Köyde Kalır Mıydınız?

Annem annem annem bu iş olmaz canım evlilikte senin annense onunda annesi 1 ay seni köye göndermezse erkek annesi 1 ay gönderir mi düşün bi bakalım sartlar uzerine evlilik baslamaz

Oturacaganiz yer neresi? Anneniz ve bu koy nerede?
Simdi koy var koy var. Hayvancilik tarimla mi geciniyolar? Tarimla ugrasiyolarsa ya sizde tarlaya gidiceksiniz ya evde kalip evisi yapip karin doyurucaksiniz. Ustelik tatili boyle hesap eden her bayramida koyde gecirmek ister
Istemediginiz seyi neden baskasi istiyo diye yapasaniz tavrinizi koyun

ben evleneli 1 buçuk sene oldu hala eşimin ailesinin köyüne gittiğimde zaman geçmek bilmiyor.

Oturdugumuz yer dogunun orta halli bir yeri. Merkez oldugu icin sıkıcı degil. Annem büyüksehirlerden( en büyük 4ünden) birinde. Onun ailesi ise anadolunun( aslinda Karadeniz ama Karadeniz'e ait bir özellik tasimayan) bir ilin nerdeyse en kurak, muhafazakar köyündeler. Muhafazakar derken insani rahatsiz edici boyutta olan normal bir sey degil.

kabul etme, gerekirse ayrıl. 2 ay tatilin 2 ayını da neden ailelerde geçiriyormuşsunuz ki? 1 hafta bi ailede, 1 hafta diğer ailede kalınsın, kalan zamanda tatile gidin gezin tozun, gezilip görülecek ne çok yer var dünyada, türkiyede... oralar dururken kim köyde kalmak ister zaten?

ayrıca şunu anlatıym, benim eşimin ailesi de köyde yaşıyor, eşim evlenmeden önce bana köyde kalmaktan bahsetti. yani ailesi çok çalışıyormuş, çok işleri oluyormuş, gidip bazen yardım etmeliymişim, en azından yemeklerini yapmalıymışım. bunda bi kötülük yok yardım etmeme gibi bi düşüncem yoktu. ama şöyle bi durum var, ailesi resmen elinizi verseniz kolunuzu isteyen insanlar. benim hiç hayatım olmayacaktı, kafalarına estikçe beni alıp köye götüreceklerdi. evimde otururken birden bi telefon pat diye çağıracaklardı. acaba ne zaman çağırırlar ne zaman köye giderim diye kendi evimde diken üstünde oturacaktım. çünkü benden önce evlenmiş olan eltinin yaşadıklarını görüyorum az çok. kızcağız 1 ayın 1 haftası kendi evinde kalırsa ne ala.

sonuç olarak ben bunu kabul etmedim, "bi anlaşma yapalım" dedim "madem yardıma ihtiyaçları oluyor, ben belli bi günde gidip kalayım, onun dışında ben evimdeyken çağırsalar da gitmem, ve ben değil sen cevap verirsin göndermiyorum dersin" dedim. biz bi süre belirledik 2-3 ayda bi kere gidip 1 hafta kalıp evime dönüyorum ve onun dışında asla gitmiyorum.

ama eğer ailesinin huylarını evlenmeden önce bilseydim asla evlenmezdim. çok sevsem de bi şekilde kendime başka yollar çizerdim.
o gittiğim 1 hafta 1 sene gibi orda. şimdi davranışlarını, sıkıcılıklarını anlatsam roman olur.

Hayatımda hiç köy görmemiş biri olan ben eşim için 10 günlüğüne gitmiştim öyle korkulacak biyer değildi gezdik tozduk dağ havası aldık keçiler koyunlar vardı tarlalar falan çok hoşuma gitmişti sabah kalkıp tavuktan yumurta alıp yiyordum.. belki sizinde hoşunuza gidecek bi deneyin..

Hadi cocuk falab olsa aileyle bir ay guzel olabilir. Sehirdeki ailede kalirken cocuklari birakip sinemaya kafeye kacarsin, koydeki ailede de bag bahce dolas mis gibi

Ama simdi ne yapacaksiniz, iki ailede de o kadar kalmaya hic gerek yok, senede bir kac kez haftasonluguna yillik izinde de bir hafta on gun gidilir yeter de artar. Kalan zamanda yapilacak tonla guzel sey varken su is olacak is mi ya.

Kendi kuracağı ailenin farkında değil mi ,bi ay orda bi ay bilmem nerde,saçma sapan öneriler bunlar,kendi evinizde ne zaman kalacaksınız sadece çalışırken mi?? Ayrıca benim kendi ailem bi ay gidip orda karı koca kalsak bence rahatsız olurlar mesela? O iki ayda cinselliği napacakmış,valla her gece kırmızı kombinezonu giyer yanıma yaklaştırmazdım kedinin ciğere baktıgı gibi baksın bana :)))

Mesele aslinda simdiden tatilimin hesabjni yapmalari..

korkulacak şey köy değil zaten, içindeki insanlar. peki eşinizin ailesinin size davranışları nasıldı? sürekli hizmetçi muamelesi yaptılar mı? oturmanız gezmeniz göze battı mı? gezeceğine şu şu iş var onu niye yapmadınız denildi mi? siz gezerken ikide bir size seslenip çık yukarı yemeği yapın denildi mi? işten temizlikten başka muhabbetin olmadığı, sürekli laf sokulan bi yer miydi? böyle olsaydı yine de sever miydiniz?

O köyde olup da is yapmamak mümkün mü neler derler kim bilir arkamdan

O köyde olup da is yapmamak mümkün mü neler derler kim bilir arkamdan
öyle insanlar geline hizmetçi muamelesi yapıyolar. resti çek kesinlikle. gidip 1 ay hizmetçilik yaptıracağına tatile gezmeye götürsün karısını adam gibi. direkt söyle bütün çiftler gezme tozma planı yaparken biz niye tüm tatili ailelerde harcıyoruz de. onların yanında bu kadar uzun kalacaksak hiç evlenmeyelim ne anlamı kaldı ki evlenmenin de.
seni hizmetçi gibi kullanırlar, üstüne bi de hakaretler laf sokmalar arkadan konuşmalar cabası.

ben evleneli 1 buçuk sene oldu hala eşimin ailesinin köyüne gittiğimde zaman geçmek bilmiyor.

Biz 1 haftalığına aile büyüklerini görmeye gittiğimizde ilk günler sıkıcı geçmişti bilmediğim için fakat daha sonra eğlendim gayet güzel geçti,yaylalar fındıklıklar kemençe çay bahçeleri falan,hoştu :)

karadenizde misiniz? ailesinin davranışları nasıl?

Söylediğiniz hiç birşeyi yaşamadım ben Allaha şükür .. anlayamadığım siz niye bu kadar içerlendiniz konu sahibesi mademki bu kadar dertli daha söz yok nişan yok evlenince çok daha beter olacağı için şimdiden yol vermek daha mantıklı değil mi insan neden göz göre göre kendini ateşe atar anlamıyorum.. evlenince hizmetçi muamelesi görecekse neden yoluna aynı adamla ısrarla devam ediyor peki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…