Koruyucu aileden cocuk alınması

akraba olduğu için önceliği kan bağı olan kişiye verirler. özellikle imkanı olan, çocuklara iyi gelecek vereceğine inandıkları kişilere. ama şöyle bir durum var. kaç yaşında bu kadın? 3-4 sene sonra vefat etse yine zor bir durum oluşacak. bir de nerdeymiş bu zamana kadar hayret bişi. demekki bebekliklerinde bakmak zor geldi kadına. şimdi büyüdülerse alayım onlar bana bakar ilerde diye mi düşündü nedir. her çeşit insan var tabi

Üzüldüm sizin ve çocuklar adına

- Çocukların sizde bulunduğu süre zarfında anne,anneanne veya aileden başka birileri çocuklarla görüş talebinde bulundu mu? Kurumda olmak kaydıyla ayda 1 de olsa ailenin görüş talep hakkı var.

- Anneanne para için yapsaydı baştan yapardı diye düşünüyorum. Alır alamaz o kısmı bilemem ama sonuçta alacağım demekle bu işler olmaz abinizin geçtiği testlerden onlarda geçecek bir sürü prosedür v.s. onları bekliyor yani.

- Koruyucu Aile Derneği ile iletişime geçip sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

- Kurumda denetmenle değilde daha üst düzey biriyle görüşüp fikirlerini alın bence

- Lütfen çocuklar için psikolojik destek alın.

- Ayrıca çocuklar alınırsa iletişime geçmek için 18 yaşını beklemeyin lütfen. Annaannenin yüreğide taş değildir illaki görüşmenize devam edersiniz diye düşünüyorum.

Allah yar ve yardımcınız olsun

İşte tam bu noktada sorun başlıyor. Bazıları çocukları para için alıyor, hatta kendilerine hizmet ettiriyor. Ya da bakıyor ama bağlılık yok. Oysa çocuk sevgiyle büyüyor. O sevgi bağlıyor her iki tarafı birbirine. 7 yıl sonra çocuğu annesi istiyor diye alıyorlar. İnsan doğasına ters değil mi?

Nasil guzel insanlarsiniz yengenize abinize sarilasim geldi. Allahim onlari uzmez insallah cocuklar sizle kalir

Çocuklar geldiklerinde çok küçüklerdi. Büyümelerini beklediler yüksek ihtimalle. Büyüdüler bize bağlandılar şimdi alıyorlar. Çok zor bi durum çok

Çok büyük sevaba girmişsiniz hemde üç kardeş olarak almaları çok hoşuma gitti birbirlerinden ayırmadan ne güzel ama alçak olmasına çok üzüldüm gerçekten madem bakicaktin niye en başta almadın yaşı genç değil üç çocuğa nasıl bakcak çocuklar sefil olur eminim. İnşallah alamaz dua edelim maşallah abinize yengesine sizede

Insallah almaz elimizden gelen tek sey dua etmek. Allah sesimizi duyar insallah

Insallah almaz elimizden gelen tek sey dua etmek. Allah sesimizi duyar insallah
inşallah almazlar eğer ki çocukların durumu iyi ve mutlularsa alınmaması lazım. anneanne 3 yavrucağa abinlerden daha fazla ne verebilir ki ( maddi, manevi)? bir de resmi makamların böylesi konulardaki kuralları muallakta bırakmamaları lazım . çocuklar iki yıl yepyeni hayat kursunlar, yeni ailelerine alışsınlar. kadının biri gelsin almak için dilekçe versin... Ne garip

Anne babası alsaydı para verilmiycekti ama anneanne koruyucu aile olarak aldığı için ona verilicek
Şöyle bu çocuk terk de olabilir ama yurda maddi yoksunluk, parçalanmış aile. Ebeveynin ceza evinde olması gibi geçici ve düzelecek durumlarıda kapsayan nedenlerle de gelebilir. Koruyucu aile bu noktada geçici bir hizmet modelidir zaten. Çok farklı hikayeler var. Koruyucu aile hizmet modelinin ne olduğunu karşı tarafın anlaması ve eninde sonunda bunun sonlanabileceğini de bilmesi lazım.
Ayrıca öz aile ortaya çıktı diye ya da birileri almaya karar verdi diye çocuk hemen teslim edilmez. Süreç başlatılır. Mesleki çalışma yapılır. Çocuk kurumdayken dahi aile dilekçeyle çocuğu direk alamaz. Uyum süreci gözlem bir çok aşaması var. Burada ana konu zaten çocuğun yüksek menfaatidir.

Madde manevi acıdan bizden fazlasını veremez ozellikle manevi acıdan. Ben onları bizim kadar sevebileceklerine bu kadar iyi bakacaklarına asla inanmıyorum. Bizim konumuzda aile kendi isteğiyle yurda bırakmış. Anneanne zamanında almak istememiş şimdi büyüdüler ve almak istiyor. Bu çocukların düzeni ne olacak. 2 tanesi okula gidiyor. Okuldaki durumları alışma süreleri ne olacak. Burda bize aşırı bağlandılar. Anne veya baba almak istese inanın sorun yoktu. Anneanne 3 çocuğa nasıl bakacak. Yüksek ihtimalle anneanne alır denildi.

Amin. Anneyle anneanne görüsmüyo bildiğimiz kadariyla anne zaten umursamaz biri. Rahatına düşkün biraz. Anneanne neyine güvenip alıyor bende anlamıyorum

Gece vakti derdinizle yüreğime dokundunuz.

İnşallah Allahım bir çıkış yolu gösterir size. İyi bir avukata gidip prosedüre ilişkin tüm haklarınızı ve yapabileceklerinizi araştırın. Naçizane tavsiyem sonrasında da çocukları görebilmek adına anneanne ile tartışmaya girmemeniz. Siz canınız gibi sevmişsiniz ama bir tarafta da öz ailesi var bu çocukların maalesef. Devlete verirken de ileride almayı taahhüt ederek veriyorlar ki evlatlık verilmesinler.
Ailenize çok saygı duydum. İnşallah bir ömür hayatlarına dokunmaya devam edersiniz yavruların.

Anneanneyi veya aileyi bilmeden yargılamamak gerek. Evladımdan kopamam hangi şartta olursa olsun ama hayat bir gün herkesi öyle bir noktaya sürükleyebilir. Çocukların anne ve babası nerede bu arada? Devlette hop diye çocukları iyi koşuldan alıp, kötü koşula vermez. Çocukların ailesi falan vefat ettiyse, anneannenin o an ki durumu 3 çocuğa bakmaya müsait olmayabilir ve mecburen alamamış olabilir. Para için alacak olsa 2 sene önce çocukları alabilirdi. Evet para için de olabilir ama bilip bilmeden insanları yargılamamalı. Çocuklar için en hayırlısı neyse o olsun. Abiniz, yengeniz ve sizin durumunuza üzüldüm ama unutmayın ki öz ailenin de bu en doğal hakkı.

Çocuklara karşı olan sevgi ve yaklaşımınız gerçekten muhteşem ama sizlerde büyük bir hata yapmışsınız. Bu çocukları alırken koruyucu aile olarak aldığınızı, evlat edinmediğinizi bilerek aldınız. Çok küçük yaşlarda çocuklar eve gelmiş ve çocuklarda sizlerde temelli kalacakları duygusu yaşatmışsınız. Yaşayacakları yıkımda maalesef sizinde payınız olacak. En büyük hata anne-babası hayatta olan çocukların sizlere anne-baba-hala gibi kavramlarla bağlanmış olması. O kadar ince bir çizgi ki, o çocuklar küçük yaşta ailenize geldiği için sizi öz ailesi yerine koydular. Büyük olasılıkla sizde böyle olmasını istediniz ama hata ettiniz. Evlat edinilmemiş çocuklar ile ailelerinin onları bir gün alacağı ihtimaline karşı bu kadar sıkı bağlar kurulmamalı ki çocukların ileride öz ailesine verilmesine karşı duygusal dünyaları yıkılmasın. Çok sevebilirler, çok sevebilirsiniz ama çocuklar öz ailelerinin varlığının ve bir gün onlara gidebilecekleri bilinci ile büyütülmeli. Şimdi dünyaları tamamen çökecek. Anneanneyi bunu düşünmüyor mu diyerek almak istediği için suçluyorsunuz ama koruyucu aile olarak sizin kendinizi de bu suça dahil etmeniz gerek. Çünkü çocuklarda hep sizde kalacaklarmış gibi bir hissiyat oluşturmuşsunuz. Ben burada çocuklara çok üzüldüm. Ne olursa olsun, ne kadar bağlanırsanız bağlanın bugünün geleceği düşünülerek, çocuklar için uzman desteği alarak hareket edilmeliydi. Uzman arkadaşlar daha iyi bilir tabii ama bu gibi durumlarda çocuklara fazla bağlanılmasını, onlara süreklilik vaad eden durumlarda bulunmasını doğru bulmuyorum. Abi ve yengenizin evlat edinmedikleri çocukların kendilerine anne-baba demesine müsaade edilmemeliydi veya çocuğun koruyucu aileyi öz ailesi yerine koyup, öyleymiş gibi hitap etmesinin doğru olup olmayacağı konusunda uzman desteği almaları gerekirdi.

bencede aynen durum bu. ap acik para icin aliyorlar cocuklari. yoksa cok seven cok isteyen ilk basta alirdi. acilen bi avukatla görüsün.

Amin inşallah teşekkür ederim. Elimizden geleni yapıcaz elden bisey gelmezse malesef yapacak biseyimiz yok

Hayır biz zaten çocuklara söyledik ömür boyu bizimle kalmayacaklarını. Ama ikisi zaten küçük yaştalar anlamıyolar malesef. Büyük olan 9 yaşında ona da sürekli belirtti her an sizi alabilirler diye. Anne baba şeklinde hitap etmeyi kendileri istedi biz kesinlikle istemedik hatta biz abi abla diyin dedik. Sonra yurttaki yetkililere sorduk öyle demelerinde bi sakınca yok desinler aile kavramını bilsinler dediler. Biz asla zorlama yapmadık. Biz çok bağlandık doğru ama bu çocuklar geldiklerinde hepsinin ayrı ayrı hastalıkları vardı. Başka şehirlere dahi götürdük tedavi edilmesi için. Konuşmayı bilmiyorlardı biz öğrettik. Yemek yemeyi dahi bilmiyorlardı çünkü öz aileden bisey görmemişler iyi bakılmamıslar şiddet görmüşler. Durum böyle olunca istemsizce bağlanıyosun. Ve bize anne almak istemiyo almaz da babanın da almasına biz izin vermiyoruz içiniz rahat olsun denildi. Bu şekilde bağlanmamızın sebebi bu.

Gidip anneanne ile konuşmayı denediniz mi inanın bu anlattıklarınızı ona anlatsanız belki vazgeçer koşulları iyiymiş çocukların der .Belki insaflı birirdir ..

Gidip anneanne ile konuşmayı denediniz mi inanın bu anlattıklarınızı ona anlatsanız belki vazgeçer koşulları iyiymiş çocukların der .Belki insaflı birirdir ..
Anneanne nerde yasıyo bilmiyoruz ki kurumda bilgileri vermiyo ama aynı şehirde değiliz baya uzak yaşadığımız yerler burda olsa bizde konuşmak isterdik ama malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…