- 30 Ekim 2015
- 108
- 34
- 48
- Konu Sahibi Minikkelebegim15
-
Cok haklisinz tesekkur ederm dusuncelernzi paylastiginz icin .. amacim hersy benim istedgm gbi olsun degil ama insan yerine koyulup sorulsun . adamin bana ilk soyledigi sey su tarihi kesinlestirelim de gidip su salonu tutacagm daha salonu gormedm bile insan yalandan olsada bi sorar kizim git bi bak begeneckmisnz .. nisanda benim ailem burasi olacak demedi nisanlimla biz gidip karar verdik dugunde olmasi gerwknde bu zaten ilk basta altinlar paralar bizim denildi nisanlima ama hem gelinlgme kadar hic biseye maddi yardim yapilmayacak herseyi biz alacagiz birde kalkip neden altinlarimi vereyim ki bu nrdir ? Size evi ben alacagim dio ama altinlarimi istiyo araba aliyo kredi cekip faizyle ben odeyecegm birde kalkp uzerine tekrar kredi cekecgm ee sonra biz o kadar borcla ne yapacagz . karakter olarak zaten biri benimle inatlastgnda isterse dunyanin en vuzel salonu olsun yine orda yapmam resmn emrivaki yaplyo .. buna sinir oluyorum . En azindan 4 ay daha bekleyip sonradan pismanlik yasamamk icin gidisata bakacgm durum ayni dewam ederse yillarca biseyler icimde kalacgna sinirle onuda kendimide mutsuz edecegme hic olmasin daha iyi ..Ablam 5 yıllık evli düğünde takılan altınlarını hiç sormadan çaldılar resmen.Ablam balayına gidemeden kv kp tatile gittiler.Güya evleri vardı evi hemen sattılar ve ablama eşya falan da almadılar vs.vs.bi ton olay daha. Ablam 5 senedir mutsuz bu konular sürekli aklına geliyo ve evliliği inanılmaz etkiliyo.İstediğiniz kadar aşık olun sevin ama bu tip insanlar sizi ve enerjinizi yiyip bitiriyo ve evlilik çekilmez bi hal alıyor artık.5 senedir bunu gözlerimle gördüm eridi gitti ablam.
Tamam önce huzur gelir maddiyat önemli değildir ama enayi yerine konmak çok acı.Öncelikle malesef kp bir soyguncu muhtemelen kv ile planladılar bunu.Çünkü evladının ev almasını isteyen bir adam düğünde takılan takılara gözünü dikmez.Evladına teslim eder ev alacağı zaman da peşinat olarak kullan oğlum der.Ayrıca da tam düğün zamanı gidipte 50bin liralık borca girip altına araba almaz aman evladımın ihtiyaçlarını karşılayayım diye düşünür.Araba alıp satmak yüksek kar getiren bir şey değildir çünkü aksine zarar bile edebilir.Adam kendine güzelce arabasını alacak sizin planları bozmanıza sinirleniyor.O yüzden sizi gelinlikle falan tehdit ediyor.
Siz zaten naiflik gösterip düğün yemekli olmasın demişsiniz yani gözünüz ona buna hava atmakta değil.Ama malesef bu insanlar sizin takılarınızla ele güne hava atma derdindeler.Bir de başrolde kp var gibi ama işin kamera arkasında mutlaka kv vardır.Çünkü ataerkil bi toplumuz erkeğe kimse bir şey diyemez çekinir düşüncesi var.O yüzden kadın doldurur erkekte kendini ortaya atar.
Ablam bu olayları yaşamasa çok naif iyi niyetli düşünürdüm ama açıkçası bu insanlar kötü niyetliler kesinlikle.Çünkü bir kp(tabiki kv destekli) şimdiden gelinini üzüyorsa ilerde çok ağlatacak demektir.
Baş edebiliyorsanız nişanlımdan vazgeçmem diyorsanız mücadele edin.Altınlarınızı kati suretle onlara vermeyin bir daha rüyanızda görürsünüz.Çok zor günler sizi bekliyor moralinizi asla bozmak istemem ama malesef durum ortada.Tamam size maddi yardımda bulunmasınlar ama köstek de olmasınlar.Madem yemekli diye tutturmuşlar düğün takılarla değil onların cebinden ödenmeli adaletli olan budur.Babanız yumuşak yüzlü olduğu için bunlar oluyor.Çünkü bizdeki babada öyle malesef.Babanızla net bir şekilde konuşun gerekirse nişanı atıcam diye tehdit edin.Bu tip insanlar kadınların dediklerini ciddiye almıyorlar malesef.
Ben şunu öğrendim gözlemlerim sonucu bu tip mevzularda gelinin istediği olmuyorsa (tabi şımarıkça istekleri ayrı tutuyorum) o gelin mutlu bir gelin olamıyor ve sorunlar da arkasından geliyor malesef.
Ama bu tip mevzularda gelin kıymetlidir birazda gelinin istediği olmalı dediğim gibi şımarıkça değilse tabi.Adam doğrudan gelinliğine karışıcam diye tehdit etmiş ayıptır bu.Ablamın da evi vardır güya orada oturacaklardı pat diye sattılar ortada kaldılar misal.Yani burada maksat lüks şatafat değil zaten.Ama hem sizin takılarınızla ödenecek düğün salonunun parası hem de onların istediği yerde ve istediği şekilde olacak.Hadi salon kısmının geçelim bi şekilde halledersiniz ama kredi olayı tamamen saçmalık.İşte diyorum ya burada bi dolaplar dönüyor.Plan program yapılmış siz adamların işini bozuyorsunuz adam ne güzel araba çekecek altına.Benim annem kızımın düğünü var diye 1 yıl boyunca harcamalarına dikkat etti.Gerçekten iyi niyetli ana baba böyle düşünür.Bunlar kredi çekip araba alma derdine düşmüşler üstelik faiz giriyor işin içine.Yani durumu karlı hale getirmek şöyle dursun zarara giriyorlar.Altınlarınız arada kaynar gider ben söyliyim size.Burada hergün açılan konuları okuyoruz.Bu 4 aylık süreçte de ölçün tartın biçin bakalım neler olacak.Umarım her şeyi kolay yaşarsınız bizi de haberdar edin sevgiler :)Cok haklisinz tesekkur ederm dusuncelernzi paylastiginz icin .. amacim hersy benim istedgm gbi olsun degil ama insan yerine koyulup sorulsun . adamin bana ilk soyledigi sey su tarihi kesinlestirelim de gidip su salonu tutacagm daha salonu gormedm bile insan yalandan olsada bi sorar kizim git bi bak begeneckmisnz .. nisanda benim ailem burasi olacak demedi nisanlimla biz gidip karar verdik dugunde olmasi gerwknde bu zaten ilk basta altinlar paralar bizim denildi nisanlima ama hem gelinlgme kadar hic biseye maddi yardim yapilmayacak herseyi biz alacagiz birde kalkip neden altinlarimi vereyim ki bu nrdir ? Size evi ben alacagim dio ama altinlarimi istiyo araba aliyo kredi cekip faizyle ben odeyecegm birde kalkp uzerine tekrar kredi cekecgm ee sonra biz o kadar borcla ne yapacagz . karakter olarak zaten biri benimle inatlastgnda isterse dunyanin en vuzel salonu olsun yine orda yapmam resmn emrivaki yaplyo .. buna sinir oluyorum . En azindan 4 ay daha bekleyip sonradan pismanlik yasamamk icin gidisata bakacgm durum ayni dewam ederse yillarca biseyler icimde kalacgna sinirle onuda kendimide mutsuz edecegme hic olmasin daha iyi ..
Aynen yaaa,benim ailem de ortaligi yarar,kizi sana mi veriyorum ogluna mi haddini bil,bilmiyorsan da s.ktir git der acik acik..ben bunu bir kac defa sordum da hepsi ailem cok naif karsi taraf cok cazgir seklinde acikladi..kizlar bu durumn naiflikle ilgisi olamaz,evlat bu ,ailelerinizi de bi silkeleyin kendilerine gelsinler,siz asiksiniz hadi tozpembelik genclik halledebilirim duygusu empoze ediyo da aileleriniz nasil susuyo ?Bence normal deyil.
Nişani benim bildigim kiz tarafi yapar.
Ve başka bir topikde ayni soruyu sordum...hatta yakinda konu acacagim...
Cancagazim...senin annen ve baban...bu kayinpeder böyle konuşdukca...bey amcayi niye karşilarina alipda iki cift laf etmiyorlar?? sizin aileniz niye böyle pasif kaliyor??
Bende bu sorunlarda niye kiz tarafinin...söyle sirkelenip...= hoşşşşşt kiz veriyoruz...senin borcunu ödeyecek hamal deyil... demedigini anlamiyorum.
Ya benim ailem aşiri cazgir...yada sizin aileniz yakinda erecek
Cok tesekkur ederim hayirlisi artik .. Allah ablanizada sabir versinAma bu tip mevzularda gelin kıymetlidir birazda gelinin istediği olmalı dediğim gibi şımarıkça değilse tabi.Adam doğrudan gelinliğine karışıcam diye tehdit etmiş ayıptır bu.Ablamın da evi vardır güya orada oturacaklardı pat diye sattılar ortada kaldılar misal.Yani burada maksat lüks şatafat değil zaten.Ama hem sizin takılarınızla ödenecek düğün salonunun parası hem de onların istediği yerde ve istediği şekilde olacak.Hadi salon kısmının geçelim bi şekilde halledersiniz ama kredi olayı tamamen saçmalık.İşte diyorum ya burada bi dolaplar dönüyor.Plan program yapılmış siz adamların işini bozuyorsunuz adam ne güzel araba çekecek altına.Benim annem kızımın düğünü var diye 1 yıl boyunca harcamalarına dikkat etti.Gerçekten iyi niyetli ana baba böyle düşünür.Bunlar kredi çekip araba alma derdine düşmüşler üstelik faiz giriyor işin içine.Yani durumu karlı hale getirmek şöyle dursun zarara giriyorlar.Altınlarınız arada kaynar gider ben söyliyim size.Burada hergün açılan konuları okuyoruz.Bu 4 aylık süreçte de ölçün tartın biçin bakalım neler olacak.Umarım her şeyi kolay yaşarsınız bizi de haberdar edin sevgiler :)
Aynen yaaa,benim ailem de ortaligi yarar,kizi sana mi veriyorum ogluna mi haddini bil,bilmiyorsan da s.ktir git der acik acik..ben bunu bir kac defa sordum da hepsi ailem cok naif karsi taraf cok cazgir seklinde acikladi..kizlar bu durumn naiflikle ilgisi olamaz,evlat bu ,ailelerinizi de bi silkeleyin kendilerine gelsinler,siz asiksiniz hadi tozpembelik genclik halledebilirim duygusu empoze ediyo da aileleriniz nasil susuyo ?
Nisani biz yaptik zaten yani tum odemelri falan tabiki biz yaptik .. ama nisanlimla ben karar verdik mekana babasida tarihe karar verdi .. sanirim bastan mesafeyi koruyamdn tamamen benim hatam mesfeli dursaydim bu kadar rahat olamzlardi .. benim babam kim ne derse tamam der gecer zaten oyle ilgili falan degildir oylesine tamam değil. gecer bi kizi varmi yokmu umrunda olmaz birazda eskilere gore dusunr yani onceden aile buyukleri herseye karar verp yaparlarmid hala ole dusunuolr .. annem karsi cikiyo tabiki de ama oda tek basina babam bu kadar susarken ne yapabilir .. onlari duzene sokacak tek kisi var oda abim ama abim konusursa ortalik biraz fazla karisablr ..Bence normal deyil.
Nişani benim bildigim kiz tarafi yapar.
Ve başka bir topikde ayni soruyu sordum...hatta yakinda konu acacagim...
Cancagazim...senin annen ve baban...bu kayinpeder böyle konuşdukca...bey amcayi niye karşilarina alipda iki cift laf etmiyorlar?? sizin aileniz niye böyle pasif kaliyor??
Bende bu sorunlarda niye kiz tarafinin...söyle sirkelenip...= hoşşşşşt kiz veriyoruz...senin borcunu ödeyecek hamal deyil... demedigini anlamiyorum.
Ya benim ailem aşiri cazgir...yada sizin aileniz yakinda erecek
Benim ablam esi ve kv ile sorun yasadiginda ortaligi birbirine katmis,hadlerini bilmezlerse olacaklardan sorumlu olmayacagimi soylemistim..o gun bugundur kv,de de eniste de haddini bilir ,cekinirler..yeter bu eril duzen yaa,ezdirilmemeli kiz cocuklari boyleAynen...ben eski erkek arkadaşimla sorunlu ayrildim. Ailem duyacak diye korkudan geberdim. Yani bilselerdi benim canim yandi...kesin totosundan onu mahrum ederlerdi...
Galiba...bu kk'de konu acilan cazgir...soluk vermeyen aile tipi tam benim ailem. Iyikide abim yok...ne gelin alicaz...nede görümce olucam.
Ama gözlerim hep eniştemin üstündedir...yanlişi bir kere yapar...ben bile caaaaaaarrt diye ceker alirim kizi....
Ayyyy...böyle pasiflik olmazki ama...
Yavrum birak karissin,o cakal kp de biliyo tabi durumu sessiz babana yoneliyo..aslan gibi abin varmis ,birak sahipsiz olmadigini gorsunler,neden korkuyorsun bitmesinden mi ?boyle surecekse zaten bitsin yazik gencligine..tutma abini,hadlerini bildirsin ,kiz abisi o heralde ezdirmeyecek kardesiniNisani biz yaptik zaten yani tum odemelri falan tabiki biz yaptik .. ama nisanlimla ben karar verdik mekana babasida tarihe karar verdi .. sanirim bastan mesafeyi koruyamdn tamamen benim hatam mesfeli dursaydim bu kadar rahat olamzlardi .. benim babam kim ne derse tamam der gecer zaten oyle ilgili falan degildir oylesine tamam değil. gecer bi kizi varmi yokmu umrunda olmaz birazda eskilere gore dusunr yani onceden aile buyukleri herseye karar verp yaparlarmid hala ole dusunuolr .. annem karsi cikiyo tabiki de ama oda tek basina babam bu kadar susarken ne yapabilir .. onlari duzene sokacak tek kisi var oda abim ama abim konusursa ortalik biraz fazla karisablr ..
Benim ablam esi ve kv ile sorun yasadiginda ortaligi birbirine katmis,hadlerini bilmezlerse olacaklardan sorumlu olmayacagimi soylemistim..o gun bugundur kv,de de eniste de haddini bilir ,cekinirler..yeter bu eril duzen yaa,ezdirilmemeli kiz cocuklari boyle
Ciddi ciddi evlencen yani...ii geçmiş olsun.İyi aksamlar .. uzun zamandır takip ediyorum konu açmak bugüne kısmetmiş .. nişanlıyım kısmetse yaza düğünümüz olacak . Ama kayınpederim hiç birşeye karışmama izin vermiyo . tarihe kendi karar veriyo bize hiç sorulmuyo düğün yemekli olsun istemiyorum ısrarla yemekli diyo hadi tamam yemekli olsun ama bari salona karışma .tutturdu bi ahtım var o salon olacak bizden habersiz gidip salonla anlaşmıs o salon olacakmis orasi olursa servis tutmak zorunda kalmicakmis taki paralri cebimize kalcakmis simdi kredi cekip 50 bine araba alacakmış eee zaten benim bileziklerimde varmış düğünden 6 ay sonra kredi cekecekmisz bize ev alackmış yani hem düğünde n herşeyi istiyo hem evlendikten sonra araba kredisni ve ev icin cektigimz krediyide bizim odememizi istiyo ben mantıkli düşünüyorum diyo mantık bunun neresinde hala çözemiyorum .. düğün yerine karışmazsam gelinligime esyalarima hic biseyime karışmayacakms bu ne ya bide karış istersen .. konusuyorum anlatiyorum anlamiyo salonu begenmedim begenmemkten öte bana kalkıp emrivaki yapmasna bizden habersiz gidip anlaşmış olmasını hazmedemiyorum .. nişanlm askerde o bu sebeple şu anda bisey yapamıyo geldiğinde herşeyi halledecgni söylüyo . Lütfen bisey söyleyin böylr davranmalrı normal mi ? Ben artık kafayı yiyecegm bunları düşünmekten ..
Iki taraftan da maddi bi beklentimz yok kimse hic bsey yapmayack herseyimizi kendimz yapacagz . ama icime hic sinmeye n bi yere gidip o 4000_5000. vermemn bi anlami yok madem ole gider. sadee nikah kyarim o parada cebimize kalr .. 4 ay sonra gorecegiz artik :) dua edin onun icinde benim ivinde hayirlisi olsun.. hepinize cok tesekkur ederm en azindan.anlatinca rahatliyo insan ..Bnlari bnce kafaniza takmayin dugunmus esyaymis dugun salonuymus önemli olan bnce düğünden snraki hayatiniz.düğün dediğin nedir yaa cikican ortaya göbek atican yok taki merasimi falan etrafta çocuklar kosusturcak.bunların hepsi 4bck 5 saat surucek.Ayrıca snn ailen hiç bi şekilde destek cikmiyosa karışmakta bi yanda haklı kpnin.bence bu işlerin 2 tarafında ortaklaşa yapılmasi gerekiyo.bırak yapsnlar herseyi. Sen alicagini almissin zaten.çok istiyosanda çekil kosene birak yapsnlar herseyi daha ne istiyosun.karismalarindan bu kadar rahatsız oluyosan nisanlini bekle.gerekeni o yapar diyorm.eğer yapmazsa da kaç kurtar kndini. Ailesine çok bağımlı demektir.(bizde boylelerine ana kuzusu diyoruz). onları kırmak istemiyo demektir.yanı sen hicsin.eğer böyle olursa ilerde çok büyük sorunlar seni bekliyo demektir
Ilk baslarda hep sustu nisanlim son zamnlrda bi kac kere tartisti ama adam syledgi laftan donmuyo tabiki de onu karstrmycak olan nisanlim geldgnde ya halldecek yada bu is bitecek . yemekli istememe sebebim bi gn oncesnde kurban.kesiliyo ve hazirlanip ertesi gun salona goturuluyo kalablk bi cevreleri var bi salonda 1000 kisiye yemek verildigini dusunun et olarak kotu bi goruntu oluo ve o yemekte ayryetten pastada saatlerce masada kaliyo hangi dugunlerne gitsem hep aynisi oluo belirli bi duzen olamyo . insAllah siz.istediginz gbi yaparsinz :)Yemekli düğün istemesi çok hoşuma gitti.Bende kendim için yemekli düğün hayal ediyorum da, pasta kurabiye istemiyorum ya(( Insallah ''birtek'' bu yönden benim kp seninkine benzer Diğerleri için şaşkınım.Yalnız konununzda nişanlınızdan hiç bahsetmemişsiniz.O babasına karşı etkisiz eleman kaldı galiba.Buda demek oluyorki siz ömür boyu bu kp ile uğraşırsınız çünkü nişanlınnızın hayırdır diyememesi demek, herşeyle senin başediceğin anlamına gelir.Ki böyle adamlarlada evlenmek ne kadar mantıklı bi karar o da gerçekten tartışılır.
İşte böyle lafı para etmeyen adamlar ailesinin sözünden çıkmayanlar evlenince de aynen devam ediyor. Olan eşlerine oluyor. Bu adamınailesi belli. Yarın çocuk yapacağın zamana hatta çocuk sayısına bile karışacaklar. Göz göre göre lades dersen daha
çok konu acarsin burda
Yemege sonradan karismadim zaten istediginizi yapin ama o salonu kesnlkle istemiyorum dedm . Hayr yok yani nisanlimin kndi islettigi bi mekani var simdilik kardesi ilgileniyo benimde iyi bi isim var.Adam heves etmiş yemek vs yapsın ama diğer konularda çok ileri gitmiş.
Sizin evliliğinize sizden daha çok hayal kurmuş gibi.
Siz çalışıyormusunuz, memuriyet varmı nişanlınızda ya da sizde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?