- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Yani tamam çok şükür iyi maaslar ama yine de iki ev alamaz .Açıkçası ben çalışmaya başladığımda da onlara ev odedigi surece yine sorun çıkarırım çünkü ben çocuğumu bırakıp calisacaksam kendi aileme ,çocuğuma faydası olacak birşey için yaparım neden sürekli yan gelip yatma derdinde olan bir adam için yapayım ?
Üstüne gecmezse ödemez sanmıyorum çünkü babasına hiç müsamaha göstermiyor .tabi yine de belli olmaz ki düşüncesi saçma anne babanın oturduğu ev kiraya verilemez cik denmez çok saçma düşünüyor inşallah arabayı alır diyorum artık yoksa bu iş kavgayla çözülecek gibi :)
Bütün borç değil ama belli bir süre devredemiuor tam olarak yılı hatırlamıyorum .İnsallah mantıklı bir şekilde konuşabiliriz yasa o dusuncesinin ne kadar saçma olduğunu anlar yoksa ciddi bir kavga çıkacak .Bin şükür maaşlar iyi ama dediğiniz gibi 2 ev çok zor tek maaşla. Etrafımızda çift maaşlı olup 2 evi olanlar var ama 20 yıldan fazladır evliler. Uzun bir süre lazım.
Gerçi biz büyükşehirdeyiz evler ve yaşam pahalı.
Ben sizi haklı buluyorum, tokide ev kayınpederinize çıkarsa bir başkasına tapuyu anca borç bitince verebiliyor diye biliyorum ama yanlış bilgi olabilir tabii. arabayı alır inşallah..
Yoo bunu ara ara söylüyordu keşke evleri olsa ,babamdan hayır yok filan diye ama hatta geçen yıl onların olduğu şehirde açıktan satış vardı annesini arayup biz alacağız sizde alın o kocan millete yedirecegine kendine ev odesin bende kiraya veririm vs diye konuştu .Kendi üzerine olmazsa ödeyeceğini sanmıyorum biraz hesabını filan bilir boşa para harcamsz ama belli olmaz annesine acıyıp yapar mı yaparsa tepkim iyi olmayacak biliyor .Sizin eviniz yokken ailesine ev alıp oturtmak ve buna sizden habersiz karar vermesi kötü
Aynen öyle kardesimde aldı 1000 TL ödemiş devreden kişi bir süre öyle devam etti 6 ay sonunda zam geldi ve yaşı 35 ten küçük olunca oran daha fazkaymis sanırım dediği 6bin ödedim ama şuan neredeyse yarısı silindi gelen zamla ...tokiye bi giren bi girmeyen pişman... valla daha geçenlerde bi arkadaş lanet olsun deyip sattı borcuyla...minicik bi paraya. yok enflasyon yok bilmem ne taksitler arttı vs adam çileden çıktı..
ben olsam izin vermezdim...
ayda 2000 tl cidden az para değil...
Bizim başımıza gelecek olan da bu .Allah kolaylık versin dediğin gibi oturmadugin evin parasını ödemek saçma geliyor birde bizim kiraya verme gibi luksumuz de olamaz çünkü zaten evleri olmadığı için başvurdularsayfaları okuyamadım
her ay 2000 çok para
kv yıllar önce heves etti memlekette bir toki evine girdi
evin parası bizim buradaki evlerimizin 4 te biri kadardı
bir de 15 yıl taksit vs
kp emekli evleri var o miktarı ödemenin önünde bir engel yok
ev eşimin adına zira üzerine kayıtlı ev olmaması gerekiyor ve o tarihte sadece bizim evimiz yoktu
kv peşinatı ödedi bir iki taksit ödedi sonra gitti evi gelin evi gibi düzdü dünya parayı eşyaya gömdü
sonra kp hasta oldu ve artık gidemiyor
diğer kardeşlerden biri de oğluna ev aldın vs demiş kv ye
evin ödemesini de yapmıyor
evin ödemesi bize kaldı
ödenen miktar cidden çok fazla değil ama içimize oturuyor
kv elindeki parayı çarçur etti gitmediğimiz görmediğimiz evim parası cebimizden çıkıyor ev kirada ama aylık ödemelerini hala biz yapıyoruz
bir allah ın kulu da eline para alıp ödeyin burdan demedi hep lafta
kendi derdimi döktüm gibi oldu da 2000 tl çok para gerekirse kötü gelin ol
o 2000 Tl ile benim çocuğum özel okula gidiyor mesela onu kp in evine versem çocuğumdan kısmış olurum sen de böyle düşün
O tip şeylere guvenmiyomus arkadaş .Birde alsa bile yine o tqraflarda bakacak ve yine ailesi oturmaya çalışacak kirada oldukları için :/Faize bulaşmadan kendinize eminevim aracılığıyla ev almayı düşünebilirsiniz. Taksidi biraz daha yükseltip, olmaz mı
Siz de kendinizi sinirlendirmek yerine, işe girince kendi ailenize destek olursunuz o zaman.O tip şeylere guvenmiyomus arkadaş .Birde alsa bile yine o tqraflarda bakacak ve yine ailesi oturmaya çalışacak kirada oldukları için :/
Yani hak vermeye çalışayım diyorum benim ailem kirada olsa ve babam böyle bir adam olsa ,k şehirden ev alsam ailem otursun isterdim herhalde yani empati yapmaya calsiiyorum ama ne bileyim ofkem ağır basıyor
Yani böyle böyle de kendimize Hicbirsey yapamayacağız belli ki :)Siz de kendinizi sinirlendirmek yerine, işe girince kendi ailenize destek olursunuz o zaman.
Erkekler biraz tuhaf. Kadın, kendi geliri ile kendi ailesine destek olmak isteyince erkekler hoşlanmıyor. Öyle bir durumda eşiniz düzelir. Yok size hiç müdahale etmezse o zaman şanslısınız demektir. Çünkü sırf kendi tarafından bakan bir eş değerdirYani böyle böyle de kendimize Hicbirsey yapamayacağız belli ki :)
Kayınpederiniz başvurduysa ev onun üzerine olur siz taksitleri ödediğinizle kalırsınızBirde eşim Lojmana çıkmak istemedi çok güzel bir evde oturuyorduk burada ama kirası 1000 TL idi .Bulunduğum şehirde evler biraz büyük vve lüks o yüzden de çok ucuz değil .Lojman 2+1 ve 70 M2 185 M2 evden buraya taşınıp eşyalarının çocuğunu da Bodrum'da saklıyorum birikim yapıp bir evimiz olsun diye ama demek ki hata etmişim .
Ya esimi de anlamaya calsiiyorum çünkü babasından hiçbir zaman birşey görmemiş kendince annesi rahat etsin diye ugrasiyir ki yine diyorum oturdukları ev gerçekten çok kötü bende isterim evleri olsun ama daha uygun ödemesi olan tokilerde var ne bileyim tamam şuan çalışmıyorum bı yandan sanane diyorum ama ne bileyim ...
Eşim babasını sevmez guvenemz onun ustune olunca ödemez çünkü .Ona eminim
Bunu size sormadan kendi kendine mi karar verdi, ben oyle anladim . 1 yıl 2 yil öncede söylese, size sormasi lazim. Böyle bir düşüncem var senin icin uygunmu diye. Kötü falan değilsiniz zengin olmayan kimse kolay kolay izin vermez böyle birşeye. Yani ben izin vermem o sıkışıklıgı ben yaşicam haliyle bana da fikrimi sorması ortak bir karar alinmasi lazim. Gerci sorsada olmaz akla mantığa aykırı birşeyYoo bunu ara ara söylüyordu keşke evleri olsa ,babamdan hayır yok filan diye ama hatta geçen yıl onların olduğu şehirde açıktan satış vardı annesini arayup biz alacağız sizde alın o kocan millete yedirecegine kendine ev odesin bende kiraya veririm vs diye konuştu .Kendi üzerine olmazsa ödeyeceğini sanmıyorum biraz hesabını filan bilir boşa para harcamsz ama belli olmaz annesine acıyıp yapar mı yaparsa tepkim iyi olmayacak biliyor .
Mesela araba işine gönullu olmadığını bildiği için 6 aydır yeltendi ama almadı aklinca annemi.kiradan kurtardım diye vicdan rahatlatacak o bahaneyle de evi olmuş olacak ama çok saçma düşünüyor bilmiyorum
Evet haklsiiniz erkeklerde bu durum oluyor .Eşimle boyle bir durumumuz olmadı ,olsa nasıl bir tepkisi olurdu bilmiyorum ama dediğinizi yapınca nasıl bir durum olduğunu daha net anlar sağolun :)Erkekler biraz tuhaf. Kadın, kendi geliri ile kendi ailesine destek olmak isteyince erkekler hoşlanmıyor. Öyle bir durumda eşiniz düzelir. Yok size hiç müdahale etmezse o zaman şanslısınız demektir. Çünkü sırf kendi tarafından bakan bir eş değerdir
Bence de oyle çünkü emekleiler için oluyor bu kura yani devredebilse bir süre var diye biliyorum ki bunda belki devretme bile yoktur öyle olursa zaten yanaşmaz ki bende izin vermem Hicbirsey istemedim karışmadı da sağolsun evini de kendisi od3sinn bir zahmet ben orda düğün borcu öderken millete 40000 yediirp oğluma düğün yaptım onun borcunu ödüyorum diye yirtunmayi biliyoKayınpederiniz başvurduysa ev onun üzerine olur siz taksitleri ödediğinizle kalırsınız
Kenarda birikmiş te var bir miktar ,eşim sürekli borç olunca ödeniyor modunda .Ve inanin o parayı binyere baglamazsa onlar ev için ya peşinat ister ya ödemek için ister veya kv hanım eski esyaiarininl götürmek istemiyordu yeni evine yada ona gider eşim Normalde vermez kolay kolay ama ev konusu ben onu tanıdım taniyali uuzkdugu bir konu o durumda ne yapar bilmiyorum .Kadınlar evim olsun isterken,erkekler de hep araba modeli yükseltme derdinde olur genellikle.Araba da yatırım sonuçta diye bakarlar olaya.Ama,arabasız kalamazlar ve hiçbir zaman ellerindekinden daha düşük modelde bir arabayada geri binmek istemezler genellikle.Kadınlar ve erkeklerin arasındaki bu düşünce farkı hep vardır.
Araba alacaksa da çok kredi çekmesi gerekmiyecek birşey alsın bari.Bu arada biriktirebilirseniz biraz nakit biriktirmeye çalışın.Siz işe girincede evi kendiniz,beğendiğiniz yerden alın.İllaki memleketten olması şart değil.Tayininiz çıkınca çıktığı yerden bile alsanız olur.Diğer tayine kadar oturursunuz,sonrada kiraya verirsiniz.
Yani bu muhabbet hep vardı keşke bir evleri olsa yok yardım edebilsem keşke yok ev alabilsem keşke biz öğrenciyken tanıştık o zamandan beri var.Bu TOKİ ye başvuru olunca da dedi olmadı desteklerim ev benim üzerime olur diye gayet sert bir tepki verdim sustu .ao günde milletin yanında cesaret aldı sanırım çünkü sesi çıkmıyor araba muhabbeti yapıyor yineBunu size sormadan kendi kendine mi karar verdi, ben oyle anladim . 1 yıl 2 yil öncede söylese, size sormasi lazim. Böyle bir düşüncem var senin icin uygunmu diye. Kötü falan değilsiniz zengin olmayan kimse kolay kolay izin vermez böyle birşeye. Yani ben izin vermem o sıkışıklıgı ben yaşicam haliyle bana da fikrimi sorması ortak bir karar alinmasi lazim. Gerci sorsada olmaz akla mantığa aykırı birşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?