Kp miras paylaşımı adaletsiz mi sizce?

Bı de kaynım hazıra konuo,ben bu durumu kabul ettim ama eşim edemio falan yazmışsınız.İnanamiorum ya.Baska ugrasiniz yok mu oturup bunların hesabını kitabını yapiosunuz.Sanki siz kazandınız.İnsan utanır şunları yazmaya.Adam ölmeden miras kavgasına dusmussunuz.Simdi ben miras kavgası yapmiorum dersiniz.Ama bu yaptığınız bal gibi miras kavgası.Ben utandım yerinize.Bu konulara acayip sinirleniorum.

Tamm kiz cocugu icin bse demiyorum da biri okumus calismis emek etmis bi yerlere gelmis digeri de yan gel yatmis durumu kotu bizde var oyle bi durum benim kaynim surekli magduru oynamis esimi somurmus suan calismiyor bosandi kizina bakiliyor guyya annesine bakiyo yan gel yat her isi gorumcem yapiyo evden de gitmiyo kadin tutulsun onun durumu kotu diye herseyi ona mi versinler.gecen kayinbabam bile ilerde bu size anneme baktim der bi caresini bulun dedi.kendisi de tam bir yuzsuz hapse dustu esim avukat tuttu bir suru para bosa gitti herkes kendine ve kizina para harcamak zorundaymis gibi davraniyo sinir oluyorum karisi da bise sinmamis iste hep gariban modunda hic bir cabasi yok bu hayatta....kimse kolay gelmiyor bulundugu yere.

Kayınpederiniz şimdiden mal paylaşımına gittiyse kime neyi ne kadar vereceği onun takdiridir. Adaletli mi değil mi onu biz bilemeyiz, aile dinamiklerinizi bilmediğimiz için. Ha, kaldı ki birer kamyon ve birer tarla eşit verilmiş. Mevzu cayocaginin kayınbiraderi verilmesiyse o zaman eşiniz de gidip işletmeye yardımcı olacak, birlikte isletecekler.

ee tamam da herkes ailesini evladını bilir ona göre paylaşım yapar

ee tamam da herkes ailesini evladını bilir ona göre paylaşım yapar
Iste malesef oyle olmuyor oyle olsaydi kayinvalidem oglum senin evin barkin var kendini buna yedirme derdi ama benim kv goz yummus ve devam ediyor gecenkaynim esimden araba istiyor bu ev arabasiz olmuyo diyo guyya annesi icin bi gun o arabaya bindirip gezdirmaz kaynanam da seslenmiyo ben bisey deyince kotu gelin oluyorum karismiyorum artik hic bir seye arada kendimi yiyorum o kadar.

Bence bir dükkan işletmek hiç kolay değil. Örneğin işler kötü gitse adam iflas etse eşiniz sürekli maddi destekte bulunacak mı ki pay istiyor. Her ikisine de 1 kamyon 1 tarla verilmiş gayet adil

Mal kayinpederin adam alin teri dokmus calismis didinmis kazanmis. Ama esit ama degil verdigi kiside evladi sizin kabul edip etmemeniz soz konusu bile degil. Sizden icazet alacak degil ya. Bu ne curret ya vallahi aklim almiyor. Sorunuza gelirsek adam gayet adil davranmis. Tarla kamyon esit cay ocagida kayninin verdigi emekle ayakta durduguna gore onundur ustelik anne baba sorumluluguda ona ait. Daha ne olacakti. Insallah minibusude kaynananizin uzerine yapmistir adam daha sagken mal davasi yapiliyorsa oldukten sonra o kadincagizin dimdizlak ortada kalma ihtimali baya yuksek cunku.

Ev alalım hem yaşlanınca rahat ederiz hemde çocuklarımıza birikim diyoruz. Yememizden içmemizden üstümüzden başımızdan tabiri caizse kendimizden kısıyoruz. Bu konuları görünce benim de midem bulanıyor. Günde 10 saat çalışayım 1 saat kendime vakit ayıramayayım. vakti gelince gelin miras derdine düşsün. Evlat bana az pay verdin diye miras hesabı yapsın. Herkes az yesin kendi evini arabasını mirasını kendi kazansın. Şaka gibi konular... Başıma bu türbir olay gelse tüm mirasımı hayır kurumlarına bağışlardım sanırım.

Kız kardeş yokmuş, 2 kardeşlermiş.
Ben konuyu okuyunca hiç hesaba katılmayan kızlar var diye düşündüm ama öyle değilmiş
Görmedim cevabı sağol tatlım. Konu sahibi girişi "iki erkek çocukları var" diye yapınca ben de kaç kız var diye merak ettim doğal olarak. Başka cinsiyetten çocuk yoksa 2 çocuğu var denir genelde. Ne bileyim tuhaf

Siz çok müdahil olmayın bu konuya, herhangi bir yorumda da bulunmayın. Olabildiğince eşinizi de yumuşatıp ikna edin.
Mal mülk onların, ne denilse boş. Onlar öyle adaletli görmüş. Ama illa ki eşiniz ısrarcıysa olay kavga boyutuna gelmeden, bir araya gelinip tatlı dillilikle konuşsunlar bu konuyu.

Bence kp adil davranmamış.
Bir oğlu uzakta anne baba bakımı, koşturmacası, stresi çekmeyecekken diğeri bunları yaşıyor ve onlar yaşlandıkça daha fazla çekecek. İleride onlar karısi ve çocuklarıyla hep birlikte fedakarlık yaparlarken siz evde çayınızı höpürdetip dizi keyfi yapacaksınız maaile.

Kp yerinde olsam 2 tarlayı da ya da iki kamyonu da yanımda olan oğluma verirdim.

Kayninizda işletilen bir cay ocağından pay almiyorki kendi emeği olan çalıştığı rızkını kazandığı yer sonuçta bence cok iyi bir paylaşın olmuş. Kayninizin emeginden rizkindan size verilse hoş mu olur.
Bu arada ben bu miras işine sinir oluyorum çocuklara birsey birakilmak zorunda degil insanlar yillarca calisiyor emek veriyor sonra cocuklar mal kavgasina düşüyor. Hic çocuğuma miras birakma düşüncem yok herkes kendi emeğiyle kazansin.

Mirasini paylastiriyor kayinpederiniz, esit olmazsa esiniz o öldükten sonra dava açarak alabilir hakkini. Tabi ne islem yapacaklar bilemiyorum genel olarak yaziyorum.

Sadece çay ocağını alırdım.

Adil bir paylaşım olmuş. Ama bana cay ocagi lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…