Koruyucu aileden cocuk alınması

koruyucu aile cocuklari aile ortaminda buyutmek icin yapilan maddi karsiligi olan bir sistem. cocuklari aldiginizda kendinize anne baba degil abi abla ya da x anne x baba dedirtmeniz dogru olur. misafir gibi gormeniz lazim. bu dusuncede olmayanlar daha kolay diye evlatlik yerine koruyucu aileligi secince Boyle kotu sonuclar olusuyor. evet bazi koruyucu aileler sonradan sartlar olustugunda evlat edinebiliyor ama boyle bi risk alinmamali.
koruyucu aileligi iyi niyetli dusunen insanlar yapmazsa bu cocuklar sirf para icin bu isi yapan kotu insanlarin elinde heba olur. o yuzden bilincli koruyucu aileligi lutfen kotulemeyin burada. cocuklarin cok ihtiyaci var.

Kötüleyecek ne demisim pardon?

sizden bahsetmiyorum size mesaj yazarken koruyucu aile olmayin yorumlari yapanlara diyorum.
Bakın inanın biz asla bize anne baba hala deyin demedik tam tersi abi abla diyin dedik. Ama onlar o şekilde tercih etti çocuk sonuçta belki aile eksikliği hissettiler. Zaten hiç mutlu olmamışlar anne baba sahip çıkmamış. Abimlerinde çocukları olmadığı için hoşlarına gitti o şekilde hitap etmeleri. Kuruma sorduk öyle demelerinde bi sakınca yok desinler aile kavramını bilsinler dediler. O yüzden yani.

Konuyla ilgili bir bilgim yok ama umarım alamazlar o kadar alıştıktan sonra geri verilmesi çok üzücü

Bir kaç aya atlatırlar mı? Evlat kaybediyorlar. Doğurmadı diye anne değil mi o kadın? 2 yıldır onlarla ağlayıp, gülüyor.
Herşeye ama herşeye rağmen bir çocuğun yeri annesinin yanıdır. Konu cocuksa bu net ve değişmez bir gerçektir. Mümkünse ayrılmasınlar. Ama anne değilmiş isteyen sanırım .

Herşeye ama herşeye rağmen bir çocuğun yeri annesinin yanıdır. Konu cocuksa bu net ve değişmez bir gerçektir. Mümkünse ayrılmasınlar. Ama anne değilmiş isteyen sanırım .
Isteyen anne değil. Dediğinize asla katılmıyorum. Bi çocuğun yani her zaman annenin yani değildir. Annelik doğurmakla olmuyor. Köpek bile doğurduğu yavrusuna sahip çıkıyor. Anne şuan kendi keyfi aleminde. Görmek dahi istemiyor

Dediğim gibi, ben anne istiyor sandim.

Büyük ihtimalle öyle bir şey araştırdı kadın ondan sahip çıkıyor
Bakmaya niyetli olan kadın en başta kimseye vermezdi

Bu durum çok yaygın... Koruyucu aile bakım ücreti almak ve çocuğun masraflarını devletten almak için evlat edinmek yerine bu yola başvuruyorlar.
Bedava çocuk büyütüyorlar yani...Çocuğun servis gideri, sağlık giderleri ve ayrıca aylık cep harçlığı devletçe karşılanıyor ayrıca okul dönem başında her çocuk için ortalama 3.750 küsür lira kırtasiye yardımı ödeniyor; ayrıca yine çocuk başına nisan ayında aileye 2.500 civarı giyim ödemesi yapılıyor.... Ailede çocuk başına ortalama (yaşına göre değişiyor) 1.300 lira para alıyor. 3 çocuk için 3.600-900 arası bişey alıyorlardır. Kızıyorlar ama profesyonel koruyucu aile denen bişey dahi var kimse kabul etmez tabi ama biraz ticaret yani bu iş...

Biz ticari amaclı yapmadık. Ama kimseyi inandırmak zorunda değilim. Ticaret amaçlı olsaydı bu uzulmezdik. Insaniz biz tüccar değil

Biz ticari amaclı yapmadık. Ama kimseyi inandırmak zorunda değilim. Ticaret amaçlı olsaydı bu uzulmezdik. Insaniz biz tüccar değil
Anlıyorum ama düşünceniz çok doğru değil yine tebrik ediyorum güzel bişey yapmışsınız ama pedogojik açıdan anneanne’nin bakımı daha iyi olacaktır çocuk açısından. Hukuken de çocuğun yararı gözetilir dolayısıyla yönetmelik gereği de ilk sırada çocuğun akrabaları ve yakın çevresi gelir yani çocuğun önceden tanıdığı bir komşusu dahi başvursa sizden ön sırada değerlendirilir başvurusu.

Evet biliyorum zaten kabullendik. İnsanın zoruna giden almaları değil zaten. Vaktinde almamış olmaları. Çocukların düzenini düşünen yok. Şuan bu çocukları bize tamamen verseler 5 kuruş almadan bakarız. Zaten biz alırken belli bi para ödeneceğini biliyorduk ama detay bilmiyorduk. Ama asla para amaclı almadık. Abimlerin çocuğu olmuyordu o amaclı aldık

Para amaçlı almadıysanız gönüllü koruyucu aile olarak alabilirdiniz. Böyle bir statü var ve özellikle özendirilmeye çalışılır. Mutlaka bilgi verilmiştir çünkü öncelik bu şekilde. Sonuçta siz çocuk almak istemişsiniz; parayı öğrenmişsiniz ve daha iyi olur o zaman demişsiniz.
Burda sizi yargılayamaz kimse bu bir hak ve bu hakkı kullanmayı tercih etmişsiniz. Ama anneanne para için mi almak istiyor yada 3.000 küsür para alacak demeniz yanlış. Yukarlarda böyle bişey okudum. Sonuçta siz yabancı olmanıza rağmen alıyordunuz. Bu konu da elden gelen bişey yok. Çocukların teslimi sonrası yeniden başvuru yapabilirsiniz.

Gönüllü koruyucu olarak alamıyoruz insanları yanlış bilgilendirmeyin burda da laf sokma telaşına girmeyin. Gönüllü koruyucu ailede gidip yurtta görebiliriz hafta sonu izin çıkarsa iki gün kalabilirler o kadar. Biz evlatlık düşündük ilk ona başvuru yapacaktık . Ama binlerce insan sırada bekliyormuş yıllarca beklersiniz dediler. İnanın ne düşündüğünüz umrumda değil. Sagolun yinede

Rica ederim; benim yada burdakilerin ne düşündüğü elbet umurunuzda olmasın zaten bunu söylüyorum kendinizi böylesine ıspata çabanız biraz garip.
Her neyse umarım istediğiniz gibi olur diyeyim.

Rica ederim; benim yada burdakilerin ne düşündüğü elbet umurunuzda olmasın zaten bunu söylüyorum kendinizi böylesine ıspata çabanız biraz garip.
Her neyse umarım istediğiniz gibi olur diyeyim.
Zan altinda bırakmasanız bisey ispat etmeye çalışmazdım. Çalışmadım da zaten. Yanlış bilgi vermek istemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…