Kötüler ne zaman kaybeder

Şimdiye kadar insanlara kötülüğü dokunan herkesin kötü duruma düştüğünü gördüm. Yakın zamanda bana neredeyse sağlığımdan olacağım kadar çok kötülüğü dokunan biri oldu. Onun düşüşünü görür müyüm acaba? Siz ilahi adaletin olduğuna inanır mısınız kızlar?
Bende beddua etmem ama beni bianlik biseymis gibi isten cikarip zor gunler yasamama sebep olan eski patronum sonrasibda cok cekti Allah var beddua etmedim ama sahiden İlahi adalet diyebilecegim seyler yasadi kac defada cagirdi hatta rica etti ama donmedim

Ben bilerek yapilam en ufak kotulugun bile İlahi adaletle cezasini bulacagina inananlardanim iş o ki karsi taraf yaptigi kotuluklerin cezasi oldugunu gorup anlaya bana cektirdikleri yuzunden cektigibi anlamiyorsa çokta içim soğumaz

Ama nankorluk etmeyeuim defalarca benim canimi yakanlarin geçte olsa (ki Allah tarafindan onun icin dogfu zamanin o zaman oldugunu dusunurum ) yaptiklarinin karsiligini alsiklaribi gordum

beddua ederseniz kendinizede edersiniz unutmayın yani ucu mutlaka size dokunur o yüzden beddua etmek iyi değil ilahi adaletse bırakın o halletsin

Kötülük..
Kim kime göre kötü, kime göre çok kötü..
Acaba ben kime göre kötüyüm.. Benim kötü gördüklerimde ben kimim?
Böyle karmaşalar..
Zarar verenler haşare değilki, ilacı sıkınca etkisiz hale gelmiyorlar.. :confused:
Bu arada soru genel sorulduğu için, net cevap zor..

beddua ederseniz kendinizede edersiniz unutmayın yani ucu mutlaka size dokunur o yüzden beddua etmek iyi değil ilahi adaletse bırakın o halletsin

Yani görmek istiyorum, dıştan beddua etmedim hiç ama tepetaklak çevrildiğini görmek istiyorum

Adına ilahi adalet mi dersiniz başka bir şey mi bilmem, içi fesat olan, bile göre kötülük yapan kişinin, o kötülüğünün bir gün kendisine zarar vereceğine kesinlikle inanırım. Çevremde örneğini de çok gördüm. İnsanın içi kötü olunca ne huzura, ne mutluluğa eremiyor çünkü. Öyle bana çok kötülüğü dokundu, şimdi çok mutlu diye düşündüğünüz insanların bu mutlu günlerinin ne kadar süreceğine ya da mutluluk dediğiniz şeyin dışarıya karşı bir maske olup olmadığına da bakmak lazım.

Allah size kötülüğe dokunan kişiden bazen siz görmeseniz de, bilmeseniz de hesabını sorar. İlahi adalet şüphesiz vardır.

Hatta bende yaşadım. 2-3 senelik git gel bir sevgilim (Ali diyeyim) vardı. Benden başka kıza (o da Ayşe olsun), Ayşe'den de bana geri dönerdi sürekli. İkimizde rededemezdik. İkimizde çok üzüldük. Ayşe geçenlerde evlendi. Ali zamanında ne bana yar oldu ne diğerine. Şimdi ne benden yüz buluyor ne de diğerinden. Kızlar olarak hoş insanlarla karşılaştık ondan sonra. Şimdi zavallım ortada dolaşıyor kendisi..

Kalbinizde kin, kibir barındırmayın. İnsanın kendisine yapacağını en kötü şeylerden biridir bu. Onun yaptığı kötülük için kendinizi kalben kötü insan olmayın. Tepetaklak çevrinsin falan.. Hoş değil. Bence ilk önce bundan arının. Bu sizin imtihanınızdır belki. İmtihanınızdan böyle çıkmak istemezsiniz herhalde.

Allah size kötülüğe dokunan kişiden bazen siz görmeseniz de, bilmeseniz de hesabını sorar. İlahi adalet şüphesiz vardır.

Hatta bende yaşadım. 2-3 senelik git gel bir sevgilim (Ali diyeyim) vardı. Benden başka kıza (o da Ayşe olsun), Ayşe'den de bana geri dönerdi sürekli. İkimizde rededemezdik. İkimizde çok üzüldük. Ayşe geçenlerde evlendi. Ali zamanında ne bana yar oldu ne diğerine. Şimdi ne benden yüz buluyor ne de diğerinden. Kızlar olarak hoş insanlarla karşılaştık ondan sonra. Şimdi zavallım ortada dolaşıyor kendisi..

Kalbinizde kin, kibir barındırmayın. İnsanın kendisine yapacağını en kötü şeylerden biridir bu. Onun yaptığı kötülük için kendinizi kalben kötü insan olmayın. Tepetaklak çevrinsin falan.. Hoş değil. Bence ilk önce bundan arının. Bu sizin imtihanınızdır belki. İmtihanınızdan böyle çıkmak istemezsiniz herhalde.

Evet haklisin ama unutamiyorum

Ayh kahkaha attım :KK70: Kız var ya özel beddualarım dışında klasik bi cümlem var çok işe yarar. Allahım ölmesin, sürünsün derim. Ha buarada geçen haftalarda da bi tanesi kalp krizi geçirdi, ölmek üzere, borca da batmış, boğuluyor, kısmet. İnan üzülmüyorum hiç. Boşuna düşüyorlar o hallere

Resmen ürktüm okurken ha:KK57:

"Allah sana kötülük yapanın cezasını verirken bazen senin görmeni istemez, insansın egona yenilip;oh oldu dersin de, içine fitne eklenmesin diye. Uzakta sen görmeden halleder. Bazen süreci uzatır, sana unutturur ona ise belki şimdi, aylar sonra yada yıllar sonra toplu bir ceza verir. Kimin neyi ne kadar hakkettiğini sen bilemezsin. Bilme ki düşman gibi pusuda bekleme! Sen sadece iyi insan olma mücadeleni arttır."
Böyle de bir söz var:super:
Boşverin Allaha havale ettim diyip geçin,bu dünyada olmasa diğer tarafta layığını bulur

Her zaman kaybederler, kötü duruma düşmeseler de kötülük yaptıkları an kaybediyorlar zaten çoğu şeyi

Bana zararı dokunanın kötü duruma düştüğünü ben görmek istemezdim açıkçası, çünkü onun haline sevinebilirim.

Ve bence birinini kötü durumuna sevinmek yine kötülerin yapacağı bir davranış.

Beddua etmem edenede kızarım ! Ortada haksızlık varsa Allaha havale olun derim ...
Benmde çok canımı yakan oldu beddua etmekten Allah a sığınırım banada ucu dokunur diye korkarım tehlikeli işler bunlar bırakın zamana merak etmeyin Allah ın adaleti ne büyüktür

Bana kötülük yapanı kendimi ondan geri çekerek cezalandırıyorum.Çok geçerli bi ceza yöntemimi bilmem ama çevreme iyi bir insanım arkadaşlıklarda o beni kaybetti sözünün birebir destekçisiyim haha

Ben hiç beddua etmediğim kişilerin, hiç beklemediğim olaylarına şahit oldum. Memuriyetten atılan var hatta bir tane. Şimdi sabah kalktığımda ilk işim beddua etmek olan bir kişi var, ama hala mutlu mesut yaşıyor. Belki de dediğiniz gibi hiç takip etmemek, Allah'a havale etmek lazım.
bana herşeye hesap soran amirin emekli olmasi için dua ediyorum:)
En son hamile misin dedi halbuki degildimm...
bi de vucudun toparlanmasi lazim bi sene bekle dedi ona noluyor alla alla. çok sinirlendim..
bebek yapmak için o mu karar vericek..
işte ben bi anda emekli olsun diye dua ediyom 35 yıllık memur.

ben havale ettim her konuda..
gitsin bi yere gelmesin dedim..
GELMESİN..
bana kötülük yapan da vardi.. şimdi dönüp bakmiyorum onlara.. heee geçip geçiyorum..
memurluktan müdür olan adam kuruma gelmeye çalışıyormuş duyduğuma göre..
orkideyi eziyet edicem diyormuşşş... Allahından bulsun... bana eziyet edilen kendine eziyet eder...:)
ilahi adalete inaniyorum.. kötülük eden kötülük bulur...

İnanırım elbet ama sen orda oturup hadi kötü duruma düşsün diye beklersen senin içine de fesat kaçmış olur. Bir laf vardı tam toparlayamayacağım şu an, Allah senin içine de kibir düşmesin diye senin görmeyeceğin şekilde verir cezasını diye.
Belki de öyledir, bilemezsin. İnsanların içi dışından görülmüyor. Bence unut gitsin, nasılsa takdir Allah'ın. Sen sonucunu görmesen de olur.

Şimdiye kadar insanlara kötülüğü dokunan herkesin kötü duruma düştüğünü gördüm. Yakın zamanda bana neredeyse sağlığımdan olacağım kadar çok kötülüğü dokunan biri oldu. Onun düşüşünü görür müyüm acaba? Siz ilahi adaletin olduğuna inanır mısınız kızlar?
Çok çokk inanırım..ilahi adalet denen birşey var ve gerektiğinde devreye giriyo

Siz içinizi temiz tutup Allah'a havale ettikten sonra giriyo devreye.
Çok sevdiğim bi arkadasşımın kurduğu bi cümleye çok kırılmıştım,tam bir yıl sonra onunda çok sevdiği bir arkadaşı aynı cümleyi ona kurdu.o zaman evet ilahi adalet var dedim

Back
X