- 14 Ağustos 2016
- 1.575
- 3.089
- 133
- Konu Sahibi Maybeanothertime
-
Tamm kiz cocugu icin bse demiyorum da biri okumus calismis emek etmis bi yerlere gelmis digeri de yan gel yatmis durumu kotu bizde var oyle bi durum benim kaynim surekli magduru oynamis esimi somurmus suan calismiyor bosandi kizina bakiliyor guyya annesine bakiyo yan gel yat her isi gorumcem yapiyo evden de gitmiyo kadin tutulsun onun durumu kotu diye herseyi ona mi versinler.gecen kayinbabam bile ilerde bu size anneme baktim der bi caresini bulun dedi.kendisi de tam bir yuzsuz hapse dustu esim avukat tuttu bir suru para bosa gitti herkes kendine ve kizina para harcamak zorundaymis gibi davraniyo sinir oluyorum karisi da bise sinmamis iste hep gariban modunda hic bir cabasi yok bu hayatta....kimse kolay gelmiyor bulundugu yere.herkes eşitlik adalet demiş de allah aşkına biraz empati yapar mısınız
3 evladınız olsa 1 ya da 2 sinin durumu işi evi barkı olsa birinin durumu daha kötü olsa
hepsine eşit mi davranmaya çalışırsınız
ben olsam kızıma oğlumdan fazla zorda olana iyi olandan fazla yardım eder veya mal bırakırım
doğru ve adil olan bu değil midir
şimdi memur çocuğum olsun evini arabasını alsın
bi de kızım olsun hayırsız bi adamla evlensin adam eve barka bakmasın kızı çalıştırmasın (büyük sözüme tövbe zaten olamaz da ) ben sırf eşitlik olsun diye ikisine ölürken aynı malı bırakayım
adil mi şimdi yani
ee tamam da herkes ailesini evladını bilir ona göre paylaşım yaparTamm kiz cocugu icin bse demiyorum da biri okumus calismis emek etmis bi yerlere gelmis digeri de yan gel yatmis durumu kotu bizde var oyle bi durum benim kaynim surekli magduru oynamis esimi somurmus suan calismiyor bosandi kizina bakiliyor guyya annesine bakiyo yan gel yat her isi gorumcem yapiyo evden de gitmiyo kadin tutulsun onun durumu kotu diye herseyi ona mi versinler.gecen kayinbabam bile ilerde bu size anneme baktim der bi caresini bulun dedi.kendisi de tam bir yuzsuz hapse dustu esim avukat tuttu bir suru para bosa gitti herkes kendine ve kizina para harcamak zorundaymis gibi davraniyo sinir oluyorum karisi da bise sinmamis iste hep gariban modunda hic bir cabasi yok bu hayatta....kimse kolay gelmiyor bulundugu yere.
Iste malesef oyle olmuyor oyle olsaydi kayinvalidem oglum senin evin barkin var kendini buna yedirme derdi ama benim kv goz yummus ve devam ediyor gecenkaynim esimden araba istiyor bu ev arabasiz olmuyo diyo guyya annesi icin bi gun o arabaya bindirip gezdirmaz kaynanam da seslenmiyo ben bisey deyince kotu gelin oluyorum karismiyorum artik hic bir seye arada kendimi yiyorum o kadar.ee tamam da herkes ailesini evladını bilir ona göre paylaşım yapar
Mal kayinpederin adam alin teri dokmus calismis didinmis kazanmis. Ama esit ama degil verdigi kiside evladi sizin kabul edip etmemeniz soz konusu bile degil. Sizden icazet alacak degil ya. Bu ne curret ya vallahi aklim almiyor. Sorunuza gelirsek adam gayet adil davranmis. Tarla kamyon esit cay ocagida kayninin verdigi emekle ayakta durduguna gore onundur ustelik anne baba sorumluluguda ona ait. Daha ne olacakti. Insallah minibusude kaynananizin uzerine yapmistir adam daha sagken mal davasi yapiliyorsa oldukten sonra o kadincagizin dimdizlak ortada kalma ihtimali baya yuksek cunku.Direkt sorumu soruyorum.
Kp 2 erkek cocugu var biri esim en büyüğü birde kaynım var bekar. Kp 2 kamyon 1 çay ocağı 1 minibus ve tarla var 2 tane. Cay ocağı alınırken esim 60 bin kredi cekip babasına vermis bekarken. Dugunumuzde de zaten sadece takıyı aldılar gerisini esimle ben hallettik. 60 bin tl lik altin aldılar. Biz ayri sehirdeyiz esimle
Kaynim da babasinin yaninda hazira kondu dukkani 5 yıldır o çalıştırdığı için dükkanı onu uzerine yapacak ve 1 kamyon ve 1 tarla kaynıma verecek (ama düğününü takısını vs kendi yapma şartıyla). Bizede sadece 1 kamyon 1 tarla düştü. Zaten gözden ırak olan gönülden ırak olur. Esime de pek düşkün değiller. Ben bu durumu kabul ettim ama esim zorluk çıkarıyor. Eşim hakli mı yoksa payımıza ne düşerse kabul edip çekilmek mi en doğrusu?
Unutmadan birde kayinbabam geçen gün eşime demiş ki . Biriniz bal yiyecek biriniz peynir ekmek. Burada ne demeye çalışıyor sizce? Bana ayrımcılık yapıyor gibi geldi. bu laftan sonra görüşmek istemedim hicbirsey versinler istemedim eşim üstüne üstüne gidiyor.
Ev alalım hem yaşlanınca rahat ederiz hemde çocuklarımıza birikim diyoruz. Yememizden içmemizden üstümüzden başımızdan tabiri caizse kendimizden kısıyoruz. Bu konuları görünce benim de midem bulanıyor. Günde 10 saat çalışayım 1 saat kendime vakit ayıramayayım. vakti gelince gelin miras derdine düşsün. Evlat bana az pay verdin diye miras hesabı yapsın. Herkes az yesin kendi evini arabasını mirasını kendi kazansın. Şaka gibi konular... Başıma bu türbir olay gelse tüm mirasımı hayır kurumlarına bağışlardım sanırım.allah kahretmesin ya bi bitmediniz bitmediniz
hazıra konmuşmuş
size ne siz kimsiniz evlat mı torun mu kimsiniz
bugün boşansanız dış kapının mandalı bile değilsiniz
adam çalışmış yapmış hesabını size verecek he
ne güzel hayat ya
bu ana babalarda akıl olsa kimseye beş kuruş vermeden yesin kurtulsunlar ya bu nedir
geline damada kadar laf düşüyor hale bak
Kız kardeş yokmuş, 2 kardeşlermiş.Kızkardeşleri ne diyor?
Görmedim cevabı sağol tatlım. Konu sahibi girişi "iki erkek çocukları var" diye yapınca ben de kaç kız var diye merak ettim doğal olarak. Başka cinsiyetten çocuk yoksa 2 çocuğu var denir genelde. Ne bileyim tuhafKız kardeş yokmuş, 2 kardeşlermiş.
Ben konuyu okuyunca hiç hesaba katılmayan kızlar var diye düşündüm ama öyle değilmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?