Koronadan iyilesen birisiyle gorusmek

eşimi 14 gün sonunda odadan çıkardım sarıldım valla hatta öpüştük de çok özlemiştim. aslında doğru değil belki de yaptığım ama negatif çıkınca dayanamadım.

İnsanlar algılayamıyor mu yoksa umursamıyor mu bilmiyorum ama şu ev ziyaretlerini kesmediler gitti. İşi olan haklı ama boş boş orda burda gezen insanlar da delirtiyor beni.

maalesef öyle

şimdi bir köşe yazısı okudum neden 65 yaş üstü eve mahkum işe gidene serbest de çalışmayan neden evde oturmak zorunda

beni birileri aydınlatsın evde oturunca zehirleniyorlar mı

sonuçta gün içinde çıkma izni de sabahtan akşama gidip orada burada oturmasınlar diye getirilmiş bir uygulama neden rahatsız ediyor

çoluk çocuk okula gitmiyor, aylarca kapıdan dahi çıkmadı sorun yok ama yaşlılar evde kalsın aman onlara virüs bulaşmasın deyince tu kaka

İzmir'de deprem enkazında hayatını kaybeden ve yaralanan onlarca çocuk var

nerede ise hepsi okul çağı çocuğu

bu virüs olmasaydı onlar okulda olacaktı hatta belki onlar evde olduğu için evde olan anneleri de dışarıda, işte vs olacaktı can kaybı bu kadar yüksek olmayacaktı

ama biz hala ev oturmasına, "aman geçmiş olsun"a, yok taziyeye gidiyoruz

ben yasakların geç kaldığını düşünüyorum, gönül ister herkese sokağa çıkma yasağı gelsin virüs silinsin de o olmuyor ama en azından işe gitmesi gerekmeyen, hastaneye vs gitmeyenler çıkmasın şu evden

örneğin bir ev hanımı neden evden çıkar şu ortamda ya markete pazara gider ya fatura vs öder ya da hastaneye gider

bunun için gün olsun mesela haftada bir gün çıkma izni (hastane hariç)

o gün çıkılsın, alışveriş yapılsın, dönülsün

kalabalıklar oluşmasın ama nedense herkes X markette kavanoz kapağı savaşında, fırında dahi dip dibe

şimdi herkes diyecek ki sıkıldık

evet sıkıldık da sokakta gezince sıkıntı bitmiyor aksine artıyor

İki kez üstüste negatif çıkınca şifa satılıyordu eskiden. Şimdi il ç tedavisi sonrası test yapmıyorlar bile. Pozitif cıkana tedavi uygulayıp 14 gün sonra ok sen iyisin diyorlar. Hasta olup iyileşenlwrin bulaştırıcılıgı ile ilgili çok söylenti var. 80 90 güne kadar bulaştırabildiğini söyleyen yazılar bile var.
Önlem mutlaka alınma lı görüşülecekse

Ayrıca onda antikor gelişip hasta olmayacak olsa bile etraftan topladığı virüsleri etrafa sacarak hastalık yine yayabilir. Benden hastalık gecmez diye birsey yok yani.

Kimse umursamiyor artik ilk marttaki gibi degil kimse valla. Biz kv ile.gorusmuyoruz trip atiyolat çaktırmadan. Yok herkes gecircek bu hastaligi vs diyolar
Valla isteyen istediği kadar trip atsın. Hiç umrumda değil. Benim kv kp ikisi birden kaptı evde sıkıldık diye gezerlerken. Tamam belki hepimiz geçiririz ama bunu normalleştirmek çok saçma. Ben evden çalışıyorum. Eşim mecbur işe gidip geliyor. Adam ördek gibi oldu her gün eve gelir gelmez duşa girmekten. Marketten gelen her ürün dezenfaktan kokuyor. 8 aydır ne kimsenin evine girdim ne de evime kimseyi kabul ettim. Biz dikkat etsek bile umursamayanlar yüzünden bitmiyor bir türlü.

Ben pazarı geçtim markete bile gitmiyorum. Online sipariş..

Eşim negatife döndükten sonra aile hekimi arayıp ilk 15gün içinde daha ağır olarak tekrar geçirebilirsiniz bu durumda moralinizi bozmayın demişti bizde negatife döndükten 15gün sonra evleri birleştirmiştik.
Acele etmeyin derim.

Eşimin 23 benim 18. Günüm. Uzunca bir süre daha kimseyle görüşmeyeceğiz. Fiziken de iyi hissediyoruz.
14. Günün ertesi görüşenlere bir şey olmuş mu bilmem ama ben aileme az da olsa virüs taşıyorsam bulaştırmak istemem. Doktorların dedikleriyle hastaların anladıkları bazen çok farklı olabiliyor bu arada, doktorun dediği biraz hasta ağzından çıkmış gibi duruyor.

Ben corona geçirdimmi bilmiyorum ama büyük ihtimal farkında olmadan geçirmişimdir. Zira hastanede covid hastalarıyla çalışıyorum , çocuklarım günlük okul kreş ve aktivitelerine devam ediyor tabi bende öyle , ayrıca İsveç’te yaşıyorum yani dünyada tek katı önlemler almayan ülkede...

Demem oki , suan taşıyıcıda olsan hatta antikorlu da olsan bunu bilemezsin. Zaten en çok tehdit edici durumlardan biride bu. Suan tek dikkat edeceğin şey , mecbur kalmadıkça kalabalık ortama girmemen , girdiğin takdirde bile mesafe kurallarına uyman , ayrıca el hijyeni çok önemli ve ufacık semptomda bile evde kalman .

oglumun ogretmeni covid,
10 gun karantinasi bugun doluyor, pazartesi de ise baslayacak.

yani karantina suresi dolunca ise okula donuyorsunuz zaten.
ama cok gerekli degilse tabi gorusmemek lazim,
gorusuluyorsa da sosyal mesafe kurallarina dikkat edilerek.

14 gün karantina süresinden sonra işe dönüyor insanlar mecburen. İçiniz rahat etmiyorsa 1 aya tamamlayın siz Sonra görüşün.

Çok yakınınız değilse gitmeyin.
İllaki görüşelim diyorsanız açık havada sarılıp,öpüşmeden,maske,mesafe kuralına uyarak görüşün derim. Ev ziyareti marttan beri yapmadım,kimseyi de kabul etmedim evime. Bilemem belki taşıyıcıyım. Riske girmeye gerek yok.

Kardeşim pozitif yarın karantinadan çıkıyor. 10 gün durdu bir daha test yapmayacağız çıkabilirsin ailenle görüşebilirsin demişler

Peki ablana birdaha bulasma sansi var mi gecmis olsun
Tabii ki var. Hiç mi internette gezinmiyorsunuz, aynı virüsü bir ayda iki kere geçiren insanlar var.
Benim bir iş arkadaşım var. O da kızamık muamelesi yapıyor. Antikor testi yaptırmis,bagisikli cikmis(anladigima göre daha önce farketmeden geçirmiş). Ondan sonra salmıştı kendini 'zaten benim bağışıklığım var, daha bana bir şey olmaz' diye.
Millet de sohbetlerde 'aslinda en iyisi geçir, kurtul' falan diyor.
Bu arada bu cumleleri kuran kisilerin çoğu hukuk fakültesi mezunu, bunu da bilgi olarak ekleyeyim
Yani yanlış bilginin sonu yok... Virüs kızamık gibi ,su cicegi gibi 'oldu bitti tamam kurtuldum' hastalığı değil ki. Nasıl bir senede üç kere grip oluyorsak üç kere Corona da olabiliriz...
Bence buluşma hiç. Sevgilin falan olsa , annen baban olsa yine neyse derdim ama alt tarafı akraba. Ara WhatsApp kamerasindan,olsun bitsin :) zaten virüslü olsun olmasın ev oturması tehlikeli bu dönemde
Bizim iş yerinde bir katta virüs çıktı diye test yaptırdık, onlarla neredeyse hiç bağlantısı olmayan- o kata geçen hafta belki bir belki iki kere çıkmış olan kızda virüs çıktı.
Hiç belli olmuyor pislik virüsün nereden geleceği...

ama belki o onlardan değil başka yerden aldı vs vs

oğlum bu hafta okula gitti X gelmedi babası korona olmuş, Y öğretmen gelmedi temaslıymış dedi

haftaya süresi dolarsa gelecek belki o arada bir başkası nedeni ile korona olacaklar direkt ondan denilecek oysa kim nereden bulaştığını bile bilmiyor

kişisel tedbir almaktan başka çare yok gibi

maske mesafe hijyen desek de bizim ülkede hiçbiri yok

az önce kargocu geldi burnu açıktı

verdi paketi attım balkona

Diyorum ya , hiç belli olmuyor pislik virüsün nereden geleceği.
Belki de başka yerden kapmistir.
Risk almaya hiç gerek yok.
(Gerçi dürüst olmak gerekirse ben de çok evde durmuyorum, ruhum daralıyor. Zaten hayatımın kötü bir donemindeyim, depresyona girdim girecegim..her gün sabahtan akşama çalışıp akşam gün yüzü görmeden eve gitsem kendimi en müsait köprüden atardım herhalde)

ayy ben de geçen bunaldım dedim

oğlum okula gidince gezeceğim dedim

sonra düşündüm nerede gezeceğim

mağaza gezemem virüs var kafe pastane gezemem virüs var

herkes çalışıyor zaten tek başıma gidip eskiden oturur kahve içerdim ama şimdi fayda maliyet analizi yaptım cıks dedim

ne gerek var dedim ofiste oturdum valla akşama kadar

Bir kere geçirdi 2 3 ay olmayacak diye birşey yok. 10 gün sonra tekrar geçiren bile var. Asıl onun sizlerden korkmasi lazim. Ne akraba sevdalisi bi milletmişiz ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…