- 24 Nisan 2018
- 660
- 382
- 23
- 32
- Konu Sahibi resurrection93
-
Herkesin düşünce sistemi ve hayata bakış açısı farklıdır. Size avutma gibi gelmez, bana avutma gibi gelir. Herkes aynı düşünmek zorunda değil sonuçta.Konu sahibi siz neden avutma olarak görüyorsunuz avutma değil ben o kadar sohbet dinledim eğer bir kişi istediğine kolay kolay ulaşıyorsa Allah veriyorsa bu istidracta olabilir araştırabilirsin olmayabilirde tabi Allah verdiğine verir ama şükrünü eda etmeyeceğin mal nimet onunda hesabı var unutma bunu
Gerçekten çok üzüldüm size de, çok zor şeyler atlatmışsınız. İşte benim de anlatmak istediğim olay tam olarak bu. Burada çoğu kişi sınav, imtihan vs diyip işin içinden çıkabiliyor ama bir tek bize mi işliyor bu sınav mı imtihan mı adı her neyse? Ben de örneğin çalıştığım bir işte başarılı olurum ama niyeyse (!) ya ilk çıkarılan ben olurum ya o işte paramı alamam, bir sınav yapılır o sınava çok çalışsam bile hep en zor yerleri bana denk gelir ya da heyecanıma yenik düşerim bir şey olur ve az sayıda o sınavdan kalan kişi arasında mutlaka ben de olurum, bir işe girmek isterim o işe girebilmek için bir taraflarımı yırtarım ama benim yarım kadar uğraşmayanlar o işe benden çok daha önceden kapağı atmış olur, uzun yıllarımı verdiğim insan beni hayal kırıklığına uğratır ondan ayrılmak zorunda kalırım, küçükken hele ergenlik yıllarında milletin alay malzemesi olurum, özgüvenim bütün bu yaşadıklarımla birlikte zaten tepe taklk olur... İmtihansa neyin imtihanı bu sınavsa neyin sınavı bu, bi şanssızlık ömür boyu bu kadar devam eder mi ya? Olumlamalar yaptım falan bana mısın demedi gene bu kötü şansım. Bazı uzmanlar hayatımızda yaşadığımız sorunların bilinçaltı kalıplarından kaynaklandığını düşünüyor. Bilinçaltımız hiç uyumayan bir şey olduğu için küçüklükten itibaren çok ciddi kayıtlar yaparmış ve onda kayıtlı olan şeyi getirip insanın önüne koyarmış. Yani örneğin insanda küçükken ya da sonraki yıllarda aşk, iş, para, sağlık, maddi durum vs ile ilgili herhangi bir şekilde olumsuz kayıt oluştuysa bu insanın tüm hayatına yansıyormuş. Ve sen bu konularla ilgili olumsuz bir kayıt varsa bunun farkında olamıyormuşsun bilinçaltında kayıtlı olduğu için. Bilinçaltı onda kayıtlı olumlu/olumsuz ne varsa kişinin önüne getirip kendinde kayıtlı olan ne varsa bunu kişiye kanıtlarmış ve bilinçaltı iyi/kötü ayrımı yapamadığı için onda kayıtlı ne varsa bizim önümüze getirip koymakla yükümlüymüş. Bizden evrene yayılan bi enerji ve frekans varmış, bilinçaltı da biz hangi frekans ve enerjideysek onu önümüze getirip koyarmış. Bunu tedavi etmek için NLP, regresyon gibi gibi bir sürü tedavi şekili var genelde kişisel gelişim uzmanları bu işle uğraşıyor ama işin ehli bir uzmanla çalışmak lazım tabi. Ben de açıkçası “bu başıma gelenler benim sınavım/imtihanım” demiyorum çünkü böyle bir adalet sistemi olamaz bana göre, kişiliği ve karakteri beş para etmezler nerelere nerelere gelmişken bizim böyle olmamız sadece sınav, imtihan gibi kesinliği net olmayan iddialarla açıklanamaz. İmtihan, sınav vs diyip bu şanssızlıkları açıklamak yerine bilinçaltı meselesi daha çok kafama yatıyor açıkçası. Eğer istediğim gibi bir işe girebilirsem ilk işim bilinçaltımı tedavi ettirmek olacak. Bütün hayatımın hayat boyu böyle yokuş aşağı gitmesine izin veremem çünkü. Siz de bi araştırın isterseniz.Üniversite zamanında başladı benim de. Babam büyük rahatsızlıklar geçirdi. İki sene üst üste uzun süreli hastanelerde yattık arabada uyurdum ben. Final zamanlarımda her zaman mutlaka misafir gelirdi yatılı. Bütün arkadaşlarımın benden daha düşük olasılıkla girdiği bir şey vardı onda da inanılamayacak şekilde ben hariç herkes en güzel sonucu elde etti tamamen şansla alakalı bir şeydi. Şansa kalan hiçbir işim rast gitmiyor benim de. Bütün hayatımı etkileyen bu durum 2 sene boyunca durağanlaştırdı beni.
İlk kez birine güvencem sevcem derken benden vazgeçti daha doğrusu zaten hiç yokmuş numara imiş. Muhtemelen aldattı ve üstüne terk ettirdi çaktırmadan.
İş hayatında tepetaklak oldum. 20000de bir olabilecek bir durum malesef bende oldu herkes şok oldu. Artık hatta dalga geçilir oldum şansımla.
Öyle işte. Bunlar başladığında kimsenin günahını da almamıştım. Ayrılık sonrası acım yüzünden yaptığım dedikodularım oldu ama onun bana verdiği umutların kandırılmışlığın cezasını o çekmedi. Ki ondan çok öncesinde de hep aynıydı durumlar.
Yani karma ise sadece bize mi işliyor bu anlamadım ki.
Ben de şanssız olduğuma inandım artık. Arkamdan yazık yulin hep yalnız demiş bir arkadaşım diğerine gerçekten de isyan etmemek için zor duruyorum.
Hiçbir şey yapmadığım insanlar bir şey yaptım gibi düşünüp inanıp arkamdan konuştu. Hatta bir tanesi sonradan hata yaptm demiş ama çok geliyor başıma. Halbuki hep de yakın olmaya çalışırım ne gelirse elimden yaparım benden ne istenirse kırmamaya çalışırım. En son bugün yine günahım alındı artık gerçekten niyeyse kalbim acıdı ve ne özür dilendi ne bir şey. Ona açıkladığımda günahını aldım demek yerşne hayat üzer yulin dedi bu arkadaşım sandığım insan. Allah a bırakıyorum artık. Nasılsa hep ters bir şey değişmiyor. Bazen gitmek istiyorum dönemeyeceğim yerlere.
Olumsuz düşünmeyi bırakıp kendi kendine telkin ver. Beynini yönetmeyi öğren ama çok da kafayı takma. Herşey mükemmel olacak diye bekleme. Hayat bu herşey hemen değişebilir. Umut etmek güzel. Hayal et. Mutlu ol hayat kısa.Gerçekten çok üzüldüm size de, çok zor şeyler atlatmışsınız. İşte benim de anlatmak istediğim olay tam olarak bu. Burada çoğu kişi sınav, imtihan vs diyip işin içinden çıkabiliyor ama bir tek bize mi işliyor bu sınav mı imtihan mı adı her neyse? Ben de örneğin çalıştığım bir işte başarılı olurum ama niyeyse (!) ya ilk çıkarılan ben olurum ya o işte paramı alamam, bir sınav yapılır o sınava çok çalışsam bile hep en zor yerleri bana denk gelir ya da heyecanıma yenik düşerim bir şey olur ve az sayıda o sınavdan kalan kişi arasında mutlaka ben de olurum, bir işe girmek isterim o işe girebilmek için bir taraflarımı yırtarım ama benim yarım kadar uğraşmayanlar o işe benden çok daha önceden kapağı atmış olur, uzun yıllarımı verdiğim insan beni hayal kırıklığına uğratır ondan ayrılmak zorunda kalırım, küçükken hele ergenlik yıllarında milletin alay malzemesi olurum, özgüvenim bütün bu yaşadıklarımla birlikte zaten tepe taklk olur... İmtihansa neyin imtihanı bu sınavsa neyin sınavı bu, bi şanssızlık ömür boyu bu kadar devam eder mi ya? Olumlamalar yaptım falan bana mısın demedi gene bu kötü şansım. Bazı uzmanlar hayatımızda yaşadığımız sorunların bilinçaltı kalıplarından kaynaklandığını düşünüyor. Bilinçaltımız hiç uyumayan bir şey olduğu için küçüklükten itibaren çok ciddi kayıtlar yaparmış ve onda kayıtlı olan şeyi getirip insanın önüne koyarmış. Yani örneğin insanda küçükken ya da sonraki yıllarda aşk, iş, para, sağlık, maddi durum vs ile ilgili herhangi bir şekilde olumsuz kayıt oluştuysa bu insanın tüm hayatına yansıyormuş. Ve sen bu konularla ilgili olumsuz bir kayıt varsa bunun farkında olamıyormuşsun bilinçaltında kayıtlı olduğu için. Bilinçaltı onda kayıtlı olumlu/olumsuz ne varsa kişinin önüne getirip kendinde kayıtlı olan ne varsa bunu kişiye kanıtlarmış ve bilinçaltı iyi/kötü ayrımı yapamadığı için onda kayıtlı ne varsa bizim önümüze getirip koymakla yükümlüymüş. Bizden evrene yayılan bi enerji ve frekans varmış, bilinçaltı da biz hangi frekans ve enerjideysek onu önümüze getirip koyarmış. Bunu tedavi etmek için NLP, regresyon gibi gibi bir sürü tedavi şekili var genelde kişisel gelişim uzmanları bu işle uğraşıyor ama işin ehli bir uzmanla çalışmak lazım tabi. Ben de açıkçası “bu başıma gelenler benim sınavım/imtihanım” demiyorum çünkü böyle bir adalet sistemi olamaz bana göre, kişiliği ve karakteri beş para etmezler nerelere nerelere gelmişken bizim böyle olmamız sadece sınav, imtihan gibi kesinliği net olmayan iddialarla açıklanamaz. İmtihan, sınav vs diyip bu şanssızlıkları açıklamak yerine bilinçaltı meselesi daha çok kafama yatıyor açıkçası. Eğer istediğim gibi bir işe girebilirsem ilk işim bilinçaltımı tedavi ettirmek olacak. Bütün hayatımın hayat boyu böyle yokuş aşağı gitmesine izin veremem çünkü. Siz de bi araştırın isterseniz.
Bazi kisimlarda basima gelenleri animsadimÜniversite zamanında başladı benim de. Babam büyük rahatsızlıklar geçirdi. İki sene üst üste uzun süreli hastanelerde yattık arabada uyurdum ben. Final zamanlarımda her zaman mutlaka misafir gelirdi yatılı. Bütün arkadaşlarımın benden daha düşük olasılıkla girdiği bir şey vardı onda da inanılamayacak şekilde ben hariç herkes en güzel sonucu elde etti tamamen şansla alakalı bir şeydi. Şansa kalan hiçbir işim rast gitmiyor benim de. Bütün hayatımı etkileyen bu durum 2 sene boyunca durağanlaştırdı beni.
İlk kez birine güvencem sevcem derken benden vazgeçti daha doğrusu zaten hiç yokmuş numara imiş. Muhtemelen aldattı ve üstüne terk ettirdi çaktırmadan.
İş hayatında tepetaklak oldum. 20000de bir olabilecek bir durum malesef bende oldu herkes şok oldu. Artık hatta dalga geçilir oldum şansımla.
Öyle işte. Bunlar başladığında kimsenin günahını da almamıştım. Ayrılık sonrası acım yüzünden yaptığım dedikodularım oldu ama onun bana verdiği umutların kandırılmışlığın cezasını o çekmedi. Ki ondan çok öncesinde de hep aynıydı durumlar.
Yani karma ise sadece bize mi işliyor bu anlamadım ki.
Ben de şanssız olduğuma inandım artık. Arkamdan yazık yulin hep yalnız demiş bir arkadaşım diğerine gerçekten de isyan etmemek için zor duruyorum.
Hiçbir şey yapmadığım insanlar bir şey yaptım gibi düşünüp inanıp arkamdan konuştu. Hatta bir tanesi sonradan hata yaptm demiş ama çok geliyor başıma. Halbuki hep de yakın olmaya çalışırım ne gelirse elimden yaparım benden ne istenirse kırmamaya çalışırım. En son bugün yine günahım alındı artık gerçekten niyeyse kalbim acıdı ve ne özür dilendi ne bir şey. Ona açıkladığımda günahını aldım demek yerşne hayat üzer yulin dedi bu arkadaşım sandığım insan. Allah a bırakıyorum artık. Nasılsa hep ters bir şey değişmiyor. Bazen gitmek istiyorum dönemeyeceğim yerlere.
Canım öncelikle inşallah çok iyi bir iş bulursun bunu çok isterim.Gerçekten çok üzüldüm size de, çok zor şeyler atlatmışsınız. İşte benim de anlatmak istediğim olay tam olarak bu. Burada çoğu kişi sınav, imtihan vs diyip işin içinden çıkabiliyor ama bir tek bize mi işliyor bu sınav mı imtihan mı adı her neyse? Ben de örneğin çalıştığım bir işte başarılı olurum ama niyeyse (!) ya ilk çıkarılan ben olurum ya o işte paramı alamam, bir sınav yapılır o sınava çok çalışsam bile hep en zor yerleri bana denk gelir ya da heyecanıma yenik düşerim bir şey olur ve az sayıda o sınavdan kalan kişi arasında mutlaka ben de olurum, bir işe girmek isterim o işe girebilmek için bir taraflarımı yırtarım ama benim yarım kadar uğraşmayanlar o işe benden çok daha önceden kapağı atmış olur, uzun yıllarımı verdiğim insan beni hayal kırıklığına uğratır ondan ayrılmak zorunda kalırım, küçükken hele ergenlik yıllarında milletin alay malzemesi olurum, özgüvenim bütün bu yaşadıklarımla birlikte zaten tepe taklk olur... İmtihansa neyin imtihanı bu sınavsa neyin sınavı bu, bi şanssızlık ömür boyu bu kadar devam eder mi ya? Olumlamalar yaptım falan bana mısın demedi gene bu kötü şansım. Bazı uzmanlar hayatımızda yaşadığımız sorunların bilinçaltı kalıplarından kaynaklandığını düşünüyor. Bilinçaltımız hiç uyumayan bir şey olduğu için küçüklükten itibaren çok ciddi kayıtlar yaparmış ve onda kayıtlı olan şeyi getirip insanın önüne koyarmış. Yani örneğin insanda küçükken ya da sonraki yıllarda aşk, iş, para, sağlık, maddi durum vs ile ilgili herhangi bir şekilde olumsuz kayıt oluştuysa bu insanın tüm hayatına yansıyormuş. Ve sen bu konularla ilgili olumsuz bir kayıt varsa bunun farkında olamıyormuşsun bilinçaltında kayıtlı olduğu için. Bilinçaltı onda kayıtlı olumlu/olumsuz ne varsa kişinin önüne getirip kendinde kayıtlı olan ne varsa bunu kişiye kanıtlarmış ve bilinçaltı iyi/kötü ayrımı yapamadığı için onda kayıtlı ne varsa bizim önümüze getirip koymakla yükümlüymüş. Bizden evrene yayılan bi enerji ve frekans varmış, bilinçaltı da biz hangi frekans ve enerjideysek onu önümüze getirip koyarmış. Bunu tedavi etmek için NLP, regresyon gibi gibi bir sürü tedavi şekili var genelde kişisel gelişim uzmanları bu işle uğraşıyor ama işin ehli bir uzmanla çalışmak lazım tabi. Ben de açıkçası “bu başıma gelenler benim sınavım/imtihanım” demiyorum çünkü böyle bir adalet sistemi olamaz bana göre, kişiliği ve karakteri beş para etmezler nerelere nerelere gelmişken bizim böyle olmamız sadece sınav, imtihan gibi kesinliği net olmayan iddialarla açıklanamaz. İmtihan, sınav vs diyip bu şanssızlıkları açıklamak yerine bilinçaltı meselesi daha çok kafama yatıyor açıkçası. Eğer istediğim gibi bir işe girebilirsem ilk işim bilinçaltımı tedavi ettirmek olacak. Bütün hayatımın hayat boyu böyle yokuş aşağı gitmesine izin veremem çünkü. Siz de bi araştırın isterseniz.
Orası öyle ama bizimki saklanamayacak düzeylerdeyken onların koşullarından süper diye bahsediliyor. Bu benim içimi acıtıyor artık.Bazi kisimlarda basima gelenleri animsadim
Ama şu da var sadece kendi yaşadiklarimizi biliyoruz bize kotu hissettiren veya okumsuz olaylari yasatan taraflar neler yasiyor bilmiyoruz disardan her sey iyi gorunebilir bu cok yaniltici
O yuzden hayatta hep ileriye bakmak lazim ve arkana hic bakmamak ...
Hayatta her sey insanlar icin kimin basina ne gelecegini bilemeyiz..Orası öyle ama bizimki saklanamayacak düzeylerdeyken onların koşullarından süper diye bahsediliyor. Bu benim içimi acıtıyor artık.
Gerçekten çok üzüldüm size de, çok zor şeyler atlatmışsınız. İşte benim de anlatmak istediğim olay tam olarak bu. Burada çoğu kişi sınav, imtihan vs diyip işin içinden çıkabiliyor ama bir tek bize mi işliyor bu sınav mı imtihan mı adı her neyse? Ben de örneğin çalıştığım bir işte başarılı olurum ama niyeyse (!) ya ilk çıkarılan ben olurum ya o işte paramı alamam, bir sınav yapılır o sınava çok çalışsam bile hep en zor yerleri bana denk gelir ya da heyecanıma yenik düşerim bir şey olur ve az sayıda o sınavdan kalan kişi arasında mutlaka ben de olurum, bir işe girmek isterim o işe girebilmek için bir taraflarımı yırtarım ama benim yarım kadar uğraşmayanlar o işe benden çok daha önceden kapağı atmış olur, uzun yıllarımı verdiğim insan beni hayal kırıklığına uğratır ondan ayrılmak zorunda kalırım, küçükken hele ergenlik yıllarında milletin alay malzemesi olurum, özgüvenim bütün bu yaşadıklarımla birlikte zaten tepe taklk olur... İmtihansa neyin imtihanı bu sınavsa neyin sınavı bu, bi şanssızlık ömür boyu bu kadar devam eder mi ya? Olumlamalar yaptım falan bana mısın demedi gene bu kötü şansım. Bazı uzmanlar hayatımızda yaşadığımız sorunların bilinçaltı kalıplarından kaynaklandığını düşünüyor. Bilinçaltımız hiç uyumayan bir şey olduğu için küçüklükten itibaren çok ciddi kayıtlar yaparmış ve onda kayıtlı olan şeyi getirip insanın önüne koyarmış. Yani örneğin insanda küçükken ya da sonraki yıllarda aşk, iş, para, sağlık, maddi durum vs ile ilgili herhangi bir şekilde olumsuz kayıt oluştuysa bu insanın tüm hayatına yansıyormuş. Ve sen bu konularla ilgili olumsuz bir kayıt varsa bunun farkında olamıyormuşsun bilinçaltında kayıtlı olduğu için. Bilinçaltı onda kayıtlı olumlu/olumsuz ne varsa kişinin önüne getirip kendinde kayıtlı olan ne varsa bunu kişiye kanıtlarmış ve bilinçaltı iyi/kötü ayrımı yapamadığı için onda kayıtlı ne varsa bizim önümüze getirip koymakla yükümlüymüş. Bizden evrene yayılan bi enerji ve frekans varmış, bilinçaltı da biz hangi frekans ve enerjideysek onu önümüze getirip koyarmış. Bunu tedavi etmek için NLP, regresyon gibi gibi bir sürü tedavi şekili var genelde kişisel gelişim uzmanları bu işle uğraşıyor ama işin ehli bir uzmanla çalışmak lazım tabi. Ben de açıkçası “bu başıma gelenler benim sınavım/imtihanım” demiyorum çünkü böyle bir adalet sistemi olamaz bana göre, kişiliği ve karakteri beş para etmezler nerelere nerelere gelmişken bizim böyle olmamız sadece sınav, imtihan gibi kesinliği net olmayan iddialarla açıklanamaz. İmtihan, sınav vs diyip bu şanssızlıkları açıklamak yerine bilinçaltı meselesi daha çok kafama yatıyor açıkçası. Eğer istediğim gibi bir işe girebilirsem ilk işim bilinçaltımı tedavi ettirmek olacak. Bütün hayatımın hayat boyu böyle yokuş aşağı gitmesine izin veremem çünkü. Siz de bi araştırın isterseniz.
Amin inşallah canım teşekkür ederim. İnşallah iyi şeyler olur artık hayatımızda.Canım öncelikle inşallah çok iyi bir iş bulursun bunu çok isterim.
Evet dediğin gibi bilinçaltı çok önemli doğduğumuz andan itibaren ne yaşadıysak onlar bizim şekillenmemize yardımcı oldu. Belki doğumumuzdaki ilk anda bile söylenen küçük bir sözün etkili olduğunu düşünüyorum ben veya bebekken yapılan yakıştırmaların hatta yanımızda konuşulanların. Kader bu çekelim olayı benim de sinirimi bozuyor isyan da etmek istemiyorum. İsyan edenler genelde güllük gülistanlık buna da anlam veremiyorum orası ayrı.Allah niye bize kötü kader yazsın niye kullarını ayırsın sanmıyorum. Başka şeyler de vardır muhakkak altında belki de biz yanlışız biz olamadık. Yıldızımız mı neyimiz düşükse çabuk tepetaklak oluyoruz çekiyoruz olumsuzluğu diye düşünüyorum. İnşallah ikimiz de güzel günlere merhaba deriz artık.
Benim düşüncelerim böyle. Herkesin düşüncesi kendine.Niye isten ilk cikarilan siz olursunuz soyliyeyim cunku arkaniz gucluyse cikartilmaniz zor olur.
Isten cikarilicak kisi bu hayatta harcanan ilk kisi cikar saglamayan arkasi olmayam kisilerdir.
Diger meseleler de belki sizin hataniz vardir.
Ayrica imtihan kesinligi net olmayan bir sey degil Kur an da yazili onlarca ayet var.
Tabi inanciniz olmayabilir farkli bir inanciniz da olabilir ama kaynaginiz yok demeyin.
Ben artık açık ve net bir biçimde dua etmeyi bıraktım. İnançsız da değilim ama dualarımın kabul olmadığını hissediyorum. O kadar doğru ve düzgün bir insan olmaya gayret ettiğim halde çocukluğumdan beri hep en abuk sayılabilecek olayları kendime çektim. Kendi hayatlarımızda çektiğimiz ne varsa bunun bilinçaltından kaynaklandığını yazan birçok kaynak var. Bilinçaltımı tedavi ettirmeyi düşünüyorum ben. Belki o zaman hayatım da düzelir, siz de bi araştırın isterseniz.Aynı konunun bir benzerini açacaktım
Çözüm bulamadım ben
Olumsuz düşündüm olmadı
Olumlu düşündüm olmadı
Dua ettim olmadı etmedim olmadı
Nazar var diye kurşun attık evi sirkeli sularla sildik yine olmadı
Yani şöyle bir şey dedim en ufak bir sınavdan en büyük bir işe hiç bir şey istediğim gibi gitmedi
Varsa kötü şansı yenen bana söylesin
Bilmeyene dışardan konuşması kolay.Bu konuda yanılan arkadaşların yanıldığı nokta şu, eğer karma kısmet kspslılıpı herneyse sizde olsaydı hiç bir şekilde iş bulamazdınız... İlişkileriniz çabuk bitiyor yada nişandan dönme gibi şeyler hiç o raddeye varmadan biterdi gerçek bahtsızlık budur...
Yani şunu dememizi mi bekliyoeçrsun tühhhh yaaa çokkk şanssızsın olmaz bööyyle şeyyy dedim işte rahatladın mı değişti mi bakış açınızı değiştirin bence böyle hayat geçmez bi de hatırlatayım hayt kısaİyi çalışıp iyi çalışmadığıma ben kendi adıma karar verebilirim; çalıştım ancak şöyle bi durum var o 2 hareket kimseye kolay kolay gelmezken bana gelmesi bir şanssızlık örneğidir. Benim de hatam vardır ama üstümde ekstra bir şanssızlık olduğu bir gerçek. Dolayısıyla böyle iyi çalışmamışsın vs gibi çıkarımlar bir işime yaramıyor. Aynı zamanda küçüklüğümde onları yapamadım çünkü korktum o insanlardan. O zamanda kötü şansım vardı yani. Üstüme bi şanssızlık yapıştı gidiyor ve bunun başka bir açıklaması olamaz. Allah sınıyor, bu senin sınavın gibi gibi şeyler de bana boş ve avutma yöntemi olarak geliyor açıkçası. Etrafa baktığımızda beş para etmez, bilgisiz kültürsüz insanlar nerelere nerelere gelmiş biz halen debelenip duralım. Burda bir sınav değil basbaya kötü bir şans ve adaletsizlik var. Benim hayatımı da kötü şans yönetiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?