köy hayati...

Bir şehir kızı olarak ömrün boyunca köye alışman çok zor. Ben asla köye gelin gitmezdim orası kesin.

Bir düşün bakalım bi otuz kırk sene daha böyle yaşayabilir misin?????

Ben olsam koşa koşa kesin anneme giderdim.

Annenizin yanına gidin bir süre. Eşiniz belki bir şeyleri anlarda durumları düzeltir. Adam bildiğiniz her işi başınıza yıkmış.

O kadar davari olan kisi onlara bakmak icin adam da tutmalı. Tek kisi o kadar isim altindan kalkamaz.
katılıyorum bu yardimci tutun ya da nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum bir tanıdığımız babası ölünce hayvanlarını satıp taksi plakasi aldı suan durumu iyi.

Fönlü boyalı saçların, parfüm kokan kadınların arasından çıkıp köy hayatına alışmak... büyük cesaret doğrusu.
Hatanızı kabul ediyorsunuz bu önemli bir şey,sanırım aşk gözünüzü kör etmişti bir zamanlar ama aklınızı başınıza toplayın çünkü depresyon an meselesi sizin için

Eğer yapamıyorsan sende bir iş bulup çalış . O da mecbur işçi tutar

Ya sözünde dursun yada ciddi konuşun
Madem bu hayatı istiyor kendi baksın
Çocuğunu orda büyütmeyi i düşünüyorsun

Gerçekten kendine yazık etmişsin. Köy hayatına alışkın olduğum halde asla köyde yapamam diye direttim eşime. Onunda köyde hayvanları tavukları var ama annesi ilgileniyor. Bende ara sıra çıkıp sütünü yoğurdunu alıp evde yiyorum. Hyatta ezdiremem kendimi. Daha yaşın geçnken sende aklını başına al. İlerde tekrar çocuk sahibi olursun bu sefer o istemediğim hayata daha da bağlanmak zorunda kalırsın.

Sizin de mesleginiz var, neden esiniz calisiyor da siz evdeki isleri yapiyorsunuz. Siz calisin o koydeki isleri yapsin. Sizin mesleginizin kazanci da iyidir saniyorum. Boylece hem koyde yasamis hem de kendinizi yipratmamis olursunuz

cidden şehiri biri köye balya sırtlanmaya gitmek nedir ya bu nasıl bi cesaret. köy ya nihayetinde köy yani hadi doğa bilmemne deseniz baya hamal gibi çalışıyorsunuz. çok çok saçma. ben olsam postayı koyardım şimdiye giderdim ana evine.

Kıyamam benim annem de evlendiğinden beri o işleri yapmış, 60 yaşında şuan, Allah uzun ömürler versin hala da yapıyor. Babamsa sağolsun gezmesine düşkündür işler hep anneme kalıyor. Ben hep derim anne sen yaptığın için babam o kadar rahat diye. Sen de aynı hataya düşme, her işi sen yaparsan ömür boyu başına kalır o işler. Şuan annemin dizinde aşınma var zor yürüyor. Aklını başına topla, şehre taşının, sen de mesleğini yap. Kayınvalidenler de bakabileceği kadar hayvana baksın, bir inek yeter onlara, yoğurdunu peynirini yaparlar yaşayıp giderler.

Köyde büyüyen kızlar bile evlenip şehre inme hayalinde...
Şehirde büyüyüp köy islerine nasıl adapte olduğuna aklım ermedi...
Allah yardımcın olsun.
Annenin sözünü dinleyip köyden ayrılıp kendi isini yaparsan peşinden gelir, köy sevdasından vazgeçer diye düşünüyorum

Köy yaşantısından gelmemiş biri için köyde yaşamak çok ama cok zordur. Çok büyük bir cesaret ile başlangıç yapmışsınız. Şükür ki üstesinden geliyorsunuz ama tabi kendinizi de bitirmişsiniz mutlu değilsiniz. Köy yaşantısında devam edip hayvan bakma işini bırakabilirsiniz. Sizde koy den şehire gidip çalışabilirsiniz. Ya da komple tasi taragi toplayıp şehre tasinabilirsiniz

O kadar buyukbasi olan onlara bakan adamida bulmali.. al cocugunu annene git gelen gelir pesinden.. ben izmir insaniyim ankaraya geldigimde off puff demeye basladim sen nasil dayanabiliyorsun bu zulme.. kaldi ki koylerde artik gencler oturmaz oldu herkes sehir hayatina kaciyor geride kalanlarsa orta yasi gecmis yada yaslilar oluyor. Tamam koca kacicak sanip herseye he demissin ama bazen insan hatalarini sonradan farkeder ve cozume odaklanir.. oh ne ala bea ben sehirde calisip esime irgatligi uygun gorucem.. he canim hee

Aynı hatanın bi benzerini de ben yaptım.
Köy hiç görmemiş biri olarak, eşim evlenmeden önce senede 1 ay gideriz tarla işimiz var çok kolay çocuklar bile yapıyor. Sende yaparsın bak yapamazsan da evde yemek temizlik yaparsın dedi . Hizmetçi gibi kullanacaklarını, tarlayı beceremediyorum diye ilk evlendiğimde ay suratıma bakmayacağıni arkamdan namusuna varana kadar laf söyleyeceklerini söylememiştı. İkinci bi salaklığı da hemen ayrıldım bana kötü davrandıktan sonra yalvardı yakardı aylarca yeminler sözler verdi asla dedi istersen gideriz istemezsen yapmayızaman dedi inandım. Şuan düşünüyorum da ne tür bi kafa nasıl bir yürek yemişim ne kadar salaksın ve aptallmisim en başında kabul etmişim . Normalde köylü milletin efendisi derler bunlar şehirde yaşayan , köyden kopamamis at gözlüklü kimseye saygı duymayan terbiyesiz ve saygısız insanlar nefret ediyorum .

Annenizi dinleyin kesinlikle. Hiç değilse işleri bırakın, mecbur musunuz? Bakın o zaman nasıl tutuşuyorlar yapmak için.

Bende ayni seyleri soyluyorum o zaman koyden biriyle evlenirdim diyor bende keske oyle yapsaydin diyorum
o işlerin hiçbirini yapma. şehirde bir iş bul çalış; git-gel yaparsın. mecburen yaptıracak bir işçi bulurlar. çok ağır iş yaptıkların. 30 hayvana her babayiğit bakamaz. onların sabah-akşam sağılması, günde 3 kere filan yemlenmesi ya da otlatılması, gübrelerinin her gün temizlenmesi kaldırılması... bunları cidden tek sen mi yapıyosun? hem de çocukla...

Başlığı okuyanca aklıma hiç büyükbaş hayvan gelmedi veya bu kadar ağır işler ki eşiniz de belli sizi kandırmış en başta.. Annenizin yanına gitseniz eşiniz geri adım atmayabilir yarın öbür gün pişman olabilirsiniz .. En güzeli şu anda yaşadığınız yerden merkezden bir ev tutun. Hafta sonu köye gidip tarlanızda ekin (domates salatalık biber vs.) yaparsınız. Hem geçiminize katkınız olur. Bence ani kararlar almayınız. Biraz sakin olun ve eşinizle bu şartları konuşun kabul etmezse annenizin yanına gidersiniz .

Allah yardımcın olsun canım al kocanı karşına konul yevmiyeci filan bulun

Tarla işi kadar zor iş var mı acaba,eşimin arkadaşı hayvancılık yapıyor da geçenlerde bi akşam başsağlığına gittik eşimle arkadaşı ahırda görüşebildiler biz annesiyle evde oturduk,”bu çocuk hayatta evlenemez,b.kun içinden kurtulduğu yok” dedik,güldük hatta,annesi bize kız bulun diyor “arkadaşın bizimle bi çay içemedi,ben kimseye kefil olamam bunun için “ dedim,işi ve yoğunluğu bilen bu işleri yapanlara yaklaşmaz,nasıl bir aşksa sizinki. Yapmayın bi çare bulsunlar bunlarla mı uğrasacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…