Kötü insanlarla nasıl baş ediyorsunuz

Dern08

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2020
245
49
48
Merhaba arkadaşlar hepimizin hayatında stres yaptığı noktalar vardır benimde iş yerinde yaşadığım bir durum var ilk defa bir yerse çalışıyorum ve çalıştığım yerdeki herkes rekabet içinde işten dolayı hadi onuda geçtim ortalık sürekli cadı kazanı gibi insanlar iyi gibi görünüyor ama sonra kendi çıkarlarını düşünüyor ben örnek olarak bi olaydan bahsediyim bi arkadaşım vardı is yerinde daha öncesinde de arkadaşım kaç senedir bi konuda yanlış anlaşılma olmuştu ama düzeldi ben öyle sandım en azından bi gun is yerinde bi iki arkadaşla oturuyoruz aramızda yaşanan sıkıntıyı anlatmaya basladi ortamda ama benim adımı geçirmeden sonra üstüne bunu yapanda 3 aylık çalışan insan dedi yani o ben oluyorum resmen yanında olduğumu göre göre laf soktu şimdi o olay çok uzun ama gerçekten benim haklı olduğum bir konu çünkü arkadaşıma birileri bişeyleri yanlış anlatmış neyse iste böyle konuştu sonra hic bisey olmamış gibi benimle iyi geçiniyor yani takmadan da duramıyorum hic biseyi iş yerinde ne olsa takıyorum tecrübeleriniz varsa bana biraz tavsiye de bulunabilir mısınız çok kafaya takıp üzülüyorum

Ben olsam o an anlatırken hakkımi savunurdum. Ne yani yapmaya çalıştığı? Demek ki o sizi haksız buluyor ve ortalık yerde anlatıyor ayıp bisey.bu insandan uzak durun en tehlikeli hareketlerden biridir bu laf sokan tipler sağ gösterip sol vuranlar.is yerinizde samimi olmayın bana kalırsa fazla da üzülmeyin.su akar yolunu bulur ortamda vakit geçirin ama samimi olmayın derim.

Muhatap olmayın, iş hayatında maalesef bunlardan çok var. Leblebi çekirdek bu anlattığınız şeyler . Allah gerçek kötü ile karşılaştırmasın .
Kötüyle baş edilmez .
Hiç takmıyormuş gibi bende hiç bisey olmamış gibi mi davranayım

İş yerinde arkadaş olacaksan farklı departmanlardan,ortak iş yapmadığın kişilerle arkadaş ol.
Aynı ortamda çalıştığın kişilerle ise sadece "iş arkadaşı" ol.Mesafeli ol;hep yüzeysel,havadan sudan konuş.İşle ilgili konuşursan da az ve öz çözümlü odaklı konuş geç.
Kamuda çalışıyorum ona rağmen bu dediklerimi zamanında uygulayamamanın acısını çekiyorum.Özel sektörü tahayyül bile edemiyorum.Lütfen iştekilere karşı duygusal bağ kurma,değmez.İşini yap,paranı kazan,çek git evine.

Hiç takmıyormuş gibi bende hiç bisey olmamış gibi mi davranayım
Ben cevap vereyim.Evt aynen öyle, üzerine alınma hiç,hiçbir şey olmamış gibi davran.Hatta direkt adının geçtiği yerde bile üzerine alınma.Umursamayıp işini yapıp giden herkesin ruh sağlığı iyiyken herkesle iyi olayımcıların sonu senin benim gibi oluyor.

Çok güzel anlattınız bende özel sektördeyim ama farklı departmandanda nasıl arkadaşlık edincem bilmiyorum hanı çok çekingen bi yapım vardır ve toyum gerçekten iş hayatı ve insanlara çok iyi niyetli yaklaşıyorum insanları kendim gibi gördüğüm için sizce bende onları takmadigim zaman mi daha iyi yani hic bisey olmamış gibi mi yapmalıyım

Ben sizin yerinizde olsam o anlarda tebessüm ederek bir de olaya bu açıdan mı baksan canım arkadaşım. Yıllarını bir insana ya da işe vermek kişiyi haklı çıkarsaydı ne boşanan ne de kovulan olurdu değil mi? Mesela bende işe gireli 3 ay oldu ama ben bir yanlış görsem ve haklı olsam bana da ama 3 ay oldu sen işe gireli ben haklıyım mı diyecektin Yani kimse kimseyi kastetmiyor tüm nezaketiyle durum tespiti, yorum, eleştiri, kınama ve laf sokma gerçekleştiriyoruz. Hep iyiyiz hep gülümsüyoruz. Biz buna nezaketi elden bırakmadan karşındakini gömmek şeklinde yorumlayabiliriz. İş ortamları için en uygun yaklaşım ve işinizi hep dikkatle yapacaksınız ve kaybolma, başına birşey gelme ihtimaline karşı hep yedeklediğiniz bir çalışma anlayışı içinde olacaksınız. Yoksa iş yerinde hayatta kalmak zor olabilir.

Muhattap olmuyorum. Mümkün oldukça görmezden geliyorum. Aynı zamanda biliyorum ki insanlar ne tamamen iyidir, ne de tamamen kötüdür. Her insan uygun şartlar altında tehlikeli olabilir. Kimseden çekinmiyorum o yüzden. Ben de melek değilim ki? Belki düşünsem benim de kafam basar fitneye. Bilinçli olarak kötülüğe kötülükle karşılık vermediğimi düşünmek de iyi hissettiriyor. Mağdur psikolojisi insana çok zarar verir.
Ha, sizin anlattığınız olayda keşke "Benden mi bahsediyorsun?" diye sorsaydınız diye düşünüyorum. Görmezden gelmek de hep iyi değil

Ben gerçekten gerginlik olmasın diye sustum allah biliyo ya haklı olduğumu dedim zoruma giden bunu diyen kaç yıllık arkadaşım herşeyi açıkça konuşan kız bunu üstü kapalı anlatıyor ve inanın iş yerinde muhattap olmama lüksümüz yok bi şekilde muhattap olmak zorundayız kötü olsak bi dert iyi olsak bi dert bende mi gamsız olmaliyim

Genelde bagris cagris kavga ediyorum

Umursamamaya çalışıp uzak durmaya çalışıyorum onlar bana nasıl gelirlerse ben de öyle çünkü bu tarz insanlardan kötülükten kaostan besleniyorlar bence amaçlarına ulaşmalarına izin vermemelisin, onları kafana takıp canını sıkmalarına izin verme

Farklı departman kısmı işin örneği.İlla iş yerinden arkadaş edinmek zorunda değilsin, hatta edinmezsen daha iyi.Farklı ortamlarda sosyalleşip arkadaş edinirsin.(pandemi geçerse inşallah)
Sana laf mı sokuyor, salağa yat ve hiiiç üzerine alınma.Ama nasıl biri olduğunu bildiğin için de ona karşı temkinli ol.Yine de selamını ver,gülümse geç.İşte o kadar farklı ve sinir bozucu insanla karşılaşacaksın ki her sorun yaşadığına negatif yaklaşırsan onlara bişi olmuo ama taşıdığın negatiflikle olan sana oluyor. Umursamamak en güzeli.

Aynen öyle doğru söyledin ama bende gerçekten kimseyle ne kötü olmak istiyorum ne biri bana laf desin istiyorum en iyisi umursamamak sanırım o insanlar daha çok el üstünde tutuluyor iş yerinde

Çok teşekkür ederim gerçekten dışardan biri söyleyince insan farkına varıyor dediginiz gibi yapacağım bende bundan sonra

Kısa bir süreliğine karşılık olarak bende kötü oluyorum yılda bir olur,değişir yani ama tam olur ...

Nasıl anlatayım
Karsi komşumdan ornek vereyım, kocası arabasını bahce gırısıne park eder ıcerı hıcbırımız araba sokamaz yola park ederdik. Herkes sikayetciydı ama kimse ses cıkarmazdı. Gıyabında sayardı herkes.
Kadının kendısı de, çöpleri kapısına bırakır les kokuturdu apartmanı. Eve dondugumde apartman kapısını actıgım an cop kokusu vururdu Yuzume.
Bırkere rica ettim, saatlerinde bırak lutfen copu dıye. Kocasına araba ıcın bısey demedim, ters bir adamdı ve apartmanı kendısının sanıyordu zaten.
Kadın rıcama karsılık, devam etti kapıya cop bırakmaya. Hatta wc copunu dırekt kutudan alıp kapıya koymaya basladı. Jilet burusuk wc kagıtları ped, ıcınde ne ararsan var poset cop posetı bile degıl seeffaf pazar posetı.
Bunu gordugum an, cop biriktirmeye basladım balkonda. Bir haftalık durmus, ıgrenc kokan koca bir cop posetım oldu. Kurtlanmaması mucize, oyle pis bir poset. Kocaman.
Koydum kapıya. Basladım beklemeye. Ve beklenen an geldi kapım caldi, allah affetsin apartman les kokuyordu.
Canım ya cop cok kotu kokuyor balkona mı alsan dedı?
Nıye ki dedım? Kotu kokuyor dedı. Olsun mutfak copu ped kullanılmış wc kagıdı yok ıcınde. Senın coplere arkadaslık etsinler diye bir hafta biriktirdim ben bunu, burda duracak dedım
O oldu. Birdaha kapısına bos kutu bıle bırakmadı.
Araba meselesini de soyle hallettim, takıntılı insanım ben. Bıgun oglende bır bahaneyle eve gelip arabayı aynı adam gibi bahce agzına bıraktım. Geri dondum ise.
Ve ondan sonraki uc dort gun yurudum, arabayı yerinden oynatmadım
Ve bir aksam yemek yerken kocası aradı bu sefer, araba kac gundur orda ayıp olmuyor mu ıcerı giremiyoruz dedı?
Ayıp mı oluyor gercekten, bende sizden ogrendım ayıp olsa siz yapmazsınız diye dusundum ondan orda bıraktım ayıpsa alayım. Ama ayıp diyorsanız sızde yapmayın bence dedım?
O gunden sonra arabasınıda ona verilen yere koymaya basladı.
Bunları yaparken zerre utanc veya pısmanlık yasamadım.

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…