- 21 Ocak 2018
- 8.527
- 21.138
- 348
- 32
- Konu Sahibi Maybeanothertime
-
60 binkredi cekmissiniz,60 binlik takı yapılmıs.Direkt sorumu soruyorum.
Kp 2 erkek cocugu var biri esim en büyüğü birde kaynım var bekar. Kp 2 kamyon 1 çay ocağı 1 minibus ve tarla var 2 tane. Cay ocağı alınırken esim 60 bin kredi cekip babasına vermis bekarken. Dugunumuzde de zaten sadece takıyı aldılar gerisini esimle ben hallettik. 60 bin tl lik altin aldılar. Biz ayri sehirdeyiz esimle
Kaynim da babasinin yaninda hazira kondu dukkani 5 yıldır o çalıştırdığı için dükkanı onu uzerine yapacak ve 1 kamyon ve 1 tarla kaynıma verecek (ama düğününü takısını vs kendi yapma şartıyla). Bizede sadece 1 kamyon 1 tarla düştü. Zaten gözden ırak olan gönülden ırak olur. Esime de pek düşkün değiller. Ben bu durumu kabul ettim ama esim zorluk çıkarıyor. Eşim hakli mı yoksa payımıza ne düşerse kabul edip çekilmek mi en doğrusu?
Unutmadan birde kayinbabam geçen gün eşime demiş ki . Biriniz bal yiyecek biriniz peynir ekmek. Burada ne demeye çalışıyor sizce? Bana ayrımcılık yapıyor gibi geldi. bu laftan sonra görüşmek istemedim hicbirsey versinler istemedim eşim üstüne üstüne gidiyor.
Bu miras paylaşımı değil, baba sağken malını paylaştırıyor ve bence adaletli bir paylaşım yapmış çünkü anladığım kadarıyla sizin işiniz gücünüz var, kayınbiraderinse ekmek teknesi o çay ocağı, size düğün yapmamışlar lakin oğullarına olan 60 bin lira borcun karşılığı altın takmışlar, kayınbiraderinize ne düğün ne altın yapmayacaklar, size 1 tarla kardeşe 1 tarla, size 1 kamyon, kardeşe 1 kamyon.Direkt sorumu soruyorum.
Kp 2 erkek cocugu var biri esim en büyüğü birde kaynım var bekar. Kp 2 kamyon 1 çay ocağı 1 minibus ve tarla var 2 tane. Cay ocağı alınırken esim 60 bin kredi cekip babasına vermis bekarken. Dugunumuzde de zaten sadece takıyı aldılar gerisini esimle ben hallettik. 60 bin tl lik altin aldılar. Biz ayri sehirdeyiz esimle
Kaynim da babasinin yaninda hazira kondu dukkani 5 yıldır o çalıştırdığı için dükkanı onu uzerine yapacak ve 1 kamyon ve 1 tarla kaynıma verecek (ama düğününü takısını vs kendi yapma şartıyla). Bizede sadece 1 kamyon 1 tarla düştü. Zaten gözden ırak olan gönülden ırak olur. Esime de pek düşkün değiller. Ben bu durumu kabul ettim ama esim zorluk çıkarıyor. Eşim hakli mı yoksa payımıza ne düşerse kabul edip çekilmek mi en doğrusu?
Unutmadan birde kayinbabam geçen gün eşime demiş ki . Biriniz bal yiyecek biriniz peynir ekmek. Burada ne demeye çalışıyor sizce? Bana ayrımcılık yapıyor gibi geldi. bu laftan sonra görüşmek istemedim hicbirsey versinler istemedim eşim üstüne üstüne gidiyor.
Stres atmaya gelenler yorum yapmasin lutfen. Maddiyatci falan degilim durumu uzah ettim arada bir adaletsizlik varmi diye sordum. Bana kalirsa ben hicbir kuruslarini istemiyorum
Neden mal paylaşımı oluyor ki? Ilk kez duydum.Direkt sorumu soruyorum.
Büyük ihtimalle kayınpeder eşinizden de yanında olup iş konusunda destek olmasını beklemiş. Ancak eşiniz kendi yoluna gitmeyi tercih etmiş ve kayınpederin bu beklentisini erkek kardeş karşılamış. Kendi işini yapmak bir yerde çalışmaktan çok daha zor ağır ve yıpratıcı inanın. Babayla aynı işi yapmanın ve destek olmanın adı hazıra konmak olmamalı. O kadar rahat ve kolay bir iş ise eşiniz neden bunu yapmadı? Burada erkek kardeşe ekstra sağlanan ayrıcalık dükkanın üzerine yapılacak olması. Bunun sebebi bir gün eşinizin ben dükkandaki payımı satıyorum ya da istiyorum deme ihtimaline karşı önlem olabilir çünkü orası erkek kardeşin ekmek teknesi. Eşinizin tavrından da anlaşıldığı üzere burada baba haklı çıkmış. Ailemin yanında olup, babama destek olan ve sorumlulukları yüklenen ben olacağım, ancak kardeşim bir gün gelecek ve yıllarca emek verdiğim ekmek teknemde hak iddia edecek. Sizce bu adil mi? Hak dediğiniz çalışıp emek verip kazanılan şeydir. Miras dediğinizi ise insan kime nasıl isterse ona göre pay eder, yine hak iddia edilebilir bir durum değildir.Direkt sorumu soruyorum.
Benim esimde bekarken kaynanamin suan oturdugu eve para vermis suanin parasiyla bi 200 bin diyeyim dugunumuzude esim yapti esyalari da benim ailemle esim aldi bi kuruslari yok bende suan esimin eve verdigi para soz konusu bile olmuyor arada bi seytan ugruyo sinir oluyorum ama sesimi cikaramiyorum benden once olan bi olay kendimi sakinlestirmeye calisiyorum ama yalan soylemelerine tahammulum yok evin hangi parayla alindigini anlatip duruyorlar masal okuyorlar karsimda buna gelemiyorumBenim eşimde 5 kardeşler. Hepsine ev alındı bize alınmadı. Eşim; bunlar babamın malı istediğine istediğini verir benim hiçbir beklentim yok diyor. İsterse alır istemezse almaz bu kadar basit diyor. Ve asla kötü düşünmüyor. Ha adaletlimi hayır, ama napabiliriz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?