kötüyüm.:(

sera91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2012
295
4
118
İstanbul
sevgilimle 3 senedir giden bi ilişkimiz var birbziirimizi seviyoruz çok şey yaşadık ama ne olursa olsun birbirimizi bırakmadık. ama annem ilişkimizi onaylamıyo baban öğrense seni evlatlıktan rededer diyo tek sorunda din ve ırk ayrılığı. napcam benn yardım edin

Din ve ırk ayrılığı derken.
Başka bir ülkeden değil , türkiyede yaşıyorlar ama farklı ırk ve mezhepmi?
Onun ailesi nasıl karşılıyor durumu bilmiyorum ama bu tip sorunları aşmak çok zor oluyor canım.
Mutlaka birbirinizi seviyorsunuzdur ama işin içine girince de mutsuzluklar ve ayrılıklar olabiliyor.
İyi düşün karar ver.
Ve sakın aileni ezip geçme.

Irkçı ve ayrımcı bir yorumda bulunmak istemem ama annen haklı bence bu konuda.
Evlilik herşey mükemmel bir uyum içindeyken bile yeterince zor. Birde ailelerin uyumsuzluğu din farklılığından ilerde doğacak sorunlar karışınca iyice çekilmez olur.
Ben bunun örneğini çevremde görmüş biri olarak iyi düşün derim. Şimdi gözüne gereksiz gelen detaylar sonra öyle bir batıyor ki insana.

sorduğumda onun ailesinin asla böyle bi ayrım yapmıcağnı söyledi. ama yinede annem güvenme flan diyo seviyorum bırakamamda. ailemle sevgim arasnda kaldm. evlilikten sonra sorunlar çıkıcağndanda eminim kafam karışık

Bunlar gerçekten önemli faktörler.
Hele ailen bu kadar karşıyken ileride yaşayacağın sorunlarda destekte olmayabilirler sana.

sonuçta biz evlenicez ailemiz dğl onlardan uzak biyerde yaşarsak aramızda bi sorun olmicama eminim.

nickindeki 91 doğum tarihinse eğer. iyi düşün derim. daha çok gençsin evlilik için.
hele ki böyle en baştan sorunlu olması muhtemel riskli bir evlilik için çookk erken.
sen şöyle 2-3 yıl daha bekle. onun ailesiyle tanış. arkanızdan kovalayan yok ya.

eğer müslüman olan sensen islamiyette kadınların gayrimüslimlerle evlenmesi de haramdır. bunu da göz önüne al derim.

bence de bunlar önemli farklılıklar.sevgiliyken belki o kadar önemli gelmez ama evlilik başka bir kurum.bir ömür birlikte geçireceksiniz.ileride sorun olabilir bence aileni dikkate al.bir de evet 91 doğum tarihinse yaşın da daha küçük bence evlilik için acele etme.benden 2 yaş küçüksün ben evliliğe hala kendimi uzak hissediyorum.tabi kişiden kişiye değişir ama biraz hayatın tadını çıkarmak lazım

Farklılıktan kast ettiğin şeyi tam açarsan sana daha iyi yol gösterir insanlar diye düşünüyorum.Din ve ırk deyince farklı şeyler söz konusu olabilir bakış açısına göre....

Tamam siz evleneceksiniz aileleriniz değil ama aileler de önemli değil mi?
Aileni bir kenara atman sana sadece mutsuzluk getirir.
Yanında sevdiğin olabilir ama ailenin desteği çok farklı birşey .
Aileni ikna et yada bu sevdadan vazgeç.

bu aralar bu konuda okadar çok şey okuyoruz ki . Ben bu konuda ailelere hak veriyorum. çünkü din ırk farklı olunca çok madur olan kızları gördüm ben evet dinleri aynı olup madur olan kızlarımızda çok ama aile bu şekilde bakmıyor. Ama kendi açımdan ben haklıyım yani benm böyle bir sevgilim olsa bir şekilde kabul etitirdim aileme. Evlatlıktan reddetmek nekadar kolay öyle. Nasıl ailedir bu hemen redderim yok sütümü haram ederim. Anlamıyorum ben bu aileleri. Bu şeklde çocuklarını yapmak istemedikleri şeylere itiyorlar. önce bi tanıyın damadı bakalım nedir ne değildir. Bi açığını görün gösterin ki öyle bırak istemiyorum diyin

yorumlarınızı dikkate alıcam emin olun. zaten şimdilik evlilik düşünmüyoruz sadece ilerisini düşünüyoruz sorun çıkarmı acaba diye.

Bir kere konu yeterince açık olmamış ki. bizden yardım istiyorsa öncelikle anlatması gerekirdi. vatandaş Türkiye'de mi, yurt dışında mı yaşıyor?
tamamen farklı bir milletten mi, aynı dili konuşuyor musunuz? ( gerçek anlamda)
hani iki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler ya... ben katılmıyorum buna. din de ırk da önemli kavramlar.. ben de kendi ırkımın ve dinimin dışında biriyle evlenmezdim... ilişki için bile bana ters. çünkü öğrendiklerimiz zıt.. alışkanlıklarımız çakışır...bize ters olanlar mesela batı kültürü için normal olabilir. avusturalyalı bir tanıdığım var. kendisi bir Türk kızıyla evlenmek istiyordu. Çünkü onun ülkesinde kadınlarla erkekler gerçek anlamda eşitmiş. yani bir kadın da erkek gibi istediği ortamda küfür edebilir tuvaleti gelirse yol kenarına yapabilir ve kimse de garipsemezmiş. bunları garipsemeyen bir erkekle asla evlenmek istemem. adam bizim ülkemizi görünce buradan evlenmek istedi ama onu kabul edecek bir Türk kızı çıkmadı. adam son derece yakışıklı ve oranın en büyük fabrikalarından birinin sahibi, bakımlı ve atletik.. ancak bir kadının yüzüne şunu diyebiliyor: hayatımda 3şey önemli.1. kadınlar 2. para 3. sörf. yani ben hiç bir türk kızı tanımıyorum ki bunu kabul etsin. ya da bu adam toplantıda ayaklarını masaya koyup burnunu karıştıracak kadar rahat biri. anlatmak istediğim kültür, ırk ve din farkının getirileri..

sonuçta biz evlenicez ailemiz dğl onlardan uzak biyerde yaşarsak aramızda bi sorun olmicama eminim.

şuan böyle düşünüyorsun ama o öyle olmuyor canım.

ailenin de haklılık payı çok yüksek. istinalar vardır o ayrı..

bir örnek vereyim; uzaktan akrabamız bir bayan yabancı uyruklu bile ile evlenip yutdısında yaşamaya basladı.

evlendikten sonra o güllük gülistanlık halleri gitti. dini sorunları oldu. birbirlerine her ne kadar bu konuda saygılı olcaklarsa da olamamışlar.

üstüne üstlük damadın büyük annesinin cenazesine katılmışlar. onlarda merhumlar yakılıyor ya onu izlemiş.. o günden sonra aklından bu görüntüyü atamamış bayan ve ayrıldılar.

ayrı mezhepteniz. ikimizde türkiyede yaşıyoruz

İlk önce siz bir karar verin. Enin misiniz sevginizden? Güveniyor musunuz sevgiliniz?. Bu tarz durumlarda saygı en önemli şeydir. Birbirinize saygı duyacaginiza emin misiniz?

Güveniyor olsanız burada bu çelişkilerle bize sormazsınız. Sizinle ayni durumdayım. Ama kendime de sevgilime de güveniyorum. Birgün bile acaba ileride sorun olur mu diye düşünmedim.

ayrı mezhepteniz. ikimizde türkiyede yaşıyoruz

Biz de öyleyiz.
Nazar değmesin 6 senedir beraberiz bir defa bile sorun yaşamadım onunla bu konuda.
İlk günlerden beri de biliyorum.
Ben ailemle tanıştırdım sevgilimi. Hiç söylemek aklımdan bile geçmedi mezhebini.
Öğrenirler mutlaka zamanı gelince. Şu an için onları ilgilendirdiğini sanmıyorum ben.
Benim için sorun yaşatacağına inanmıyorum.
Ben ilişkimin en önemli kaidesi haline getirmek istemiyorum bu olayları.
Sanıyorum ailem de sorun yaratmaz.

Sana tavsiyem şu olabilirdi söylemeyi geciktirebilirdin.
Ama öğrendiklerinde tepkileri kötü olacakmış zaten. :26:
3 yıllık bir emeği çöpe atacak bir problem mi? değil.
Sadece çiftler değil aileler de evlenir diye bir laf var. Çok da doğru ama iki aile birbirinin ibadetine neden karışsın ki? Bunu anlamıyorum ben
Onu geçtim bir insanın diğer bir insanın ibadetine karışma hakkı var mı?
bana karışılmasını istemediğim gibi ben de karışmıyorum ailemi de karıştırmayacağım bu işe
Çok girmeyelim bu işe dini içerikli konu diye kapanmasın düşüncelerimi belirtmek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…