Köye gitmezsem evliliğim riske girecek ne yapacağım ?

[object HTMLDivElement]

Evet anlıyorum haklısınız da ama ben 10 gün onun evinde kalmak istemiyorum bir de kendimi tanıyorum bu yaptığını ona soracağım kavga edeceğim kendimi tanıdığım için eşime diyorum sen git
Siz iletişimi kavgayla kuruyorsanız bir de kv dinlemek lazım derim. sabır diye bir kavramı bilmiyorsanız inşallah öğrenmeniz de gerekmez. Gidin, baktınız ortam geriliyor bir daha eşiniz ısrar etmez zaten

Siz iletişimi kavgayla kuruyorsanız bir de kv dinlemek lazım derim. sabır diye bir kavramı bilmiyorsanız inşallah öğrenmeniz de gerekmez. Gidin, baktınız ortam geriliyor bir daha eşiniz ısrar etmez zaten
Kavga ile kurmuyorum aslında , asıl mesela oğlum yoğun bakımda yatarken ben 10 gün sandalye tepesinde onu bekledim sıkıntıdan bitlendim bile , bu durumda onların evde beş çekiştirmesi bunu kabul edemiyorum

Siz ne zaman doğum yaptınız? O işin hesabını vaktinde sorsaydınız keşke hani sıcağı sıcağına. @minaasenat

Ben değilim evet 🙏
Sen de kaynanayı, köyü falan bırak, derhal kitap okumaya başla. Başlangıç için önerim: "Akıllı Pireler”
Kitap okumadığımı nereden çıkarttınız tam olarak ? Diksiyondan yazım hatalarından mı ? Öylar kitap okumak diksiyonu düzeltmiyormuş

Bence olay çok büyümeden gidin iki gün kalın dönün. Haklısınız ama diğer türlü evlilik sizi yoracak gibi duruyor. Ona cevap ver bununla kavga et insanın sinir sistemi kaldırmaz. On gün çok ama , on gün kalırsaniz herturlu kavga edersiniz. İki gün bir gece kalma ya da ideal. İyilerde kavga etmeyin. Baktiniz yine kötüler eşinize durumu der birdaha gelmeyeceginizinifadr eder çıkarsınız. Ama ben biraz sizi de kavgacı gördüm. Eşiniz siz hastanedeyken gelip sizi üzmüş sacmasapan. Onu affetmissiniz ama demekki anasını da affedebikirsiniz diye düşünüyorum
Çünkü eşimi tanıyorum annesinin söylediklerinden etkilendi o da pişman oldu

Kısa anlatmaya çalışacağım anlamanız için , ben daha önce evlilik yaptım 1 çocuğum var eşim bekardı ailesi istemedi beni ama eşim onlara karşı geldi evlendik 1.5 yıl oluyor , ailesi uzakta son 4 5 aydır telefonda görüşüyordum , doğum yaptım o sürede yoğun bakıma yattı bebeğim eşim kaynanaı aradı gelsin eve diğer çocuğa baksın diye , neyse gelmeden bir gün önce ben eve 3 temizlikci çağırdım hastanede bebeğimle yattığım icn eşim dağıttı evi temiz olsun ilk defa geliyor kadın diye , geldi onlar evdeydi ama eşim her gün yanıma geliyordu , bir gün geldi ki 3 yıldır söylemediği lafları söyledi eşim şok oldum orası niye kirli niye eşyana önem vermiyorsun kirli olmadı imkansız ev tertemizdi eşim normalde asla laf etmez zaten vs anladım kaynanam ona söyledi doldurdu hemen aradım onu eşime sen mi dedin böyle diye yok dese de ben biliyorum eşim de sonra pişman oldu yaptığının yanlış olduğunu anladı. Ordan başladı kaynanama nefretim , eve geldik yok sen namaz kılmıyorsun yemeğin yenmez falan dedi ama eşim çok kızdı , bende dedim yeme o zaman kaynanam benim gibi cirkef değil ama alttan alttan yapmaya çalıştı Hatta makineye bir şey koyuyorum kızı için Ayşe koymuyor Ayşe öyle yapıyor hep ondan örnek kıyas yaptı orda da kızdım ben Ayşe değilim eşim de bu konudan kızdı ona ,ben laf altında kalmayıp cevap verince kadın kısmı herşeye cevap vermez dedi çünkü o ezik birisi eşi üzerine kadın bile getirdi ses etmedi .eşim baktı ki biz kavga edeceğiz gönderdi onu . Neyse ben 1 aydır konuşmuyorum ama eşim konuşmamı istiyor arada bir şey yok diyor evet cahil konuşmaları var ama napaım diyor uzatma selam sabah de kapat hemen telefonu gibisinden . Bir de köye gideceğiz yıllık izinde 10 gün orda kalırız 10 gün tatile gideriz diyor ama asla istemiyorum . Onuda anlıyorum ama ben gidersem kavga edeceğim içimde tutuklarımı yüzlerine vuracağım ben yoğun bakımda yatarken eşime olmayan şeyleri söyleyip doldurmaya çalışmasını söyleyeceğim daha kötü olacağız ama eşim baskı yapıyor evliliğimiz iyiye gitmez falan demeye başladı hatta . Bana annesinin onu doldurduğunu kabul etse neyse ama insanların içini bilemem belki öyledir vs diyip savunuyor onu doğruyu bildiği halde
Saçmalama boşver insanların sana ne söylediğini yok boşan vs sakın böylr bişe yapma.Kayınvaliden evet cahillik yapmış tmm onu anladık yapacak bişey yok zaten eşin seni savunmuş pişman olmuş dikkat edersen ayrıca kayıvaliden sana bişey söylediği zaman seni sacunuyor daha ne istiyorsun.Milletin kayınvalideleri neler neler yapıyor ve eşleri annelerinin tarafını tutuyo bırakma eşini .Ayrıca köye gitmelisin cahillik etme yapack bişe yok 1 gün 10 olmaz 10 gün 100 gün olmaz kocanın hatrı için gideceksin konuşacaksın ele güne karşı kendini kötü etmeyeceksin.Kocanın elini sıkı sıkı tutacaksın iyi olacaksın seveceksin alttan alacksın üstten çıkacaksın anladın bacım sı

Eşiniz yıllık izinde 10 gün orda kalıp 10 gün de tatil yapmayı planlamış ama sizin aileniz bu iznin tam olarak neresinde peki?
Ayrıca kayınailede 10 gün kalmak nedir? Okurken fenalık geldi.

Esinden memnun olan, sıkar disini. Kar zarar hesabi yapmak lazim. Diyelim ki gittiniz, alttan almadiniz (bravo), herseyi yuzlestiniz(aferin), kavga ettiniz (tebrikler). E ne elde ettiniz. Kaynananiz kocanizi doldurmus , sizde bunu cozdunuz, soylediniz. Ee. Ee ? Su koca kozmozda bu mudur? Bilmem ne koyune gidip 10 gun kalip yasatacaklariniz sebebiyle huzurunuzu bozacaginizi pesin pesin memnunum dediginiz esinizin kafasina sokup 8 kusur milyar insandan biri olarak bu dunyadan aldiginiz,algiladiginiz bu mudur.

Valla kaynanayı felan boşver de, bebeği 10 gündür yoğun bakımda yatan bir anneye, kimin dolduruşuyla olursa olsun, ev temizliği için hesap soran adamdan koca felan olmaz. Baba hiç olmaz.

Kadın cahildir, arkandan konuşmuştur okey ama kocam dediğin kişi, bebeği orada yatarken “anne sen ne diyorsun bi bunu mu düşüneceğiz” dememişse sen önce bir onu sorgula.

Valla kaynanayı felan boşver de, bebeği 10 gündür yoğun bakımda yatan bir anneye, kimin dolduruşuyla olursa olsun, ev temizliği için hesap soran adamdan koca felan olmaz. Baba hiç olmaz.

Kadın cahildir, arkandan konuşmuştur okey ama kocam dediğin kişi, bebeği orada yatarken “anne sen ne diyorsun bi bunu mu düşüneceğiz” dememişse sen önce bir onu sorgula.
Öyle güzel bir noktaya değinmişsiniz ki konu burda kayınvalide değil kesinlikle. Yoğun bakımda yatan çocuk bu adamın da çocuğu değil mi gelip karısına destek olacağı yerde evde şurası pis diye hesap mı sormuş gerçekten? Eşyaya niye önem vermiyorsun diye sorarken sen niye evladına önem vermiyorsun konu bu mu?

doğum yaptım o sürede yoğun bakıma yattı bebeğim eşim kaynanaı aradı gelsin eve diğer çocuğa baksın diye , neyse gelmeden bir gün önce ben eve 3 temizlikci çağırdım hastanede bebeğimle yattığım icn eşim dağıttı evi temiz olsun ilk defa geliyor kadın diye , geldi onlar evdeydi ama eşim her gün yanıma geliyordu , bir gün geldi ki 3 yıldır söylemediği lafları söyledi eşim şok oldum orası niye kirli niye eşyana önem vermiyorsun kirli olmadı imkansız ev tertemizdi eşim normalde asla laf etmez zaten vs anladım kaynanam ona söyledi doldurdu hemen aradım onu eşime sen mi dedin böyle diye yok dese de ben biliyorum eşim de sonra pişman oldu yaptığının yanlış olduğunu anladı.

Onuda anlıyorum ama ben gidersem kavga edeceğim içimde tutuklarımı yüzlerine vuracağım ben yoğun bakımda yatarken eşime olmayan şeyleri söyleyip doldurmaya çalışmasını söyleyeceğim daha kötü olacağız ama eşim baskı yapıyor evliliğimiz iyiye gitmez falan demeye başladı hatta .

Asıl mesele ben yoğun bakımda evladımın sıkıntısından bitlenmişken , 10 gün sandalye üzerinde oturup sdurmuşken onun evimde bunları söyleyecek kadar şeytan olması … bunu hazmedemiyorum

Kavga ile kurmuyorum aslında , asıl mesela oğlum yoğun bakımda yatarken ben 10 gün sandalye tepesinde onu bekledim sıkıntıdan bitlendim bile , bu durumda onların evde beş çekiştirmesi bunu kabul edemiyorum

Allah evlatlarınıza sağlıklı uzun ömürler versin🙏 köye gidersiniz gitmezsiniz kavga edersiniz etmezsiniz orası sizin bileceğiniz konu lakin burada asıl öfkelenmeniz gereken kişi eşiniz.

Doğum yapıyorsunuz bebeğiniz yoğun bakımda yatıyor siz bebeğinizin yanında kalırken o eşiniz bebeğim karım hastane köşelerinde, ben de evimizi temizleyeyim demek yerine evin içinden geçiyor, adamın dağıttıklarını toplasınlar diye 3 kişi çağırıyorsunuz.

Kayınvalideniz geliyor, ev pis şurası şöyle burası böyle diye sizi eşinize çekiştiriyor, o sizi savunduğunu söylediğiniz kocanız annesine ağzını açıp da biz burada can derdindeyiz sen evin temizliğine mi taktın, eşim hakkında tek bir laf duymayacağım demek yerine, 10 gündür hastanede evladının başında bekleyen karısına annesinin ağzıyla konuşuyor.

Annesine gelince savunması cahil, size gelince köye gelmezsen evliliğimiz iyiye gitmez.

Sizin endişeniz köye giderseniz annesinin kızkardeşlerinin eşinizi doldurması çünkü adam gayet doldurulmaya müsait.
Ailesi uzaktayken iyi sizinle, bir araya geldiklerinde o aileden çıktığını net olarak ortaya koyacak karakterde.

Köye giderseniz de gitmezseniz de evliliğinizin kötüye gideceğini biliyorsunuz zira gitmezseniz eşiniz onların her lafıyla dolup geri dönecek, giderseniz siz cevap verdikçe onları susturmak yerine bir olup ailesiyle sizin üzerinize gelecek.

Eşiniz sizin yanınızda sağlam duran gerçekten savunan biri olsaydı annesi ne derse desin gelip size hesap sorar gibi laf etmezdi, sonradan pişman olması hiçbir şey ifade etmez, sağlam adam baştan bunlara mahal vermez.

Kocanda hiç kabahat yok mu?Yoğun bakında yatarken anasının dolduruşuna gelip ev pis diye seni darlıyor.İkisi de merhametsiz anası da oğlu da.Köye gelmezsen evliliğimiz tehlikeye girer demek de bir nevi tehdit

Esiniz daha önce arkanizda durdugu icin diyeceklerim: kayinvalideniz sizi hazmedemiyor..muhtemelen kendi yasadiklarindan dolayi. O size karsi tutumunu kolay kolay degistirmez. Yani yalakalik yapip kendini sevdirmeye calisma. Esinin hatrina gidip kalmayi dene, AMA: esinle önden anlaş: sana hakaret edilse, kötü davranilsa ilk imkanda sizi alip gitmek zorunda. Orda kavga cikartip kötü olmaya gerek yok. Toksiklige mesafe ile karsilik ver. Siz gitseniz gereken mesaji verirsiniz. Kavga yapsaniz "bak bu saygisiz, pis blablabla" diye yine esini doldurmaya koz gecer eline. Esine ama su uyarida bulun: Nikah cocuk oyuncagi degil, bir daha tehtid olarak kullansa sonuclarina da katlatmak zorunda kalir.

Kocası güzel temizlik yapmadığı icinmi gitti kaynananizin yoksa temizlik yetmemismi .Bak iyiyim hoşum ama kocasının üstüne başka bir kadın getirdiği bir kadinin biraz daha hayatı anlamasini beklersin.Nasil bir boşluk varki kafada almıyor .Demekki namazı temizliği yetmemis kocisine.Al elalem olarak aynen fikrim bu. İnsan bakar hayat öyle değil evlenmiş ayrılmış çocuklu bile olsa oğlunun yada kızının kararına önce bı saygı duyar tanımaya çalışır .Dediği laflar facia oğlunun da bekar olmaktan fazla matah bı tarafı varmidir bilmem zaten beni ilgilendirmez .Keşke daha iyi biri denk geleydi size .Onun dışında kuması ile uğraşsın o mahidevran gibi sinirini başka yerden çıkarsın kendi acıklı hayatına baksın temizlik yerine .

Evet sevmediğim insanlara karşı biraz çirkefim :)
Valla bende de onlara karşı hatır matır kalmadı. Ama sabrediceksin yapıcak bir şey yok. Erkek tarafını seven kaç kişi var aramızda

Ayrıca niye takıyorsunuz bu kadar sıkıysa kocasına sıkıysa kurmasına konuşsun valla oturturum onu .Da o benim işte .Benim yani .Hoş ben ne temizlikçi tutardım ne o kocanın suratına bakardım ne köye giderdim.Sizin şartlar farklı.Ama ne cekiniyorsunuz kimsenin takmadığı kadının iki lafından onuda anlamadım

[object HTMLDivElement]

Evet anlıyorum haklısınız da ama ben 10 gün onun evinde kalmak istemiyorum bir de kendimi tanıyorum bu yaptığını ona soracağım kavga edeceğim kendimi tanıdığım için eşime diyorum sen git
Ay boşver etme ya bana ikide bir delisin şusun busun diyolar da etmiyorum. Ne derse desinler kvlerde hep bir sıkıntı var zaten

Esin ayri itici. Gelemzsen evliligimiz tehlikeye girer dediği anda kapiya koyacaktin onu bak bakalım konusabiliyor mu daha. Kaynananda ya ne diyim bilmiyorum kadinin ustune kadin gelmis orda sesi cikmiyo gelinine gelip konusmaya calisiuo ezik iste. Cok sinir olmakta haklisin ama kocanla da konus ne demek tehdit ya rezil gibi asla adim atma

Konuya çok vakıf olamadım ama şunu bilir şunu söylerim; insanlar ilk evliliklerinde hata yapabilir, gayet normal ama ikinci evlilik olacaksa şayet bir değil kırk kere düşünmek lazım. Bu adam iyi miyi değil, hiç boşuna güzellemeyin şu herifleri.

Ben el kadar bebekle ilk evliliğimi yıktım eyvallahım olmaz , ama ortada bir sebep yokken evliliğimde sorun olsun istemiyorum , şunu anlatamıyorum zaten köye gelirsem kavga çıkacak ben sessiz hakkını savunmayan bir tip değilim , aradan zaman geçti diye yaptığının hesabını sormayacak değilim ben yoğun bakımdayken eşimi nasıl doldurup evde dedikodumu yapar bunu ona soracağım ve kavga edeceğim kendimi biliyorum
Sizin çocuğunuza bakmak zorunda mıydı, babası ya da sizin ailenizden kimse yok muydu çocuğunuza bakacak? Kadın da size beni hizmetçi gibi ayağına çağırıp oğlumun olmayan çocuğa baktıracaktın ın hesabını sorarsa var mı cevabınız? Sessiz olmayan hakkını savunan birisiniz ne güzel ama kayınvalideniz emir eriniz mi, başka adamdan olan çocuğunuza niye baksın? Kadına demediğinizi bırakmadınız ama iki lafıyla kocanızı doldurabilmiş. Adamlara mık yok annelerine saldırmak serbest. Kocanız niye evi temizlemedi çocuğunuza bakmadı? Çağırmasaydınız kadın evinize temizliğinize laf edemezdi.

Hem milletin evine gidip hem de kavga çıkarırım onun bunun hesabını sorarım ne demek? Gitmeyin kocanızla hesaplaşın.Kavgasız gürültüsüz konuşulmuyor mu sizinle? Asarım keserim, atara atar gidere gideri kendi evinizde yapın başkasının evinde değil. Onların torunu neyse de diğer çocuğunuzu ne diye bu saçma ortama götürüyorsunuz, sizin aileniz yok mu?

Son düzenleme:
Back
X