tenezzül bile etmeyip direk "müsaitseniz size iftara gelebilir miyim" diye yazmış. Pandemi sürecinde olmasak tabi buyur gel derim ama pandemi var ve benim mesafeli olmak isteyeceğimi tahmin bile etmiyor ...
Bunu düsünüp önce kendisi çagırsaydı ben pandemiyi bahane edip gitmeyecektim ve bu şekilde normal karşılardı. Ama o direk "müsait misiniz" deyince pandemiyi söylesem kırılır mı ?
Güncelleme: Yasak saatlerini söyleyip ben de gelmeni çok isterim ama yasaklar kaldırıldıktan sonra gelsen senin icin daha iyi olur dedim.o da önce tamam dedi sonra da "normalde yasak saatlerinde birbirimize gidip geliyorduk biraz garip geldi ama önemli degil" dedi.
Oysaki gidip geldigimiz zamanlar kısıtlamaların bu kadar fazla olmadıgı zamanlardı.Allahım ya 😂
Bunda kırılacak bir durum yok
2 senedir annem babam dışında kimse ile görüşmedim
Mecbur yapacak birsey yok

Şaka gibi insanlar var, şu tarz emrivakiler oldum olası uyuz eder beni. Davet edilmediği yere gitme durumu acayip saçma geliyor. Virüs zaten bela oldu başımıza, bir de mutasyonlusu çıktı, anında bulaşıyor aynı ortamda bulunmanız yeterli. Kendisi çalışıyorken siz evdesiniz, riske atmamak başkasını düşünmek vebal almamak bunlardan birhaber insan için hiç canımı da sıkmazdım. Bir de tripleniyor hele tipe.

Bu söze bile trip atan insan ondan daha fazla üzerine alınırdı ben koronamıyım diye öyle bir sacmalık yani.
Tribi de umrumda degil zaten.
canı nasıl isterse öyle takılan birinin atarını giderini çekecek degilim 😂
ben onun gibi günde 100lerce kisinin arasında olsam kapısının önünden gecirmezdi eminim ki.ama o bu haliyle iftarlara gitme pesinde
Ben de iki bayramdır kimseyi kabul etmiyorum. Az çok söylenenler oldu ama zerre umrumda değil. Sokağa çıkma yasağı varken üstelik ! Bu bayram da almayı düşünmüyorum.

Şaka gibi insanlar var, şu tarz emrivakiler oldum olası uyuz eder beni. Davet edilmediği yere gitme durumu acayip saçma geliyor. Virüs zaten bela oldu başımıza, bir de mutasyonlusu çıktı, anında bulaşıyor aynı ortamda bulunmanız yeterli. Kendisi çalışıyorken siz evdesiniz, riske atmamak başkasını düşünmek vebal almamak bunlardan birhaber insan için hiç canımı da sıkmazdım. Bir de tripleniyor hele tipe.

Cidden ya kendince triplenmesi çok komik.
Pandemi olmayan ramazanlarda zaten ben onu davet ediyordum.Bu ramazanda yine davet etmiyorsam ve benle iftarı özlediyse bir zahmet kendi bana teklif etsin bize gel diye ben de pandemi sebebiyle kabul etmezdim.
ama hem kendince nezaketli emrivaki yapıyor sonrasında da trip. Çok da umrumdaydı yani. normalde kısıtlamalar yokken arkadaşlarıyla takılan insan kısıtlama geldi bana yöneldi. Saçmalık 😂

27 gün oldu hala tam düzelemedim öksürüyorum geçmedi geçmiyor birde biz eşimle çok şükür hafif geçirenlerdeniz hafif dediğime de bakmayın bu hastalığın hafifinin bile nerden ne çıkartacağı belli değil Boşver hiçde umursama o ne düşünür bu ne der alınırmı.Hastalanmaya gör kimseden kimseye fayda yok

27 gün oldu hala tam düzelemedim öksürüyorum geçmedi geçmiyor birde biz eşimle çok şükür hafif geçirenlerdeniz hafif dediğime de bakmayın bu hastalığın hafifinin bile nerden ne çıkartacağı belli değil Boşver hiçde umursama o ne düşünür bu ne der alınırmı.Hastalanmaya gör kimseden kimseye fayda yok

Bence de

Back
X