Köye gitmezsem evliliğim riske girecek ne yapacağım ?

[object HTMLDivElement]
Eşin ailesine karşı gelip seninle evlendi, baktı kavga edeceksiniz annesini gönderdi… ilk başta yanlış bir hareket yaptıysa da (ev temiz mi kirli mi anlayacak erkek sayısı azdır) konuya vakıf olmadığından olabilir. Ben olsam bunların hatrına giderim, soru soran olursa cevap veririm sohbet muhabbet etmem. Kayınvalidemi evime çağırmam. Sanırım anlatabildim.
Evet anlıyorum haklısınız da ama ben 10 gün onun evinde kalmak istemiyorum bir de kendimi tanıyorum bu yaptığını ona soracağım kavga edeceğim kendimi tanıdığım için eşime diyorum sen git

Ben el kadar bebekle ilk evliliğimi yıktım eyvallahım olmaz , ama ortada bir sebep yokken evliliğimde sorun olsun istemiyorum , şunu anlatamıyorum zaten köye gelirsem kavga çıkacak ben sessiz hakkını savunmayan bir tip değilim , aradan zaman geçti diye yaptığının hesabını sormayacak değilim ben yoğun bakımdayken eşimi nasıl doldurup evde dedikodumu yapar bunu ona soracağım ve kavga edeceğim kendimi biliyorum

Kavga edeceğim diyip durmuşsun da kavga etmeden derdini anlatamıyor musun ?
Zaten bi kere sormuşsun telefonla arayıp yok ben öyle bi şey demedim demiş.
E tamam kapat artık konuyu. Klasik kaynana işte temizliğine laf sokacak kızıyla eltinle bilmemkimin geliniyle kıyaslayacak he de geç.
Eşin de bi daha gelip sana anasının dolduruşuyla laf söylerse onunla çöz meseleni.

Hala ısrarla kavga edeceğim diyosun. Etmeden duramaycaksın =)))
İyi git kavganı et.

Amiyane bi tabir vardır "itin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır" diye. Eşinin de bu kadar hatrı yoksa zaten o da bi yerde benden bu kadar der. Ben derim yani.... Anamı 10 gün idare edip alttan alamadı derim.

Kavga edeceğim diyip durmuşsun da kavga etmeden derdini anlatamıyor musun ?
Zaten bi kere sormuşsun telefonla arayıp yok ben öyle bi şey demedim demiş.
E tamam kapat artık konuyu. Klasik kaynana işte temizliğine laf sokacak kızıyla eltinle bilmemkimin geliniyle kıyaslayacak he de geç.
Eşin de bi daha gelip sana anasının dolduruşuyla laf söylerse onunla çöz meseleni.

Hala ısrarla kavga edeceğim diyosun. Etmeden duramaycaksın =)))
İyi git kavganı et.

Amiyane bi tabir vardır "itin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır" diye. Eşinin de bu kadar hatrı yoksa zaten o da bi yerde benden bu kadar der. Ben derim yani.... Anamı 10 gün idare edip alttan alamadı derim.
Haklısınız evet normal bir gün olsa lafımı söyler bir daha benim hakkımda bu şekilde konuşamayacağını ona anlatırdım ama asıl mesele bunu benim evladım 10 gün yoğun bakımda yatıp yaşam mücadelesi verirken bende 10 gün bir sandalye üzerinde oturup uyuyamazken hatta afedersiniz evladımın stresine bitlenmişken hastanede ,evde durup söylemiş olması , bu insan değil ve ben bu konuda onunla kavga edeceğim

Kaynanam bakar , o kocası onu aldatıp başka kadın getirip onu terk ettiği halde 10 yıl kaynanasına da baktı pasif biri , benim için gelmedi oğlu için geldi zaten kendisi de söylüyor . Zaten asıl sorun evlilik öncesi evlenmeden önce bana edilen aşırı küfürler hakaretler eşimle konuşurken hepsini duyurdum o yüzden onlara kinim öfkem var

Ama o zaman neden evlendin güzel arkadaşım ? Öngöremedin mi olacakları ?
"Şimdi susayım, oğluna nikahı basınca hesabını sorarım" diye mi düşündün ?

Hayır, tecrübesiz bi kadın da değilsin, bi koca daha boşamışsın, evlilik nedir ne değildir bilmen lazım.

Sevgililik gibi değil ki evlilik, hele ki bizim toplumda.
Bizde nikahı basan adamın anam babam bacım aşkı başlar bilmiyo musun sen bunu ?
Sevgiliyken oğullarının yüzlerine bakmayan analar bacılar birden oğul aşkıyla yanar tutuşur

Kaybetmekten korkan taraf sizsiniz bu evlilikte daha cok ezilirsiniz.
Kaybetmekten ziyada eşim iyi bir insan gerçekten , hemen hemen kusursuz diyebilirim ve bir evladımı baba hasretiyle büyüttüm şuan evliliğimin bozulması için sebep yok , ama oraya gidersem olacak ve bunu anlamıyor

Ama o zaman neden evlendin güzel arkadaşım ? Öngöremedin mi olacakları ?
"Şimdi susayım, oğluna nikahı basınca hesabını sorarım" diye mi düşündün ?

Hayır, tecrübesiz bi kadın da değilsin, bi koca daha boşamışsın, evlilik nedir ne değildir bilmen lazım.

Sevgililik gibi değil ki evlilik, hele ki bizim toplumda.
Bizde nikahı basan adamın anam babam bacım aşkı başlar bilmiyo musun sen bunu ?
Sevgiliyken oğullarının yüzlerine bakmayan analar bacılar birden oğul aşkıyla yanar tutuşur
Asıl mesele ben yoğun bakımda evladımın sıkıntısından bitlenmişken , 10 gün sandalye üzerinde oturup sdurmuşken onun evimde bunları söyleyecek kadar şeytan olması … bunu hazmedemiyorum

Lohusa kadına eziyet eden iyi insan değildir. Sanane kadın milletin evinden?
Dimi ya pis temiz diye oğlunu dolduracağına al eline bir süpürge temizle
Yapmıyorsan sus otur
Onu da yapamıyorsan gelme banane ne haliniz varsa görün de

Dimi ya pis temiz diye oğlunu dolduracağına al eline bir süpürge temizle
Yapmıyorsan sus otur
Onu da yapamıyorsan gelme banane ne haliniz varsa görün de
En kötüsü oğlum 10 gün yaşam mücadelesi verdi 10 gün sandalye tepesinde yanında oturdum , ve sıkıntıdan bitlendim yıl olmuş 2026 , ve ben o sıkıntıdayken o evde eşime bunları söyledi

Asıl mesele ben yoğun bakımda evladımın sıkıntısından bitlenmişken , 10 gün sandalye üzerinde oturup sdurmuşken onun evimde bunları söyleyecek kadar şeytan olması … bunu hazmedemiyorum

Haklısın ama bu kadın değişmeyecek.
Sana demiyoruz ki git ona gelinlik yap ?
Misafir gibi kocanın hatrına git, gel.
Konuşma, ne derlerse umursama, oldu da sana hakaret edecek bi şey söylediler zaten eşim iyi biri diyorsa alır seni gidersiniz, kavga edersen haklıyken haksız olacaksın

Kaybetmekten ziyada eşim iyi bir insan gerçekten , hemen hemen kusursuz diyebilirim ve bir evladımı baba hasretiyle büyüttüm şuan evliliğimin bozulması için sebep yok , ama oraya gidersem olacak ve bunu anlamıyor

Buradaki kadinlarin kusursuz eş tanimi " marketten ne istesem alir, eve gelir, cocukla oynar, nefes alir"
Esin cok kusursuz oldugundan mi eve 3 temizlikci aldin bi de ustume laf duydun. Insan karisi hastanede diye pis icinde durmaz duruyorsa demek ki ev işlerini siz yapiyorsunuz bu bile fail. Kendi kafanizda kusursuz sandiginiz adamlari baskasina verseniz begenmez. Bu kadar korkarsaniz ve bulunmaz bi adam sanarsaniz o zaman her dedigini yapacaksiniz.

Sizin kocanizi bulunmaz bisey sandiginiz gibi esiniz de sizi bulunmaz bi kadin sansa köye gelmezsen evlilik iyi gitmez diye tehdit edemezdi mesele bunu dusunebiliyor musunuz?🙄

Ben el kadar bebekle ilk evliliğimi yıktım eyvallahım olmaz , ama ortada bir sebep yokken evliliğimde sorun olsun istemiyorum , şunu anlatamıyorum zaten köye gelirsem kavga çıkacak ben sessiz hakkını savunmayan bir tip değilim , aradan zaman geçti diye yaptığının hesabını sormayacak değilim ben yoğun bakımdayken eşimi nasıl doldurup evde dedikodumu yapar bunu ona soracağım ve kavga edeceğim kendimi biliyorum
Sizde hiç normal değilsiniz. Hak savunmakla çirkefliği (kendiniz ilk mesajda dediniz çirkefim diye) karıştırmışsınız.

Evet sevmediğim insanlara karşı biraz çirkefim :)
Sevdiğiniz insanın ailesi olarak düşünün o zaman. Çünkü bu şekilde sizde eşinizfe mutsuz olursunuz. Ben sanmıyorum kimse karısının\kocasının ailesine bayılmıyor ama eş hatrına işte herşey.

ben eve 3 temizlikci çağırdım hastanede bebeğimle yattığım icn eşim dağıttı evi temiz olsun ilk defa geliyor kadın diye
Konuyu okumaya çalıştım da bu nasıl bir anlatımdır yahu? Eşiniz, kadın ilk kez geliyor diye evi mi dağıtmış,temiz olsun diye mi dağıtmış ne yapmış,hiçbir şey anlaşılmıyor. "Eşim evi dağıttığı için eve temizlikçi kadın çağırdım" demek bu kadar mı zor? Bu kadar mı kendinizi ifade etmekten acizsiniz?

Son düzenleme:
Evliligim bitirse bitsin diyebiliyorsunuz onu goze alirsaniz sorun yok .goze alamiyorsanuz gidin mesafeli durun bitirin

Konuyu okumaya çalıştım da bu nasıl bir anlatımdır yahu? Eşiniz, kadın ilk kez geliyor diye evi mi dağıtmış,temiz olsun diye mi dağıtmış ne yapmış,hiçbir şey anlaşılmıyor. "Eşim evi dağıttığı için eve temizlikçi kadın çağırdım" demek bu kadar mı zor? Bu kadar mı kendinizi ifade etmekten acizsiniz?
Ben acizim siz aciz olmazsanız tdk :)

Kısa anlatmaya çalışacağım anlamanız için , ben daha önce evlilik yaptım 1 çocuğum var eşim bekardı ailesi istemedi beni ama eşim onlara karşı geldi evlendik 1.5 yıl oluyor , ailesi uzakta son 4 5 aydır telefonda görüşüyordum , doğum yaptım o sürede yoğun bakıma yattı bebeğim eşim kaynanaı aradı gelsin eve diğer çocuğa baksın diye , neyse gelmeden bir gün önce ben eve 3 temizlikci çağırdım hastanede bebeğimle yattığım icn eşim dağıttı evi temiz olsun ilk defa geliyor kadın diye , geldi onlar evdeydi ama eşim her gün yanıma geliyordu , bir gün geldi ki 3 yıldır söylemediği lafları söyledi eşim şok oldum orası niye kirli niye eşyana önem vermiyorsun kirli olmadı imkansız ev tertemizdi eşim normalde asla laf etmez zaten vs anladım kaynanam ona söyledi doldurdu hemen aradım onu eşime sen mi dedin böyle diye yok dese de ben biliyorum eşim de sonra pişman oldu yaptığının yanlış olduğunu anladı. Ordan başladı kaynanama nefretim , eve geldik yok sen namaz kılmıyorsun yemeğin yenmez falan dedi ama eşim çok kızdı , bende dedim yeme o zaman kaynanam benim gibi cirkef değil ama alttan alttan yapmaya çalıştı Hatta makineye bir şey koyuyorum kızı için Ayşe koymuyor Ayşe öyle yapıyor hep ondan örnek kıyas yaptı orda da kızdım ben Ayşe değilim eşim de bu konudan kızdı ona ,ben laf altında kalmayıp cevap verince kadın kısmı herşeye cevap vermez dedi çünkü o ezik birisi eşi üzerine kadın bile getirdi ses etmedi .eşim baktı ki biz kavga edeceğiz gönderdi onu . Neyse ben 1 aydır konuşmuyorum ama eşim konuşmamı istiyor arada bir şey yok diyor evet cahil konuşmaları var ama napaım diyor uzatma selam sabah de kapat hemen telefonu gibisinden . Bir de köye gideceğiz yıllık izinde 10 gün orda kalırız 10 gün tatile gideriz diyor ama asla istemiyorum . Onuda anlıyorum ama ben gidersem kavga edeceğim içimde tutuklarımı yüzlerine vuracağım ben yoğun bakımda yatarken eşime olmayan şeyleri söyleyip doldurmaya çalışmasını söyleyeceğim daha kötü olacağız ama eşim baskı yapıyor evliliğimiz iyiye gitmez falan demeye başladı hatta . Bana annesinin onu doldurduğunu kabul etse neyse ama insanların içini bilemem belki öyledir vs diyip savunuyor onu doğruyu bildiği halde
Bence olay çok büyümeden gidin iki gün kalın dönün. Haklısınız ama diğer türlü evlilik sizi yoracak gibi duruyor. Ona cevap ver bununla kavga et insanın sinir sistemi kaldırmaz. On gün çok ama , on gün kalırsaniz herturlu kavga edersiniz. İki gün bir gece kalma ya da ideal. İyilerde kavga etmeyin. Baktiniz yine kötüler eşinize durumu der birdaha gelmeyeceginizinifadr eder çıkarsınız. Ama ben biraz sizi de kavgacı gördüm. Eşiniz siz hastanedeyken gelip sizi üzmüş sacmasapan. Onu affetmissiniz ama demekki anasını da affedebikirsiniz diye düşünüyorum

Back
X