Kötü hissediyorum, nasıl yaptım

Ben de bunu sordum

Sizin aklınıza gelen kötü niyet ne

Parkta oturan çocuklara kızlar sağlık ocağı nerede diye sordum kötü niyetliyim nedir kötü niyetim ne yapabilirim

neden terbiyesiz diye bagirma geregi duydunuz anlamadim. boyle avamca bir çıkış yerine kadini gercekten anlamak icin kendiniz kadinin yanina gidip saglik ocaginin yerini soyler hem de kadinin panik olup olmadigini gormus olurdunuz.

Başınıza gelen bu olaya yorum yazacağım fakat bi saniye.. 'saçmalamışsınız' diyenler olmuş! Arkadaşlar, çocuk kaçırma vakalarında olay dosyalarını/tutanaklarını hiç okuma fırsatı bulanınız oldu mu ? Afedersiniz bi noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Aramızda çocuk davalarına bakan avukat/savcı/polis arkadaşlar varsa lütfen siz de birşeyler yazın. Arkadaşlar durum sanılandan duyulandan feci şekilde vahim!!!

O saglık ocagında alt katta birşey yok üst kata çıkmak gerekiyor o yüzden şüphe oluşturdu bizde çabuk çıkması
Ban yeme pahasına yazcam. Tam bir gerizekalısınız. Hala diğer ihtimali nie düşünmedim diyo. Adres sormuş kadın.. Başka nasıl bir ihtimal olabilir. Şizofrenik kurgular dışında.
Gerizekalı yazmanız gerçekten fazla olmuş.burda bu kadar elestiren var hiç alınmadım.zaten kendime kızıyorum emin olmadan böyle yapmamalıydım diye.insanlar elstiriyor haklı buluyorum bir de beni tanımıyorlar bile.hep böyle insanlara tepki veren biri olduğumu sanabilirler.ama gerizekalı demek normal mi şimdi
Aynen aile hekiminiz değilse muayene etmiyorlar. 1 dk da geri çıkıyorsunuz neticede bekleyeyim fikirleri değişir muayene olurum diyemiyor insan :)
İşte alt katta birşey olmayınca hemen çıkıp bize bakması arkadaşıma şüpheli geldi
Bagırmadım kadın yanımızdan geçip gitti onun duyacagı şekilde söylemeye çalıştım.kadım suçsuzsa onu kırdım diye rahatsızlığım zaten

İyi de Turkiyedeyiz. Bizde boyle bir tutum yerleşmiş degil henüz, cocuguna gülümseyen birine bizde oyle tepki verilmez hiç gormedim. Yurtdisinda birsey gorup Turkiyeyle kiyaslamayin hemen.

Konudaki kadin bilmiyor olabilir tepki alacagini. Kotu niyetli olmadiginiz halde sirf "bilmiyorsunuz" diye size bagirilip cagirilsa bir de ustune etrafa karşi sapik gibi zan altinda birakilsaniz "az bile yapti" demezsiniz.

Kendi cocugunu uyarmasidir doğru olan, 11 yaşindaki cocuguna yabancilarla konuşmamasi gerektigini ogretecekti o zaman.

Son düzenleme:
Hiçbir problemi yokmuş öyle dedi. Hangisi daha kötü bilemedim.
Problemim yok demem kendimi açıklamaya çalışmam .yani hiç kavga etmişliğim yok bir insanla daha önce mesela.sonuçta burda kimse kimseyi tanımıyor .beni kavgacı herkese problem çıkaran biri sanabilirsiniz.öyle biri degilim demek istedim.yoksa herkesin psikologa ihtiyacı olabilir . mesela bu korona sürecinde etkilendim herkes gibi psikologa danısmak isterdim.ama burda sanıldıgı gibi kavgacı problemli bir tip degilim cevremde

Allah kimseye yaşatmasın , toplumumuz özellikle bu çocuk vakalarında müthiş şekilde tecrübesiz. Evet haklısınız insanlara karşı kaba olmanın makul bir açıklaması olamaz. Fakat kimin ne olacağının hiç belli olmadığı bi zamanda yaşıyoruz. Hepimiz dikkatli olalım. Not, evet ben o sağlık ocağını soran kadının hareketlerinin fazlaca şüpheli olduğunu düşünüyorum. Tecrübe etmediğimiz durumlarda daha temkinli yorumlar yapalım. Allah kimseye tecrübe ettirmesin, neler yaşanıyor neler. Konu sahibi size tekrar geçmiş olsun, siz o an doğru olanı yapmışsınız. Kocanıza da söyleyin sizin içinde bulunduğunuz o durumu daha dikkatli dinlesin. Sağlıcakla..

Buldumcuk olmuşsunuz Allah şifa versin. Kadıncağız gerçekten sağlık ocağını sormuşsa ne kadar alındı kimbilir. Kötü niyetli bile olsa -ki konuda bunu net şekilde gösteren hiçbir şey yok- en fazla çocuğunuzu uyarırsiniz ya da kadının yanına gidersiniz yardımcı olabileceğim bir şey var mı dersiniz. Ne münasebet terbiyesiz falan demek?

kızlarınızı yanımıza çağırıp uzaklaşabilirdiniz. ne kadar tepki vermişsiniz öyle. hani korkabilir insan da yani fazla geldi tepkiniz. kadıncağız bulaşmak istememiştir. insanlar artık patlamaya hazır bomba gibi. ben de olsam cevap vermezdim. ne uğraşcam. kafama bir sürü iş derdim. ondan cevap vermemiştir.

Ban yeme pahasına yazcam. Tam bir gerizekalısınız. Hala diğer ihtimali nie düşünmedim diyo. Adres sormuş kadın.. Başka nasıl bir ihtimal olabilir. Şizofrenik kurgular dışında.
Bu nasıl bir tavırdır bu nasıl bir kendini kaybetmektir!! Çok dikkatimi çekti. Ban yeme pahasına bu yorumu yaptınız, evet buyrun yaptınız, konu sahibinde farkındalık mı oluşturdunuz gerizekalısın diyerek... Bu yorumu yapan hanımefendi!!!! psikolojik şiddete giderek ne amaçlıyorsunuz? Söylediğinizin DEĞERSİZLİĞİ üzerine bi düşünün. Size bu mu yakışıyor? Sanıyorum böyle bir ortamda yetiştiniz kendinizi en iyi ifade şekli olarak karşı tarafı hakir görmek, hatta aşağılamak.... Bu şekilde hayatınızı anlamlandırıyorsanız eğer ben dışardan görüneni söyleyeyim, bu tavrınız maalesef sizi yükseltmiyor maalesef maalesef. Ben bu yorumunuzu okuduğum için dahi rahatsız oldum ki, konu sahibinin hali... Kendinize lütfen bir bakın dışardan, ne hazin görünüyor...

Son düzenleme:

11 yasindaki cocuk orada yasiyorsa saglik ocagini yakinlardaki bir okulu bir bakkali buyuk ihtimal bilir ve tarif edebilir. Siz sormayabilirsiniz ama sorulmasi son derece normaldir.
Saglik ocagimiz yurume 20 dk kadar uzakliktaydi. (Simdi baska yerde yasiyorum . Annem hala ayni yerde.) Annem ara sokaklari cok karistirirdi.(52 yas) Yillardir ayni yerde yasiyor . Bildigi yolu bile 'acaba' diyorsa karsisina cikan herhangi birine emin olmak icin burdan mi gidiliyor diye teyit ederdi.
İlac yazdirmak, igne yaptirmak icin girmisse cabucak cikmasi da normal.
Sira yoktur, yasli diye oncelik verilmistir vs.

Gel gelelim konuya :) sadece zaman diyorum zaman...

Eskiden herkes herkesin evinde rahatlikla kalirdi.
Herkes herkesi tanirdi.
Herkes herkesle merhabalasirdi.
Kapinin onunde gordugu insana bir ayran vereyim bir su icireyim derdi.
Komsu cocugu sokaga cikmissa duyan tum cocuklar sokaga cikardi.
Bir cocuk anne suuu dediginde, anne tum cocuklara su verirdi.
Birinin bir cocugun basini oksamasinda hicbir sorun olmazdi.
MasaAllah ne tatli denilip hafifce sirtina cenesine dokunulsa hayalet gibi bakiyoruz insanlara.

Birgun ailece disardayiz. Pandemi oncesi :) . Tanimadigimiz bir adam ' kizima ne tatli ne akilli cevaplar veriyor masaAllah sana guzel kiz ' dedi ve kendi isaret parmagini oper gibi yapip kizimin yanagina isaret parmagini ufacik dokundurdu.
Gulumseyerek uzaklasti.

Adam gitti ama esim adamin bu davranisina cok cok cok kizdi.
Zaman diyorum ya...

Kadının yerinde olsaydım polisi ben arardım. Birisi bana sokakta terbiyesiz diye bağıracak ve arkamı dönüp gideceğim ha. Sağlık ocağını sormuş topu topu , bu kadar art niyetli olmayın yahu. Kadın iyi veya kötü niyetli bilemem ama anlayıp dinlemeden böyle tepki vermeniz bana normal gelmedi. Öfke kontrolü probleminiz mi var ? Polisi çağırıp ne diyecektiniz ? Çocuğuma sağlık ocağını sormuş mu ? Terbiyesiz diye ithamda bulunmadan önce,Keşke yanına gidip, buyrun ben yardımcı olayım deseydiniz. Kadını bir daha görür müyüm diye pişmanlık duymanızda bana absürt geldi. Burdan sonra ,düşünerek hareket ederseniz , gereksiz pişmanlık yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…