Kovaya mi yapayım tuvaletimi

Bence görümcenin eşi sıkıntı gibi ya sizinle görüşmek istemese gelmez zaten size birde kv de gitmek istemiyor oraya demek ki sorun enişte de

Gitmeyin? İnsanlardaki bu misafirlik isteğine de anlam veremedim veremeyeceğim. Lafta gelin der. Cagirirsa da gitmeyin. Kv de belli ki normal tuvaleti kullanamıyor beli ağrıdıgı için ne diyelim. Kafaya takmayin. Emrivaki yapıp gelirse de bir çayla agirlarsiniz mesafe koymak isterseniz

Sanki alakalı gibi yazmışsınız ancak burada iki farklı konu var. Görümceniz sizi davet etmiyorsa ilişkinizi buna göre gözden geçirin, siz de davet etmeyin.
Kayınvalideniz sizde kalmak istiyor ve siz bunu istemiyorsanız da, uygun bir dille kayınvalidenize belirtin. Kimin nerede neden kalıp kalmayacağı hakkında da yorum yapmazsanız daha huzurlu olursunuz.

Bence gorumceniz annesi dahil kimseyi evinde agirlamayi sevmiyor. O yüzden de kimseyi cagirmiyor.

Kaynananın beli Ağrıdığı için klozet olmadığından gitmiyordur sanırım..
Ama görümcenizin kocası nasıl biri belki eve misafir istemiyordur ?
Yahut görümceniz aşırı titiz takıntılı biriyse misafir almak istemiyor olabilir ya da tembel biri ikram temizlikle uğraşmak istemiyordur..
Ben yeni taşındığım evimde 6-7 aydır oturuyorum birazdan bir komşuma gideceğim ilk daveti kendisinin ama titiz ve takıntılı biriymiş diğer komşularım öyle söyledi normal çay saati yerine sadece kahveye gidelim o da sıkıntı yapmasın dediler.. belki o yüzden çağırmadı şimdiye kadar düşünüyorum çünkü yüzyüze denk gelince çok kibar iyi biri benim davranışlarımı beğenmedi diyemeyeceğim ama 2 yaşındaki oğlumu evimin içinde çok aktif görünce hatta başım ağrıdı çocukların sesinden demişti :)
Çocuğu yok 50 yaşında bi bayan, uzun zaman evde sakinliğe alışmış diye düşünüyorum bende birazdan sadece 1 kahve içip davetine icabet edeceğim..

Canm kynvaldeler kizlarinin evliliklerini sarsmamak icin evlerine bile gitmezler.
Yeterki kizlari mutlu olsun du. Ama ayni hassasiyeti oglunun evndegostermez. Cnku damadi kendini idareetme zorunlulugu yok ama oglunun ve gelinin kendini idare etme zrunlulugu var gibi dusunurler.
Klozete takilmagunun 1 saati tvltte gecer iki tvlt bel agritmaz. O bahane kizini yormak istemiyor sadce bizde gelinler kuzu kuzu bunu kabul edcez

Sizde gelince surat yapın bişey yapın mesafe koyun yani. Belli ki istemiyorlar. Kayınvalideniz de bu durumu biliyor ama aman ağzımın tadı bozulmasın Ali Rıza bey modunda sanki.

Eskiden alafranga tuvalet bu kadar yaygın değildi ama akraba ilişkileri,misafirlik falan daha sıkıydı

Bu durumda kv’nin tezi çürümüş oldu
Geriye görümce hazırlık yapmaya üşeniyor veya enişte rahatından feragat edemiyor diyebiliriz

Amaaan sizde artık zorlamayın gitmek için sizde kendinizi paralamayın onları ağırlıycam diye belki o zaman saçmaladıklarını anlarlar

Valla bu konunun çözümü basit tabii eşiniz sizin arkanızda duracaksa.
Görümcenize canım benim de kendime göre düzenim var. Lütfen haber vermeden gelmeyin müsait olmayabilirim de. Kem küm eder yada ters bir şeyler söylerse de valla bir kere bile bizi kabul edemedin burası da yol geçen hanı değil deyin, inceldiği yerden kopsun. Yoksa beş on sene sonra psikologlarda sakinleştirici ilaçlar yazdırırken bulursunuz kendinizi.
Bu aileler gelinlerin psikolojisini bozup gelinlere kafayı yedirtiyorlar. Şimdi sinirleriniz sağlam da sessiz kalıyorsunuz. Ama ilerde sürekli bu yaptıklarını kafanızda döndürüp duracak tahammülsüz bir insan haline geleceksiniz.

O da benım arkamdan konuşur şahidim konuştuguna ama sürekli evime gelir ilginç bir durum.

Ayrıca eltimin dedıkodusunu yapar ama evıne gıder.

Dedikodu yapmayan var mı ? Yapmıyorum diyene asla inanmam .Gorumceniz eltinizin dedikodusunu sizinle yapıyor mesela yoksa arkadan konuştuğunu nereden bileceksiniz :)

Benim annemde kalça platini var.
Klozet olmayan evlere kesinlikle gitmez.
Ben kaynananızda sıkıntı göremedim.

Görümcenizi de niye o kadar takıyonuz anlamadım gitmeseniz nolur yani şart mı?

lohusa insanin evine iftara gitmek nasil bir kafadir yahu,
siz de kabul etmeyin bundan sonra, cocuklu kadinsiniz, bundan iyi bahane mi var,
yok cocugun uyku saati, yok cocugun banyo gunu vs, gelseler de yanlarinda durup hizmet etmeyin, esiniz hizmetlensin,
goreceksiniz ayaklari kisa zamanda kesilir.

Kv ayni sehirde iken neden uzun sureli kalmaya geliyor ki?
araciniz varsa siz getirin goturun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…