- Konu Sahibi Sevimlipandaaaa
-
Ben de hep derim "riski daha fazla olan bir doğum kontrol yöntemidir."bir de şu var.kadin diyor senelerce bu yöntemle korundum.sonra çocuk istedik 1 senede anca oldu diyor.eee başkası bir ayda hamile kalma kapasitesine sahip.bu iki kadının bu yöntemle korunabilme ihtimalleri aynı değil doğal olarak.insan yaş aldıkça ve cinsel hayatı ilerledikçe üreme kapasitesini az çok kestirebiliyor. Mesela ben geri çekilme uygulasam en ufak bir şüphe bile kalmaz içimde.direkt sorana imkansız derim yani.1 ayda hamile kalanı belki 3,5 ay uzatır ama 1 senede anca olanı belki ömür boyu korur.herkesin üreme kapasitesi parmak izi gibi.değildir değildir diye kestirip atıyorlar.Simdi linc yiyecegim ama olursa olur olmazsa sorun degil kafasindaki insanlar icin geri cekilme de bir yontem. Ister begenin ister begenmeyin. Kadin dogum doktoru bile geri cekilmeyle korunmussaniz sizi korunmus kabul ediyor gebelik planlamasinda. %100 korunma yok, tabi ki riski digerlerine gore cok cok fazla ama bu sekilde korunan, hamilelik olsa da sorun etmeyecek insanlar icin en dogru yontem geri cekilme. Kondom %90 koruyorsa geri cekilme de %40-50. Bu riski sorun etmeyecek insanlara uygun bence.
Ha deyince olmuyor mu? Daha 2 ay olmuş.Kondom alerjim var. Biz de ilk sevgili olduğumuzu zamanlar ben korundum. Çünkü kontrolun bende olması beni daha güvende hissettirdi. Yasmin kullandım. Doktor da onayladı. Evlendikten sonra da yasmin ile devam ettik. Kusma ya da diyare durumunda ikinci kez içtim veya ilaci kesip regl olmayı bekledim. Zaten prospektus bilgiyi veriyor. Bence prezervatiften çok daha güvenli. Kaçtı mı yırtıldı mi düşüncesi yok. Kontrol bende. Koruma orani %99.
Bebek planı içine girdiğimiz zaman bıraktım bir yıl öncesinden. Geçtiğimiz yıl Haziran bıraktım. Geri cekilme ile 1 yıldır korunma yaptık çünkü gebelik olsa da kabulümdür dedik. Bu Haziranda denemeye başladık. Şimdilik hala deniyoruz. Öyle ha deyince gebe kalınmiyor. Yaşım 33. Toplam 5 yıl Yasmin içtim. Bende yan etki olmadi. Reglim ile ilgili bir sorun hiçbir zaman yaşamadım
daha nişanlı bile değilsiniz daha 30 da evleniriz demişsiniz bir sürü zaman var bunları konuşmak için çok erken niye kendinizi şimdiden stres yapıyorsunuz belki de çocuk istesenizde olmayacak bunu da bilmiyorsunuz ki. birlikteliğinizin tadını çıkarın. zaten ya hap yada kondom kullanacaksınız geri çekilme zaten korunma yöntemi değil takvimi hiç anlamadım.Yakında nişanım var ve çok uzun zamandır sevgiliyiz. Korunma yönteminde tartışıyoruz.İlk 2 yıl kadar korunmak istemiyor.Ben seni çok bekledim doyasıya cinselliği yaşamak istiyorum diyor.İlk yıl hap kullanırım diye plan yaptık. İkinci yıl takvim ve geri çekilme kullanırız. Sonrasında da artık yavaştan çocuk düşünürüz dedik çünkü yaşımız şuan 26 27 yaşında düğünümüz olmuş olacak. 30a varcaz zaten böyle böyle. Korunmak istememesi beni terdirgin ediyor çünkü ömür boyu sürekli kendim korunmak istemiyorum. Yeri gelince korunurum ama hep de istemiyorum diyor. Ben de şunu söyledim madem ilk ilişkimizde gün içinde geri çekilme kullan ama tekrar olacaksa kondom tak riski günlerde kondom tak ihtimal düşsün dedim artık ne derece koruyacaksa. Plansız gebelik olursa aramız çok kötü olur dedim. Ama yok hissetmiyorum bişey artık eşimsin hep korunamam diyor. Zamanla bu düşünce değişir mi ben günlerdir ağlıyorum çünkü gerginlikten.
Doğmamış çocuğa don biçmek.Yakında nişanım var ve çok uzun zamandır sevgiliyiz. Korunma yönteminde tartışıyoruz.İlk 2 yıl kadar korunmak istemiyor.Ben seni çok bekledim doyasıya cinselliği yaşamak istiyorum diyor.İlk yıl hap kullanırım diye plan yaptık. İkinci yıl takvim ve geri çekilme kullanırız. Sonrasında da artık yavaştan çocuk düşünürüz dedik çünkü yaşımız şuan 26 27 yaşında düğünümüz olmuş olacak. 30a varcaz zaten böyle böyle. Korunmak istememesi beni terdirgin ediyor çünkü ömür boyu sürekli kendim korunmak istemiyorum. Yeri gelince korunurum ama hep de istemiyorum diyor. Ben de şunu söyledim madem ilk ilişkimizde gün içinde geri çekilme kullan ama tekrar olacaksa kondom tak riski günlerde kondom tak ihtimal düşsün dedim artık ne derece koruyacaksa. Plansız gebelik olursa aramız çok kötü olur dedim. Ama yok hissetmiyorum bişey artık eşimsin hep korunamam diyor. Zamanla bu düşünce değişir mi ben günlerdir ağlıyorum çünkü gerginlikten.
Genel doktor bilgisi olarak yazdım. 1 yil kadar da denemelisiniz demiştiHa deyince olmuyor mu? Daha 2 ay olmuş.
Bu konu kafama takılıyor. Yasmin kullanmaya devam edemem emzirirken elbette. Muhtemelen spiral kullanabilirim bir süre.Ben de Yasmini 5 sene kullanmıştım. Genelde daha fazla kullanmayi önermiyor zaten kadin dogumcular. Sürekli kadin korunsun diye bi durum istesen de olamaz yani. Dogumdan sonra nasil korunmayi düşünüyorsunuz mesela?
Kondom alerjisi dediginiz lateks alerjisi aslinda. Dedigim gibi Durex in latekssiz kondomlari cok guzel.
Ayrica hanimlar vajinanin içi klitorisin arka duvari haric tamamen duyarsiz. Iceri poset mi girmis salatalik mi girmis anlamazsiniz ya. Size uygun kondomu bulamamissinizdir sadece.
Siz de benim gibi kısırsınız galibaKorunmak kadinin gorevi. Dogurgan olan kadin. Kendisi icin en dogru yontemi bulacak uygulayacak olan da kadin. Karsisindaki erkege bunun yukunu vermeyi bencilce buluyorum. Butunlesme olmasi gereken sevismenin ortasina bunlarin katilmasini da sacma buluyorum. Evli ve duzenli seks hayati olmasi gereken adamin da tek gecelik iliski yasar gibi hamile birakmamaliyim stresiyle geri mi cekileyim, ileri mi ucayim , dur iki dk kondom takayim diye konunun ortasinda konudan kopmasini sagliksiz buluyorum.Ileride erken bosalma, ereksiyon problemi, isteksizlik gibi sonuclari olacagini dusunuyorum.Kondom bence hastalik ihtimaline karsi tedbir. Seks ile kondom/geri cekilme vb tedbirler bende seks ve aile apartmaninda yasiyorum veya kayinvalidemle yasiyorum gibi tatsiz senaryolar cagristiriyor. Bence :)
E tabi ki. Sevgiliyken cocuk dusunecegini sanmiyorum cogu kisinin. Ben iki yontemle korunuyordum sevgiliyken.Gebelik riski daha yüksek ama sevgili iken bence kimse kullanmasın hastalik riski yüzünden.
Kondom keyifsiz bir şey kabul ediyorum. Ama hastalik daha keyifsiz.
Yoo. Tecrube diyeyim, susayim. Begendirmek icin yazmadim. Anlasilmayi beklemiyorum. Anlasilirsa ne ala.Siz de benim gibi kısırsınız galiba
Aynı şeyden mi bahsediyoruz ama bundan bahsediyorum benNitril hangisi öyle bir sey görmüyorum? Latexsiz mi demek istiyorsun? Ben de onu soyleyecektim Durexin dışı gold renk olani cok guzel ozellikle kadinlar icin (Real Feel), asla kuruluk yapmiyor. Dolayısıyla yirtilma olayi da hic olmuyor.
Nişanlıyız dalgınlıkla yanlış yazmışım 3-4 aya nikahımız varDoğmamış çocuğa don biçmek.
Daha nişanlı bile değilsiniz az durun bunları düşünmek için zaman var önünüzde.
Zaman bambaşka şeyler gösterecek belki. Belki hemen çocuk yapmanız gerekecek belki korunmanız gerekecek şartlara bakmak lazım.
düğün olunca bu konunuzu hatırlayıp tebessüm edeceksiniz neleri takmışım kafama diye. İnsanın bir gün sonra fikri değişiyor
Nişanlıyız yanlış yazmışım kafam dalgındı düğün 1 yıl sonra. Sanki bana kondomsuz alışacak gibi geliyor.Şu an libido yüksekliği ve cinsel açlıkla böyle atıp tutuyor konuşmasi tatlı tabi ama isler ciddiye binince aklı başına gelir daha nişanlı bile değilmişsiniz zaten. Demek 1-2 sene daha var düğüne. Yine de istediğin şekilde korunmazsa birlikte olmazsın zorla değil ya. Bir şekilde ikna olacaktır mecbur. Ayrıca bu kadar cinselligin tadını çıkarmaya meraklı biri ilk zamanlar çocuk olmasını kesinlikle istemez. Ona bütün riskleri tane tane anlat, belli ki bilmiyor. Çevreden, buradan örnekler ver gözü korksun seve seve takar kondomu merak etme
Önceki yorumlarınız da hep ben mi korunmalıyım bu ilaçlar bana zarar vermez mi tarzında söylemlerdi. Bence herkes nişanlınızın/sevgilinizin bencilliğinden bahsedince durumu tabiri caizse kıvırıyorsunuz :) şu an kocamın kıymetini anladım bir kez daha. Adam dünya kadar prezervatif denedi hangisi ikimiz için de keyifli olur diye en sonunda da buldu. Arayan buluyor yani ve herkese öneririm asla poşetimsi bir his yok. Ayrıca tertemiz kalkıyorsun yataktan en güzeli de o bence plansız gebelik dışında tabi kiTamam da ilk yıl korunmayı ben istedim yani ben de onun korunmadığı şekilde tat almak istedim zaten. Ben ilerisi için düşünüyorum. İlerde acaba ister mi nasıl gelişir.
takmam demiyor kendi de ilk yıllar doya doya doya yaşayalım istiyor. Sonra da çocuk düşünürüz 30 yaşında olacağız. Benim aklıma takılan şimdi kondomsuz alışır ya istemezse takmak. Ya da ara ara takmamak isterse nasıl olucak.
Kondom yoksa seks de yok dersen alışmazNişanlıyız yanlış yazmışım kafam dalgındı düğün 1 yıl sonra. Sanki bana kondomsuz alışacak gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?