Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek BeslenmesiKöy yumurtası mı, organik yumurta mı?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar, birinden köy yumurtası alıyorum; ama ne zaman toplandı, taze mi bilemiyorum. Açıkçası güven vermiyor. Acaba marketten organik yumurta mı alsam? Ne dersiniz? Hangisi daha sağlıklı olur?
canım eğer köydeki tavuklar gezinerek beslenip yumurtluyorsa tabiki köy yumurtası derim. ama artık köylerde de hayvanları kümese tıkıyorlar yemle besliyorlar eh artık o köy yumurtası olmuyor.bizim burda köy yumurtası bulma şansımız olmadığı için organik yumurta alıyorum.pazarlarda köy yumurtası diye satılanlara da pek güvenip almıyorum.
Köy yumurtası ile organik yumurta aynı değil mi?:bbo:
Bizim arka tarafta bile dolanan tavuklar var,babam bir arkadaşından Alyaya getirtmese o teyzeyle anlaşır günlük yumurta alırdım.
Bn köy yumurtası diyorum.
canım horozlu tavuğun yumurtası en kıymetli yumurtadır besin değeri açısından. köy yumurtası büyük ihtimalle öyledir. organik de öyle midir bilgim yok..
bide son zamanlarda böyle bişey çıktı neymiş organik pazarmış. bi gidin görün sebzeleri çamurlara bulanmış çürük çizik vede kiloları 5 ten 6 dan gidiyo bu tam bir sahtekarlık yuurtaya gelince illaki istanbul un çevresinde köyler var biraz etrafa sorarak edinebilirsiniz bir de tüyo vereyim DERİN KABA SU DOLDURUN ALDIĞINIZ BİR KAÇ YUMURTAYI İÇİNE ATIN DİPTE KALDIYSA TAZEDİR BUNU UYGULAYIP GÜVEN SAĞLAYABİLİRSİNİZ
ben günlük yumurta alamadığım zaman organik alıyorum ama neresi organikse artık sarısı çok açık bir sarı..bazen kendimize aldığım normal yumurtanın sarısı bile daha koyu kalıyor organikten..ne diyim günahları boynuna artık bu organikçilerinde..
aldığım köy yumurtalarının da, organik yumurtalarında sarısı çok açık... hatta köy yumurtasının biri, iğrenç kokuyrdu, beyazı yeşil çıktı. aldığım kişi, ne kadar bekletiyorsa artık...
Eskiden hiç organik ayrımı yoktu alırdık yumurtayı yedirirdi analarımız. Bu ne şimdi böyle herşey yapay ve organik olarak ikiye ayrıldı. Organiklere de ne derece güveneceğimi bilemiyorum. Sırf daha fazla ödüyorsun diye gerçekten organik mi oluveriyor yani gıdalarımız
bencede köy yumurtası
organik adı altında markete gelen yumurtalar sanki günlükmü toplanıp ambalajlanıp mareketeki raflarda yerlerini alıyorlar
sağolsun benim kayinvaldem tavuk besliyor kızımın yumurtaları her daim tap taze misler gibi geliyor eve 2-3 günde bir
canım ben köy yumurtasını tercih ediyorum.annem sağolsun tavukları var köyde.gidince ondan alıyorum topluyor kızım için sağolsun.
köy yumurtasının sarısı çok sarı olur kızlar.resmen cart sarı yani.akıda öle su gibi olmaz koyu olur.
ben çatalla omlet için çırparken birbirine zor karışıyor akı ve sarısı....
ayrıca köy yumurtası kolay bozulmaz daha dayanıklı oluyorlar çünkü.1 aya yakın bozulmadan kalabilir.gerçi ozaman taze olmuyor ama lezzetinden de bişey kaybetmiyorlar.
organik olana inanmıyorum ben.köy yumurtasıda herkesten alınmıyo.bi kere pazardan aldım markettekinden beter çıktı.bide köy yumurtası diye fazla para ödediğimle kaldım..
bildiğiniz biri varsa ondan alın yani
ilk baslarda babam koyden konu komsudan toplar getirirdi.Kokusuyla rengiyle gercek yumurta oldugu belliydi.Ama iclerinden ara ara bozuk cikiyor,bilemiyorum hangisi daha once hangisi daha sonra toplanmis,bu yuzden sadece taze oldugundan emin oldugun yumurtalari getir dedim babama ama o da cok nadir geliyor koyden.Haliyle ben de artik marketten aliyorum,organik dedikleri yumurtanin da ne kokusu ne de rengi gercek yumurta gibi degil,baska sansim olmadigi icin yine de onlardan alip yediriyorum kizima.Koy yumurtasi diye sattiklarina daha az guvenim var,en azindan markettekinin toplanma ve son kullanim tarihi uzerine var.Bir de uzun zaman once markette satilan yumurtalarin uzerindeki rakama gore organiklik derecesini anlayabildigimizi duymustum.Bi arastirip bulabilirsem paylasicam.
yani almamiz gereken yumurtalarin uzerindeki rakam ya 0 yada 1 ile baslamali.Simdi baktim bizim su anda dolaptaki yumurtalara ama onlar 0-3 arasi bir rakamla degil dogrudan ulke koduyla basliyor yani TR kafam karisti.Ilk firsatta marketteki diger yumurtalara da bakacagim.
Söylediğiniz siteye baktım ama fyatlar fahiş aynı şeyleri ben evde kendim yapıyorum maliyetlerimniz az çok biliyorum. artı organik yapıştırması var sadece organik olduğu belli değil. o reçelleri yaparken resim veya video olsa yada tavuk çiftliklerinin resmi olsa bi nebze inandırı olur ma a ben inanmadım acıkcası.
Ben istanbuldan bu sene kaçıp Sakarya'da çiftlik hayatı sürme şansını yakalayan biriyim :))
4 yaşında oğlum eşim bıraktık o keşmekeş hayatı geldik buraya.
Hiçbirşeye güvenmiyor insan. Artık köylü bile çığırından çıkmış yediriyorlar tavuklara yumurta yemini. Bende mecburen bi kümes yaptırdım tavuklarım ve horozumu aldım. Kafam rahat. Bütünün otlarlar aksama mısır falan atarım yerler. Sabaha hayırlar artık. Bazen 2 bazen 4 bazen hiç yumurta çıkmaz.
Istanbuldan geldiğim için eşiminde benimde çok arkadasımız eski komşumuz akrabamız var istanbulda ve sürekli bişey istiyorlar. En cokta yumurta. O yüzden kümesi biraz büyütüp tavuk alacam. Onalarda vermek için. O zaman isterseniz sizede yollarım.