- Konu Sahibi resurrection93
-
Dediğin şeylerin yarısından itibaren aynını yaşıyorum benim de üniversiteden itibaren başladı. Özellikle son iki yıldır üst düzeyde. Başıma gelen şeylere şahit olan bir arkadaşım kime ne günah işledin de bunları yaşıyorsun dedi. Senin bahsettiğin gibi suçum olmadığı halde insanlar yapmadığım şeyleri yaptım sanıp beni suçluyor son zamanlarda sürekli ve yapacağıma gerçekten inanıyorlar. Nedenini çözemiyorum çünkü yaptığım bişey yok. Ben de ayrılık sonrası dilimi tutamıyorum hep ama sırf bu yüzden biz uğursuzluklarla boğuşuyorsak diğer herkes neden mutlu anlamıyorumÜniversite zamanında başladı benim de. Babam büyük rahatsızlıklar geçirdi. İki sene üst üste uzun süreli hastanelerde yattık arabada uyurdum ben. Final zamanlarımda her zaman mutlaka misafir gelirdi yatılı. Bütün arkadaşlarımın benden daha düşük olasılıkla girdiği bir şey vardı onda da inanılamayacak şekilde ben hariç herkes en güzel sonucu elde etti tamamen şansla alakalı bir şeydi. Şansa kalan hiçbir işim rast gitmiyor benim de. Bütün hayatımı etkileyen bu durum 2 sene boyunca durağanlaştırdı beni.
İlk kez birine güvencem sevcem derken benden vazgeçti daha doğrusu zaten hiç yokmuş numara imiş. Muhtemelen aldattı ve üstüne terk ettirdi çaktırmadan.
İş hayatında tepetaklak oldum. 20000de bir olabilecek bir durum malesef bende oldu herkes şok oldu. Artık hatta dalga geçilir oldum şansımla.
Öyle işte. Bunlar başladığında kimsenin günahını da almamıştım. Ayrılık sonrası acım yüzünden yaptığım dedikodularım oldu ama onun bana verdiği umutların kandırılmışlığın cezasını o çekmedi. Ki ondan çok öncesinde de hep aynıydı durumlar.
Yani karma ise sadece bize mi işliyor bu anlamadım ki.
Ben de şanssız olduğuma inandım artık. Arkamdan yazık yulin hep yalnız demiş bir arkadaşım diğerine gerçekten de isyan etmemek için zor duruyorum.
Hiçbir şey yapmadığım insanlar bir şey yaptım gibi düşünüp inanıp arkamdan konuştu. Hatta bir tanesi sonradan hata yaptm demiş ama çok geliyor başıma. Halbuki hep de yakın olmaya çalışırım ne gelirse elimden yaparım benden ne istenirse kırmamaya çalışırım. En son bugün yine günahım alındı artık gerçekten niyeyse kalbim acıdı ve ne özür dilendi ne bir şey. Ona açıkladığımda günahını aldım demek yerşne hayat üzer yulin dedi bu arkadaşım sandığım insan. Allah a bırakıyorum artık. Nasılsa hep ters bir şey değişmiyor. Bazen gitmek istiyorum dönemeyeceğim yerlere.
Ben de çok isyan ediyorum artık. Burada çoğu kişi konuyu dini olarak yorumlamaya meraklı. İmtihan, sınav falan demek çoğu insana göre kolay. Ama bana göre değil, benim mantığım kabul etmiyor bu haksızlıkları. Onca olduğu konumu ve yaşadığı hayatı hak etmeyen kötü insan gününü gün ederken bizim böyle sürünmemiz imtihan/sınav gibi kelimelerle açıklanamaz, kabul etmiyorum bunu ve etmeyeceğim de. Gözümün gördüğü, kulağımın işittiği haksızlıkları ve ikiyüzlülükleri inkar edemem çünkü. O insanlar gününü gün ederken ve yıllarca ayaklarına tek bir taş bile değmezken, kendi yaşadıklarımın içinden “imtihan” diyip çıkamam. Kimsenin en ufak ayağını kaydırma girişimim olmadı bu zamana kadar, kimseyi aldatmadım, yalan söylediğim zamanlar elbette oldu hepimiz insanız ama bu söylediğim yalanlar insanların hayatını kaydıracak cinsten yalanlar olmadı hiçbir zaman. Bu kadar da olmaz, bu benim başıma gelmez dediğim ne varsa hepsini yaşadım. Hayalkırıklıkları asla peşimi bırakmadı. Elbette benim seçimim ve hatalarım yüzünden yaşadığım şanssızlıklar da vardır ama bütün yaşadığım şanssızlıklar benim eserim değil bir çoğu hayatın karşıma çıkardığı şanssızlıklardı. Ben ne olursa olsun bilinçaltı meselesine inanıyorum. Bilinçaltımı düzelttirmeyi deneyeceğim bakalım bir işe yarayacak mı. Eğer bir işe yararsa burada sıkıntı yaşayan kim varsa bunu onlara da söyleyip insanlara ışık olacağım.Ben artık hiçbir şeye inanmamaya başladım sanırım bilinçaltı bilinçüstü olumlama dua etki etmiyor sanki hiçbir şey. Sürekli iyi yönüne bakmaya çalışıyorum yine de en olmayacak şeyler beni buluyor sanki.İsyan etmek istemiyorum ama bazen kendimi tutamıyorum
Az önce gördüm baya mutluydu yanında ne partneri olarak taşıdığını bilmediğim insanla ve de bana yazan arkadaşıyla. Herkes saygın biliyor onu ailesini vs halbuki iç yüzleri bambaşka. Hayatı dibine kadar yaşıyor. Belki de daha hala beni üzmeye çalışıyorlar. İyi niyetli gelen insan yok. Ve malesef benim aklım fikrim hala onda yaptıklarında.Hayatta her sey insanlar icin kimin basina ne gelecegini bilemeyiz..
Aynen ben de hepsini yaptım yok yok yokAynı konunun bir benzerini açacaktım
Çözüm bulamadım ben
Olumsuz düşündüm olmadı
Olumlu düşündüm olmadı
Dua ettim olmadı etmedim olmadı
Nazar var diye kurşun attık evi sirkeli sularla sildik yine olmadı
Yani şöyle bir şey dedim en ufak bir sınavdan en büyük bir işe hiç bir şey istediğim gibi gitmedi
Varsa kötü şansı yenen bana söylesin
Bir anlasam gerçekten keşke.Dediğin şeylerin yarısından itibaren aynını yaşıyorum benim de üniversiteden itibaren başladı. Özellikle son iki yıldır üst düzeyde. Başıma gelen şeylere şahit olan bir arkadaşım kime ne günah işledin de bunları yaşıyorsun dedi. Senin bahsettiğin gibi suçum olmadığı halde insanlar yapmadığım şeyleri yaptım sanıp beni suçluyor son zamanlarda sürekli ve yapacağıma gerçekten inanıyorlar. Nedenini çözemiyorum çünkü yaptığım bişey yok. Ben de ayrılık sonrası dilimi tutamıyorum hep ama sırf bu yüzden biz uğursuzluklarla boğuşuyorsak diğer herkes neden mutlu anlamıyorum
Benim de inancım çok zayıfladı maalesefki. Hem çocukken yaşadıklarım, hem şimdi yaşadıklarım aklıma geldikçe gittikçe zayıflıyor. Bunun böyle olmasını ben istemedim, hem de hiç istemedim. Ben de isterdim ettiğim duaların kabul olduğunu görmeyi, ben de isterdim sorgusuz sualsiz dine teslim olabilmeyi... Ama yaşadıklarım bunun aksini ispatlayan yönde, benim elimde olan birşey değil. Hayatı güllük gülistanlık olana her şey kolay tabi... İnanç da kolay her şey kolay hayatı tam tıkır yolunda gidene... Peki ya bizler? Bizim yaşadığımız şanssızlıklar sadece dini terimlerle açıklanabilir mi? Demin de yazdım, o kadar haksız yere güllük gülistanlık yaşayıp ayağı tek bir taşa bile değmeyen insanlar varken ben bu yaşadıklarımı sadece dini terimlere dayandırıp geçiştiremem. Böyle bir adalet olmaz çünkü. Burada gerçekleri söylüyorum ben. Eğer herhangi bir şekilde hayatımı değiştirmek için yapabileceğim bir şey varsa sonuna kadar gideceğim. Dua etmek olmadıysa başka yollar denerim ben de. Siz de mücadeleyi elden bırakmayın. Bu hayatta yenilgiyi kabul edenler değil, mücadele edenler kazanır.Bir anlasam gerçekten keşke.
Düşünmeye korkuyorum çünkü inancım zayıflıyor artık. Teslimiyet diyenler olacak da dine yöneldiğimde de değişen şeyler yoktu benim hayatımda.
Beni de araya alinnBen de çok isyan ediyorum artık. Burada çoğu kişi konuyu dini olarak yorumlamaya meraklı. İmtihan, sınav falan demek çoğu insana göre kolay. Ama bana göre değil, benim mantığım kabul etmiyor bu haksızlıkları. Onca olduğu konumu ve yaşadığı hayatı hak etmeyen kötü insan gününü gün ederken bizim böyle sürünmemiz imtihan/sınav gibi kelimelerle açıklanamaz, kabul etmiyorum bunu ve etmeyeceğim de. Gözümün gördüğü, kulağımın işittiği haksızlıkları ve ikiyüzlülükleri inkar edemem çünkü. O insanlar gününü gün ederken ve yıllarca ayaklarına tek bir taş bile değmezken, kendi yaşadıklarımın içinden “imtihan” diyip çıkamam. Kimsenin en ufak ayağını kaydırma girişimim olmadı bu zamana kadar, kimseyi aldatmadım, yalan söylediğim zamanlar elbette oldu hepimiz insanız ama bu söylediğim yalanlar insanların hayatını kaydıracak cinsten yalanlar olmadı hiçbir zaman. Bu kadar da olmaz, bu benim başıma gelmez dediğim ne varsa hepsini yaşadım. Hayalkırıklıkları asla peşimi bırakmadı. Elbette benim seçimim ve hatalarım yüzünden yaşadığım şanssızlıklar da vardır ama bütün yaşadığım şanssızlıklar benim eserim değil bir çoğu hayatın karşıma çıkardığı şanssızlıklardı. Ben ne olursa olsun bilinçaltı meselesine inanıyorum. Bilinçaltımı düzelttirmeyi deneyeceğim bakalım bir işe yarayacak mı. Eğer bir işe yararsa burada sıkıntı yaşayan kim varsa bunu onlara da söyleyip insanlara ışık olacağım.
Bulunduğum şehirde terapi imkanım yok. Acaba bilinçaltımızı nasıl değiştirebiliriz ya da açığa çıkarabiliriz. Meditasyon yaptın değil mi sen? Ben uyuyorum dinlerken halbuki uyku sorunum var :)Benim de inancım çok zayıfladı maalesefki. Hem çocukken yaşadıklarım, hem şimdi yaşadıklarım aklıma geldikçe gittikçe zayıflıyor. Bunun böyle olmasını ben istemedim, hem de hiç istemedim. Ben de isterdim ettiğim duaların kabul olduğunu görmeyi, ben de isterdim sorgusuz sualsiz dine teslim olabilmeyi... Ama yaşadıklarım bunun aksini ispatlayan yönde, benim elimde olan birşey değil. Hayatı güllük gülistanlık olana her şey kolay tabi... İnanç da kolay her şey kolay hayatı tam tıkır yolunda gidene... Peki ya bizler? Bizim yaşadığımız şanssızlıklar sadece dini terimlerle açıklanabilir mi? Demin de yazdım, o kadar haksız yere güllük gülistanlık yaşayıp ayağı tek bir taşa bile değmeyen insanlar varken ben bu yaşadıklarımı sadece dini terimlere dayandırıp geçiştiremem. Böyle bir adalet olmaz çünkü. Burada gerçekleri söylüyorum ben. Eğer herhangi bir şekilde hayatımı değiştirmek için yapabileceğim bir şey varsa sonuna kadar gideceğim. Dua etmek olmadıysa başka yollar denerim ben de. Siz de mücadeleyi elden bırakmayın. Bu hayatta yenilgiyi kabul edenler değil, mücadele edenler kazanır.
Bilinçaltını değiştirmek için çok çeşitli terapi yöntemleri var reiki, regresyon, nlp vs... uygun bir uzmanla bunları yapmak en iyisi. Meditasyon yapmadım hiç ama bilinçaltı düzelmedikçe bu da işe yaramaz gibi geliyor.Bulunduğum şehirde terapi imkanım yok. Acaba bilinçaltımızı nasıl değiştirebiliriz ya da açığa çıkarabiliriz. Meditasyon yaptın değil mi sen? Ben uyuyorum dinlerken halbuki uyku sorunum var :)
Hiçbirini deneyemedim malesef. Biraz bakayım inşallah işe yarar.Bilinçaltını değiştirmek için çok çeşitli terapi yöntemleri var reiki, regresyon, nlp vs... uygun bir uzmanla bunları yapmak en iyisi. Meditasyon yapmadım hiç ama bilinçaltı düzelmedikçe bu da işe yaramaz gibi geliyor.
Ben de çok isyan ediyorum artık. Burada çoğu kişi konuyu dini olarak yorumlamaya meraklı. İmtihan, sınav falan demek çoğu insana göre kolay. Ama bana göre değil, benim mantığım kabul etmiyor bu haksızlıkları. Onca olduğu konumu ve yaşadığı hayatı hak etmeyen kötü insan gününü gün ederken bizim böyle sürünmemiz imtihan/sınav gibi kelimelerle açıklanamaz, kabul etmiyorum bunu ve etmeyeceğim de. Gözümün gördüğü, kulağımın işittiği haksızlıkları ve ikiyüzlülükleri inkar edemem çünkü. O insanlar gününü gün ederken ve yıllarca ayaklarına tek bir taş bile değmezken, kendi yaşadıklarımın içinden “imtihan” diyip çıkamam. Kimsenin en ufak ayağını kaydırma girişimim olmadı bu zamana kadar, kimseyi aldatmadım, yalan söylediğim zamanlar elbette oldu hepimiz insanız ama bu söylediğim yalanlar insanların hayatını kaydıracak cinsten yalanlar olmadı hiçbir zaman. Bu kadar da olmaz, bu benim başıma gelmez dediğim ne varsa hepsini yaşadım. Hayalkırıklıkları asla peşimi bırakmadı. Elbette benim seçimim ve hatalarım yüzünden yaşadığım şanssızlıklar da vardır ama bütün yaşadığım şanssızlıklar benim eserim değil bir çoğu hayatın karşıma çıkardığı şanssızlıklardı. Ben ne olursa olsun bilinçaltı meselesine inanıyorum. Bilinçaltımı düzelttirmeyi deneyeceğim bakalım bir işe yarayacak mı. Eğer bir işe yararsa burada sıkıntı yaşayan kim varsa bunu onlara da söyleyip insanlara ışık olacağım.
Yazdıklarınızda çok haklısınız. Sizin adınıza da çok üzüldüm, inşallah güzel şeyler olur hep hayatınızda şanssızlıklara rağmen. Burada yazdığınız her şeyin farkındayım. Ama genede hep bi isyan, bi bıkkınlık hali var. Burada yazdıklarım sadece bir örnekti. Konuyu açarken buraya yazdığım gibi hiç kimseye kolay kolay gelmeyen o 2 hareketin gelmesinden dert yanarak konuyu açtım. Ama mesele sadece o değil. Bu sınavdan kalınır, telafi edilir ve geçilir. Neticede bir şekilde başarılı olunur. Benim anlatmak istediğim hayatım hep böyle büyüklü/küçüklü bir dünya şanssızlıkla dolu. Anlatsam destan olur burası, o yüzden yazmayacağım. Ancak yüzeysel olarak anlatmak gerekirse ben kendimi belli bir yaşıma kadar hep lanetlenmiş çocuk sandım. Çünkü ruhum geç olgunlaştığından ve çocukken biraz safça yapım olduğundan dolayı (bunları büyüyünce anladım tabi) akranlarımdan inanılmaz zorbalıklar çektim. Aşk hayatımdada 6,5 yıllık ilişkimi kendi isteğimle bizzat bu yaz bitirmek zorunda kaldım ben bitirdim çünkü beni çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Okudum ettim hem İngilizce tercüman oldum, hem sporda kendimi geliştirdim pilates eğitmeni oldum ama 2 sektördede gönlüme uygun bir iş henüz bulamadım. Yok yani yok, inanılmaz bir kıtlık çekiyorum bu konularda. Çok araştırdım, sorunun bilinçaltından kaynaklanabileceği sonucuna vardım. Hayat beni nereye sürükler ne yaparım bilemiyorum. Ha bu yaşadıklarım beni olgunlaştırdı mı olgunlaştırdı ama olgunluk bir gram işime yaramadı şimdiye kadar, gene saçma sapan olayları yaşamaya devam ettim. Ama dini inancımı tamamen kaybetmek istemiyorum işin açığı. Ben gene çabalarım ama artık çocukluğumdan beri süren bu hüsranlı hayatın değişmesini istiyorum...Bu yazdiklarinizin beterini yasadim.
Cok aci cektim ve emin olun benden daha kotu seyler yasayan fakat hala inanan inacini kaybetmeyen insanlar gordum.
Sadece hayati iyi olanlar inaniyor ve imtihan diyorlar rahatlar yazmissiniz oyle degil ve yani sizi anliyorum.
Hayatta cok fazla aci ceken ve bir an olsun maneviyattan vazgecmeyenler var.
Biz yapamiyorsak baskasi yapmiyor anlamina gelmez.
Ayrica hic dert olmasa da inanmak ve maneviyat bir zevktir tabi bunu sevenler anlar.
Ayagina tas degmeyenlere hic ozenmiyorum fakat haksiz kazanc ve bu duruma goz yumanlarin durumuna uzuluyorum.
Umarim bir kapi acilir sizin icin fakat yalniz degilsiniz.
Ilk gunden hamile kalan da var tedavilerle acilarla yilllarca olmayan da var.
Esinden aci ceken de var esi iyi olan da var.
Sagligi hep kotu olan da var iyi olan da var.
Bu liste uzar gider.
Kalp bozulmasin ve kaldiramayacigimiz yukler olmasin.
Yazdıklarınızda çok haklısınız. Sizin adınıza da çok üzüldüm, inşallah güzel şeyler olur hep hayatınızda şanssızlıklara rağmen. Burada yazdığınız her şeyin farkındayım. Ama genede hep bi isyan, bi bıkkınlık hali var. Burada yazdıklarım sadece bir örnekti. Konuyu açarken buraya yazdığım gibi hiç kimseye kolay kolay gelmeyen o 2 hareketin gelmesinden dert yanarak konuyu açtım. Ama mesele sadece o değil. Bu sınavdan kalınır, telafi edilir ve geçilir. Neticede bir şekilde başarılı olunur. Benim anlatmak istediğim hayatım hep böyle büyüklü/küçüklü bir dünya şanssızlıkla dolu. Anlatsam destan olur burası, o yüzden yazmayacağım. Ancak yüzeysel olarak anlatmak gerekirse ben kendimi belli bir yaşıma kadar hep lanetlenmiş çocuk sandım. Çünkü ruhum geç olgunlaştığından ve çocukken biraz safça yapım olduğundan dolayı (bunları büyüyünce anladım tabi) akranlarımdan inanılmaz zorbalıklar çektim. Aşk hayatımdada 6,5 yıllık ilişkimi kendi isteğimle bizzat bu yaz bitirmek zorunda kaldım ben bitirdim çünkü beni çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Okudum ettim hem İngilizce tercüman oldum, hem sporda kendimi geliştirdim pilates eğitmeni oldum ama 2 sektördede gönlüme uygun bir iş henüz bulamadım. Yok yani yok, inanılmaz bir kıtlık çekiyorum bu konularda. Çok araştırdım, sorunun bilinçaltından kaynaklanabileceği sonucuna vardım. Hayat beni nereye sürükler ne yaparım bilemiyorum. Ha bu yaşadıklarım beni olgunlaştırdı mı olgunlaştırdı ama olgunluk bir gram işime yaramadı şimdiye kadar, gene saçma sapan olayları yaşamaya devam ettim. Ama dini inancımı tamamen kaybetmek istemiyorum işin açığı. Ben gene çabalarım ama artık çocukluğumdan beri süren bu hüsranlı hayatın değişmesini istiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?