Aile Planlaması Korunma

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

naturel27

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2021
145
105
18
35
Hanımlar eylülde evlencem kısmet olursa. Korunma yöntemi olarak doğum kontrol hapına karar verdim. Bunun için doktora ne zaman gitmeliyim? Ne zaman başlanması gerekiyor hapın.
Doktor hapı verirken neye bakıyor yani bir sürü hap var piyasada nasıl karar veriyor. Kontrolden filan geçiliyor mu?
Ben 1 sene çocuk istemiyorum doğru bir yöntem mi?sonrasında hemen hamile kalır mıyım?

Doktorlar haptan sonra gebe kalmakta sorun olmadığını söylüyor. Ama pek çok insan bir süre hamile kalamıyor gördüğüm kadariyla.

İlaci muntazam günü gününe icmeniz gerek. 1 ayda 1 günlük unutmanız korunmayı geçersiz kılar.

Ovulasyon günlerinde hap+kondom ile tam koruma saglarsiniz.

Benim önerim, ilk sene çocuk istemiyorum demeden önce gidip kan verin hormonlariniza yumurtalarina bi bakilsin. Her sey yolundaysa oyle korunun.

Simdiki aklım olsa esimin de evlenmeden once sperm sayisina baktirmasini isterdim.

Her şey yolunda ise bebek fikrini ertelerdim.

Burada çok çok erken yaşlarda menapoza giren kadinlar gördüm okudum. Aklima geldi soylemek istedim.

Korunmaya karar verince doktorunuz sizin icin en uygun yöntemi önerecektir.

Kullanm konusunda sorun yaşamam temkinliyimdir saati saatine uyarım sorun olmaz. Temmuz gibi gitsem sanırım iyi gibi. Ne zaman kullanacağımı doktor söyler sanırım. Çokta geç kalmak istemiyorum araştırdığım kadarıyla 1-2 ay önceden başlayıp kullanınca korumaya başlıyormuş. Evet test vs ne varsa yaptırmak istiyorum sorun yaşamamak adına.
Herkeste farklı aslında kimi hemen bırakır bırakmaz hamile kalıyor kimi bırakınca bile korumaya devam ediyor 2-3 ay diyor kafam çok karıştı açıkçası sanırım doktora sorayım bütün sorularımı herkesten farklı bir ses çıkacak.

ben 2 ay once baslamistim icmeye. 1 aydan sonra koruma basliyor ama dr garanti olmasi icin bu sekilde baslatti. hormon degerlerinize bakilsin dr lar ona gore uygun hapi baslatiyor genelde hayirli olsun evliliginiz bu arada

Temmuzda degil bence en yakin zamanda gidin. Ileri tarihte kullanmaniz gerekiyorsa şu gun gel der doktorunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…