- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Sen ona yaptıgın desteği ona karşılıksız bir şekilde yapmadın. Eğer öyle olsaydı hiç bunu kafana takmazdın. Senin sevgilin oldugu için yaptın. "Senin" oldugu için yani... İşin özü "kendin için"di birazda... İyice derin düşün..evet tamamen ona sadece " o" oldugu için değil "benim" oldugu için iyilik yaptım diye düşün. Kendini kendine acındırma.
Bir de bir nişanla insan mutlu olmaz. İşin neticesini bilemezsin. Kötüler mutlu olabilir ama mutlu kalmazlar veya mutlu ölmezler. Vicdanın rahatsa gerisi önemli değil. Seni bekleyen güzellikleri bilemezsin.. Sabret, dua et.. Çalışmaya devam :)
artık tek istediğim bu yediğimiz kazıkların, bize yaşattıklarının acısı hayatlarının herhangi bir zamanında herhangi bir yerinden misli misli çıksın. öyle bir çıksın ki direkt akıllarına biz gelelim.. oysa tüm bunlara bu nefrete bu kine ne gerek vardı. bu nefreti kini kendileri ektiler. sonuçları da kendileri biçsinler inşallah.inşallah da gözümüzün önünde olur, biz de görürüz.aynen. biri ah etse başıma başka türlü aksilik gelir derim bunlara hiçbir şey olmuyor. tereyağından kıl çeker gibi sıyrılıyorlar her olumsuzluktan. hep işleri rast gidiyor keyifleri gıcır. tüm şanssızlıklar aksilikler beni buluyor sanki.
artık tek istediğim bu yediğimiz kazıkların, bize yaşattıklarının acısı hayatlarının herhangi bir zamanında herhangi bir yerinden misli misli çıksın. öyle bir çıksın ki direkt akıllarına biz gelelim.. oysa tüm bunlara bu nefrete bu kine ne gerek vardı. bu nefreti kini kendileri ektiler. sonuçları da kendileri biçsinler inşallah.inşallah da gözümüzün önünde olur, biz de görürüz.
Devam etmek durumundayız cnm çünkü :) bak bende uzun yıllardan sonra nişanlıyken ayrıldım. Aldatılıyormuşum o dönemde. Ama hayat devam ediyor, etmeli... geçmişe yada yaşayamadıklarıma bakarsam yaşayacaklarımı kaçırırım. Senin sıkıntın işe başlamamış olmak bence. Şu uzmanlığa bir başlasan, ailenden de uzaklaşsan aslında hayatındaki 2 büyük sorun çözülecek.Mutluluk hayatında biri olması demek değil ayrıca. İnsan kendi kendisi ile mutlu olabilmeli öncelikle. Yoksa başkaları ilede mutlu olunmuyor. Hedeflerine odaklan, gerektiğini düşünüyorsan destek al cnm. Ve lütfen ex’i takip etme. Bırak ister vezir olsun ister rezil... Hayatınızın gidişatını kıyaslama. Şu an mutlu olması mutsuz olmayacağı anlamına gelmiyor, tam tersi senin içinde geçerli. Ama ne olursa olsun mutsuzluğunu görmeyi dileme, pişman olmasını bekleme...Öldü say, yasınıda tutmuşsun zaten.ya benim yaşım 30 artık böyle şeyler etkimiyor bana alışveriş falan ne bileyim halime şükür yine ama bunlar basit geliyor bana anlatabiliyor muyum. arkadaşlarla çık otur falan ee? sonra nolcak. işte işimle ilgili sınavıma hazırlanıyorum ona yüklendim iyi çalışıyordum aslında bu aralar.
bu haberi görmeseydim iyidi.
aşırı duygusalım galiba ben. nasıl oluyor da kötü haberleri alıp devam ediyorsunuz hayata kk hatunları? benim heralde biraz sıkıntım var bu konuda.
Kötüler işini bilir çünkü kurnazdır adam kullanmayı bilir mesela o yüzden hep işleri yolunda gider
Peki kendini sorgula bu özellikteki adama 9 seneni niye verdin?9 sene boyunca bunu farketmemiş olmamanın imkanı yok .ilişkilerde denge olmalı .neden hep fedakar olan sendin?sevilmediğini hissettiğinde neden gitmedin?
Dünyada kötüler hep olmuştur olacaktır da ama senin izin verdiğin kadarıyla hayatında olabilirler.bu tip insanları başında taşırsan daha çok üzülürsün.
nefret ve kin derken onların bize duyduğu nefretten bahsettim ben. sevgi desen hak getire, zaten öldürdüler bence. yarışa hiç gerek yok. bu tek taraflı psikolojik savaş seni gerer. yarışı onlarla değil, gireceğin sınavda alacağın puanlarla yapsan daha iyi olur. çünkü en iyi cevap sen sınavdan başarıyla çıktıktan sonra gerek meslek hayatında gerek sosyal hayatında olacak olan olumlu değişikliklerle otomatik olarak verilecek zatenvalla benim böyle bi isteğim kalmadı artık açıkçası. hatta en ufak bi bilgi almak istemiyorum ama günümüzde herşey meydanda sosyal medya sağolsun. kim ne yapmış görünüyor. ben istiyorum ki ben onları unutayım onlar beni stalklayıp mutluluğumla başarılarımla üzülsünler. şimdiki hedefim bu. ama işte bundan çoook uzağım. kendi hayatım için.
içimde sevgi nefret bir şey kalmadı sadece bu yarış duygusu kaldı.
Bundsn sonra adımlarını çok dikkatli athah aynen bunu diyorum işte. bu konumun esas amacı buydu.
o işleri yollarında gidiyor ya ben de istiyorum artık işim yolunda gitsin. gerekirse kötü olayım diyorum ama yapamıyorum.
aynen sorguluyorum işte. paranoyaklık yapıyorum sandım içgüdülerimi kıskançlık sandım kendime duygu ve düşüncelerime güvenemedim tecrübesizliktendi sanırım. 19 yaşında başlamıştık çıkmaya haliyle yüzüne iyi olup arkandan iş yapanları öğrenememiştim daha o zaman.
hala daha da öğrenemedim sanırım ömrüm tek insanla geçince. şimdi yine sömürülüp kandırılacağım korkusundan erkeklere yaklaşamıyorum resmen.
vicdanım rahat tabi ki. onlayken uyku sorunum vardı huzursuzluktanmış. artık kafamı koydum mu uyuyabiliyorum. belki birine bilmeden bi zararım olmuştur tabi ama içimde art niyet olmadı hiç arkasından sömüreyim kafasında olmadım doğruya doğru.
benim sevgilim olayı değil. ben çevremdeki herkese aşırı pozitiftim hep moral veren destekçi insanlar olur ya ben öyleydim. ben insanlara destek olurken onlar bana alttan alta köstek olup mahvetmişler beni. çok sonra fark ettim. kendimi acındırma değil aksine yaşarken kendimi çok iyi sanıyordum. işte saflık ve tecrübesizlik heralde gözüm boyanırken altımın oyulduğunu fark edememişim.
Kötüler hep mutlu değil mutlu görünüyorlar sadece. En azından benim çevremdekiler öyle. Bir de insanları iyi kötü diye kategorize edip başlarına ona göre şeyler gelmesini beklemek hatalı bence. Şuna inanıyorum kim ne yapıyorsa karşılığını yaşıyor ancak kötü biri de olsa emek verdiyse o emeğinin karşılığını alır yine de.
Sizle geçirdiği 9 yıla böyle bir saygısızlık yapan insanın o nişan albümünü yaptığı kişiye de saygı duyacağını sanmıyorum. Bir insan 9 sene bu karaktersizliğe devam ettiyse aniden değişemeyeceğine göre diğer kadının yaşadığı şeyler de sizin 9 seneniz gibi muhtemelen. Şu an hala o adamla olmayı ister miydiniz? Değilsiniz, kandırılmıyorsunuz, aldatılmıyorsunuz yani kendi içinizde onunla olduğunuz halinizden şu an daha iyi durumdasınız.
Ve hırs güzel gibi görünse de karşı tarafla yarışmak karşı tarafın en ufak başarısında insanın kendisine zarar veriyor diye düşünüyorum. Onun yerine yaşadıklarınızdan ders alıp bir sonraki adımlarınızı ona göre atmak bence sizin kötü bir olayı olumluya çevirmenizi sağlayacak şey. Mesela sizce bu yaşadıklarınızdan çıkarmanız gereken ders ne?
Bütün bu olaylarda sizin de hatanız var mı?
Varsa hatalarınız neler?
Düzeltmek için neler yapılabilir?
nefret ve kin derken onların bize duyduğu nefretten bahsettim ben. sevgi desen hak getire, zaten öldürdüler bence. yarışa hiç gerek yok. bu tek taraflı psikolojik savaş seni gerer. yarışı onlarla değil, gireceğin sınavda alacağın puanlarla yapsan daha iyi olur. çünkü en iyi cevap sen sınavdan başarıyla çıktıktan sonra gerek meslek hayatında gerek sosyal hayatında olacak olan olumlu değişikliklerle otomatik olarak verilecek zaten
Bundsn sonra adımlarını çok dikkatli at
Baktın senden gidiyor hep atıyırum hep sen arıyorsun hep sen ilgileniyorsun hep sen birşeyler yapıyorsun o zaman anla yanlış ilişki içersindesin yol ver gitsin .kimsenin annesi olma sevgilisi ol .
Benim bir arkadasım var erkek çok yakın .kız arkadaşından ayrıldı geçen kızda gerçekten çok güzel bir kız .neden ne oldu dedim kız çok güzel seni seviyor derdin ne senin ?sıkıldım dedi bana annemmiş gibi davranıyor ilacını içtin mi yemeğini yedin mi sıkı giyin üşeyeceksin vs vs çok sıktı dedi bitirdim .o yüzden roller değişmemeli yeri gelir anne de olursun sevgiline ama her zaman değil .
Adama sorumluluk vereceksin.senin için uğraşıcak.bunları yapmayan adamla ilişki zor olur .yürümez .
sonsuz mutluluk ve mutsuzluk olmadığı için onlar da mutsuz oluyordur. ama bu bir şey ifade etmiyor ki.. sonucta hiçbiri sonsuz değil.
Mutlu olduğunu nereden biliyor sunuz?
Sömürmek değil tabiiki ben çok ince bi şeyi anlatmak istedim aslında. Eğer iyilik yaptım karşılıgını almadım diye düşünüyosan karşılık beklemişsindir muhakkak. Umma ki küsmeyesin diye cok sevdğim bi söz vardır. İyilik yap ama en ufak bir şey umma karşıdan. Bir vefa bile...
O zaman bu kadar yaralanmazsın.
Bir de kötülerin mutlu oldugu yok. Hayatın işleyişi bu şekilde. Bir anda hop kötülük yap hop cezanı çek değil hayat. Öyle olsa masum bebeklerin başına bomba yağdıranların tepesine gökyüzü çökerdi... Bazı hesaplar ahirete tehir edilir.
Çok yüzeysel düşünüyoruz. Nişanlandı mutlu. Ev aldı mutlu. Bilemezsin... Bazen bakıyoruz yaa araba almış ne güzel diyosun. İki gün sonra o araba mezarı oluyor o kişinin... Bilemezsin yani...
Kendini üzme. Çalışmayı ve iyi olmayı elden bırakma. Bir gün neticesini göreceksin İnşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?