- Konu Sahibi Ayse19821982
-
Kesin hatalıyım demeniz için ne olması gerek? Gerçekten anlamadığım için soruyorum.Kadın güpegündüz ne yapabilirdi, temas etmiş mi etmemiş sadece adres sormuş. Adres sormadan kötü bir niyet olduğunu nasıl çıkarttınız anlamadım ama niyeti ne olabilirdi mesela? Siz ne yapmasından çekindiniz?
Başınıza gelen bu olaya yorum yazacağım fakat bi saniye.. 'saçmalamışsınız' diyenler olmuş! Arkadaşlar, çocuk kaçırma vakalarında olay dosyalarını/tutanaklarını hiç okuma fırsatı bulanınız oldu mu ? Afedersiniz bi noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Aramızda çocuk davalarına bakan avukat/savcı/polis arkadaşlar varsa lütfen siz de birşeyler yazın. Arkadaşlar durum sanılandan duyulandan feci şekilde vahim!!!Dün arkadaşımla biraz yürüyüş yapalım dedik.benim bir oğlum ve bir kızım var.Onun da 2 kızı var.Kızlarımız da arkadaş.11 yaşındalar.Diğer kızı da 8 yaşında onlar bir banka oturdu .ben ,arkadasım ve benim oğlum da,oglumun bisikletinin tekerini şişirecektik şişirme noktası var onu arıyorduk.göz ucuyla da kızları kontrol ediyordum.sonra baktım bir kadın yanlarına geldi,konuşmaya başladı .onu görünce onlara doğru ilerlemeye başladım.sonra kadın yanlarındaki banka oturdu.Niyeyse durum bana şüpheli geldi .Kızım buraya gelin çabuk diye bagırdım .kadın da kalktı ilerlemeye başladı .ne dedi size dedim,saglık ocagını sordu dediler.ben de kadına doğru terbiyesiz,cocuklardan başka yok muydu soracak kişi. ne yapacaktı acaba amacı neydi diye duyurdum sesimi.duymazdan gelip ilerledi arkasından gittik.saglık ocagına girdi 2-3 dk sonra cıktı.ilerledi arkasından baktık arkasını dönüp bize baktı bir kere .neyse kadın gitti.kızlara iyice sorduk.saglık ocagı nerde demiş,benim kızım tarif etmiş ,o da demiş ki sabahtan beri arıyorum dur biraz dinlemeyin deyip banka oturmuş.bunu da söyleyince emin oldum arkadaşım da ben nasıl anlayamadım bravo falan dedi.keşke polise haber verseydin falan dedik.
Gel gelelim eve geldim eşime anlattım.hadi kadının hiçbir suçu yoksa, suçladıysan ne olacak .keşke gidip konuşsaydın suçsuzsa çok kötü olmuş dedi.içim sıkıldı resmen.dünden beri bir de suçlu değilse diyorum.peki ben ona laf saydırırken niye birsey demedi o zaman diyorum,eşim de belki sessiz bir kadındı korktu kavga çıkacak diye uzaklaşmak istedi diyor.ay anlatamam içim içimi kemiriyor .kadını bir daha göreceğimi bilsem gidip bulcam da nerden bulayım.ne yapıcam şimdi ben?
O saglık ocagında alt katta birşey yok üst kata çıkmak gerekiyor o yüzden şüphe oluşturdu bizde çabuk çıkmasıGeçenlerde ikametgahımın olmadığı bir şehirde sağlık ocağına gitmem gerekti, aynen bu şekilde sağlık ocağını arayıp buldum. Girmemle çıkmam bir oldu çünkü muayene olamayacağım söylendi. Neden bu kadar senaryo yazılıp çiziliyor anlamadım. Tüm bunlar hayatın doğal akışında olabilecek şeyler üstelik
Gerizekalı yazmanız gerçekten fazla olmuş.burda bu kadar elestiren var hiç alınmadım.zaten kendime kızıyorum emin olmadan böyle yapmamalıydım diye.insanlar elstiriyor haklı buluyorum bir de beni tanımıyorlar bile.hep böyle insanlara tepki veren biri olduğumu sanabilirler.ama gerizekalı demek normal mi şimdiBan yeme pahasına yazcam. Tam bir gerizekalısınız. Hala diğer ihtimali nie düşünmedim diyo. Adres sormuş kadın.. Başka nasıl bir ihtimal olabilir. Şizofrenik kurgular dışında.
İşte alt katta birşey olmayınca hemen çıkıp bize bakması arkadaşıma şüpheli geldiAynen aile hekiminiz değilse muayene etmiyorlar. 1 dk da geri çıkıyorsunuz neticede bekleyeyim fikirleri değişir muayene olurum diyemiyor insan :)
Bagırmadım kadın yanımızdan geçip gitti onun duyacagı şekilde söylemeye çalıştım.kadım suçsuzsa onu kırdım diye rahatsızlığım zatenGayet kötü ve kötü niyetlisiniz.
Masum (ben hçbir art niyet göremediğim den masum diyorum) bir insanı toplumun linçlemesine yönlendirmişsiniz. Etrafa duyurmak için yüksek sesle bağırdım ACABA NİYETİ NE TERBİYESİİİİZ diye diyorsunuz kendiniz yazmışsınız. Ne olabilir niyeti ? Ben bir anneden böyle bir tepki görsem karşı kadını direk çocuğu kaçırmaya çalışıyor sanıp kadının başında biterim ne oluyor polisi çağırın vs diye. Çünkü direk hedef göstermek yaptığınız. Ve çok yanlış. Ortada hiçbir şey yok. Sağlık ocağına girince direk soruyorlar ikameti yoktu aile hekimi yoktu muayene edemeyiz dediler ve çıktı. Olamaz mı
Ben yaşadığım bir şeyi anlatayım.
yurtdışında bir cafe de oturuyorduk. Karşımızdaki masada karı koca ve küçük bir kız arkaları bize dönük oturuyordu.
Çocuk sandalyesinde arkasına dönüp kendince oynuyordu. Çocuğun dikkati bana kaydı. Ben de gülümsedim tabi. O kadar baktı ki. Annesi durumu farkedince dönüp bana bir bakış attı. Görmeniz lazım. Konudaki tepki hafif kalır.
Sonra eşine birşeyler söyledi. Çocuğu düzgün şekilde sandalyeye oturtup uzun uzun birşeyler söylediler. Ne söyledikleri malum. Yabancılarla iletişim kurmakla ilgili uyardılar tabi ki. Sadece bir gülümseme yani.
Konuda kadın çocukların yanında büyük olmadığını görmüş, emin olmak için oturmuş olabilir. Olmaz demeyin neler oluyor.
Problemim yok demem kendimi açıklamaya çalışmam .yani hiç kavga etmişliğim yok bir insanla daha önce mesela.sonuçta burda kimse kimseyi tanımıyor .beni kavgacı herkese problem çıkaran biri sanabilirsiniz.öyle biri degilim demek istedim.yoksa herkesin psikologa ihtiyacı olabilir . mesela bu korona sürecinde etkilendim herkes gibi psikologa danısmak isterdim.ama burda sanıldıgı gibi kavgacı problemli bir tip degilim cevremdeHiçbir problemi yokmuş öyle dedi. Hangisi daha kötü bilemedim.
Allah kimseye yaşatmasın , toplumumuz özellikle bu çocuk vakalarında müthiş şekilde tecrübesiz. Evet haklısınız insanlara karşı kaba olmanın makul bir açıklaması olamaz. Fakat kimin ne olacağının hiç belli olmadığı bi zamanda yaşıyoruz. Hepimiz dikkatli olalım. Not, evet ben o sağlık ocağını soran kadının hareketlerinin fazlaca şüpheli olduğunu düşünüyorum. Tecrübe etmediğimiz durumlarda daha temkinli yorumlar yapalım. Allah kimseye tecrübe ettirmesin, neler yaşanıyor neler. Konu sahibi size tekrar geçmiş olsun, siz o an doğru olanı yapmışsınız. Kocanıza da söyleyin sizin içinde bulunduğunuz o durumu daha dikkatli dinlesin. Sağlıcakla..Başınıza gelen bu olaya yorum yazacağım fakat bi saniye.. 'saçmalamışsınız' diyenler olmuş! Arkadaşlar, çocuk kaçırma vakalarında olay dosyalarını/tutanaklarını hiç okuma fırsatı bulanınız oldu mu ? Afedersiniz bi noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Aramızda çocuk davalarına bakan avukat/savcı/polis arkadaşlar varsa lütfen siz de birşeyler yazın. Arkadaşlar durum sanılandan duyulandan feci şekilde vahim!!!
Bu nasıl bir tavırdır bu nasıl bir kendini kaybetmektir!! Çok dikkatimi çekti. Ban yeme pahasına bu yorumu yaptınız, evet buyrun yaptınız, konu sahibinde farkındalık mı oluşturdunuz gerizekalısın diyerek... Bu yorumu yapan hanımefendi!!!! psikolojik şiddete giderek ne amaçlıyorsunuz? Söylediğinizin DEĞERSİZLİĞİ üzerine bi düşünün. Size bu mu yakışıyor? Sanıyorum böyle bir ortamda yetiştiniz kendinizi en iyi ifade şekli olarak karşı tarafı hakir görmek, hatta aşağılamak.... Bu şekilde hayatınızı anlamlandırıyorsanız eğer ben dışardan görüneni söyleyeyim, bu tavrınız maalesef sizi yükseltmiyor maalesef maalesef. Ben bu yorumunuzu okuduğum için dahi rahatsız oldum ki, konu sahibinin hali... Kendinize lütfen bir bakın dışardan, ne hazin görünüyor...Ban yeme pahasına yazcam. Tam bir gerizekalısınız. Hala diğer ihtimali nie düşünmedim diyo. Adres sormuş kadın.. Başka nasıl bir ihtimal olabilir. Şizofrenik kurgular dışında.
Yani ben bir yer arıyor olsam 11 yaşındaki çocuklara sormam.
Ayrıca ilk defa mı gidiyor sağlık ocağına. Bilmesi lazım normalde.
Yabancıysa neden kayıtlı olduğu sağlık ocağına gitmiyor.
Yan banka oturup dinlenmesi ve arkasına bakması da garip geldi bana.
Bir de sağlık ocağında iki üç dk kalmak hepten şüphe uyandırıcı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?