köy hayati...

Sehirden baska sehre gitmek bile zor, kolay degil alismak...

Köyde doğup büyümeme rağmen büyükbaşı geç küçük başdan da korkarım ben evlendiğimde kvlerin de vardı kv hastalanınca bakarsın dedi akrabalar ama asla dedim korkarım ben kimse bana güvenmesim desim komşular falan baktı bi süre sonra sattılar ama kinse sorun yapmadı

Sen baştan labul etmişsin bu hata olmuş bi süre küs annene git tavrını koy ya yardım etsim ya sayıyı azaltın en azından 30 olcana 20 olsun 10 olsun yani çocuğuna vakit ayıramıyosun ki sen

Eşini çok seviyorsun, evlenirken bu yüzden kabul ettin bence. Eşin köydeki işleri yapsın, sende şehirde mesleğini yap, yada baktınız o da olmadı tekrar şehir hayatına dönün.

Yerinde olsam bulurdum birini satardım tüm hayvanları,sonrada al parayı git annenin yanına. Kocan ister gelsin şehre taşının istemezse de kalsın köyde keyfine bak sen de. Bi ömür hem sen hem kızın hayvan mı bakacaksınız aklını başına al

30 mu inanmıyorum ,ben de köy hayatını bilirim ama büyük baş hayvancılık falan ciğer yediniz bende siz , ayrıca bizim “köy” de yaşayan kişiler halılarını bile yıkamaya gönderen , elini sıcak sudan soğuk suya koymayan gayet lüks kişiler ,demem o ki kimse artık büyükbaş hayvancılık işine girmiyor pek

Esin koy islerini madem kendi yapmiyor. Adam tutsun yaptirsin. Ya da isi biraksin kendi yapsin.

O kadar bedensel kuvvet gerektiren işlerse sen şehirde çalış, kocan köyde kalsın. Sonuçta 30 büyükbaş diyorsun. Ben iki gün arkadaşımın küçük köpeğini yürüyüşe çıkardım da iflahim şaştım peşinde gezmekten :)
Baba tarafım da köyde, orada da kadının çalıştığı erkeğin bahçalarla uğraştığı biri var. Ha kadın mutlu mu?
Çok da mutlu değil. Çünkü köyün işi bitmiyor. Evde olduğu her vakit uğraşmaya devam ediyor. Üstelik isin en yorucu olduğu hasat zamanı işten izin alıp o da giriyor bahcaya.
Yani sizin şehirde calismaniz da belki gerçek çözüm olmaz, ama hiç yoktan bir çözümdür :)

Sen şehirde çalış eşin hayvan baksın
Köy hayatının içine doğmamış biri için tek başına hepsi birden çok zor

Evlenirken aklin havada falan degilmis
Senin beyin resmen yokmus o zamanlar.

Sehir hayatindan köy hayatina!!

Al cocugu git annene.
Ben yapamiyorum.de
Ya kendine sehirde yeni bir duzen kursun ya da ayrilcam ..de

Ya da otur kaderine boyun eg.

Baska da yapacak birseyin yok valla

Eşin köy hayatı istiyorsa hayvanlara falan o bakıcak biz zahmet. Ne demek 30-40 kiloluk balyaları çekmek? Kendine gel aklını başına topla.
Çok seviyorsa köy hayatını eşin yapsın bu işleri. Restini çek tavrını koy

Eşiniz işe girmiş, sizin mesleğiniz var, ne bekliyorsunuz?
Siz geçin harekete, o ayak uydursun.
Eşinizin söz hakkı mı var sizce şu durumda da bekliyorsunuz öylece?

30 kadar büyükbaş hayvana tek başına mı bakıyorsun :) yok artık hayatta inanmam mümkün değil ki yahu teyzem bir inekle danasına zor bakıyor onu da kurbanda satıcak gerçekse zaten fazla yaşamazsın sattır hayvanları azaltın bari ya. konu bana abartılı geldi.

Köyde büyüdüm. 20 yaşıma kadar da köyde yaşadım.
Bırakın bir hayvana el sürmeyi, kapımızın önündeki bahçeden inip bir domates bile koparmadım.
Bahsettiğiniz işleri yapmak benim için imkansızın bile ötesinde, siz şehirde büyüyüp bunları nasıl sırtlandınız gerçekten inanamıyorum

30 buyukbasa tek başina bakan şehirli kiz hiç inandirici gelmiyor kusura bakmayin ama

Ne kadar gözü karaymışsınız okuyunca inanamadım :) yapılacak şey belli. Ya hayvanlara bakması için birini alacaksınız, yükünüzü hafifleteceksiniz ya da annenizi dinleyip eşinize rest çekeceksiniz. Şehre taşınacaksınız. Başka bir yolunuz yok gibi.

köy hayatını da şehir hayatını da çok iyi bilirim.köy hayatını dibine kadar yaşamış ve hala yaşayan kamuda çalışan bekar bir bayanım.köyde iş hiç bitmez.bağ bahçe sebze ağaç sulama hayvan varsa onların bakımı...ardı arkası kesilmez. havası suyu güzel sakin bir köyde yaşamak güzel ama iş yükü olmayacak. o zaman bulunmaz nimettir köy.illaki o köyde yaşanacaksa eşiniz iş yükünüzü alsın.kuaförüm demişsin köye bir kuaför salonu açsanız olmaz mı? hem işinizi yaparsınız hem bu işlerden kurtulursunuz hem de doğal yaşam alanınız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…