Kötü Olana Para Mı Veriyorlar?

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Selam hanımlar,
Normalde elti, kaynana, görümce konularına pek takılan biri değilimdir; çünkü benim daha ciddi sorunlarım ve sıkıntılarım var. Kendi canımla uğraşıyorum. Ciddi bi rahatsızlığım var ve bu sebeple çocuk sahibi olmam yasak. Daha doğrusu çok riskli. Tabi ben bu durumu kendi içimde kabullendim ve evlenirken eşim bunu bilerek evlendi benimle. Yeni evliyim zaten ve çevremdeki herkes çocuk konusunu biliyor. Gel gelelim içine kötülük tohumları saçılmış bir eltiye sahibim. Hamile kaldı. Bizim aramız zaten pek iyi değil ama bazen aynı ortamlarda rastlaşıyoruz. Ettiği cümleler aynen şu '' Allah herkesin kalbine göre veriyor işte, benim iyi kalbime bakarak bana çocuk nasip etti. Ah yavrum. Canım bebişim. vs'' Whatsapp durumunda bile bana çemkiriyor. Her yerden sildim eltimi yani sosyal hesaplardan. Bu kez ortak kişilerin fotoğrafları altına yorum yapıp beni üzmeye çalışıyor. Bu neden yapıyor hiç anlamıyorum. Ve inanın bu tavrına çok üzülüyorum. Çevremdeki herkes umursama onu, o hep öyle diyor ama ben kafama takıyorum. Ben de isterdim anne olmayı. Bu benim tercihim değil ki. Neden böyle kötü neden?

Amacına ulaşmış görünüyor,niye bu kadar taktın.He deyip geçemediğin sürece daha çoook uğraşacak seninle,eğer gerçekten derdi sensen.
Ya da sadece kendi mutluluğunu paylaşıyordur ama senin sinirini bozuyordur,olabilir mi?

Hakikaten kötü kalpli biriymiş.
Ama boşverin. Bu tür insanlarla hiç uğraşmayın, görmezden gelin, çünkü değmez.
Ayrıca Çocuğunuz olmadan da çok Mutlu olabilirsiniz evliliğinizde ve kendi içinizde.
İleride kimsesiz bir çocuğu evlat edinebilirsiniz örneğin.
Kimi neyin Mutlu edeceğini, kim için neyin en iyisi olduğunu hiç kimse yaşamadan öğrenemiyor.

kötü niyetli olmak istemiyorum.

belki size nispet yapmıyordur. yapması için bi sebep yok ki. yani bi kadın başka bi kadını her konuda yaralayabilir ama tutup da bu konuda özellikle yaralamaz bence.

sende prim verme ona bırak kendi bahçesinde oynasın. kafana taktığını anlamış belliki dahada arsızlaşmış kadın. Allah onunda gönlüne göre versin madem

Zaten amacı seni bu düşünceye sokmak, sen takıp onu silince daha da zevk alıyor yaptıklarından. Bırak ona istediğini verme. Takmıyormuş gibi insandan sayma bak ozaman oda zevk alamayıp bırakacak peşini.

Onun karakteri o. Yani mesele çocuk değil de başka şey olsa tavrı yine aynı olacaktı. Hanımefendi size takmış ve eline geçirdiğini sandığı kozu kullanıyor. Ha çocuk çoğu kez imtihandır, artık ondan eminim. Böyle bir zamanda güvenle ve güzelce çocuk yetiştirmek çok zor. Üstelik evlat sahibi olmak insanın kendi elinde olan bir şey değildir. Allah dilerse verir, dilemezse vermez. Eltinizin yüksek ahlaki değerleri ya da insanüstü karakteri dolayısıyla bir lütuf değil karnındaki bebeği. Üzülmemenizi ve görmezden gelmenizi tavsiye ederim. Yazık ki insanların kederlerinden besleniyor. Allah kalbine biraz merhamet biraz da incelik versin.

Bence başka konularda seni çekemiyor.Senin zayıf noktandan faydalanıyor.Daha öncede buna benzer konu açan olmuştu,eltisi düşük yapmıştı.Kimsenin sonunun ne olacağının garantisi yok.Belki eltinin çocuğu olacak ama senin kalbini kırdığı için çocuğu hayırsız olacak,bilemezsin,ilahi adalet diye birşey var.O kişiyi umursama ,görmezden gel,en büyük ceza olur O kişiye.

Bi insan şöyle sözleri ne cesaret söyler
Ben birine böyle desem o gün çocuk düşer ölür tövbe tövbe
Bakmayın siz ona çocuk olunca başı göğe mi ermiş hayırlı mı olcak bakalım neyine güveniyor bçyle konuşuyorsa terbiyesiz kadın

Böylesine hassas bir konudan insanı vurmaya çalışacak kadar canavar olmamalı hiç kimse...
Bilmiyorum, yanlış anlamış olamaz mısınız, fark edememiştir, kasti değildir?
Çünkü bu yapılanın insani olarak bir yorumu yok.

Bence onun için üzülün, "yazık ya ne kadar kötü kalpli" diye. Tavırlarınız da öyle olsun. "Ah canım yazık, iyi bir insan olmanın iç huzuruna sahip değil" tarzında. Gülümsemenize bile yansır. Böyle huzura ermiş, olgun bilge kişi tavrınızla zamanla hiç umurunuzda olmaz.

siz terbiyeli olduğunuz için başınıza bunlar gelmiş.

aslında o eltiyi bir köşeye çekip haddini bildirmek gerek.

ay ne tarz insanlar var ya, bu gidişle beni bile maganda yapacaklar.

neyse siz bana uymayın, olduğunuz gibi olun.
bırakın kişiliksiz insanlar ne derse desin.

canım benim kimse çocuguyla imtihan etmesin ama bu kadın kaşınıyor

İnanın önce hep kendi kendime dedim ki, ''Caneem sen yanlış anlıyorsundur, bu kadar kötü olamaz. ''Ama zaman geçtikçe baktım ki hiç iyi niyetli değil. Çevremdekiler bile fark etti bunu

Nasıl oluyor da bazı insanlar kalplerine bu kadar çok kötülük sigdirabiliyorlar?Üstelik cahil de..
İyi biri olduğu için mi Allah bebek vermiş?Kötü insanlarında bebeği oluyor. Hatta bazıları doğurup çöpe atacak kadar vicdansız bile olabiliyor.yada kendi çocuğuna tecavüz eden,hırsızlık yaptıran vs..
Siz ona bunları söyleyin bir ara..ve Allah korusun ama bununla övünüp sizi kırdığı için başına bir şey gelmesinden de korksun.Veren de Allah,alanda..

Bak agzinla söylüyorsun seni üzmek için hususi caba harcıyor amacına ulasmasin. Duyma görme yok say onu farzetki öldü öyle düşün. Kimin kalbi iyi kimin kötü onu Rabbim bilir kendi kendine söylemeyle olmaz bu işler. Evlat ta kalbe gore mi veriliyor ne kadar mal bi kadın Allah istediğine mal, istediğine evlat istediğine sağlık verir kimilerini de imtihan eder. Eltine hastalıklı bi kalp vermiş Allah şifa versin durumu sizinkinden daha vahim. Size de şifalar diliyorum Rabbim gönlünüzden gecenleri hakkinizda hayırlı eylesin

Fesatlikta hasetlikte cigir asmis bir elti !!
Baya bir kafayi size takmis olmasi lazim bu kadar kotu olabilmesi icin. icin icin cekemedigi seyler vardir muhakkak.
olabildigince uzak olmak en iyisi, insanin enerjisini bitirir boyleleri.
Allah herkese hak ettigini degil imtahanini veriyor aslinda, anlayana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…