Kötüler ne zaman kaybeder

Ilahi adalet var ama dedigin cok dogru yalan dunyada uc gunluk dunyada sevdiklerimixle mutlu olalim milletle ugrasip huzur bozmak bos
Bu aslında inanç meselesi oldığundan var yok deme taraftarı değilim. Bence sence ya da inanıyorum inanmıyorum demek bana kalırsa daha doğru bu konularda. Hepimiz kendimizce yorumlıyoruz tabi ki. Dediğim gibi ben ilahi adalete de cennet-cehenneme de inanmıyorum. İnanç meselesi neticede...

Ay canim benim cok üzüldüm senin adina.. Ama şunu unutma onu yapan biri asla dindar olamaz.. Sadece münafik olabilir.. Sadece dindar gözüküp insanlari sömüren cinsten.. Simdi sana kapali bir bayanin yanlisi dokundu diye bütün kapalilar ayni mi ? Acik bir bayan zina yapti diye aciklarin hepsi zina yapiyor genellemesinde bulanabilir miyiz ? Ben kapali bayanlarin cok az selam verdigini gorurken birgün yolda cok acik bir bayanin selam verdigini biliyorum.. Yani senin icin kotü bir tecrübe dinden sogutmasin.. Zalimler icin yaşasin cehennem sözü cok güzell.. Onlarin hepsi cezasini mutlaka alacaktir hiç şüphen olmasin..

Yok canım üzülme , inan ben üzülmüyorum, hayat dersini öğrenmemem gerekiyordu . O insanı tanımam gerekiyordu çünkü toplum bu tarz insanlarla dolu. Evet çok kötü günler geçirdim fakat Allah'a sığındıkça bir çırpıda çıktım. Aslında inancım daha da güçlendi daha çok bağlandım ve inançla her kötü giden şeyin iyi olacağına , mutlaka biteceğine ve benim için en hayırlısı olduğunu gördüm yaşadım. Hayat, bardağın dolu tarafından bakmayı öğreti. Allah'ın beni sınadığını biliyordum ve asla isyan etmedim en dipte olup ; acı içinde kalbim paramparça olduğu zaman bile çok şükür dedim ve Allah bir çırpıda çıkardı o kötü durumunda ve inan imkansız olan bir şey aniden oldu. Evet para mı alamadım hakkımı helal etmiyorum korkması gereken o insan, şahsen kul hakkı ile Allah'ın karşısına gitmek istemem. Dindardan kastım dini kullan insanları daha çabuk fark ediyorum o tarz insanlara hiç inanmıyorum. Kötü bir olayın ardından hayat bana çok şey öğretti. İnsanın aklına geldikçe, insanı bir anda nefret duygusu sarıyor o insana karşı iyi niyetli olamıyorum ilk zamanlar çok beddua ediyordum ama beddua ettikçe ruhum kalbim kirleniyor saflık duygusu yok oluyormuş gibi hissediyorum ve şimdi sadece Allah'a havale ediyorum. Allah kimseyi o tarz insanlarla karşılaştırmasın. Yorumun için çok teşekkür ederim.

Cok guzel konustun canim helal olsun sana :) guzel seyler cikarmana cok sevindim Allah hepimize bunu nasip eder insallah her olaya bardagin dolu tarafindan bakmayi.. Banada kötülüğü dokunan cok insan oldu hatta günlerce agladigimi biliyrm en guzel gunlerimi mafettiler Allaha havale ettim .. Yoktan var eden Rabbim'e şükürler olsun herseyi görüyor biliyor ..

valla son 3 yıldır hayatımda bana kötülük yapan kimse kaybetmedi
hayatları 4 4 lük nerdeyse
o yüzden ilahi adalet inancımı da yitirmek üzereyim

Dualar da kabul oluyo mu dualar

Bazilari aci icinde kivraniyor,bazilari baskalarindan caldiklari hayatlarla mutlu mesut yasiyor.
Ama ben beddua etme taraftarı degilim. Sokak ortasinda beni yerlerde surukleyen eski esime beddua ediyorum bazen. Kendime geldigimdeyse pisman oluyorum. Çünkü bi esi cocugu belki cocuklari var. Onun magduriyeti ailesinin de magduriyeti demek..
Bir de "cok iyiyim o yuzden hic mutlu olamiyorum,basima gelmeyen kalmiyo" dusuncesini de saglikli bulmuyorum. Neye göre kime gore 'iyi'?
Sen ve etrafindaki 5 kisiye gore iyi olabilirsin ama bana göre hic iyi bir insan olmayabilirsin mesela...

Bana sorarsan cennet de cehennem de bu dünyada ya neyse....daha fazla yazıp inançlı insanlar tarafından taşlanmak istemyrm.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama aklima ağır romanin son sahnesi geldi. Orada mujde ar dı sanırım; " Hep mi iyiler kaybeder" gibi bir şey diyordu

Canım öyle böyle çıkıyor valla... ben daha önce bana gercekten haksızlık yapan birilerine oturdum 1.5 saat beddua ettim güldüler daha çok üste çıktılar hepsi karsimda birlik oldu inan ki asla dağılmaz dedigim arkadas gruplari 2 hafta icinde dagildi, yillardir birbirlerine kardes diyen insanlar birbirlerine dusman oldular olayi bilmeden onlari savunan kisi aynen benim durumumu benim gozlerimin onunde yasadi hepsi birbirine dustu kardesler oldu düşman... evet bazen sanırım öbür dunyaya kaliyor bu hesaplar ama herkes veriyor yaptiklarinin hesabini canım...

Hiimm tamam bunu bilmiyordum aynen inanc meselesi herkesin kendi gorusu

İlahi adalete güvenseydiniz bu soruyu sormazdınız.

Bazen senin hiç birşey yapmana gerek kalmaz;
ALLAH senin intikamını sessizce alır…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…