Kötümü düşünüyorum , yoksa giden gitti mi ?

Benim bi arkadaşımda aynen senin durumundaydı. Borç verdiği kişiye bende bi yere borçlandım sana para verince demiş. Benden banka hesap bilgilerimi almıştı sürekli sıkıştırdığımı söylemiş  para benim hesabıma geldi. Bende arkadaşıma gönderdim :)

şimdi okudum 150 tlymiş. isterse 20 lira olsun, burda önemli olan yaptığı düşüncesizlik. insan napar yapar birine borcu varsa önce onu öder, millete hediye almaktan evvel! bence sen ondan o tutarda ürün sipariş et. sonra da benim borcuma sayarsın bunları de. en temizi.

Elim sıkışık deyip isteyin siz onun için mi çalışıyorsunuz????Huyunu öğrendiniz artık bir daha isterse de bende sıkışığım deyin.Asıl onun yaptığı şey ayıp.O hiç takıyor mu?

Çok ekstrem bir şey olmadığı sürece borç vermem, parayı vereceksem veririm, çok sıkışıksam zaten vermem. Sonra bekle ki karşı taraf, insafa gelişinde parayı ödesin. Ohoooooo

diyelim ki borç olarak ağzımdan çıktı, şu tarihe kesin istiyorum derim.
Ama
birine para vereceksem, ne yapacağını sormam. Açıkçası verdikten sonra da ne yapıp yapmadığı beni ilgilendirmez. O yüzden sonradan elbise almış benim paramla triplerine girmenizi tuhaf buldum.
Asıl merak ettiğim,
Borcu verirken, şu tarihe kadar ödeme yapman gerekiyor gibi bir uyarıda bulundun mu?

sakın aranı bozma, paranın üstüne yatar. paranı alınca saçma bir bahaneyle yolları ayırırsın.
parayı verdiğin vakitten 2-3 hafta sonra telefon edip çok sıkıştım para lazım de. acil bir ihtiyacın olsun mesela ilaç falan bul birşey.

Direkt olarak "bunları alabiliorsan çok sıkışık değilsin şuan demekki doğru anladıysam. borcuna öncelik verirsen sevinirim çünkü bende çok sıkıntılı bir durumdayken para yolladım sana ama ihtiyacın var diye geri çeviremedim seni. Şimdi ödeymeyeceksende bi tarih verirsen ona göre idare etmeye çalışayım" diyerek bir tarih belirleyin

"bakarız" dedikten sonra zaten gerisi boş. arkadaşının maaş zamanına yakın hatırlat, maaşını alınca tekrar iste. utanacak çekinecek birşey yok. o senden isterken ne dediyse sen de kendi paranı isterken söylersin.
borç alacak işlerini hiç sevmiyorum, mutlaka arada sorun oluyor, kendi paranın dilencisi yapıyorlar.

Tabiki o yüzden yazdım en sona ne yaptığı beni ilgilendirir mi diye ama borcu olduğunu belirttiğinden dolayı tuhaf hissettim benimde sıkışık olduğumu belirtmiştim. Bakarız demesi bozdu beni birazda , zor gibi artık isteyemem de ben. Tarih belirtmedik inşallah öderim gibi konuştu.

Gayet açık açık iste. Senden borç olarak almış o parayı hibe olarak değil. Saçmalamasın bi zahmet. sen çalışıcaksın didiniceksin üç kuruş için millet yesin diye mi? Kırmaktan korkma zira sen kırıcı da olsan kırılacağını sanmam. Ancak çirkefleşir.

Dogru soyleyin eger sıkisik durumunuz yoksa sıkistim demeyin

Zamanini gecirirse biraz bekleyin muhlet verin eger unutursa , canim borc vermistim sana ne zaman verebilirsin bana bir tarih verirmisin? Diyin bence

Borç istemiş, zamanı belirlemediyseniz aranızda, biraz zamana birakmalisiniz.
Borç öyle hemen istenmemeli iki gün üç gün sonra v.s vereceğim denilmediyse.

Zaman geçince hala söz etmiyorsa , paraya çok ihtiyacım var mümkünse sendeki emanetini alabilir miyim v.s dersiniz.

Borç vermek sıkıntılı iş. Insanın ucu ucuna yetiyorsa hele cebindeki.

Dogru soyleyin eger sıkisik durumunuz yoksa sıkistim demeyin

Zamanini gecirirse biraz bekleyin muhlet verin eger unutursa , canim borc vermistim sana ne zaman verebilirsin bana bir tarih verirmisin? Diyin bence
Yalan söylemek istemiyorum fakat bugünde çeyizi için alacağı ürünleri gönderiyor resmini. Sıkışık olan insan da yapmaz bunu. Diyorum bir kaç ay bekleyeyim baktım umrunda değil isterim

Canım zamanı önemli değil fakat tavır hoş değil. 1 yıl dese de tamam fakat bakarız demek insanı tedirgin ediyor, kimse sokaktan toplamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…