Aa bende bugün aklıma geldiniz. Acaba dedim eşi gittimi kurbana. Orda bir sürü insan var illede eşinize ne gerek vardı ki illede çağırdılar oda gitti. Siz nereden geliyodunuz da karşılaştınız. Evde değilmisiniz? Eşiniz evdemi kalıyo şuanŞaka zannediyomuş aynı anda geldik evin önüne arabadan indi geride bekledi biz işimizi hallederken mesaj atmış gidersen 6 ay gelme yüzünü görmek istemiyorum diye güya yem atıyor ama ben arabada okudum sen bilirsin o kadar uzun ayrı kalmaya gerek yok ayrılalım madem sen yoluna bak ben yoluma bakayım dedim hem göz göre göre gitti girdi covid temaslılarla buluştu hemde bana rest çekiyor
Ben salı gününden beri ailemle köydeyim o yoğun çalışıyordu arefe günü gelecekti son anda arayınca babası oraya geçti eltim gelmesin demiş ama babası zorla çağırdı kendilerine bulaştı bütün çocuklarına bulaşmasa haksızlık olur diye düşündü zaarAa bende bugün aklıma geldiniz. Acaba dedim eşi gittimi kurbana. Orda bir sürü insan var illede eşinize ne gerek vardı ki illede çağırdılar oda gitti. Siz nereden geliyodunuz da karşılaştınız. Evde değilmisiniz? Eşiniz evdemi kalıyo şuan
Eşim de bana hakkını helal etmiyodu çocuklarla çarşıya indim diye sonra gitti kendisi girdi Corona yuvasına şimdi bende sizin dediğinizi dedim hakkımı helal etmiyorum kendi başınızı yiyin dedim evden uzaklaştımHer nerdesiniz bilmiyorum olan bi eşinize olmayacak taşıyıcı olursa dışarda tanımadığı yüzlerce insana bulaştıracak, o , ailesi ve onun gibi kimseye hakkımı helal etmiyorum keşke kendi başlarını yeseler sadece
O da aklıma geldi ama orda kalsa kesin bulaşır riske alamam işini halledip eve gelecek ben ailemle kalcam 15 gün
Bence de bu virüsü hafife alanlar hastaneye düşüp acı çekmelianlatamıyorum adam anlamıyor kavga etmekten yoruldum bişey olmaz bişey olmaz diye geziyorlar ortada gerçekten sabaha kadar dua ettim bişey olsun diye olmadı eşim gitti eltim gelmesin o demiş ama dinleyen kim
Ben geçen hafta çocuğuma alışverişe çıktım da bana sana hakkımı helal etmiyorum sen çocuklarla koronanın ortasına geldin dedi e şimdi kendi yaptığı ne yaman çelişki ?
komşum hala nefes alırken canım yanıyor diyo bunların babası ayakta atlatınca yalanına geliyo ey Allah'ım bi hastaneye düşse bugün diyorum Allah'ım affetsin yoksa akıllanmayacaklar kaç kişi enfekte olacak bunların yüzünden
Dolabını doldurmak için kurban kesenleri anlamiyorum , bir de kalanını eşe dosts dağıtıyorlar biz bu sene kurban kesmedik ben ücretsiz izne cikicam. Hemen bize komşular kurban yolluyo ya yollama istemiyorum ihtiyacı olana yolla.. yada birine para ver hayra gecer. Dolabı doldurup duldurup da bütün yıl ordan yiyince ne anlamı kalıyor o ayrı zatenBelki bazı arkadaslar beni linc edecek ama keşke bu yıl kurban kesimi yasaklansaydi. Allah icin kurban dolap için kavurma hesabinda bir çogu. Ben löseve bağış yapiyorum yıllardir.
17 ağustosta okullar açılıyor tüm ülke riske giriyor . Benim eşim böyle bir durumda gitmezdi ,gitse en az 3 ay eve giremezdi ,en az 3 sefer negatif test kağıdı isterdim.ayrica sikayet ederdim.
Konuşmak zaten büyük bi lüks oluyo o durumda.. iki kelime yan yana kullanınca 10 dakika nefes almadığımı biliyorum.. en ufacık bi esintide tıkanıp gözlerimin dışarı fırlayacak derecede öksürdüğümü biliyorum.. kısa kısa nefesler almayaalılıyorsun çünkü uzun almaya çalışsan içindeki herşey dışına çıkıyor sanki.. ambulansın içinde artık bitti Buraya kadarmış dediğimi hatırlıyorum.. hastaneye zor yetiştim oksijenle durdum kaç gün.. çocuklarımla konuşamadım bile.. ağlayamadım halada ağlayınca öksürük bırakmıyo nasıl bi şeydir bilmiyorum.. 29 yaşındayım hayatımda bu denli acı çektiğimi hatırlamıyorum.. Rabbim hepimizi korusun inşAllah
Bilmiyorum kafam çok karışık15 gün yalan oldu. Hiç belirti göstermeden üst üste iki ay testi pozitif çıkan insanlar var.
Taşıyıcılar ve belirtisizler.
Çook hemde nasıl eşim geldi biraz önce çanta hazırlamıştım onu aldı para bıraktı gitti çok kötüyüm diyo gitme diyorum olmaz diyo nerdeyse ağlayacak
Köydeydik arefe günü ben eşyaları köye götürdüm orda kurban kescez diye eşim oraya geldi eşyalarını aldı kurban parasını verdi gitti şimdi ise o evde ben ailemin evindeyimSiz evde misiniz köyde mi o kısmı anlamadım ?
Neden ağlıyor ? Neden kötü ?
Ben salı gününden beri ailemle köydeyim o yoğun çalışıyordu arefe günü gelecekti son anda arayınca babası oraya geçti eltim gelmesin demiş ama babası zorla çağırdı kendilerine bulaştı bütün çocuklarına bulaşmasa haksızlık olur diye düşündü zaar
Akşam etleri eve koymaya gittik kapıda karşılaştık o evde ben ailemin evindeyim şimdi
Yavrum ben kendi kurbanımızı kendi köyümde kestim eşim kardeşleriyle babasının kurbanını kaldırdı dün o etten eve hiç gelmedi manyak mıyım ben aaaaaO ettten daha yenilecekmi? Bunca ogluna vicdan azabi, güya dini vecibe diye, etleri derin dondurucaya koymak içinmi? Millet restoranda yemekten korkar. Siz corona pozitifli insanlarin kestigi ettimi buzdolaba koydunuz?
Ve bu nasil bir resttir? Adam gidiyor ve halen etleri buzdolaba koyamaya yardimci oluyorsun.
Bizimle dalgami geçiyorsun? Yada kendinlemi dalga geçiyorsun? Biri konu sahibini ve kayin ailesini ihbar edemezmi? Bu yapilan suçtur. Tek acidigim o cocuklar. Sen kocandan vaz geçmek istemiyorsun diye, olan o cocuklara oluyor.
Hastaneye gittim kontrol amaçlı orda olduğunu sanıyorum.. Çünkü başka hiç bi yere gitmedim kendimi ve çocuklarımı hep korudum.. boğaz yanması başlayınca farkına vardım ve çocuklarla iletişimi olağanca uzaktan yaptım abisi ilgilendi kardeşleriyle ben yaptım o yedirdi bi gün boyunca.. sadece alt değiştirdim oda maske ve eldivenle üstünü oğlum değiştirdi.. Sonra zaten pozitif çıkınca hastaneye alındım ki çok öksürük be nefes alamama durumu vardı şuan çok şükür daha iyiyim.. Allah’ıma binlerce kez hamdolsun nefes alabilmek ne büyük bi nimetmiş.. iyi dileklerin içinde çok teşekkür ederim canım Rabbim herkese hafif bi şekilde atlatmayı nasip etsin inşAllah gerçekten çok acı vericiNerden kaptiniz , çocuklarınıza geçmeden nasıl farkettiniz ?
Çok üzücü yaşadıklarımız, Cook geçmiş olsun. Şu an nasılsınız ?
Yavrum ben kendi kurbanımızı kendi köyümde kestim eşim kardeşleriyle babasının kurbanını kaldırdı dün o etten eve hiç gelmedi manyak mıyım ben aaaaa
Hayır hayır kesinlikle öyle birşey olsa ben herkesten önce iptal ederdim o kurbanı zaten bizim kurbanımız benim köyümde kesildi köyden biz çıktık eşim de aynı anda annesigilden çıkmış evde buluşuruz diye ben hep dedim ki sen evde 14 gün karantina da kalırsın ama o inanmamış son anda kavradı o ciddiyetimi ve evden uzakta bekledi ben köyden getirdiğim etleri dolaba yerleştirdim ve evden çıktımAma anlatmiyormuydun, evin önunde bulustuk diye. O etleri kendi evine yerlestirmedinmi? Hangi evin önünde bulustunuz da esin geri durdu?
Bizim eve girmedi hiç bir şekilde onlar ne yapar bilemem zaten bundan sonra görüşmeyi düşünmüyorumVe o kesip dağıttıkları ete dokunurlarsa verdikleri kişilere geçecek siz alıp buzluğa koyarsanız ileride temas ederseniz yine geçecek onlarda o eti sürekli tükettikçe pozitif kalacak ve tabi sürekli sirkülasyon sağlamaya devam ederlerse çünkü dondurulmuş gıdalarda bile senelerce yaşıyor virüs. Bu kadar gizemli bir durum var ama kimsenin umrunda değil herkes otellerde tatillerde plajlarda. Vaka sayıları şuan ağır seyredip test yapılmış kişiler bir evde on kiside varsa sadece birine yapılıp kayda geçiyor
İyi bari ama eşiniz nasıl olcak uzun süre pozitif olabilirBizim eve girmedi hiç bir şekilde onlar ne yapar bilemem zaten bundan sonra görüşmeyi düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?