- Konu Sahibi Ayse19821982
-
peki ben ona laf saydırırken niye birsey demedi o zaman
Benim eski çok samimi görüştüğüm bir komşum vardı, bazı zaman, alış veriş de, veya geziye çıkınca, veya yolda bir ere giderken büyük bir panik atak geldiği zaman, önüne kim çıkarsa birşey sorardı, mesela yakında fırın varmi, ecza Nerde, veya market yakında varmi? Böyle diyaloğa girince, korkusunu kaybediyordu. Belki kadında öyle birşey var, önüne o iki kızlar çıkmış, o da sormuş. Bunda ne var. Hem 11 yaşındaki çocuk, o kadar küçük çocuk değil.Yani ben bir yer arıyor olsam 11 yaşındaki çocuklara sormam.
Ayrıca ilk defa mı gidiyor sağlık ocağına. Bilmesi lazım normalde.
Yabancıysa neden kayıtlı olduğu sağlık ocağına gitmiyor.
Yan banka oturup dinlenmesi ve arkasına bakması da garip geldi bana.
Bir de sağlık ocağında iki üç dk kalmak hepten şüphe uyandırıcı
İstanbulda yaşıyorsa normal. Ya da Adana’da, İzmir’de, herhangi bir büyük şehirdeHic birsey anlamadim.
Nolmus yani cocuklara sorduysa ?
Olayin ic yüzünü ögrenmeden o kadina bagirmaniz ve terbiyesiz demeniz hic normal degil.
Yani ben bir yer arıyor olsam 11 yaşındaki çocuklara sormam.
niyeti ne olabilir ? kaçıracak mıydı ne yapacaktı ? sizin terbiyesiz demekteki amacınız neydi
Ne yapabilirim o an kötü niyetli oldugunu düşündüğüm için böyle davrandım ama hatalıysam düzeltmeliyim keşke fırsatım olsa da eger hatalıysam düzeltsem .ki ben kesin hatalıyım demiyorum .bazı seyler şüphe uyandırıyor ama tabiki tersi de olabilir bu da beni üzüyorÖnceki mesajınızda da koşup yanına gider yakalar sorarım demişsiniz her mesajınızda kadını görsem diyorsunuz. Hahahah ay vallahi şaka gibi. Kadının yerinde olsam, hayal ettim koşarak bağırarak bana geliyorsunuz, bende imdaaaat der koşardım valla.
İyisi mi siz unutun kadını falan boşverin yaşanmış gitmiş.
Ben böyle yapınca arkadaşım takip etti aslında ne bisiklet işini hallettim ve hemen yanına gittim.kadın çıktı arkadaşım da girmesiyle çıkması bir oldu resmen bize göstermek için dedi .bu sefer o emin oldu.böyle bir düşünce içine girdik keşke diğer ihtimali de aklımızdan geçirebilseydikBakın süphelenmeniz kızınıza dogru yurumeniz normal kotu niyetli biri olabilirdi.
Bu asamadan sonra verdiğiniz tepkiler abartı olmuş.
kızınızı yanınıza cagirip size ne dedi dedikten sonra kizları alıp yolu degistirirdiniz olup biterdi. terbiyesiz kadin diye bagirmak takip etmek saglik ocaği kapısinda beklemek abartı olmuş.
tepki verin tabiki ama olçulu tepkiler olsun.
Baktım etrafta sorabilcegi başka kişiler var ve sorup gitmeyip yanlarına oturunca ne bileyim öyle düşündüm işte .insan bir gaflete düşebiliyor.birşeyden emin olmadan hareket etmemek lazım bu bana ders olsun.yalnız yorumlarda baya garip bir insan olduğum düşünülüyor inanın o kadar da garip biri değilim :)Şimdi gündemdeki olaylar yüzünden koruma içgüdüsüyle böyle bir şey yapmış olabilirsiniz ama kızınız size sağlık ocağını sorduğunu söylediğinde daha niye kadının üstüne gidiyorsunuz? Ruh sağlığınız mı bozuk? Nesi garip çocuğa sağlık ocağı sormanın? Bi kendinize gelin lütfen.
Haberiniz yok belki ama sağlık ocakları taşınabiliyor. Bizim buradaki 10 yılda 3 yer değiştirdi, bir de normal cadde üzeri değil saçma sapan sokak arası yerlerde. Velev ki taşınmamış olsun, belki hiç tek başına gitmedi. Belki misafir geldi, sağlık ocağına gitmek zorunda kaldı, olamaz mı olur?Yani ben bir yer arıyor olsam 11 yaşındaki çocuklara sormam.
Ne bu sinir ? Tepki konusunda konu sahibinden geri kalmamışsın .Böyle yaşamak zor olmuyor mu? Allah etrafınızdakilere sabır versin. Sessiz sakin birine denk gelmişsiniz bir gün çirkef birine denk gelirsiniz umarım da anladığınız dilden konuşur sizinle. Bu kadar da paranoyaklık olmaz. Elalemin arkasından sırf çocuklara adres sordu diye terbiyesiz diye bağırmak nasıl bir olaydır. Hikayede bir terbiyesiz var ama adres soran kadın değil. Kızlar da 11 yaşındaymış gayette kocaman olmuşlar, sanki 3 yaşındaki çocuğa adres sormuş gibi neden şaşırdınız?
Ya benim de annem geldi aklıma, konu sahibinin itham ettiği kadının yerine koydum. Küçük çocukları çok sever annem, bütün çocukları da kazık kadar olmuş etrafında sevebileceği kimse yok.Ay anneme de söyleyeyim de bir yeri bulamadığı zaman birilerine sormasın, maazallah sizin gibi bağıran birine gelir, altta kalmaz soluğu karakolda alır.
Çok değil bundan 10 12 yıl önce daha temizdi herşey. O zamanlar o kadar güzeldi ki. Bizde sizin gibiydik köye gittiğimizde. Köy meydanında durur başka köylere giden araçlara, traktörler otostop çekerdik. Ne korku vardı ne başka birşey. Değeri bilinmeyen günlerden.Hey allahım, ben küçükken, daha ilkokul zamanında, evimizden en azından 500 metre ilerde şehirden dışarı çıkan yol vardı, oraya sıkılırım, veya bir taşın üzerine otururdum, amcaların birisinden birisi oradan traktörle geçer diye. Köyden şehire sebze meyva getirirdiler satmak için, akşama geri donerdiler. Amaçlarının hangisi geçerse, hemen atlardım motora, beraber köye giderdik. Ben akşam yemeğine evde olmazsam, annem, ah bu kız gene köye gitti derdi. Ne korku vardı, ne paranoya. Telefonda hiç kimsede yoktu. Akşam yemeğinden sonra dedem beni ata bindirir, battaniyelere sarar, eve getirirdi. Ne günlermiş diyorum, böyle yorumları okuyunca.
Geçenlerde ikametgahımın olmadığı bir şehirde sağlık ocağına gitmem gerekti, aynen bu şekilde sağlık ocağını arayıp buldum. Girmemle çıkmam bir oldu çünkü muayene olamayacağım söylendi. Neden bu kadar senaryo yazılıp çiziliyor anlamadım. Tüm bunlar hayatın doğal akışında olabilecek şeyler üstelikHaberiniz yok belki ama sağlık ocakları taşınabiliyor. Bizim buradaki 10 yılda 3 yer değiştirdi, bir de normal cadde üzeri değil saçma sapan sokak arası yerlerde. Velev ki taşınmamış olsun, belki hiç tek başına gitmedi. Belki misafir geldi, sağlık ocağına gitmek zorunda kaldı, olamaz mı olur?
Kadın oturup dinlenmesi nasıl garip geldi, siz hiç yürüdükten sonra bir yerde oturup dinlenmiyor musunuz?
Ayrıca sonuç almak max 3 4 dakika, hele bankoda kimse yoksa.
Tabii neticede sağlık var işin içinde sağlık ocağındaPostaneyi sorsa daha büyük terbiyesizlik olurdu. Ha postaneyi sormuşsun ha anama sövmüşsün yani, sağlık ocağı yine o kadar değil, büyüklük sizde kalsın uymayın terbiyesize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?