- 26 Haziran 2018
- 163
- 48
- 13
- Konu Sahibi Bahtsiz_bedevi
-
Söyledim zaten ama anlamayan biri olunca sorunlar çözülmüyorşimdi lafı oraya çevirmeyin benim de çoğu konuma destek al mesajları gelir, karşıdaki insanın sağlıklı düşünmediğini anlamak için psikolog olmaya gerek yok. düşüncemi söylüyorum size yardımcı olamıyorum dikkat ederseniz, çünkü psikolog değilim.
hala görüşümü savunuyorum. kapalı olmak veya köyde yaşamak ile maaş kıyaslanamaz. erkek arkadaşınıza bunu burada söylediğiniz gibi söylediyseniz ne mutlu size sorun kalmamıştır. iyi forumlar.
Bence yol yakınken geri dönün daha sevgiliyken bu dayatmaları yapan annesinin sözünden çıkmayan evlendikten sonra neler neler yaparBir saniye ya sakin olun... Diyorum ki annesi hem calisan hem köyde uzun uzun kalacak hem de kapali bir gelin istiyor.
Ben de erkek arkadaşıma dedim ki madem sen de öyle birini istiyorsun bu kadar uzaklardan bir kiz bulmana gerek yok sizin köyde hic mi yok. Neden oradan biriyle evlenmiyorsun.. Oradan birini bulmamasinin nedeni oradaki kizlarin genelde evde oturmasi. Tabi 2 maas olmayınca kimin parasıni yiyecekler. Simdiden kiz kardesine kefil oluyor vs. Bunlari daha once anlatmistim. Anlayanlar oldu zaten.
Psikolog musunuz, psikolojimin bozuk olduğunu tespit ettiniz de. Eger oyleyseniz sizden yardim alabilirim...
Çocukluğuma götürdünüz beni :) yazları bizde toplanırdık amcalarla halalarla :) hiç kavga gürültü de olmazdı ne güzel günlerdi halamın etrafında toplanırdık o da bize uyduruk hikayeler anlatırdı çok eğlenirdik :))Şimdi bu pazarlığın sebebi eşinin yazın gidip yardım etmesi mi sadece kalması mı
Örneğin annem babam öğretmen ve biz küçükken her yaz tüm tatili babamın ailesi ile geçirirdik ama babam köy işi yapmaz annem de ev işi yapmazdı
Halam da gelirdi eşi ve çocukları ile iki ay hep beraber kaldırdık
Tabii kadınlar yemek yapar çamaşır yıkardı falan da evlerindeki kadar ekstra sen gelinsin bize hizmet et demezdi kimse
Hatta babaannem kalkar kahvaltıyı falan hazırlar herkes kalkar yerdi yemekleri vs de genelde o yapardı
Yine çevredeki değişik yerlere, akrabalara falan gezmeye de gidilirdi
Her yer yeşillik falan
Bu arada annemin ve eniştemin ailesine neden gidilmediğini söyleyeyim
Biz de anneannemler de Ankara da yaşıyorduk
Kışları aynı şehirde olunduğu için kışın onlara gidilir yazın babaanneme gidilirdi
Annem arada kızardı ne için biliyor musunuz evimde oturup iş yapamıyorum yaz temizliği vs olmuyor oradan geliyoruz direkt işe gidiyorum diye
Bu olaylar 80-98 arasındaki anılar
Şimdi köyler daha kötü olamaz ya
açtığı diğer iki konuyu da okudum bu evlilik tarihi ve kapanma ile ilgili, oradan böyle bir çıkarım yaptım. çünkü onun düşüncesi de farklı gelmiyor bana diğerlerinden. eğer dediğiniz gibiyse okay sorunu kalmamış olur zaten erkek arkadaşına söylemiş dediğine göre.
Şimdi bu pazarlığın sebebi eşinin yazın gidip yardım etmesi mi sadece kalması mı
Örneğin annem babam öğretmen ve biz küçükken her yaz tüm tatili babamın ailesi ile geçirirdik ama babam köy işi yapmaz annem de ev işi yapmazdı
Halam da gelirdi eşi ve çocukları ile iki ay hep beraber kaldırdık
Tabii kadınlar yemek yapar çamaşır yıkardı falan da evlerindeki kadar ekstra sen gelinsin bize hizmet et demezdi kimse
Hatta babaannem kalkar kahvaltıyı falan hazırlar herkes kalkar yerdi yemekleri vs de genelde o yapardı
Yine çevredeki değişik yerlere, akrabalara falan gezmeye de gidilirdi
Her yer yeşillik falan
Bu arada annemin ve eniştemin ailesine neden gidilmediğini söyleyeyim
Biz de anneannemler de Ankara da yaşıyorduk
Kışları aynı şehirde olunduğu için kışın onlara gidilir yazın babaanneme gidilirdi
Annem arada kızardı ne için biliyor musunuz evimde oturup iş yapamıyorum yaz temizliği vs olmuyor oradan geliyoruz direkt işe gidiyorum diye
Bu olaylar 80-98 arasındaki anılar
Şimdi köyler daha kötü olamaz ya
Yorumlara bakmadan yazıyorum. Belkide açıkladınız bilmiyorum ama anneniz duysa kıyameti neden koparsın ben kocamla istediğim yerde istediğim kadar kalırım annem neden karışsın. Evlenince de böyle düşünürseniz tam bir evlilik kurmamış olursunuz ve bu sizin hatanız olur.
Kendi ailenizde eşinizin uzun kalmasını ama onun ailesinde az kalmak istiyosanız da haksızlık yapmış olursunuz. Tüm iki ayı ailelerde geçirmek zorunda değilsiniz ve hala evli bile değilsiniz. Şimdiden bunları dert etmeyin.
Eğer evlendiysen annen her şeye karışmicak. Kocanla çöz. Ya da evlenme onunla..Çünkü beni cok zor sartlarda büyüttü okuttu rahat edeyim diye kimseye boyun egmeyeyim diye zorla koyde kalmama gönlü razi olur mu
Onlarin köy 1980 lerde gibi
Felaket gümbür gümbür geliyor ama sen görmek istemiyorsun.
Diğer konunu okudum, adam kapanmanı istiyormuş. Kapanmasan bile açık giyinemeyeceksin, mayo hiç giyemeyeceksin. Eee tatile gitmeyeceğinize göre, izindeyken köyden başka seçenek yok zaten. Diğer çiftler seyahatlerde, tatillerde gezerken sen oturur kayınvalidenle salça yaparsın artık.
Normalde çalışmana da izin vermezler ama para lazım tabii. Para kazanacaksın ki ailesine gönderesiniz. Kazandığın parayla istediğin gibi gezip yiyip içemedikten, giyinemedikten sonra çalışmanın sana bir faydası yok.
Yani kapanmasan, işini bırakmasan bile yine istediğin gibi yaşayamazsın, aile belli ortam belli.
Eğer evlendiysen annen her şeye karışmicak. Kocanla çöz. Ya da evlenme onunla..
Bi siz zorluklarla büyümediniz emin olun. Annemi çok severim saygım da sonsuz ama kocamla nereye gidip ne kadar kalacağıma laf etmez zaten ederse de anne noluyo derim.
Kaç yaşındasınız?
Çünkü beni cok zor sartlarda büyüttü okuttu rahat edeyim diye kimseye boyun egmeyeyim diye zorla koyde kalmama gönlü razi olur mu
Annemden önce ben istemiyorum istemediğim şeyleri yaptığımı gorup Kahrolsun istemem sadece
Annemden önce ben istemiyorum istemediğim şeyleri yaptığımı gorup Kahrolsun istemem sadece
Şimdiden belli oluyor evliligin gidişatı.Lutfen bunlari görmezden gelmeyin.ilerde pişman olmamak icin.Ahh ahh en cok zoruma giden bu. Yuvamizi tatil gelir gelmez terk eden adam mi bana asik ?
Süreyi biraz daha azaltıp geri kalanı kendinize ayırsanız bence bir sorun kalmaz.. Siz de inat etmeyin 1 ay değil ama birkaç gün kalın köy hayatı zordur ama 3,4 günden bir şey olmaz yani belki severseniz hiç gitmemişsiniz değişik gelir.Maalesef yeni bir dert ile karşınızdayım.
Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz fakat bu yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.
Erkek arkadaşımın ailesi kırsal bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 1 ay ne yaparim diye... Annem duysa kiyameti koparır zaten o ayri bir konu. Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... rahat bir hayat yasamadim ve rahat yasamak icin okudum ettim simdi tatilimi böyle geciremem diye düşünüyorum... Bu sorunlarimizin sadece biri...
Sizce kim hakli?
Sen ailenle kal diyorum ben 1 hafta 2 hafta kalayim ailemin yanina gideyim ona da hayir diyor...
3 -4 gün olsa canima minnetSüreyi biraz daha azaltıp geri kalanı kendinize ayırsanız bence bir sorun kalmaz.. Siz de inat etmeyin 1 ay değil ama birkaç gün kalın köy hayatı zordur ama 3,4 günden bir şey olmaz yani belki severseniz hiç gitmemişsiniz değişik gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?