• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kötü bir baba mi olacak

Boooowww başıma gelenler..
Yahu sen bu adamı severek evlenmedin mi ? Böyle şeyleri vakti gelince doktorum verdi kullanmam lazımmış dersin konu kapanır..
Bunun için adama trip atma ya huzurunuz kaçmasın boş yere.. :KK19:

3 yıl çocuk istedik. Başta kullandım baktım gelen bi bebek yok bıraktım gitti. Tedaviye başlayınca tekrar başladım. Dert etmeyin.

Benim eşim de bazen böyle söylemlerde bulunuyor.
Mesela alt açma minderi alalım diyorum ne gerek var örtü serersin diyor.
Ağız mendili diyorum bizim zamanımızda ağız mendili mi vardı diyor.
Bunlara bakarak kötü bir baba olacağını asla düşünmüyorum.

Sadece erkekler bizim kadar ince düşünmüyor.
Madem folik asit kullanacaksınız alın kullanın eşinize söylemenize gerek yok ki.
Ben de hamilelikten 3 ay önce başladım kullanmaya eşim kullandığımın ne olduğunu bile bilmiyordu.

Alt açma minderine gerek yokmuş. Kullan at Alt açma örtüsü daha mantıklı.

Belki de sadece 'ne gerek var' ci bir insandir, cocuklar duymasindaki evin babasi gibi
Benim basimda da vardi ne gerek var ne gerek var,kediyi kisirlastirmaya ne gerek var? Diyet kedi mamasina ne gerek var, kedi şampuanina ne gerek var?
İnsani soğutan seyler bunlar. Ben bir kedi icin olanlara bu kadar uyuz olmuşken sizinki bebek yani,inanin cok iyi anliyorum
Bence hislerinizde yanilmiyorsunuz,simdiden 'ne gerek var' muhabberitine baslayan birisi ileride 'anan da seni monteserri ile mi büyüttü?' diyip cocuk yetistirme seklinize laf edebilir. Ya da 'biz tv karsisinda buyuduk aptal mi olduk' diye cocugun yaninda kurtlar vadisi izler falan...
Kotu bir baba mi? Hayir
Cocuklarini sevmiyo mu? Hayir
Ama biraz umursamaz...

İlgisizlik değilde bilgisizlik gibi geldi bana. Folic asitin ne gibi bir yararı olduğunu bilmiyor demekki.Bilmeyebilir normaldir.Siz ogrendiklerinizi kendisi ile paylaşın.
Ben hatırlıyorum hamile olduğum dönemlerde okuduğum kitaplardan edindiğim bilgileri hep paylaşır onunda öğrenmesini saglardim.Hem babalık duyguları gelişiyor hemde bilgi ediniyorlar o şekilde.

Merhaba Hanımlar
4 aylik evliyim Allah kismet ederse yazın cocuk yapmak istiyoruz.Kardesim doktor ve bana cocuk dusunmeden en az üç ay önce folik asite baslamam gerektiğini söyledi. Bende esime söyledim aşkım folik asite baslamaliyim diye cocugun gelisimi icin böyle böyle önemli diye anlattim.Bana dedigi sey aman canım ne gerek var!!oldu.
Şaşırdım nasil yani dedim annen sana hamileyken folik asit mi kullandi.Sacma böyle seyler diyo.cok üzüldüm böyle konuştuğu icin.Hanımlar ben mi büyütüyorum cocuk yapmayi düşündüğüm adam benim ve bebegimizin sagligi icin gerekli olan biseye aman boşver diyo.Gercekten çok üzüldüm.
Her firsatta bebek istiyorum diyen adam nasil olur böyle umursamaz olur.Böyle umursamaz bi adama cocuk yapamam dedim.Simdiden böyle umursamazsan ileride de iyi bir baba olmayacaksn demektr dedim Haksizmiyim hanımlar :KK43:((

Erkekler düz kafadır, hamilelik sürecinde bile senin kadar yoğun yaşamaz o duyguyu. Sen de bu kafayla hamile kalırsan daha çok üzülürsün, adam önemsememiş ne olacak yani nedir ne değildir bilmediğinden üzerinde durmamış, kullanman gerektiğine inanıyorsan al kullan. Seninle aynı detaycılığa sahip olmaması, hamilelikle ilgili konulara düşmemesi iyi bir baba olmayacağını göstermez.
Ha alırsın içmene karışır, içme diye çıkışır, bir şey yapmak istediğinde karşı çıkar o zaman eyvallah ama söyledikleri çok normal.

Cimri bir baba mı olacak acep? Niye soruyorsunuz ki, alın kullanın siz.

Bu erkeklere herşeyi danışma olayını anlamıyorum. Kendilerini gerçekten birşey bilen yetkili merci sanıyor sonra...
Ahahaa bencede al kullan yani cogu seyden habersiz oluyolar zati

Merhaba Hanımlar
4 aylik evliyim Allah kismet ederse yazın cocuk yapmak istiyoruz.Kardesim doktor ve bana cocuk dusunmeden en az üç ay önce folik asite baslamam gerektiğini söyledi. Bende esime söyledim aşkım folik asite baslamaliyim diye cocugun gelisimi icin böyle böyle önemli diye anlattim.Bana dedigi sey aman canım ne gerek var!!oldu.
Şaşırdım nasil yani dedim annen sana hamileyken folik asit mi kullandi.Sacma böyle seyler diyo.cok üzüldüm böyle konuştuğu icin.Hanımlar ben mi büyütüyorum cocuk yapmayi düşündüğüm adam benim ve bebegimizin sagligi icin gerekli olan biseye aman boşver diyo.Gercekten çok üzüldüm.
Her firsatta bebek istiyorum diyen adam nasil olur böyle umursamaz olur.Böyle umursamaz bi adama cocuk yapamam dedim.Simdiden böyle umursamazsan ileride de iyi bir baba olmayacaksn demektr dedim Haksizmiyim hanımlar :KK43:((

değişik bir kafa yapısı....

Merhaba Hanımlar

Haksızsınız malesef. Büyütülecek birşey yok benim eşim hatta babam da ne gerek var eskiden böyle şeyler mi vardı bu haplar çok zararlı diyorlardı sizin gibi kafama takmadım ve içmeye devam ettim eşim kızını dört gözle bekliyor hergün büyük bi sabırsızlıkla. Babam aynı şekilde. Ne oldu şimdi umursamaz ya da bebeği düşünmeyen insanlar mı oldular ? Bu kadar alınganlık yapmayın.

Karşısındaki insanı anlamadan,itiraz eden insan tiplerini sevmiyorum.
Önce bir anla dinle,mantıksızsa muhalefet ol.Senin zamanında folik asit mi vardı diyerek de bayağı bilimsel konuşmuş,hani tatmin edici bir cevap olsa neyse.Her konuda böyle yaparsa işin zor,hayatın sürekli birşeyleri karşı tarafa anlatmakla geçer..:işsiz:

Merhaba Hanımlar

Böyle şeyleri onlara hiç sormamak lazım. Zira kafaları farklı çalışıyor onların benim en gerekli gördüğüm şeylere bile gereksiz gözüyle bakabiliyor. Aldığım her şeye laf ediyordu benimki. :D ama alıştı artık. Yen'i çağın gerekleri bunlar. İlaç kullanıp kullanmamak size kalmış bu konuda doktorlar da hemfikir değil henüz ama erkekler daha gelenekçi düşünüyorlar. Eskiden bu mu vardı eskiden böyle miydi diye... ben oyun halısı alacaktım süt sağma Makinesi alacaktım bu lafları çok duydum. Ama eşim kötü bir baba mı? Asla.... aksine benden daha çok düşünür kızını...

belki bana kızabilirsiniz ama ben de çocuklarla ilgili bir sürü şeyi saçma ve gereksiz buluyorum gerçekten.
folik asit kullanmak, onca test tarama vs.
yok ilk 1 yaşına kadar tatlı tuzlu yasak şunu yicek bunu içcek bu yasak gibi.
muhakkak yararı vardır bunların buna asla bişey demem.
ama hangimizin annesi folik asit içti gerçekten de?
1 yaşına kadar tatlı tuzlu yedik öldük mü yani sakat mı olduk?
o her şeyi bilen doktorlar bu kıymetli önerileriyle birlikte bu soruların da cevabını verirse sevinicem şahsen.

Merhaba Hanımlar
aylardır folik asit kullanırım
eşime bunu soyleme geregı bıle duymadım
bende mı bır acayıplık var sımdı kendime sasırdım acıkcası
siz alın için eşinize neden soruyorsunuz ki
ayrıca folik asitten once ıkı taraflı muayeneye gitmeniz daha mantıklı
ya birinizden birinde sorun var ise?

Şu erkeklerden kadın duyarlılığı beklemek fazlaca hayalperestlik. Siz daha folik asidi anlasamıyorsunuz bebek ile ilgili çok daha büyük kararları nasıl vereceksiniz anlamadım. Adama sormayın kendiniz kullanın.

Daha cok konu var şekerim, siz folik asitte bile takılmışsanız...
Neyse umarım sıkıntı olmadan tez zamanda gebe kalırsın, aksini düşünemiyorum....

Folic asiti ve gerekliliği bilmeden demiştir. Benim eşimde aa ilaç alma öle kafana göre ilkkez duyuyom kendine zarar verirsin demişti. Bende ona anlattım bebek düşünmeye başladık tan sonra kullanmam gerektiğini nedenlerini bebeğe faydalarını hımm tamam sen bilirsin faydalıysa dedi. Eşin bence iyi baba olmayacağından değil, sıradan bir ilaçmış gibi düşündüğünden bilmediğinden bu tepkiyide vermiş olabilir.

Merhaba Hanımlar

Canm sen hic takma bunlari erkekler bizim gibi ince dusunmezler. Sen mutlaka folik asitini kullan. Doktorlar cok onem veriyorlar folik asite

Back
X