Köyde Kalır Mıydınız?

karadenizde misiniz? ailesinin davranışları nasıl?
Ben trabzonluyum eşim karabüklü. Şuan istanbuldayım eylülün başında trabzona gideceğim. Ailesine gelince,biraz muhafazakar insanlar ama bizim taraftan oldukları için ben alışkınım,bana sıcak samimi davranıyorlar. Karabüklülerde erkek egemenliği yok varsa da ben görmedim ama trabzon,ordu,giresun,artvin hep erkek egemenliği var. Ataerkil insanlar,erkeklerimiz biraz rahattır filmlerde gösterildiği gibi değil yani :) Tam olarak neyi öğrenmek istersin :)

4 ay tatilim olsa bile gidip kendi ailem dahil kimsenin evinde 1 ay geçirmek istemem,köy olmuş,tatil köyü olmuş farketmeksizin hemde.
Neden 1 ay yani,gidilir 2-3 gün hadi bilemedin(uzaksa)maksimum 1 hafta kalınır ama 1 ay benim açımdan kabul edilebilir birşey değil.

Neiş yapıyolar ? Daha doğrusu yaptıkları bi iş var mı?
Açıkçası böyle biyere gitme gelme oldu mu benim aklıma gelen ilksey yemek oluyo. 1 gün olsa idare edilir ama 2.gün zorluyo
Yemek alışkanlıklarınız nasıl ? Hani bizde yemekler etli ve bol salçaşıdır zeytinyağlılar salata niyetibine konur masaya eşimin tarafında ette yok salçada hatta yemekte :) Çorbaları susuz mama gibi iyi ihtimalle yaparsa o da yoksa hazır çorba var o bile kaskatı sulu yemekleri bulaşık suyu gibi en lüks yemekleri haşlanmış patlıcan
Geldiklerinde neyapacağımı şaşırım gidincede nasıl yutacağımı
1 ay kv yemeği yesem hastanelik olurum

Konu sahibi ben o bir ay kalma işinin bir ay ile sınırlı kalacağını hiç sanmıyorum

Siz bi 15 gün daha ekleyin o tatile!!
Daha şimdiden çalışan al diyen anne 2 gün sonra sen bize harca eşin evi geçindirsin bile der
Maaş kartı konusuna girmiyorum bile

Sömestr da nolcak 15 gün tatilde ya siz onlarla ya onlar sizde
Baştan böyle konuşan birinin konuştuklarını fiile dökmesini düşünemedim
Köy eğer işi yoksa severim ben 1 2 gün değişiklik güzeldir ama hem kalabalık hem iş güç bilemedim

Kalmazdım.
Değil köy, eşim olacak kişinin ailesi bogaz manzaralı evde yaşasa yine de 1 ay kalmazdım. İnsan tatilde kafasına göre sevdigiyle gezmek ya da dinlenmek falan ister. Yani sadece köy diye değil genel olarak uzun süreli ailelere kalmaya gitmeye sıcak bakmıyorum.

Köylerinde surekli birileri keneden ölüyor. Is tarla isi hayvan isi..

Ailene yardim edeceksen evlenecegin kisi ben değilim diye söyledim hak vermişti bilemiyorum oyle bir sey yapmaya kalkamaz kalkarsa sayet evlenmissek evliligimiz biter

bu kadar bana hitap eden bir konu olamaz 5 senelik evliyim eşimin ailesi köyde aşırı sorun oluoyr..köyden nefret ediyorum küçük yerleri hiç sevmem ..bizim 10 gün iznimiz oluyor onda da deniz tatili yapıyoruz bnm eşim anlayışlı bu konuda idare ediyor ..bnce nişan fln olmadıysa kesinlikle bitir..2 ay tatilde oraya uyum sağlamanı beklerler iş yapmanı hizmet etmeni beklerler şalvar bile giyersin bunun için mi okudun

Yani cok zor evlenmemiz ama olur da bunlari asip evlenirsek ben kaldigim kadar kalirim sonra annemin yanina giderim o da kalsın köyünde

yaw çok değişik geliyor bana bu mevzular
daha evlenmemişsiniz etmemişsiniz
evlilikte daha önemli konular varken tatili nerede geçireceğinize kafanız takılmış

1 Bu tip konuşmalar için erken değil mi
2 Adam mantıklıymış da yarı yarıya bölmüş sadece bizimkilere gidecez değil
3 Asıl sorun niye 2 ayın tamamını ailelerin yanında geçiriyorsunuz ki zaten bir kaç hafta orda bir kaç hafta sizinkilerde tamam ama köy de eğlenceli olabilir ben severim bu kadar berbat değil

Birkaç gün kalabilirsiniz belki, bu da size iyi gelir; temiz hava falan. Ama 1 ay gerçekten sizin için sıkıcı olur. Bir de alışmadığınız bir yaşam tarzıysa eğer o tatil size azap bile olabilir. Bence erkek arkadaşınızın dediğini hemen kabul etmeyin. Bir de erkek arkadaşınızın bunları söylemesi için erken diye düşünüyorum. Sanki sizi birşeylere hazırlıyor gibi geldi bana.

Temiz oksijen havası daima iyidir. Ciğerlerinizi formatlar köy kahvaltısının yerini bir şey tutmaz. Uzanın doğanın tadını çıkartın.
Ayrıca erken de değil bunları konuşmak için. Evlenince nişanlanınca konuşmaktan çok daha iyidir.

Seni kimsenin tanımadığı kimseyle akrabalık ilişkisi olmayan bir köyde yaşamak güzel gelebilir fakat aksi durumda köy arkana bakmadan kaçman gereken bir yer. En muhafazakar dediğin köyde lafı edilmeyecek alakasız şeyler bile dedikodu malzemesi. Ayrıca köyde iş asla bitmez. Evine dönüp işe başladığınızda ''oh dinleneceğim'' dedirtir.
Bundan dolayı 10 gün sizin, 10 gün müstakbel eşin ailesinde kalın. Kalan zamanınızda evinizde olun. Sizinde bir ev aile düzeniniz olmalı.
Kim olursa olsun insanın kendi evi gibisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…