• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kötü bir baba mi olacak

ben 6 aydır bebek sahibi olmak için uğraşıyorum ilk 3 ay kullandım sonra bıraktım. ama hiç bir zaman eşime aşkım ben folik asite başlamalıyım demedim ya da bırakacağım demedim zaten onu ilgilendirmez bebeği taşıyacak olan benim. gittim eczaneden parasını verdim aldım kullandım şimdi ara ara içiyorum. ama tabi dediğin gibi ilk 3 ay folik asit çok önemli. eşinin umursamaz tavrını anlamadım ya cahilliğinden ya da gerçekten umursamazlığından yapmıştır ve çok can sıkıcı bir durum. eskiden yenilen içilenlerde bu kadar hormon var mıymış eskiden bu kadar hastalık var mıymış sor bakalım ne cevap verecek..
Konu konuyu açtı. Bebeklerden hamilelikten konusurken yaa bizde cocuk düşünüyoruz askim ama esma hamilelikten üç ay once filan folik asite basla dedi.Bizde is dolayisiyla aileden uzak bi yerde mahrumiyet bolgesinde yasadigimiz icin eczane bize cok uzak carsiya gidersek hatirlatta eczaneden alalim dedim.Bunu soylemenin nesi kötü anlamadm.Burdaki hanimlar bunu soylememe neden bu kadar takti anlayamadim.Vee gercekten tepkisi beni cok üzdü.bence boyle konusmamaliydi :(((

Kötü baba olur mu onu bilemem ama her mevzuyu analarimiz söyle doğururmus söyle buyutmus o zaman varmiymis a baglarsa sıkıcı bir eş olacağı net.. böyle olmaz umarım..

Anladım, bu kadarcıktan babalık niteliği ölçülmez; her ak dediğime hayır kara diyerek konuya giren çok erkek biliyorum. Müzakereden anladıkları bu oluyor. Aksini savunmak.

Bir de yay burcu olabilir mi? :KK48:
Akrep burcu ve tüm ozelliklerini taşıyor

Biraz alınganlık etmişsiniz sanki.
Erkekler bu kadar ince, ayrıntılı, neyin ne olduğunu düşünemiyor maalesef.
Bende geçen gün aynı şey için doktora gittim ve folik asit verdi.
Eşim ne oldu diye sordu folik asit verdi onu kullanacağım dedim bitti.

Rahatlik batmış anlaşılan. .insanlar nelerle mücadele ediyor saçma sapan bir söz için burda yakınıliyor. .

Allah akıl fikir versin ne diim..en büyük derdin bu olsun..

Hay Allah im Yarabbim. .dağına göre kar verirmis derler ya..Allah im bn çok güçlü değilim ..ne olur yeter.

Konu konuyu açtı. Bebeklerden hamilelikten konusurken yaa bizde cocuk düşünüyoruz askim ama esma hamilelikten üç ay once filan folik asite basla dedi.Bizde is dolayisiyla aileden uzak bi yerde mahrumiyet bolgesinde yasadigimiz icin eczane bize cok uzak carsiya gidersek hatirlatta eczaneden alalim dedim.Bunu soylemenin nesi kötü anlamadm.Burdaki hanimlar bunu soylememe neden bu kadar takti anlayamadim.Vee gercekten tepkisi beni cok üzdü.bence boyle konusmamaliydi :KK43:((
söylersin söylemezsin kimseyi ilgilendirmez üzülme canım. ben kendi adıma diyeyim ben söylemezdim ha söylerde senin ki gibi bir tepki alsaydımda çok biliyorsun sen der kapatırdım takmazdım. bence kafana takma ve bu eşinin iyi baba kötü baba olacağıyla alakalı bir konu değil. ayrıca 4 aylık evlisin daha bu konuda bu kadar korkmuşsun. hiç düşünmedin mi acaba bebek için erken mi davranıyoruz diye.. bence düşün eşini tanı eşin seni tanısın en az 1-1,5 sene geçsin otursun evliliğiniz. sen daha bu konuda bu kadar alıngan olursan hamileliğinde sorun yaşarsan daha çok alıngan olursun..

Merhaba Hanımlar
4 aylik evliyi TLm Allah kismet ederse yazın cocuk yapmak istiyoruz.Kardesim doktor ve bana cocuk dusunmeden en az üç ay önce folik asite baslamam gerektiğini söyledi. Bende esime söyledim aşkım folik asite baslamaliyim diye cocugun gelisimi icin böyle böyle önemli diye anlattim.Bana dedigi sey aman canım ne gerek var!!oldu.
Şaşırdım nasil yani dedim annen sana hamileyken folik asit mi kullandi.Sacma böyle seyler diyo.cok üzüldüm böyle konuştuğu icin.Hanımlar ben mi büyütüyorum cocuk yapmayi düşündüğüm adam benim ve bebegimizin sagligi icin gerekli olan biseye aman boşver diyo.Gercekten çok üzüldüm.
Her firsatta bebek istiyorum diyen adam nasil olur böyle umursamaz olur.Böyle umursamaz bi adama cocuk yapamam dedim.Simdiden böyle umursamazsan ileride de iyi bir baba olmayacaksn demektr dedim Haksizmiyim hanımlar :KK43:((
Valla eşinizle aynı gorusteyim bende gereksiz görüyorum bu tarz ilaç demir ve vitamin takviyelerini hatta aynı cümleyi bende kurdum annemiz bizi öyle ilaçlarla mı büyüttü dedim zamanında ve kötü bir anne olduğumu sanmıyorum. Oğluma hamileyken hiçbir vitamin folik asit yada kan ilacı falan kullanmadım doktor kontrollerime düzenli olarak gittim hiçbir sıkıntı da çıkmadı. Sırf bu sebeple eşinizi etiketlemeyin piyasadaki bu tarz ilaçların çoğunun ticari amaçla doktorlar tarafından tavsiye edildiğini biliyorum.

Rahatlik batmış anlaşılan. .insanlar nelerle mücadele ediyor saçma sapan bir söz için burda yakınıliyor. .

Allah akıl fikir versin ne diim..en büyük derdin bu olsun..

Hay Allah im Yarabbim. .dağına göre kar verirmis derler ya..Allah im bn çok güçlü değilim ..ne olur yeter.
Derdiniz neyse Rabbim yardımcınız olur insallah.Ve merak etmeyin benim tek derdimde bu degil.cok daha büyük dertlerim var malesef.canimin cani hasta ve elimizden hic birsey gelmiyor.belkide bundan dolayidr saglikla ilgili bir konu oldugunda hassaslasmam.kisileri yargilamadan önce bi düşünün derim.tekrardan derdiniz neyse Allahim yardimciniz olsun.Umarim sizin için hersey güzel olur.

Kardeşim doktor demişsiniz acaba KARDEŞE takıntı yapmış olabilir mi ?
Hani sırf o söyledi diye kaile almamışta kıcıklanmışta olabilir
Öncesinde sıkıntı yaşanmış mıydı kardeşinizle...

O söylediginiz seylere benim eşimde aynı şeyleri söyledi.
Yani alt açma minderini napicaksın dedi gittik tek kullanımlık olanlarindan aldık gercekten paketten 3 tanesini anca kullandım. Ama iş görüyor.
Agız mendilleri çok kullanılıyor onları alın ileride terbezi olarak kullanırsınız ben oyle yaptım.:KK48:

Haa bunlar esya ıvır zıvır ama sağlık başka bir konu bence.:KK64:

Alt açma minderi almadık ama ağız mendili stokladım zaten :)
Tabi ki sağlık başka konu ama sağlığım için kullanacağım bir şeyi de eşime danışmama gerek yok bence.
Alınıp kullanılır ki ben öyle yaptım.
Şimdi eşime folik asit kullanıcam deseydim eşimin de tepkisi o ne ola ki olurdu.
Ben bile hamilelik düşünene kadar bilmiyordum kullanılması gerektiğini :)

Alt açma minderi almadık ama ağız mendili stokladım zaten :)
Tabi ki sağlık başka konu ama sağlığım için kullanacağım bir şeyi de eşime danışmama gerek yok bence.
Alınıp kullanılır ki ben öyle yaptım.
Şimdi eşime folik asit kullanıcam deseydim eşimin de tepkisi o ne ola ki olurdu.
Ben bile hamilelik düşünene kadar bilmiyordum kullanılması gerektiğini :)
Canbebenin 10lu pakette alt acmaları var tavsiye ederim 7 8 lira civarı. :)
Tabi bilmediği birseye benim esimde o ne ola ki der. Ama sonra açıklayıp onemini anlatınca benden çok dikkat ediyor. :)
Galiba arkadaşın eşinin tepkiside bu konudaki bilgisizliginden.

Canbebenin 10lu pakette alt acmaları var tavsiye ederim 7 8 lira civarı. :)
Tabi bilmediği birseye benim esimde o ne ola ki der. Ama sonra açıklayıp onemini anlatınca benden çok dikkat ediyor. :)
Galiba arkadaşın eşinin tepkiside bu konudaki bilgisizliginden.

Teşekkür ederim araştırıcam :)
Ben de o şekilde düşünüyorum.

Merhaba Hanımlar
4 aylik evliyim Allah kismet ederse yazın cocuk yapmak istiyoruz.Kardesim doktor ve bana cocuk dusunmeden en az üç ay önce folik asite baslamam gerektiğini söyledi. Bende esime söyledim aşkım folik asite baslamaliyim diye cocugun gelisimi icin böyle böyle önemli diye anlattim.Bana dedigi sey aman canım ne gerek var!!oldu.
Şaşırdım nasil yani dedim annen sana hamileyken folik asit mi kullandi.Sacma böyle seyler diyo.cok üzüldüm böyle konuştuğu icin.Hanımlar ben mi büyütüyorum cocuk yapmayi düşündüğüm adam benim ve bebegimizin sagligi icin gerekli olan biseye aman boşver diyo.Gercekten çok üzüldüm.
Her firsatta bebek istiyorum diyen adam nasil olur böyle umursamaz olur.Böyle umursamaz bi adama cocuk yapamam dedim.Simdiden böyle umursamazsan ileride de iyi bir baba olmayacaksn demektr dedim Haksizmiyim hanımlar :KK43:((
Bence henüz hazir değil. Zaten evliliğiniz de çok yeni. Senin yerinde olsam biraz ertelerdim planlarımı. Bugün folik asite ne gerek var diyen yarin doktora karisir, ertesi gün bebeğe alacaginiz eşyaya laf eder. Anne baba olunca, olmaya karar verince imkanlariniz ölçüsünde her şeyi en ince ayrintisina kadar düşünmek zorundasin.

Bu yoruma bakarak kötü baba olacak diyemeyiz. Eşinizin biraz eski kafalı olduğunu söyleyebiliriz.
Onun fikrini sormayın bence.
Aklınıza yatanı kendiniz yapın.

Bence henüz hazir değil. Zaten evliliğiniz de çok yeni. Senin yerinde olsam biraz ertelerdim planlarımı. Bugün folik asite ne gerek var diyen yarin doktora karisir, ertesi gün bebeğe alacaginiz eşyaya laf eder. Anne baba olunca, olmaya karar verince imkanlariniz ölçüsünde her şeyi en ince ayrintisina kadar düşünmek zorundasin.
Haklisiniz. Ne diyim Allah nasip etsinde tek düşündüğüm bu olsun.

Erkeklerin olaylara bakışı düz. Biz bayanlar gibi ince detay düşünmüyorlar. İncelik yapıp, seni düşünmesini beklemişsin ama böyle şeylerde incelik bekleme :)
Kendi söküğünü kendin dik bacım. Kimseden de medet umma. :)

Bebegin gelisimi icin onemli dedikten sonra esim hemen almisti hatta bitince soyle diyor bence haksiz degilsiniz ne gerek var durumu saglik uzerinden soylenince yanlis oluyor

İyi kotu baba olacakdan cok ,iyi es olabilecek mi ,
Adam anlamadan dinlemeden kestirtip atmis birde annende mi kullanmis diyor siz kafayi buna takin ,
Kafasinda hata var adamin ,
Ustelik folik asit yuxunden bir arkadasimin cocugunun parmaklari bitisik dogdu 2 kere ameliyat oldu ,
Bebegi erteleyin esinizi biraz daha taniyim derim size

Back
X