Nasıl anlayamadımKısa bir süreliğine karşılık olarak bende kötü oluyorum yılda bir olur,değişir yani ama tam olur ...
O hayatın gerçeği,değiştiremezsin maalesef.Departmanımda en az iş yapan kişi en fazla sevilen kişi,kıdemli olduğundan.Kıdem dediğim de çalıştığı yıl yaniii öyle bilgelik falan değil.Aynen öyle doğru söyledin ama bende gerçekten kimseyle ne kötü olmak istiyorum ne biri bana laf desin istiyorum en iyisi umursamamak sanırım o insanlar daha çok el üstünde tutuluyor iş yerinde
Müshil ilacıOnlardan daha kotu olarak.
Yani birinin beni gerçekten anlaması için aynı şeyi yaşayıp kendini benim yerime koyması gibi bisey mi biraz empati ile mi alakaliNasıl anlatayım
Karsi komşumdan ornek vereyım, kocası arabasını bahce gırısıne park eder ıcerı hıcbırımız araba sokamaz yola park ederdik. Herkes sikayetciydı ama kimse ses cıkarmazdı. Gıyabında sayardı herkes.
Kadının kendısı de, çöpleri kapısına bırakır les kokuturdu apartmanı. Eve dondugumde apartman kapısını actıgım an cop kokusu vururdu Yuzume.
Bırkere rica ettim, saatlerinde bırak lutfen copu dıye. Kocasına araba ıcın bısey demedim, ters bir adamdı ve apartmanı kendısının sanıyordu zaten.
Kadın rıcama karsılık, devam etti kapıya cop bırakmaya. Hatta wc copunu dırekt kutudan alıp kapıya koymaya basladı. Jilet burusuk wc kagıtları ped, ıcınde ne ararsan var poset cop posetı bile degıl seeffaf pazar posetı.
Bunu gordugum an, cop biriktirmeye basladım balkonda. Bir haftalık durmus, ıgrenc kokan koca bir cop posetım oldu. Kurtlanmaması mucize, oyle pis bir poset. Kocaman.
Koydum kapıya. Basladım beklemeye. Ve beklenen an geldi kapım caldi, allah affetsin apartman les kokuyordu.
Canım ya cop cok kotu kokuyor balkona mı alsan dedı?
Nıye ki dedım? Kotu kokuyor dedı. Olsun mutfak copu ped kullanılmış wc kagıdı yok ıcınde. Senın coplere arkadaslık etsinler diye bir hafta biriktirdim ben bunu, burda duracak dedım
O oldu. Birdaha kapısına bos kutu bıle bırakmadı.
Araba meselesini de soyle hallettim, takıntılı insanım ben. Bıgun oglende bır bahaneyle eve gelip arabayı aynı adam gibi bahce agzına bıraktım. Geri dondum ise.
Ve ondan sonraki uc dort gun yurudum, arabayı yerinden oynatmadım
Ve bir aksam yemek yerken kocası aradı bu sefer, araba kac gundur orda ayıp olmuyor mu ıcerı giremiyoruz dedı?
Ayıp mı oluyor gercekten, bende sizden ogrendım ayıp olsa siz yapmazsınız diye dusundum ondan orda bıraktım ayıpsa alayım. Ama ayıp diyorsanız sızde yapmayın bence dedım?
O gunden sonra arabasınıda ona verilen yere koymaya basladı.
Bunları yaparken zerre utanc veya pısmanlık yasamadım.
Aynen oyle. Yaptıgının aynısı bıraz daha kotusu hatta.Yani birinin beni gerçekten anlaması için aynı şeyi yaşayıp kendini benim yerime koyması gibi bisey mi biraz empati ile mi alakali
Öyle yaraniliyordur bence hep cazgır tipler seviliyoBenim de basıma gelmisti çalıştığım zaman, ben öyle insanlara ben küstah davranıyorum acıkcası asagılıyorum ne hakkında olduğunun önemi yok her sey hakkında olabilir onlara biraz üstten bak bakarken miden bulanıyormuş gibi bir yüz ifadesiyle bak bir de
O zamanda kin tutarlar hele ki iş yerinde bide oranın kemik tayfası iseAynen oyle. Yaptıgının aynısı bıraz daha kotusu hatta.
Heh bende iste kötüde olmak istemiyorum çokta iyi olmakta istemiyorum çünkü kalbimi istesemde kötülüğe çalıştiramiyorumO hayatın gerçeği,değiştiremezsin maalesef.Departmanımda en az iş yapan kişi en fazla sevilen kişi,kıdemli olduğundan.Kıdem dediğim de çalıştığı yıl yaniii öyle bilgelik falan değil.
Herkesle iyi olamazsın.Denedim,olmuyor.Hatalarını gerizekalıya anlatır gibi tek tek anlattım, ama hatalı oldukları durumda bile kendilerini haklı bulmayı başardılar.Boşuna çabaladığımı anladım. Artık anlık kızıyorum, içimden ya sabır çekip 5 dk snra hiçbir şey olmamış gibi davranıp devam ediyorum.sürekli kızgın küs kalmayı da denedim ama o duygu beni yoruyor, en iyisi herkesle yüzeysel ama iyi olmak (iyiden kastım kavgasız,normal olmak.)
Yani ben söyle yapmıstım kızın saçları yağlıydı o konuda laf atmıstım. Kimse böyle bir şeyi acık acık söylemeyeceği icin morarmıştı. Bir daha da benimle uğraşmadı, salak salak komplo kurmaya çalışıyorlar akıllarınca ben de sacma bir sey söyluyorum herhalde beni.m icin deli bu uğraşmaya değmez diyorlardıÖyle yaraniliyordur bence hep cazgır tipler seviliyo
İnsanlıktan çok fazla beklentiniz olmasın. Neticede insan dediğiniz de bi çeşit primat işte, işyeri deseniz tabiri caizse hayvanat bahçesi gibi bi ortam.Merhaba arkadaşlar hepimizin hayatında stres yaptığı noktalar vardır benimde iş yerinde yaşadığım bir durum var ilk defa bir yerse çalışıyorum ve çalıştığım yerdeki herkes rekabet içinde işten dolayı hadi onuda geçtim ortalık sürekli cadı kazanı gibi insanlar iyi gibi görünüyor ama sonra kendi çıkarlarını düşünüyor ben örnek olarak bi olaydan bahsediyim bi arkadaşım vardı is yerinde daha öncesinde de arkadaşım kaç senedir bi konuda yanlış anlaşılma olmuştu ama düzeldi ben öyle sandım en azından bi gun is yerinde bi iki arkadaşla oturuyoruz aramızda yaşanan sıkıntıyı anlatmaya basladi ortamda ama benim adımı geçirmeden sonra üstüne bunu yapanda 3 aylık çalışan insan dedi yani o ben oluyorum resmen yanında olduğumu göre göre laf soktu şimdi o olay çok uzun ama gerçekten benim haklı olduğum bir konu çünkü arkadaşıma birileri bişeyleri yanlış anlatmış neyse iste böyle konuştu sonra hic bisey olmamış gibi benimle iyi geçiniyor yani takmadan da duramıyorum hic biseyi iş yerinde ne olsa takıyorum tecrübeleriniz varsa bana biraz tavsiye de bulunabilir mısınız çok kafaya takıp üzülüyorum
Kimin ne dediği çokta önemli değil aslındaYani ben söyle yapmıstım kızın saçları yağlıydı o konuda laf atmıstım. Kimse böyle bir şeyi acık acık söylemeyeceği icin morarmıştı. Bir daha da benimle uğraşmadı, salak salak komplo kurmaya çalışıyorlar akıllarınca ben de sacma bir sey söyluyorum herhalde beni.m icin deli bu uğraşmaya değmez diyorlardı
Ne güzel örnek verdinizİnsanlıktan çok fazla beklentiniz olmasın. Neticede insan dediğiniz de bi çeşit primat işte, işyeri deseniz tabiri caizse hayvanat bahçesi gibi bi ortam.Belgesellerde mutlaka görmüşsünüzdür, hani böyle ağaçlarda kardes kardes sallanıp oynarlar, birbirlerinin yavrularına bakarlar, bi samimiyet bi samimiyet. Birileri sürüdeki güçlülere yaranmak için onların bitlerini temizler. Sonra bi avuç yiyecek için bi gürültü kopar paralarlar birbirlerini. Ama bi an sonra hicbi sey olmamıs gibi hayatlarına devam ederler. Hih işte, işyeri dediğiniz şey de bunun laciverti. Böyle düşünün kafanız rahat etsin
Aynı ekibi toplayıp bu defa siz arkadaşınızın adını geçirmeden onu tarif edin; yanlış anlaşılma olduğu halde konuyu bi türlü kapatamadı olur olmadık yerlerde yeniden gündeme getiriyor halbuki ben haklıyım, bunu yapan da başkalarını eleştirip duran biri oysa aynaya baksa falan diye gayet tebessüm ederek tatlı tatlı konuşun.Merhaba arkadaşlar hepimizin hayatında stres yaptığı noktalar vardır benimde iş yerinde yaşadığım bir durum var ilk defa bir yerse çalışıyorum ve çalıştığım yerdeki herkes rekabet içinde işten dolayı hadi onuda geçtim ortalık sürekli cadı kazanı gibi insanlar iyi gibi görünüyor ama sonra kendi çıkarlarını düşünüyor ben örnek olarak bi olaydan bahsediyim bi arkadaşım vardı is yerinde daha öncesinde de arkadaşım kaç senedir bi konuda yanlış anlaşılma olmuştu ama düzeldi ben öyle sandım en azından bi gun is yerinde bi iki arkadaşla oturuyoruz aramızda yaşanan sıkıntıyı anlatmaya basladi ortamda ama benim adımı geçirmeden sonra üstüne bunu yapanda 3 aylık çalışan insan dedi yani o ben oluyorum resmen yanında olduğumu göre göre laf soktu şimdi o olay çok uzun ama gerçekten benim haklı olduğum bir konu çünkü arkadaşıma birileri bişeyleri yanlış anlatmış neyse iste böyle konuştu sonra hic bisey olmamış gibi benimle iyi geçiniyor yani takmadan da duramıyorum hic biseyi iş yerinde ne olsa takıyorum tecrübeleriniz varsa bana biraz tavsiye de bulunabilir mısınız çok kafaya takıp üzülüyorum
Susmam yani ne diyilecekse derim...Nasıl anlayamadım
Amann diyip geçeceksin. Yok sayacaksin. Tıpkı sana yaptığı gibi sen de onu yok sayacaksinMerhaba arkadaşlar hepimizin hayatında stres yaptığı noktalar vardır benimde iş yerinde yaşadığım bir durum var ilk defa bir yerse çalışıyorum ve çalıştığım yerdeki herkes rekabet içinde işten dolayı hadi onuda geçtim ortalık sürekli cadı kazanı gibi insanlar iyi gibi görünüyor ama sonra kendi çıkarlarını düşünüyor ben örnek olarak bi olaydan bahsediyim bi arkadaşım vardı is yerinde daha öncesinde de arkadaşım kaç senedir bi konuda yanlış anlaşılma olmuştu ama düzeldi ben öyle sandım en azından bi gun is yerinde bi iki arkadaşla oturuyoruz aramızda yaşanan sıkıntıyı anlatmaya basladi ortamda ama benim adımı geçirmeden sonra üstüne bunu yapanda 3 aylık çalışan insan dedi yani o ben oluyorum resmen yanında olduğumu göre göre laf soktu şimdi o olay çok uzun ama gerçekten benim haklı olduğum bir konu çünkü arkadaşıma birileri bişeyleri yanlış anlatmış neyse iste böyle konuştu sonra hic bisey olmamış gibi benimle iyi geçiniyor yani takmadan da duramıyorum hic biseyi iş yerinde ne olsa takıyorum tecrübeleriniz varsa bana biraz tavsiye de bulunabilir mısınız çok kafaya takıp üzülüyorum
Emin olun bunu yaparsam iyice kinlesebilcek bi insanAynı ekibi toplayıp bu defa siz arkadaşınızın adını geçirmeden onu tarif edin; yanlış anlaşılma olduğu halde konuyu bi türlü kapatamadı olur olmadık yerlerde yeniden gündeme getiriyor halbuki ben haklıyım, bunu yapan da başkalarını eleştirip duran biri oysa aynaya baksa falan diye gayet tebessüm ederek tatlı tatlı konuşun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?