Kötüysem kötüsün mastershef deyin bana

Ben de bosandım oyle nefrrt ettırdı kı gorus gunlerı ıcın esnek olurken mahkeme kararına uy artık dedım. Para vermekten nefret eder ama cocuga herseyı alırdı. Cocuk buyudu, ben sızın gıbı yaptım. Şimdi öyle uzaklar kı ruhen. Keske dıyorum naparsa yapsın cocugu karıstırmasaydım. Gorunce bıle delırıyordum. Tasındım bıde bıkac saatlık sehre dayanamayıp. Şimdi on yıl sonra babanın oldugu sehre döndük cocukla gorussun bol bol dıye. Yapmayın. Telafısı olmuyor.

Öyle olmasını da istemem, zamanla nefretimde azalma olur mu acaba azalacağını biteceğini bilsem sabrederim

Babadan ayirmak gibi sansin yok.. o zaten iyi bir baba olsa seni isinden etmeye calismazdi cunku cocugunun zarar gorecegini bilirdi
Aslında amaç babadan ayırmak değil kendimi uzaklaştırmak,çocuk konu olunca birşeye karar vermek çok zor oluyor

Kızkardeşime geldim, birbirimizden çok da hazzetmeyiz, ama yeğenini nasıl sevdi, gezdirdi, hediyeler aldı. Bıraksan çocuğa 500 TL nafaka vermeyecek adam benim çocuğun teyzesinin yaptığı kadar babalık yapıyor diye çok da gözünde büyütme canım. Ona mecbur kal yalvar yakar diye işinden etmeye çalıştı, vay maşallah ne güzel düşünüyor çocuğunu. Senle uğraşacağına bi donunu toplasın, en son dolabında içmeye ayranı yoktu.

Altın yumurtlayan tavuğu gitti, derdi o. Hem çalışıp para getiriyor, hem g.tünü başını topluyordun. Adam oluyordu sayende.

Cevabım net: Tayini isteyin.
Aslında size üzülerek yazıyorum bu cevabı, normalde boşanmayla çocuktan da boşanılmıyor, anne baba birbirine saygı çerçevesinde davransın, çocuk iki tarafı da görsün derim.

Ancak sizin durumunuz da normal değil. Çocuğun herşeyden öte sağlıklı bir ev ortamına ihtiyacı var, bunun için sizin sağlam kalmanız lazım.

Memuriyetten atılma şartları belli, iftira dolu ihbarlar yapıyorsa siz ne yapabilirsiniz ki?

Bir de kimden akıl alıyor bu eş? “Hesaplar görülecek” ne demek? Türkiyede ortak velayet yok, çocuk genelde de anneye kalıyor. Anne uzaklaşırsa geçmiş olsun.

Hadi siz eş nafakası isteseniz anlayacağım da ortada paylaşılamayan zaten çocuğun nafakası ve ortak paranız. Buzdolabını kazanıp da çocuktan uzaklaşmak büyük başarı, evet.

Yine üzülerek diyorum, başka pek seçeneğiniz yok şu anda.

Bu arada çocuğu asla babadan kaçırmayın. Kaçırmayından kastım göstermeyin değil, görüşebileceğini adresle birlikte mesaj atın. Mesaj diyorum zira konuşma içerikleri mahkemede çıkmıyor, iki gün sonra çocuğu göstermiyor diye iftira atarsa o mesajları kanıt olarak gösterirsiniz. Sağlam ilerleyin.

Altın yumurtlayan tavuğu gitti, derdi o. Hem çalışıp para getiriyor, hem g.tünü başını topluyordun. Adam oluyordu sayende.

O da bu halini tam açıklamıyor bence, altın yumurtlayan tavuğu mısırla kandırmayı akıl edebilirdi. İki çiçek çikolata ile eşini kandırıp çekişmeli davayı düşürmeye çalışırdı. Zaten aynı sebeple dava açılamıyor diyip rahatlardı, sonra eski haline geri dönerdi.

Şimdiki hali saf gurur gibi görünüyor, çok haksızlıklara uğradım(!!) diye düşünüyor. Zaten iftira atmak için bu kadar uğraşmasından da belli.

Konu sahibinin seçeneği yok derken bunu düşündüm, adamın gözü önünden çekilecek ki adam başka şeylerle kafa dağıtsın, konu sahibine kafayı bu kadar takmasın.

Yıllar sonra değişir mi? Bunu kimse bilemez, buna dayanarak da iş yapılmaz. Vaktinde düşünecekti. Şu anki durum tehlikeli, konu sahibi güvenliğini artırmalı.

Aranızda ne geçerse geçsin çocuğu babasından koparma.
Benim eşim 3 yaşındaymış anne-babası bosandığında. Bir baba figürü olmamış hayatında, rol model alacağı erkek. İnanılmaz uyumsuz, kadınlara güvensiz ve sorunlu bir insandı. Evliliğimizin ilk 2 senesi çok zor geçti Bir aile görmediği için, aile olmakta da zorlandı. 40 yaşında yeni yeni adapte olabiliyor.
Çocukların anne kadar babaya da ihtiyaçları var.

Kadın öğretmen, işinden olacak gelecek yalvar yakar ayaklarına kapanacaktı işinden olunca, adam maaş kartını kaybetmeyi bile göze almış, böyle kadın maaşsız da kabuluydü çünkü becerikli, her şeyin altından kalkıyor. Zaten sürekli evde oturtmazdı, özel ders verdirirdi özel okula başvurdurturdu falan.

Burada güvenlik kaygısı var, ne yazık ki.
Memuriyetten attıracağım diye iftira atıp hapse girmeyi (evet cezası var) göze alan eş karşısında başka seçeneği bence yok.

Benim sorum şu olacak, eşiniz babasını hiç görmemiş mi yoksa arada sırada görmüş mü?

Mesela boşanmış ailelerde eski eş “geleceğim gezdireceğim” falan diyip de sözünü tutmuyorsa çocuk çok ama çok üzülüyor. Ya da babanın hiç olmadığı durumlarda çevresi dalga geçmişse yine aynı. Tabi eşinizin durumunu bilemiyorum.

Memlekete gitmesinin bir avantajı danışabileceği dede gibi figürlerin olması. Bir erkek akrabası olsa çok iyi olur.

Tabi ideali iki tarafın saygılı olması, çocuğun devamlı iki tarafla görüşebilmesi de bu durumda olabilir mi ciddi şüphelerim var.

Ya sizi de biliyorum konularınızi vs valla size de helal olsun hem hamile olup hem de boşanmaya cesaret etmişsiniz Allah yolunuzu daima açık etsin

Şu kadınlar kulübünde en çok dua ettiklerimdensiniz hem benziyoruz meslekdaisz aynı yaşlarda evladımız var...ve hiç kendinizi kötü hissetmeyin öyle bir babaya değmez...ve memuriyetten de kolayına atılmazsiniz bişey olmaz yani bosuna uğraşmasin ya da uğraşsın zaman kaybı yaşasın ..bi de sanırım içinizde hala bazı kırıntılar var sesini duymak istemiyorum demişsiniz ( eleştirmiyorum olabilir sonuçta birzmaanlar sevdiniz evlendiniz biseyler yaşadınız bana da oluyor ) ama geçecek birgün diye düşünüyorum ...

İyi bir eş değilmiş ama iyi bir baba sanırım eski eşiniz.
Yerinizde olsam çocuğuma yansıtmadan mahkeme kararına uygun şekilde görüştürürdüm. Oğlum 3 yaşında mesela,babasını görmese üzülür,özler. Siz minimum muhattap olursunuz tabi istemiyorsunuz haklı olarak ama çocuğu doldurma,dikkatsiz davranma,zarar verme vb birşeyler yoksa engellemeyin bence görüşmelerini.

Gene alnı olsa da öpsem cümleleri bir araya gelmiş
Öyle olmasını da istemem, zamanla nefretimde azalma olur mu acaba azalacağını biteceğini bilsem sabrederim
Bu durum nefretim azalacak mı artacak mı durumu değil. Kendini korumalısın artık iş bu duruma gelmiş. Bence sen önce kendi huzurunu oluştur sonra ileride nefretin azalır mı azalmaz mı bunları düşünürsün

Babanın çocukla bi problemi yok. Sana çok sinir olmuş hepsi bu. Sen ona nasıl hırslıysan o da sana karşı öyle. Bu arada boşanma sebebi nedir

Annemin telinden mesaj olarak adresi attım,sesli olarak asla konuşmuyoruz.Zaten yakın zamanda hem üzerime gelip hem de sanki çocukla arasına giriyormusum gibi tuhaf mesajlar atıyordu,sen çocuk filsn hak etmiyorsun tarzı yazmama çalışıyor ama o kozu veremeyeceğim çok bekler. Bende engelli anneme de tembih ettim hiçbir şekilde çocuğu indir çıkar dışında bir mesaj yazmayacağız cevap da vermeyeceğiz.Agzini açıp beklesin öylece.
Babası küçükken vefat etmiş annesi de kv tarafindsn evden gönderilmiş,terk etti diye bilmiş hep,işte bu şahıs da aynen öyle kadınlara güvensiz uyumsuz geçimsiz vs.Babaligi gözümde artık bir hiç ama çocuğum beni suclamasin diye bağı koparmam
Aslaaaaa canım,nefretten başka bir duygum yok,ilk durusmaya içim kıpır kıpır gittim düşün dava ilerliyor diye düşünerek.Sesinden tiksinmemin sebebi çocuğunun annesine yaptıkları ona ait değilmiş gibi "Bak anne de geliyor babacim seni anne de çok seviyor baba da " tarzı cümleleri.Cocuk diyecek babam çok uyumlu kesin annem kötü.. Şam babası oysaki kendisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…