- 28 Haziran 2018
- 2.748
- 3.784
- 48
- Konu Sahibi Bahtsiz_bedevi
-
Ben trabzonluyum eşim karabüklü. Şuan istanbuldayım eylülün başında trabzona gideceğim. Ailesine gelince,biraz muhafazakar insanlar ama bizim taraftan oldukları için ben alışkınım,bana sıcak samimi davranıyorlar. Karabüklülerde erkek egemenliği yok varsa da ben görmedim ama trabzon,ordu,giresun,artvin hep erkek egemenliği var. Ataerkil insanlar,erkeklerimiz biraz rahattır filmlerde gösterildiği gibi değil yani :) Tam olarak neyi öğrenmek istersin :)karadenizde misiniz? ailesinin davranışları nasıl?
Oturdugumuz yer dogunun orta halli bir yeri. Merkez oldugu icin sıkıcı degil. Annem büyüksehirlerden( en büyük 4ünden) birinde. Onun ailesi ise anadolunun( aslinda Karadeniz ama Karadeniz'e ait bir özellik tasimayan) bir ilin nerdeyse en kurak, muhafazakar köyündeler. Muhafazakar derken insani rahatsiz edici boyutta olan normal bir sey degil.
Neiş yapıyolar ? Daha doğrusu yaptıkları bi iş var mı?
Açıkçası böyle biyere gitme gelme oldu mu benim aklıma gelen ilksey yemek oluyo. 1 gün olsa idare edilir ama 2.gün zorluyo
Yemek alışkanlıklarınız nasıl ? Hani bizde yemekler etli ve bol salçaşıdır zeytinyağlılar salata niyetibine konur masaya eşimin tarafında ette yok salçada hatta yemekte :) Çorbaları susuz mama gibi iyi ihtimalle yaparsa o da yoksa hazır çorba var o bile kaskatı sulu yemekleri bulaşık suyu gibi en lüks yemekleri haşlanmış patlıcan
Geldiklerinde neyapacağımı şaşırım gidincede nasıl yutacağımı
1 ay kv yemeği yesem hastanelik olurum
Konu sahibi ben o bir ay kalma işinin bir ay ile sınırlı kalacağını hiç sanmıyorum
Siz bi 15 gün daha ekleyin o tatile!!
Daha şimdiden çalışan al diyen anne 2 gün sonra sen bize harca eşin evi geçindirsin bile der
Maaş kartı konusuna girmiyorum bile
Sömestr da nolcak 15 gün tatilde ya siz onlarla ya onlar sizde
Baştan böyle konuşan birinin konuştuklarını fiile dökmesini düşünemedim
Köy eğer işi yoksa severim ben 1 2 gün değişiklik güzeldir ama hem kalabalık hem iş güç bilemedim
bu kadar bana hitap eden bir konu olamaz 5 senelik evliyim eşimin ailesi köyde aşırı sorun oluoyr..köyden nefret ediyorum küçük yerleri hiç sevmem ..bizim 10 gün iznimiz oluyor onda da deniz tatili yapıyoruz bnm eşim anlayışlı bu konuda idare ediyor ..bnce nişan fln olmadıysa kesinlikle bitir..2 ay tatilde oraya uyum sağlamanı beklerler iş yapmanı hizmet etmeni beklerler şalvar bile giyersin bunun için mi okudunMaalesef yeni bir dert ile karşınızdayım.
Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz fakat bu yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.
Erkek arkadaşımın ailesi kırsal bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 1 ay ne yaparim diye... Annem duysa kiyameti koparır zaten o ayri bir konu. Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... rahat bir hayat yasamadim ve rahat yasamak icin okudum ettim simdi tatilimi böyle geciremem diye düşünüyorum... Bu sorunlarimizin sadece biri...
Sizce kim hakli?
Sen ailenle kal diyorum ben 1 hafta 2 hafta kalayim ailemin yanina gideyim ona da hayir diyor...
bu kadar bana hitap eden bir konu olamaz 5 senelik evliyim eşimin ailesi köyde aşırı sorun oluoyr..köyden nefret ediyorum küçük yerleri hiç sevmem ..bizim 10 gün iznimiz oluyor onda da deniz tatili yapıyoruz bnm eşim anlayışlı bu konuda idare ediyor ..bnce nişan fln olmadıysa kesinlikle bitir..2 ay tatilde oraya uyum sağlamanı beklerler iş yapmanı hizmet etmeni beklerler şalvar bile giyersin bunun için mi okudun
yaw çok değişik geliyor bana bu mevzularMaalesef yeni bir dert ile karşınızdayım.
Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz fakat bu yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.
Erkek arkadaşımın ailesi kırsal bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 1 ay ne yaparim diye... Annem duysa kiyameti koparır zaten o ayri bir konu. Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... rahat bir hayat yasamadim ve rahat yasamak icin okudum ettim simdi tatilimi böyle geciremem diye düşünüyorum... Bu sorunlarimizin sadece biri...
Sizce kim hakli?
Sen ailenle kal diyorum ben 1 hafta 2 hafta kalayim ailemin yanina gideyim ona da hayir diyor...
yaw çok değişik geliyor bana bu mevzular
daha evlenmemişsiniz etmemişsiniz
evlilikte daha önemli konular varken tatili nerede geçireceğinize kafanız takılmış
Köylerinde surekli birileri keneden ölüyor. Is tarla isi hayvan isi..
Ilerde sorun yasamaktansa olabilecek durumlari tartisiyoruz sonradan bosanmak daha kötü bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?