Kötü bir şey yaptım, çok üzgünüm...

Özür dilemelisiniz, ancak anneanne filan değil, çocuğun kendisinden ve insanların bu şekilde anlaştığının, hatalarını telafi ettiğinin altını çizecek örneklikte. Yaptığınızın doğru olmadığını, o küfürlere çok üzülüp sinirlenip böyle davrandığınızı açıklayıp, karşılığında bir ufak özür de siz alarak barışın-anlaşın minikle. O çocuk için yapabileceğiniz en güzel şey olur bu.
Yaptığınız kesinlikle doğru değil. Bu belki arkadaşları arası safça bir kabul gösterisi, belki ailesinin terbiye eksikliği; ancak elalemin çocuğuna vurmaya sebep değil. 6 yaşındaki bi tipten bahsediyoruz, söylediği lafa en fazla "Ağzın çirkin oldu ıyy öğğ ne pis oldu ağzının içi ayy" diyerek gülünür. Ciddiye alınası bir tarafı yok. :))

Ben de hangi kafayla ciddiye aldığımı düşünüyorum... Sanırım hayatımda "manyak,pislik,deli" gibi laflara bile tahammül edemediğim için o çok ağır geldi. Ama dediginiz gibi yapacagim. İnsallah barisir benimle ufaklik

Göz hizasına doğru iner, "Ben çok üzgünüm yanağına vurduğum için biliyor musun? Acıdı mı çok?" şeklinde girerseniz konuşmaya, katılacağını düşünüyorum.

Kimsenin o kadar ağır laflara tahammülü olmaz zaten, ancak aklı başında insan söylerse değil mi?
6 yaşındaki çocuk yani işte, ya ben gülerdim herhalde "Sen o.. gördün mü hiç ömründe?" diyerekten. Ki bu da doğru bir davranış olmazdı orası ayrı. :) Gerçi şimdinin küçük terbiyesizleri de ayrı zehir "İşte seni görüyorum ya" derdi herhalde cevap olarak.

Ben de öyle düşünüyordum da biri kafanıza tükürüp o... diye tekrarlasa sanırım siz de sinirlenirdiniz. Ve evet haksızım çocukla güzellikle konuşup halledeceğim

yok zaten o konuda haklısınız. aşırı terbiyesiz çocuklar. muhtemelen aile de çirkef. ama yabancı birinin çocuğumu dövmesi.. bilemedim.

ben napardım bilemedim yani

Ay yok artık. Ne biçim çocuk yetiştiriyorlar ya. Bi de yüzsüz yüzsüz kapınıza gelmiş annenanne. Çocuğu küfür edip tukuruyo diye utançtan yerin dibine gireceği halde. 6 yaşındaki çocuk doğruyu yanlısı bilir ne demek birine tükürmek küfür etmek. Cok sinirlendim vallahi.. Yaptığınız hoş değil tabi ama o andaki durumunuzu tahmin edebiliyorum. Ben olsam gidip özür dilemezdim. Ama bir daha kimsenin çocuğuna da vurmayın tabi ki

benim 6 yaşındaki daha poposuna " bodik"der.
8 yaşındaki video larda içinde " gerizakali" gibi kelime olan cümle geçse apar topar kapatır küfür ediyor diye.
okulda arkadaşları orta parmağını kaldırınca küfür olur demişler.
evde ikiside sık sık
" orta parmaklarını diğeriyle bastırıp
sakin küfür müs "diye uyarıyorlar.
bizdeki küfür anlayışı bu kadar.
şimdiki genç nesil aile içi diyaloglara bakınca anormal olan bizimkiler gibi gözüküyor.çok kolay ayırt ediliyorlar çünkü.
yaptiginiz tabiki doğru değil.çok büyük hata.
çocuktan özür dileyip konuşun mutlaka.
yukarıda çok güzel yazmış arkadaşlar.
çocukların suçu yok.
ama onları öyle yetiştirip
küfrü , hareketi bu kadar normallestiren bütün insanlara okkalı bir tokat atasim var.ne erkeğe ne kadına yakışır küfür.
eskiden ağzı bozuk adamlar olurdu , kadınlar onların yanında durmaz rahatsız olurdu.
şimdi kadinlar ve erkekler esit duzeyde .eşitliği yakaladığımız tek nokta bu galiba.
" kendinize gelin , ne oluyor?"
gülerek ettiğiniz küfürler
ananiza, kızınıza , size ediliyor.neresi komik , neresi eğlenceli diye sarsasim geliyor tüm insanları.
bu konuda çok dertli ve çok tahammülsüzüm konu sahibi.
tıpkı sizin gibi.
ama tepkimi kendi cocuklarimi terbiyeli yetiştirmeye çalışarak veriyorum.kadınların değerli olduğunu
kötü sözün insana yakışmadığını
heleki kadına karşı kullanmanın , erkekliğe yakışmadığı anlatarak öğretmeye çalıyorum.
kendine , anasına , analara küfür eden onca kadına rağmen..

Tek bir şey diyeyim, benim çocuğuma her ne olursa olsun kalkan eli kırarım!
Çocuk bu ama siz koskoca insansınız!

Kimse benim çocuğuma hafif de olsa tokat atamaz.
Ama benim çocuğum da kimseye küfür edemez.
Hele hele öyle bir küfür.

Anneannesinin tavrından da ailenin kumaşı belli olmuş zaten.
Üzgün olmanız normal,bir daha yapmayın tabiiki ama çocuk da çocukluğunu bilsin.

Kendi evladım tükürse ve küfür etse ağzına vururdum bende, ama başkasının çocuğuna bilmiyorum
Sizin yerinizde ben olsam acayip sinir olurdum

Özür dileme efendi olsunlar bir dahakine gürültü vs yaparlarsa şikayetçi ol.başka rahatsız olanlar varsa onlarıda topla.nefret ediyorum bu tarz insanlardan ve çocuklarından.gürültü falan rahatsız olmam ama tükürmek,küfür etmek,asansörün kapısını açık tutmak çok sinir bozucu.kimsenin çocuğuna bir daha vurmayın bu doğru birşey değil ne kadar sinirlenseniz de siz zor durumda kalırsınız.

Tabii ki aileden özür dileme. 6 yaşındaki bir çocuk küfür ediyorsa öyle ailenin de suçu çoktur o konuda. Ama sizin vurmaniz da çok ama çok büyük bir hata. Onu da söyleyim.

Tamam konu sahibi haksız da el kaldırmak da , kimse benim çocuğuma ne olursa olsun bişey yapamaz o eli kırarım diyenler de o ananne ile bir yerde aynı yerde buluşuyor sanırım. Çocuğum ne yaparsa haklidir konusunda:)) cidden değişik. Benimki küfür etmez, tukurmez zaten ben tek de bırakmam ama de ki bunlar oldu yine de sen sessiz kal mi demek istiyor bu insanlar? Yoksa yaşamadığı durumun- ya da yaşanmayacağını düşündüğu- muhasebesini mi yapıyor anlamadım. Cidden değişik bir toplum olduk sanırım. Ayy ben çocuğumu yanımdan ayırmiyorum ona gelen lafı bile yırtar atarım ama tek birakan insanlar var pfgg nasıl olur anneleri burada bile kendi çocukları öyle yapmış gibi bir anlayışa geçmiş tamam sakin. Konu sahibi zaten bu konuda haksız da el kırmak falan noluyor ki???boyle mi duzelteceksiniz çürümüşlugu sizler? Şiddet ne zaman şiddeti çözmüş acaba? Bu cokbilmisler cevap verse keske? Mesela ne zaman çözmüş?

Tabi ki özür dilememelisiniz ne demek çocuktur küfreder. Bu insanlar çocukları yapıp sokağa bırakmayı yetiştirmek sanıyorlar herhalde. Keşke doğurduklarını doğaya bırakacaklarına birazcık yetiştirmeye çalışsalar.

Size öyle bağırmaya gelen bşr kadının kapısında özür dilerseniz , size vereceği tepkiyle pişman olur daha da üzülürsünüz özür dilediğiniz için. Haklısınız
Haksız bile olsanız özür dilemeyin.çünkğ nabza göre şerbet verilir. O insanlar özrü hakedrn birileri değil. Sizle sakin konuşmalıydı konuyu sormaluydı.üzülmeyin lütfen.

Pişman olman gereken tek şey attığın tokadın yeterince okkalı olmaması!
Bizde çocuk olduk ama kimseye orospu deyip kafasına tükürmedik.
Ki zaten çocukken ben yapsam şunu annem babam beni komaya sokardı, ellerinede sağlık yani.
Şimdikiler aman çocuğumda çocuğum... Çocuk öyle yetiştirilmez!

Yaşı küçük ama oturduğunuz daireyi gösterecek ve küfür edecek kadar büyük. Eyleminiz de doğrudur diyemem ama özür dilemenize de gerek yok.

“Ceza eğitmez, evcilleştirir” diye bir cümlesi var Nietzsche’nin. Yoksun bırakmak gibi cezaları onaylasam da psikolojik ve fiziksel şiddete tamamen karşıyım. Küfür etmesini terbiyesizlik adleden bireyler, terbiyeli davranıp şiddet mi uyguluyor?

Aileden özür dilemenize gerek yok. Çocuk onlardan ayrı bir birey. Bence gördüğünüz yerde küfrün çok kötü olduğunu ama yinede vurduğunuz için pişman olduğunuzu bildirin çocuğa. Hayatı boyunca küfrettiği insanlardan da iyi tepkiler alamayacağını söyleyin.

Dilemeyin
Yanınızda bir arkadaşınız olabilirdi
Yarın misafirinize böyle yaklaşabilir o çocuklar
Yaptığınız doğru değil ama anneannesi ayrıca bir terbiyesizmiş
Düşüncesizliğe bak
Sinir oluyorum eğitimsiz cahil ailelerden
Çocuktur yapar diye diye büyütüyorlar
Sonra Onlar bizim çocuklarımızı katlediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…