köy hayati...

aynen herşeyin farkında. herkes kartlarını açık oynuyor. adam hatta yapamazsın diyor ama arkadaşımın kendine inancı tam. çocukluğundan beri tanımasam ben de inanıcam ama bir mucize olmazsa zor
Belki hanımağa olacaktır.
Marabalar tüm işleri yapar, o sadece başlarında durur.

Ya da evde kalmaktan korktuğu için evleniyordur :)

Ben de öyleyim :)

Hahayyy çok takdir ettim seni zaten yaranamıyorsun yapsanda en iyisi yapmamak

Bir tanıdığım 40 tane hayvan aldı başına da karı koca çift koydu yapamadılar biliyor musunuz hayvanlar ziyan oldu satıldı..
Siz nasıl hiç tecrübeniz olmadan 30 hayvan yem su alt temizleme varsa süt sağım balya v.s mümkün değil tek başınıza yaptığınıza inanamadım kusura bakmayın
Her ne olursa olsun ya bakıcı tutsun ya da işi bırakın 30 hayvan pro bakıma girer

evet bu durum nasıl oluyor ben de anlamadım bi de bebeği var ... tanıdığım var benim de 3 kişi zor yetişiyorlar sabahın 5 inde başlıyor mesaileri akşama kadar yani.. bir yardımcılaarı var o sadece temizliklerine bakıyor. biri ev hanımı hem ev işleri hem inek sağımına bakıyor . eşi de sadece besliyor ama bu sürekli olan bir iş bir kişi kesinlikle yetmez o kadar hayvana

Keske sende ki imkan bende olsa da sehir hayatindan defolup gitsem. Esinin seni yalniz birakmasi disinda bir sorun yok bence. Kuaförlük yapip kadin kaprisi çekmektense dananin bokunu temizlemeyi tercih ederim.
Hem ne guzel gercekten uretiyorsun. En buyuk hayalim dana,inek yetistirmek :) kurban bayramindan once kurbanlik cadirlarini geziyoruz eşimle iki tezek koklamak icin:) kiymet bil be kadin :)

Eşimin yıllardır acıyarak anlattığı bir ailenin gelini aynen böyle bir sürü hayvan bakıyormuş,çocuklarını almışlar ev halkı,biz mis gibi bakıyoruz işte,sen işine bak diyerek.Kadın gece yanımda yatsın bari diyormuş,izin yok.En son bir cıngar çıkmış tabi,hepsinin saçını başını yolmuş
kadının arkası ailesi mesleği yokmuş ama,gitmiş bir çaycılık işi bulmuş,şimdi,aman bize ellemesin de ne hali varsa görsün diyorlarmış
aynen herşeyin farkında. herkes kartlarını açık oynuyor. adam hatta yapamazsın diyor ama arkadaşımın kendine inancı tam. çocukluğundan beri tanımasam ben de inanıcam ama bir mucize olmazsa zor
Eğitimli,başaramazsa geri dönüp kaldığı yerden devam edebilecek donanımı var,bu çok önemli..

Allah tezeğinize tez vakitte kavuştursun o zaman

ben köyde büyüdüm.
ama hiç bir köy işini bilmem.
anneciğim ayda yılda bir yalvar yakar halama yardıma gönderirdi.
bakar yapmaya çalışırdım.
ama hiç elime yakismazdi
tatillerde kaynatamlarin tarlasına giderdik bazen onlar çalışırken
ben etrafta gezerdim
sen çay yap bize derlerdi.
zaten elime bişey alsam herkes gülmeye başlardı.
herşeyi bilmek de başarmak da her zaman iyi değil.
bazen beceriksiz olmak lazım
bu arada sizinkine cahil cesareti derler.çok gözü kara davranmissiniz.
su saatten sonra net tavrinizi koyup
hem eşinize hem size uygun is imkanı olan bir yere tasinmaktan başka çare yok.
yoksa çok yipranirsiniz.
çünkü o işler gerçekten sevilmeden
keyif almadan yapılacak işler değil.
benim gibi daha başlamadan "aceba ne zaman biter" diye soranlarin
uzun yillar her gün o işlerle zaman geçirmesi insanı çok kısa sürede yaslandirir.

Benim tecrübeme göre (2000 yılına kadar akrabalarımla 10 inek baktım)tek kişi 40 büyükbaş mümkün değil polemik olmasın sadece eğer öyleyse ne diyelim helal olsun

Ben derz çekip ampul değiştirmeye başlayınca baktm ki her işi ben yapıyorum (eşim elektrikçi)

Bir kaç kere dedim ki şu zili düğmeli yap çocuk uyurken kapatayım yapmadı

Koydum bir gün merdiveni Zile düğme taktım

Adam iyice alıştı bir gün sigorta atti tabi o işte ariyamiyorum dedi ki arayabilsrydin sana sigorta nin nasıl sokilecegini söylerdim baktım işler b.ka sarıyor dediğin gibi yapamıyorum bilmiyorum demekle toparladım

3 aydir priz değişecek adam yapmıyor nasıl olsa benim de elimden geliyor diye

Artık espriye döktü işi sen de anlıyorsun benim işten diyor yakında ise de ben gircem merak etme dedim
Ek :kısaca adamlar yapabildiğini gördüğü an hiç biseye elini suremiyor
Bı ampul bile takmayip parayla taktıran adam biliyorum yaaa

Uzaktan hos gelir davulun sesi bence:)

Öfkeyle kalkan zararla oturur canım
eşini seviyorsun anladigim kadariyla
Ekmek aslanın ağzında değil midesinde her insan lux yaşamak ister ama bazen imkanlar buna el vermez esinle konuş onu ikna etmeye çalış çocuk büyüyünce nereye gidecek okul vs bunları düşünmesini söyle
Güzel ortamda büyümesini istiyorum diye konuş ikna etmeye çalış
Zorla erkeklere hiç bişey yaptirilmiyor iyilikle anlat
Tahmin ediyorum islerinin yoğunluğunu bende köy kızıyım ama daha inege bile el vuramam korkarim allah yardımcın olsun
Iyi hayat yasayayım derken esinle arani bozma şehirden gelipte bu işleri yapmak kolay değil demekki azimli bu yapın var eşini de ikna edersin insallah

Bebeğin kv iyi kötü bakıyordur,gerekli ekipman varsa bakabilir 1 kişi,ama çok zorlanır tabii.Eşimin diş doktoru girmiş bu işe çok para var diye,destek almış,birini tutmuş vs.Eşime demiş sonra abi haklı çıktın,belli bir zaman satamayacağım da,göründüğü gibi değilmiş diye...

Ampul neyse de ders falan çekmeme vallahi ahahahahah alıştırma yapsın kendisi ben de yaparım ama her işi değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…