kötüler neden hep mutlu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onu geçicem deme. Strese girersin. Yediğin en güzel yemek saman kıvamı alır. Şöyle düşün "gereksiz herif kendi kalitesini gösterdi ben başarılı olcam ona ihtiyacım yok" gibi telkinlerde bulun

işte o bana yetmiyor artık. ihtiyacım tabi ki yok. ama hani filmlerde olur ya intikamını almadan rahat edemez başrol benim intikamım da onu geçmekti. bunu şak diye değiştiremem beynimde ya nası yapıcam

Yani bilmiyorum bence insan kendine böyle kısıtlamalar getirdikçe daha da darlanıyor
Belki bir kez de şimdi ağlaman rahatlatacaktır o yüzden içinden gelen buysa, ruhunun buna ihtiyacı varsa diye dedim
Ha bir de o kadercilikle ilgili yazına katılıyorum
Kaderci olsak insanların bize yaptıklarını daha rahat kabullenirdik bence yani şöyle hak ettiğini bulur derdik, nasibim değilmiş falan derdik ama kaderci olmayınca her şeyin yükü omzuna biniyor gibi oluyor

ağlayınca gözlerim aşırı şişiyor ertesi gün hep pişman oluyorum.

kendime kısıtlama getirmezsem ilerleyemem takılır kalırım orda benim öyle bi yapım var. kendimi zorlamam gerekiyor.

kader konusu evet. mesela şu an kendime kızıyorum tekrar 9 senemi neden buna verdim neden kariyerimi boşladım neden şimdiye kadar yapmak istediklerimi başaramadım diye.

işte o bana yetmiyor artık. ihtiyacım tabi ki yok. ama hani filmlerde olur ya intikamını almadan rahat edemez başrol benim intikamım da onu geçmekti. bunu şak diye değiştiremem beynimde ya nası yapıcam
İlla sevgili dersen bulursun bir sevgili sonra beterine toslaman an meselesi. Çünkü sevgilin ondan daha iyi olmalı gözünde. Ondan daha iyi kazıklayanda çıkabilir. Böyle olmaz. Neye saplanırsan o sınavın olur. Rahat ol rahat bırak. Onunla karşılaştırmadan sev sevil. O kişiyle yarışmadan. İnşirah suresini oku. Gönlüne ferahlık gelecek. Dertlerin tane tane dökülecek. Aklından çıkart nasılmı. Bi kendine gel. Bi aynadan bak bi farkında ol. Hayatın geçiciliğine bak. Hayattaki görevlerine bak. Merhametinmi yüksek her gün kapındaki hayvanlara yemek vererek başla. Yürürken eline ekmek al kuşlara yem at. Kedi köpek için yemek ver. Hırsı bırak. Takıntı huyunu bırak. Bi rahatla bak hayat farklı tarafını gösterecek. Ve şunuda unutma nezaman derdini en derin hissedersen o işte dönüm noktandır. Güzel günler yaklaştı son çırpınışlarındır.

Dostum bunu yaşadım özele yazıyorum

Gerçekten, isteyerek ve bilerek kendinizi mutluluk için saldığınız gün, güzel günleriniz başlayacak. İçinizde matem havası, cenaze evi modundasınız. Bi bırakın kendinizi, bi yakalayın şu pozitifliği, bakın bakalım nişan playlist mi yapmış yoksa evlenmiş mutlu mu olmuş umurunuzda olacak mı..

elimden geleni yapıyorum. bi dönem ilk ayrıldığımızdaydı herşeyi bıraktım spor yaptım gezdim hayat güzeldi bi nebze. ama sonra hayatımı elime alma vakti gelince sorunlar sorunlar negatif insanlar benden çok şey çalıyorlar.

ya dedim ya aslında umrumda değil evlenmesi falan. ben kendi halime üzülüyorum sanırım. eminim şu an başka bi koşulda olsam gülerdim bile bu habere belki.

Amaaan sen duydun da ne oldu onun guzel haberini? Inaniyor musun mutlu olacagina? Sevgiliyken seni aldatan omurgasiz evlendigi kiza farkli davranir mi saniyorsun ? Uzul ama guzel haberini senin aldigina degil o kiza uzul. Yazik me bicim bir omurgasizka evleniyor. Hersey nasip. Senin de nasibinde olan neyse onu yasayacaksin. Bosveeer. Hem niye birini hayatina alamiyorsun ki? Ben de esimden onceki iliskimde aldatildim. Ustelik esim de aldatilmis :) Ama birbirimize deli gibi asik olduk guvendik evlendik valla. Benim ser..fsiz de benden once evlendi sonra duydum ki zavalli kizi da aldatmis hem de kizin en yakin arkadasiyla. Arsiz bir de imam nikahi kiydik biz kiz hamile demis. Ikinize de bakarim tarzi sacmalamis durmus :) Tabi kiz akilli basmis tekmeyi haysiyetsize. Gece gece bak iyi saydirdim sayende. Allaha havale et. Yarina kalsa da yanina kalmiyor inan.

valla kurcalamadım başka sosyal medya hesaplarını kim olduğunu bilmiyorum öğrenmek de istemiyorum zaten. ama ilk aklımdan geçen o oldu zaten. böyle narsist bi adam olduğunu fark etmeden ideal erkek sanıyordur kız şimdi kendini çok şanslı sanıyordur benim gibi. sevildiğine emindir falan. kıza üzüldüm hatta buraya da yazmıştım ama burnu büyüklük olur diye sildiydim yollamadım.

aslında ben hayatımdan tamamen çıksın istiyorum ama olmadı. aynı meslekteniz. gereksiz şekilde herkes birbirini tanıyor. sırf bu yüzden biraz kapandım ki haberini almayayım da huzurlu kalayım diye. kendim ettim kendim buldum resmen :)

ya ben burnu sürtsün ölsün bitsin derdinde değilim aslında. o iyi olsa kötü olsa bana bi faydası yok artık. ben benim şu anki halimde katkısı olduğunu düşündüğümden şu anki halime üzüntümden öfkeleniyorum belki de. sevgili vs boyutunu geçmişi geçtim ben şu anımın öfkesi bu.

daha da güçlü sarılmalıyım hayatıma onu anladım. lakin biraz demotive olmadım da değil.

yatayım da kalkıp çalışayım sabah.

bana daha fazla zarar veremese keşke. elimde bi sihirli değnek olsa da yok olsa acılarım sabaha. keşke. nerde..

kıyamam sana. Benim de böyle bir şeyle karşılaşmam an meselesi sanırım, bakmasak iyi aslinda niye bakıyoruz ki? cehalet mutluluk yemin ederim, bilmeyince daha güzel her sey ama yok ölüyoruz meraktan.

yalniz şöyle bir sey var benim gerizekali eskisi whatsapp hikayeye elinde yüzük fotoğraf koymuşlugu var kezbanlar gibi. göğsüme değil öküz dinozor oturmuştu. fake atmış bana. oyle bir şey olabilir mi? bu erkekler iyice kadijlara benzemeye başladı çünkü. normal şartlarda nişanı olan adamın Nişan diye muzik listesi yapacağını sanmam. dikkat çekme çabası veya başka bir anlamı olabilir listeye nişan adını vermesinin. bu arada Spotify sanırım platform orada kişi aratiliyor mu? cok aktif kullanmıyorum ben de benimkine bakayım varsa öyle özellik

yuh ya fake mi atmış. erkekler ne kadar pislik ya

valla olur olur. olamaz diyemem her şeyi yapabilir artık. benim de aklıma gelmişti ama ben gerçekmiş gibi düşünüp kendimi
hazırlamayı tercih edeyim dedim.

kişi aratılıyor evet. zaten o hesabını ortak kullanıyorduk ayrılmadan önce :) meğer aldattığı kadın da takipliyormuş hesabını fark etmemişim falan :)) hesapta benim dinleyip ona gösterdiğim şarkıları eklediği bir liste yapmış kadın da takipliyordu :) rezillikler diz boyu.

maalesef canım, bizi üzenler yaptıklarından vicdanları bile sızlamadan hiçbir şey olmamış gibi mutlu mesut hayatlarına devam ediyorlar. isyan etmek istemiyorum ama bu adalet sistemine güvenim inancım kalmadı.

bunlardaki genişlik konya ovasında yok yemin ediyorum. benim ödüm kopar bir insanın hakkına girmekten.arkamda ne bırakıyorum diye bi döner bakarım, haksızlık mı ettim ediyorum diye ölçer tartar öyle bi karar veririm. ama bunlarda ne insanlık var ne de vicdan.

Son düzenleme:
maalesef canım, bizi üzenler yaptıklarından vicdanları bile sızlamadan hiçbir şey olmamış gibi mutlu mesut hayatlarına devam ediyorlar. isyan etmek istemiyorum ama bu adalet sistemine güvenim inancım kalmadı.

aynen bunu diyorum işte. en ufak vicdan sızlaması yok. yaptığım en ufak bi kötülük olmadı ona yani ama elimdeki kötülük oldu. insanlara iyi davranayım yardım edeyim çevrem iyi ve mutlu olursa benim ortamım da pozitif olur diye düşündüm hep. hani enerjim iyi olsun gibisinden. ama olmadı. sanki annelerini öldürmüşüm gibi kinli nefret dolu oldular bana gözlerini kırpmadan kötülük yaptılar. çözemiyorum artık.

Sen ona yaptıgın desteği ona karşılıksız bir şekilde yapmadın. Eğer öyle olsaydı hiç bunu kafana takmazdın. Senin sevgilin oldugu için yaptın. "Senin" oldugu için yani... İşin özü "kendin için"di birazda... İyice derin düşün..evet tamamen ona sadece " o" oldugu için değil "benim" oldugu için iyilik yaptım diye düşün. Kendini kendine acındırma.
Bir de bir nişanla insan mutlu olmaz. İşin neticesini bilemezsin. Kötüler mutlu olabilir ama mutlu kalmazlar veya mutlu ölmezler. Vicdanın rahatsa gerisi önemli değil. Seni bekleyen güzellikleri bilemezsin.. Sabret, dua et.. Çalışmaya devam :)

aynen. biri ah etse başıma başka türlü aksilik gelir derim bunlara hiçbir şey olmuyor. tereyağından kıl çeker gibi sıyrılıyorlar her olumsuzluktan. hep işleri rast gidiyor keyifleri gıcır. tüm şanssızlıklar aksilikler beni buluyor sanki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…