Kötü bir anne miyim

Rowena Ravenclaw

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2021
3.024
5.932
108
40
Bugün konu üstüne konu açıyorum kusura bakmayın.
Arkadaşlar minicik bi bebişim var. 3 ay bile değil henüz.
Ben bebeğimle vakit geçirmekten kaçıyor gibiyim. Mesela dün yerleri süpüreceğiz eşim diyor ki ben süpüreyim, yok diyorum sen bebeği tut ben süpüreyim. Çünkü biraz ara vermek istiyorum. Veya bugün pilav yapacağım, eşim bebişi tutarken ben koşa koşa pilava giriştim. Bebeğim haklı olarak hep kucakta kalmak istiyor, veya memede, ama kollarım kopuyor, uyusun yerine koyayım istiyorum, kucağımdan inince veya mememi çekince uyanıyor bebeğim. bugün tüm uykularını babasının omzunda uyudu yavrum.

Seviyorum hem de çok. Gece her uyandığımda Allah’ıma şükrediyorum onu verdiği için.
Ama mesela dün gece hem aç hem memeyi tutamıyor kafayı sağ sola çeviriyor “aaaa hadi ama artık” diye sesimi yükselttim. Gözünü açtı, bana baktı ve gülümsedi. Kahroldum. Şu an yazarken bile gözüm doldu

Ben ona kavuşmak için kaç tüp bebek denemesi yaptım. Kendi kendime kaçar iğne yaptım. Şimdi niye böyleyim?
Ben niye böyleyim?

Üzülmeyin uykusuz kaldığınız için biraz sabrınız zorlandı siniriniz bozuldu ama bunların hepsi geçici. Kötü annelik değil bu :)

Siz kötü bir anne falan değilsiniz. Sadece yeni annesiniz, yorgusunuz . Ufacık bir mola istiyorsunuz ve soluklanmak için bazen evi süpürmek ,bazen yemek yapmak , bazende duşta uzun kalmak bahaneniz oluyor. İnan kötü bir anne olsanız “ben kötü bir anne miyim?” Diye sormazdınız. Çünkü umrunuzda olmazdı. Bebeğinizle birlikte güzel ömrünüz olsun inşallah. Bende tüp bebekle 20 haftalık hamileyim umarım sizin gibi iyi bir anne olurum.

Sadece henuz adepte olamadınız ilk zamanlar normal üzmeyin kendinizi

Kötü anne değilsiniz, insansınız. Benim yeğenime teyzesi olarak bile bakmak çok zordu. Şu an 4 yaşında hala çok çok zor. Anneyi düşünemiyorum emzirmesi, uyutması, bir an bile yanından ayrılmaması... Sabırlar diliyorum size. Yavrunuz sağlıkla büyüsün

Allah aşkına neden kötü anne olasınız
Bebeği dövmemişsiniz, sokağa atmamışsınız
Yorgunsunuz, uykusuzsunuz veya modunuz düşüktür
Kadınlar neden hep kendini acaba kötü anneyimmi diye sorguluyor.
Hiç ben acaba kötü bir babayımmı diye soran bir adama denk gelmedim.

Kötü anne değilsin. Yorgunsun. İlk aylar gerçekten çok zor ve anne sürekli bebekle birebir ilgileniyor. Anneler olarak eski rahat günlermizi özlememiz, uyuma saatini iple çekmemiz, arada bebeğimiz dışında bir şeyle ilgilenmek istememiz çok doğal.

Çünkü babalar asgari düzeyde görüyor bebeği ve o yüzden yorgunluklarını bebeğe yansıtmıyorlar. Çünkü yorgun değiller Her iş annede. Emzirmek bile o kadar zor ki o bel ağrısını tahayyül edemiyorum..

Askfflg aynen babalar hiçbir b.k yapmasalar bile en iyi baba olduklarını düşünüyorlar

Bunalmanız normal bütün gün bebek kucağınızda.daha ilk ayları hem stres oluruz doydu mu,gazı mı var,uykusu mu geldi diye düşünmekten.kendinizi üzmeyin.ben kaç gece kendimi suçladım gün içinde yapdıklarımı ve ya yapamadıklarımı düşününce.sağlıkla büyütün yavrunuzu.

Eski günlerim aklıma geldi erken doğum yaptım küvezde 2 aya yakın onu bekledim ama o kadar huzursuz bir çocuğum vardı ki gece uyumazdı gündüz uyumazdı gurbetteydim kimsem yoktu deliriyordum ya sürekli ağlayan bir çocuk mama yapıyordum birazcık sıcak veya soğuk olursa asla içmiyordu onu ayarlayana kadar da sesli kısılana kadar ağlardı ben de oturur hıçkıra hıçkıra ağlardım Rabbim affetsin ama gerçekten çocuktan soğuma ve çıldırma eşiğine bile gelmiştim yani çünkü sıfır uykuyla haftalarca başını bekliyordum gece yarısı çıkıp dolandırıyorduk çünkü o kadar ağlayan bir çocuktu ki hiç emmedi ama bu bizim kötü anne olduğumuzu göstermiyor sanırım sadece sinirlerimiz birazcık yıpranıyor sabrımız tükeniyor ama Rabbim sabrını veriyor sadece biraz zaman

Çok normal bunlar annelik uzun bir yol ve hiç bitmeyecek benim kızım 20 aylık oldu hala kaçış fırsatları kolluyorum duşa girmek bile çok keyifli oh be diyor insan ne bileyim evde biri varsa hiç benim çocuğum değilmiş gibi yayılıyorum başkası ilgilenirken
Ama uyuyunca önce bi rahatlama geliyor 2 saat geçiyor kendimi videolarını izlerken buluyorum annelik birazda delilik

İnan birçok kiside var o nbizim de ihtiyacımız var pilav yaparken de olsa kafa dagitmaya başla seyler düşünmeye boş boş oturmaya da oğlum 3 buçuk yaşında hala aynı yani belki kendi kendine uyur diye su icicem wcye gidicem deyip kaçıyorum yanından bende birazcık dinleneyim yatacağım zaten. Sadece yatmadan kafamdakileri boşaltmak istiyorum. Ya da bugün tatil ev işlerinde yapılması gerek ama oğlum da tatili bekliyo benimle vakit geçirmek için biraz onunla ilgilendim biraz beraber temzledk evi biraz da o yalnız takildi böyle böyle büyüyecekler napalim hem onlarında babayla da başka insanlarla da vakit geçirmeye ihtiyaçları var

Canım arkadaşım durumun o kadar doğal ki. Bu bebeği sevmediğin anlamına asla gelmez. Ben de öyleyim. Çünkü insanız ve sürekli aynı şeyler ister istemez canımızın içi yavrular da olsa boğuyor bizi . Az uzaklaşmak başka işlerle evde meşgul olmak inan bana seni daha da rahatlatacak. Biz anneyiz ama insanız mükemmel değiliz. Elimizden geleni yapıyoruz

Haaydaaaa
Meme alan cocuk zaten yaka iğnesi gibi size yapışık. Duş alırken, pilav yaparken, evi supururken neden babası bakmasın ki?
Siz ne kadar anneyseniz o da baba. Tabii ki evdeyken o daha çok ilgilenecek
Yok işte babası diyor ki sen otur ben süpüreyim ben istiyorum ki bebekle olmaktansa ben evi süpüreyim

Yorgunluk, hayat değişikliği hepsi normal. Siz bebekli yeni bir düzene alışma sürecindesiniz.

Toplum böyle insanları öyle bir baskı ile büyütüyor ki çocuk doğar doğmaz ona en iyi en harika şekilde bakılması gerektiğine dair anneleri şartlıyor. Halbuki ne kadar zor anneliğin ilk zamanları.

Arada dışarı çıkmaya çalışın bebeği babasına bırakıp en azından yürüyüş yapın, termosa çay koyun bir bankta oturun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…