- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 44
Sen haklısınöncelikle iyi geceler hanımlar. Bu akşam kv ve kp ziyarete gittik herşey normaldi yemeklerizi yedik felan sonra kızım ve kp oynamaya başladılar kucağında oynuyorlardı fln sınra bana ters gelen bir şekil almaya başladı oyunu (yazarken bile tuhafıma gidiyor konduramıyorumda) ama odada herkes odada eşim kv fln. Neyse bozuldum ben tabii bişdeyde diyemedim o an, neyse sonra kalktık eve gelirken kapıda kızımı öptü fln dudağından bu kez ben şok oldum binada kızıma hani ben sana demiştim kimseye dudağından öptürmüyorduk dedim o da dede öpmek yok fln deyince direk bende dudağından öğretmiştm yasaktı onu diyo dedim. Çıktık geldik.
Uyuyamadım kafama taktım kv aradım dedim birşey konuştnmuzmu evet baban çok kırıldı fln yaptı bana. Şimdi gerçekten ben mi kötü niyetli düşündüm de kırdım kalplerini, yoksa onlarmı haklı bilemiyorum. Delireceğim uyku tutmuyor
Mahremiyet eğitiminde hemfikiriz.Yanlış anladınız önceki ve sonraki mesajlarıma da bakarsanız rahatsız olmamın sebebi kocama, babama vs güvenmemem kesinlikle değil. Ki benim babam da eşim de oğlumla sürekli boğuşur hatta çocuğumun normal oynama şekli oldu bu. Benim dikkat edilmeli dediğim şey çocuğun herhangi bir taciz olayını oyun gibi görmemesi için oyun oynarken bazı bölgelerine dokunulmaması mesela.
Ayrıca dedesi, babası, amcaları saatlerce yalnız kalırlar oğlumla aklımda herhangi bir soru işareti dahi kalmaz. Dikkat edilmesi gereken çocuğun mahremiyet eğitimine zarar verecek sevme şekilleri.
Gittiğinizde güzelce neden mahremiyet eğitimi veriliyor, neden çocukları dudaktan öpmemek lazım diye anlatın. Çocukların özellikle dedelere vs çok güvendiğini pnların yaptığı herşeyi normal sayıp başkası yaptığında da anormal görmediklerini anlatın ve dışarda tanımadığı biri dudağından öptüğünde kızınızın normal karşılamasını isteyip istemediklerini sorun...KONUYU AÇARKEN MORALİM ÇOK BOZUK OLDUĞUNDAN DETAYLANDIRAMADIM FAZLA AMA DİREK ÖPÜLMEYECEK FELAN DEMEDİM. KIZIMA SESSİZCE ANNEM NE ÖĞRENMİŞTİK HANİ KİMSEYE DUDAKTAN ÖPTÜRMEK YOKTU DEDİM, AMA O ÖPTÜ DEDİ. ONLARDA KAPIYA TEKRAR ÇIKINCA DEDE ÖPMEK YOKTU DEDİ VE KP NOLUR Kİ ÖPERSEM DEDİ BENDE DUDAKTAN ÖPTÜRMÜYORDUK KİMSEYE ÖĞRENMİŞTİ AMA ÖPTÜRDÜ DEDİM AMA SERT BİR ŞEKİLDE DEĞİL HATTA ÇEKİNEREK. DAHA SONRA ARADIM DİĞER KONUYUDA BELİRTMEK İÇİN AMA BEN YANLIŞMIŞIM ÇOK KIRILMIŞLAR ÖYLE DİYOR KV
Çocuğumu ben hariç kim dudağından öperse, ağzını burnunu kırarım!
Ciddiyim...
Aman kırılsın. Anneler bu devirde korkuyor ve hassaslar. Anlayışlı olan olsun, kırılan da kırılsın yapacak bişey yok.öncelikle iyi geceler hanımlar. Bu akşam kv ve kp ziyarete gittik herşey normaldi yemeklerizi yedik felan sonra kızım ve kp oynamaya başladılar kucağında oynuyorlardı fln sınra bana ters gelen bir şekil almaya başladı oyunu (yazarken bile tuhafıma gidiyor konduramıyorumda) ama odada herkes odada eşim kv fln. Neyse bozuldum ben tabii bişdeyde diyemedim o an, neyse sonra kalktık eve gelirken kapıda kızımı öptü fln dudağından bu kez ben şok oldum binada kızıma hani ben sana demiştim kimseye dudağından öptürmüyorduk dedim o da dede öpmek yok fln deyince direk bende dudağından öğretmiştm yasaktı onu diyo dedim. Çıktık geldik.
Uyuyamadım kafama taktım kv aradım dedim birşey konuştnmuzmu evet baban çok kırıldı fln yaptı bana. Şimdi gerçekten ben mi kötü niyetli düşündüm de kırdım kalplerini, yoksa onlarmı haklı bilemiyorum. Delireceğim uyku tutmuyor
Valla bir şey diyeceğim de, bizim kültürümüzde zaten çocuğu dudaktan öpmek yok keza torun öpülecek!Mahremiyet eğitiminde hemfikiriz.
Ama bunu çocuğumuzla yalnızken anlatmayı hala daha doğru buluyorum.
Kayınpeder şu anda kendini nasıl hissediyordur mesela?
Yaşlandıkça daha mı duygusallaşıyorum ne? (Yaş oldu 43.)
Evet elbette yalnızken anlatılmalı çocuğa ama kp de bunu bilmeli.Mahremiyet eğitiminde hemfikiriz.
Biliyorum, fazlaca araştırdım ve uyarıldım bu konuda zaten pedagog tarafından.Uzmanlar annelerde öpmemeli diyor sizde öpmeseniz daha iyi sanki
Eşimin yanında dahi kızımın bezini değiştirirken sırtımı dönüyorum. Haklısınız. Neler duyuyoruz o insanlar da 'aaa bu sapık bne evleneyim bunla bir de çocuk yaparız sapıklığını yapar' düşüncesiyle evlenmiyorlar. Elimden geldiğince kızımı korurum. İnanır mısınız 6-7 aylıkken evde yalnız bırakıp bir yere gidemedim yavaş yavaş yeniyorum. Eşim böyle düşündüğümü duysa kalp krizi geçirir herhalde sapık mıyım ben diye ama elimde değil
Konu sahibi tepki gostermemis bile sadece kibarca kendine yanlis gelen seyi soylemis. Bazen biraz kırılmak daha iyi sonuçlar getirebiliyor boşverin. Bu kadar hassas olmak sadece hassas olan kişiyi yıpratıyor. Ayrıca 43 de yaşlı değil ne yaptınız öyleMahremiyet eğitiminde hemfikiriz.
Dudaktan öpme konusunda sonuna kadar arkanızdayım.
Ben çocukların yüzünden bile öpülmesine karşıyım. Elleri varken, ne bileyim ensesi varken...
Diğer konunuza da baktım. Biraz takıntılı gibisiniz çocuğunuz konusunda ki endişeli olmanız çok normal. Gene de hayatı çok zorlaştırmayın kendinize derim...
Valla bir şey diyeceğim de, bizim kültürümüzde zaten çocuğu dudaktan öpmek yok keza torun öpülecek!
Bizlerin büyükleri anca el öptürürdü, yanaktan bile zor öperdi.
Yaşlılar da bir delirmiş, koca koca kadınların adamların pis ağzıyla bit kadar çocuğu öpmek nedir ya!
Eşim benden yana olmaz bu konuda tamam öpülmesini istemiyor dudaktan hiç bir şekilde kızmızın aman babasına annesine bu konu hakkında konuşabilecek birisi değil ki babası hakkında böyle düşünmem onu kızdırabilir. Konuyu açarken bile ya görürse diye korkarak açtım açıkcasıEsin hiç çoçugun bezini degistirmiyormu? Bu kusura bakma gerçekten çok sapikça bir düsünce. O kizin babasi, bezinide degistirmeli, banyosunuda yaptirmali.
Konuya geri gelirsek M Mina0099 Yapilan normal degil. Zaten dudak öpmede kültürümüzde yok. Hatta bundan dolayi konu gerçekmi diye düsünmedim degil. Karsi gelmen çok iyi olmus. Esinde annesi babasi ile bu konuda konussun.
Bir de bunlar türedi, benim çevremde de var.Esin hiç çoçugun bezini degistirmiyormu? Bu kusura bakma gerçekten çok sapikça bir düsünce. O kizin babasi, bezinide degistirmeli, banyosunuda yaptirmali.
Konuya geri gelirsek M Mina0099 Yapilan normal degil. Zaten dudak öpmede kültürümüzde yok. Hatta bundan dolayi konu gerçekmi diye düsünmedim degil. Karsi gelmen çok iyi olmus. Esinde annesi babasi ile bu konuda konussun.
Eşim benden yana olmaz bu konuda tamam öpülmesini istemiyor dudaktan hiç bir şekilde kızmızın aman babasına annesine bu konu hakkında konuşabilecek birisi değil ki babası hakkında böyle düşünmem onu kızdırabilir. Konuyu açarken bile ya görürse diye korkarak açtım açıkcası
Evet ben de oraya takildim. Eşi hic bez değiştirmemiş heralde. Yani ben ne kadar sorumluysam çocuğumun bakımından babası da aynı derecede sorumludur. Bezi banyosu giyinmesi yemesi her şeyi eşim de yapar. Eşini potansiyel sapık görmek zaten hastalıklı bir düşünce.Esin hiç çoçugun bezini degistirmiyormu? Bu kusura bakma gerçekten çok sapikça bir düsünce. O kizin babasi, bezinide degistirmeli, banyosunuda yaptirmali.
Ruhum yaşlandı sanırım.Konu sahibi tepki gostermemis bile sadece kibarca kendine yanlis gelen seyi soylemis. Bazen biraz kırılmak daha iyi sonuçlar getirebiliyor boşverin. Bu kadar hassas olmak sadece hassas olan kişiyi yıpratıyor. Ayrıca 43 de yaşlı değil ne yaptınız öyle
Bir de bunlar türedi, benim çevremde de var.
Adamın kızı var, diyor ne münasebet yanımda değişilsin bezi ya da göreyim, o karşı cins!
Lan hıyar, sen evladının cinsini görebilecek kadar sapıksan zaten, git kendini ihbar et önce, sonra gel millete ahkam kes!
Deli oluyorum deli bu zihniyete!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?