Kötü Olana Para Mı Veriyorlar?

İnanın önce hep kendi kendime dedim ki, ''Caneem sen yanlış anlıyorsundur, bu kadar kötü olamaz. ''Ama zaman geçtikçe baktım ki hiç iyi niyetli değil. Çevremdekiler bile fark etti bunu
Allah kimseyi böyle kötülerle sınamasın ve karşılaştırmasın hatta.Manyağın biri de temiz kalpliler gördüğü rüyayı hatırlamazmış ben hiç hatırlamıyorum demişti birine inat olsun diye,cehaletine hayran kalmıştım
Cahil işte,takmamaya çalış.

Cnm benim ben dert etme desem de faydasi yok onun sinavi o yarinin ne getirecegini kimse bilemez Allah gostermesin cocuguna birsey olur ovunduguyle kalir.. Bebegin olmasi her kadin ister elbet ya da cogu kadin, olmuyorsada bu senin sucun degil.. verende alanda Allah.. Sukret bugunune eger ki cok zoruna gidiyorsa evlat edinirsin.. Onemli olan dogurmak degil yetistirmek Rabbim gonlune gore versin seni uzen insanlardan seni uzak etsin..

Birde bakmışsın o yere göre koyamadığı yavrusu onun gibi iğrenç huyları sahip olup bu hayatı annemdir demeden acımadan hemde hiç acımadan burnundan döküvermiş.. Ne demişler tam incittiğin yerden incinirsin..

Eşim bana çok düşkün. Hastalığım sebebiyle çoraplarımı bile giydirir. Eltim de buna şahit olmuştur çok kez. Onun da eşiyle arası genelde iyi değildir. Acaba bundan ötürü mü böyle davranıyor bilemedim.

Kimin kalbinin güzel olduğu belli işte..

Biz bilemeyiz, hayır gibi görünen şeyler şer olabilir, şer görünen de hayır olabilir, Allah bilir..
Eltinizin doğmamış günahsız bebeğine laf etmem elbette ama Allah bilir elti de ne imtihanlarla sınanacaktır.

Çok zor belki ama umursamayın, kendini küçültür, size bişey olmaz.

bundan daha iyi sebep olamaz onlar icin sanirim.
hic ugrasip kafa yormaya da degmez, uzaklasmissin zaten hic muhatap olma bence.

Sevgili konu sahibi buyuk ihtimalle sizde olan onu uzen cok guzel bi yaniniz var. Bu isiniz, kulturunuz, sosyal statunuz, esinizle aranizdaki sevgi vs hersey olabilir.

Ve bizim kotuluk tohumu eltimiz ise dogurgan olmakla bu dengeyi kuracagini saniyor. Cunku hayatta yapabilecegi en guzel ve tek is dogurmak. Bununla sizi ezmeye calisiyor akli sira.

Oysa elbet bu onun elinde olan bi durum degil. Tipki sizin elinizde olmadigi gibi. Bir tuplerin tikanikligina bakardi.

Simdi benim bu hikayeden cikardigim tek ders "dogurganligiyla" kendini ustun ve kabul ettirmeye calismasinin ucuncu goz tarafindan ne kadar acizce bir mesele oldugu. Eltinizi aciz buldum. Muhakkak etrafinizdaki 3.gozlerde boyle goruyordur. Size dediginiz gibi eltinizin acizliginden saga sola hastalikli comarlar gibi saldirmasini takmamanizi soyleyen cok kisi olmus bende soyleyeyim; uzulmeyin. Zira ben hakkinda bunca seyi yazarken harcadigim efora uzuldum. Ustune dahi dusunmeyin. Aciz insan, aciz alcak saldirilar diyip gecin.

kötü niyetli olmak istemiyorum.

belki size nispet yapmıyordur. yapması için bi sebep yok ki. yani bi kadın başka bi kadını her konuda yaralayabilir ama tutup da bu konuda özellikle yaralamaz bence.
Ben de kötü niyetli olmak istemiyorum. Mesela eşimin eski sevgilisiyle de biz evlendikten sonra kanka oldu. Sosyal hesaplarda yorumlaşıp durdu gözümün önünde. Bu iyi niyet mi?

Allah herkesin gönlüne göre verir doğru
Senlik bişey yok boşver, herkes kendi kalitesini kendi belirler.
Geçmişler olsun, Allah şifa versin...

Hayatta hiçbir şeyin gerçekten sahibi olamayız. "Ölüm" gerçeği insana mülkiyet kavramını tekrar tekrar sorgulatmaya yeter de artar bile. Bu, gerçekte sahip olunamayan ancak bir yanılsamaya sahip olunduğu zannedilen şeylerin arasına çocuklarımız da dahildir. Çocuk dogurmak bir kadını ayrıcalıklı yapmadığı gibi, bunu tercih etmemek ya da edememek de eksik yapmaz. Umarım, dünya getirdiği yavrusuna yersiz bir kibirlenme aracı görevi yükleyen o kadın, çocuğuyla sınanmaz. Sanırım hayatta, üretmekten daha iyi yapabildiği bir şey olmadığı için kendini gerçekleştirdiği eylem olarak bununla kabul görmek ve size de bunu kabul ettirmek istiyor.

Büyük ihtimalle bu sebepten
Benimde çocuğum yok ve bazen en yakınlarım bile bunu silah olarak kullanıp, acımasız laflar edebiliyorlar
Yüzde yüz takmamak mümkün değil ama şöyle düşün ; çocuk da çocuksuzlukta bir imtihan
Gün gelir keşke doğurmasaydım dedirtir Rabbim insana, dünya her şekilde imtihan yeri
Sabretmeye çalış, cevap verme, seviyesine inme, görmemeye çalış
Hastalığın ne bilmiyorum ama Rabbim tez vakitte şifanı da gönlüne göre hayırlı bir evladı da nasip etsin hayırlısıyla

Doğurmakla övünmek nedir, bunu anlamıcam hiçbir zaman..

Doğurmak, doğanın gereği zaten, gayet olağan, insanoğlu bu şekilde ürüyor işte..
Lakin Yaradan kimine verir kimine vermez, kimine kız kimine erkek verir, bu da onun takdiri, bizlerin de imtihanıdır..

Bir kadın, bir diğerine bunu yapmamalı, canavarlık, insanlık dışı şeyler bunlar

Ben de kötü niyetli olmak istemiyorum. Mesela eşimin eski sevgilisiyle de biz evlendikten sonra kanka oldu. Sosyal hesaplarda yorumlaşıp durdu gözümün önünde. Bu iyi niyet mi?

hayır değil ama gerek yok. yani sizin can düşmanınız kanlınız değil ki? sırf eltilik makamının hatrına böyle davranmasını gerektirecek bişey yok. belki gerçekten kötü niyetlidir, bilemem. sadece tahmin.

Ben olsam ben de çok üzülürdüm. Ona sormayı denediniz mi? Yani bu cümleleri neden yazıyorsun şeklinde. Belki kötü niyetle yapmıyor da olabilir. Kadınlar hamilelik dönemlerinde bazen istemeden düşüncesizlik edebiliyor. Siz öyle hissediyorsanız bence ona bunu sormalısınız.

elti demek yılan demek oldugu için kıskançlık için bir sebebe gerek yok.hasta olarak görmek lazım

hiç bir şeyin garantisi yok cnm insan oğlu ölümlü yaratılmış bunu unutmasın eltin. kalbine göre verir zaten o evlat bakalım ona hayırlı olacak mı ilerde görür yaptığı kötülüğün karşılığını. hiç üzülme sen. anne olmak sadece doğurmak değil. bir sürü annesiz çocuk var evlat edinebilirsin

Burada birinin konusu vardı, kendisi çocuk düşürdüğü için veya olmadığı içindi sanırım hamile kalmaya çalışıyordu. Eltisi de hamile kalınca nispet yapmaya başlayıp konu sahibini baya kırmıştı. Bir kaç gün sonra o bebeğin kalbinin durduğu haberi gelmişti çok etkilenmiştim.

Bazıları cidden çok cesur.

dilim varmıyor ama gün gelir Allah onu evladıyla sınar.
Doğmamış bir çocukla sınav, doğmuş bir çocukla sınavdan her zaman daha kolaydır emin ol. Yine de sen kötü bir şey düşünme. Allah zaten razı olmaz bu duruma.

Canım bakarsan görürsün bakma, duyma!!sen o insanı değerli kılıyorsun farkında olmasanda!!umursama bazen sessizlik en büyük yanıt olur bırak o sinir olsun.. Anne olmak insanı çok yorar onun seninle uğraşmaya zamanı var demekki ama yerinde olsam hiç umursamazdım senin bu huzursuzluğundan eltinin nemalanmasını sağlıyosun eğer niyeti seni üzmekse emin ol yüce Rabbim kimsenin ahını kimsede bırakmaz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…