- 10 Ocak 2009
- 4.210
- 7.585
- 358
İnsanlar algılayamıyor mu yoksa umursamıyor mu bilmiyorum ama şu ev ziyaretlerini kesmediler gitti. İşi olan haklı ama boş boş orda burda gezen insanlar da delirtiyor beni.
İki kez üstüste negatif çıkınca şifa satılıyordu eskiden. Şimdi il ç tedavisi sonrası test yapmıyorlar bile. Pozitif cıkana tedavi uygulayıp 14 gün sonra ok sen iyisin diyorlar. Hasta olup iyileşenlwrin bulaştırıcılıgı ile ilgili çok söylenti var. 80 90 güne kadar bulaştırabildiğini söyleyen yazılar bile var.Koronadan iyilesen yakin akrabamizla ne zaman gorusmemiz uygun olur ona gore artik ona iki uc ay hastalik birdaha bulasmiyormus oyle mi? 14 gun karantinasi bitti erken mi gorusmek icin. Kimseyle gorusmuyoruz ama o diyorki benden artik bosuna korkmayin ben iki uc ay kimseye hastalik bulastirmiyomusum diyor. Bilgisi olan var mi bu konuda
Valla isteyen istediği kadar trip atsın. Hiç umrumda değil. Benim kv kp ikisi birden kaptı evde sıkıldık diye gezerlerken. Tamam belki hepimiz geçiririz ama bunu normalleştirmek çok saçma. Ben evden çalışıyorum. Eşim mecbur işe gidip geliyor. Adam ördek gibi oldu her gün eve gelir gelmez duşa girmekten. Marketten gelen her ürün dezenfaktan kokuyor. 8 aydır ne kimsenin evine girdim ne de evime kimseyi kabul ettim. Biz dikkat etsek bile umursamayanlar yüzünden bitmiyor bir türlü.Kimse umursamiyor artik ilk marttaki gibi degil kimse valla. Biz kv ile.gorusmuyoruz trip atiyolat çaktırmadan. Yok herkes gecircek bu hastaligi vs diyolar
Ben pazarı geçtim markete bile gitmiyorum. Online sipariş..maalesef öyle
şimdi bir köşe yazısı okudum neden 65 yaş üstü eve mahkum işe gidene serbest de çalışmayan neden evde oturmak zorunda
beni birileri aydınlatsın evde oturunca zehirleniyorlar mı
sonuçta gün içinde çıkma izni de sabahtan akşama gidip orada burada oturmasınlar diye getirilmiş bir uygulama neden rahatsız ediyor
çoluk çocuk okula gitmiyor, aylarca kapıdan dahi çıkmadı sorun yok ama yaşlılar evde kalsın aman onlara virüs bulaşmasın deyince tu kaka
İzmir'de deprem enkazında hayatını kaybeden ve yaralanan onlarca çocuk var
nerede ise hepsi okul çağı çocuğu
bu virüs olmasaydı onlar okulda olacaktı hatta belki onlar evde olduğu için evde olan anneleri de dışarıda, işte vs olacaktı can kaybı bu kadar yüksek olmayacaktı
ama biz hala ev oturmasına, "aman geçmiş olsun"a, yok taziyeye gidiyoruz
ben yasakların geç kaldığını düşünüyorum, gönül ister herkese sokağa çıkma yasağı gelsin virüs silinsin de o olmuyor ama en azından işe gitmesi gerekmeyen, hastaneye vs gitmeyenler çıkmasın şu evden
örneğin bir ev hanımı neden evden çıkar şu ortamda ya markete pazara gider ya fatura vs öder ya da hastaneye gider
bunun için gün olsun mesela haftada bir gün çıkma izni (hastane hariç)
o gün çıkılsın, alışveriş yapılsın, dönülsün
kalabalıklar oluşmasın ama nedense herkes X markette kavanoz kapağı savaşında, fırında dahi dip dibe
şimdi herkes diyecek ki sıkıldık
evet sıkıldık da sokakta gezince sıkıntı bitmiyor aksine artıyor
Eşim negatife döndükten sonra aile hekimi arayıp ilk 15gün içinde daha ağır olarak tekrar geçirebilirsiniz bu durumda moralinizi bozmayın demişti bizde negatife döndükten 15gün sonra evleri birleştirmiştik.Koronadan iyilesen yakin akrabamizla ne zaman gorusmemiz uygun olur ona gore artik ona iki uc ay hastalik birdaha bulasmiyormus oyle mi? 14 gun karantinasi bitti erken mi gorusmek icin. Kimseyle gorusmuyoruz ama o diyorki benden artik bosuna korkmayin ben iki uc ay kimseye hastalik bulastirmiyomusum diyor. Bilgisi olan var mi bu konuda
14 gün karantina süresinden sonra işe dönüyor insanlar mecburen. İçiniz rahat etmiyorsa 1 aya tamamlayın siz Sonra görüşün.Koronadan iyilesen yakin akrabamizla ne zaman gorusmemiz uygun olur ona gore artik ona iki uc ay hastalik birdaha bulasmiyormus oyle mi? 14 gun karantinasi bitti erken mi gorusmek icin. Kimseyle gorusmuyoruz ama o diyorki benden artik bosuna korkmayin ben iki uc ay kimseye hastalik bulastirmiyomusum diyor. Bilgisi olan var mi bu konuda
Tabii ki var. Hiç mi internette gezinmiyorsunuz, aynı virüsü bir ayda iki kere geçiren insanlar var.Peki ablana birdaha bulasma sansi var mi gecmis olsun
Bizim iş yerinde bir katta virüs çıktı diye test yaptırdık, onlarla neredeyse hiç bağlantısı olmayan- o kata geçen hafta belki bir belki iki kere çıkmış olan kızda virüs çıktı.
Hiç belli olmuyor pislik virüsün nereden geleceği...
Diyorum ya , hiç belli olmuyor pislik virüsün nereden geleceği.ama belki o onlardan değil başka yerden aldı vs vs
oğlum bu hafta okula gitti X gelmedi babası korona olmuş, Y öğretmen gelmedi temaslıymış dedi
haftaya süresi dolarsa gelecek belki o arada bir başkası nedeni ile korona olacaklar direkt ondan denilecek oysa kim nereden bulaştığını bile bilmiyor
kişisel tedbir almaktan başka çare yok gibi
maske mesafe hijyen desek de bizim ülkede hiçbiri yok
az önce kargocu geldi burnu açıktı
verdi paketi attım balkona
Diyorum ya , hiç belli olmuyor pislik virüsün nereden geleceği.
Belki de başka yerden kapmistir.
Risk almaya hiç gerek yok.
(Gerçi dürüst olmak gerekirse ben de çok evde durmuyorum, ruhum daralıyor. Zaten hayatımın kötü bir donemindeyim, depresyona girdim girecegim..her gün sabahtan akşama çalışıp akşam gün yüzü görmeden eve gitsem kendimi en müsait köprüden atardım herhalde)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?