- 27 Nisan 2012
- 16.020
- 19.510
- 498
siz de desenize ne demek nasıl tek kalacağım bebek misin anne sen?Biliyor birlikte yaşamak istemediğimi.Ben nasil tek kalicam diye eşime ağlıyor surekli.Gunduz de beraberiz zaten tek kalmıyor.Komsulari 35 yıllık komsu çoğu akraba.Hic yalnız kalmıyor.Kendini garantiye almak istiyor sanırım.
işte bu noktada burası benim evim diyeceksinizFarkindayim maalesef.Bunu farkedince konu açacak kadar bunaldim zaten.Acisi hafifleyince gider diye düşünüyorduk ama böyle rahatına geldi sanirim.Temizlik yemek cocuklar hersey bende.O da istediği gibi hareket ediyor herseye karışıyor istediği değişikliği yapıyor.Daha ne olsun.
ohoooooSadece o acı yasiyor gibi davranıyor.Bagira bagira ağlıyor isyan ediyor.Mahalleyi topluyor basina.Esim cok kiziyor uzuluyor.Aylardir manevi destek vermeye çalışıyoruz profesyonel yardim da alıyor.Ben bu durumdan da çok etkilendim depresyondayım zaten.Sürekli aci var evde.Hersey bitti diyor.Mutlu olamayız artık diyor.Bu da isin bir diğer boyutu.Çok bencilce davraniyor etrafındaki kimseyi düşünmüyor.O mutsuz ise herkes mutsuz o mutlu ise herkes mutlu zannediyor.Her zaman böyle kp öldüğünden değil yani.
İnsana git demesi cok zor hele bu anneyse...
Eşiniz kiz kardesiyle konuşsa ve sanki kiz kardeşi kendi fikriymiş gibi annesiyle konuşsa nasil olur acaba???
Ben sunu anlamıyorm hastalık vs olmadıgı sürece ,ben kocamın ailesine neden ebeveynlik yapıyorum?Merhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Biliyor birlikte yaşamak istemediğimi.Ben nasil tek kalicam diye eşime ağlıyor surekli.Gunduz de beraberiz zaten tek kalmıyor.Komsulari 35 yıllık komsu çoğu akraba.Hic yalnız kalmıyor.Kendini garantiye almak istiyor sanırım.
Eşiniz söyleyemez,siz konuşun.Aynı binadayız zaten artık herkes kendi düzenine alışsın deyin.Aynı binada yaptığı ciddem hoş değil.Çocuklar konusunda çok hassasım ben.Meslegim gereği de oldukça dikkat ederim her anne böyledir zaten kurallarımiz uyku duzenimiz saglikli beslenme vs.Bütun hersey 8 ayda çöp oldu.Çocuklarin davranışları düzenleri alt üst oldu.Yedigimiz yiyeceklere,mutfaktaki eşyalara kadar değişti.Bir insana açıkça biz bunu yemiyoruz biz buna dikkat ediyoruz bu eşya burada durmali vs dediğiniz halde anlamıyorsa ne yapılır bilmiyorum çıldırma noktasına geldim.
Ozman esiniz cuma günü sorsun ,evlendirelim mi seni diyeVar.Onlar demiş kimsenin düzeni bozulmasın.Evini kapatma.Bu sefer duygu sömürüsü yapıyor bana evinde tek yasa diyorlar nasil yaşayacağım diye.
Nasıl sıfır suçlu kadın. Şimdi benim annemi kardeşimin yanına zorla götürseniz kalmaz çünkü kadının evi var ve başkasının evinde yaşanmayacağını bilir. İsterse kardeşim gel anne kal desin yine de kalmaz. Burada kesinlikle KV suçu var hatta o kadar suçlu ki duygu sömürüsü yapıp oğluna vicdan yaptırıyor. Oğlu da zaten bu duygu sömürüsüne kanıp eşinin bozulan psikolojisini takmayıp annesine dur diyemiyor.
Bence KV ve Eş ikisi de eşit kusurlu
Esim duygusal yaklaşıyor.Agliyor sızlıyor eşimin yaninda.Erkekleri bilirsiniz etkileniyorlar hemen.Esim cok farkında herseyin bizzat goruyor anlaşamıyoruz.Annesinin davranislari ortada.O da konuşuyor uyarıyor anne biz böyle yapıyoruz şöyle düzenimiz.Cocuklara sunu yediriyoruz bunu yedirmiyoruz tamam diyor o an çok geçmeden tam tersini yapıyor.Örneğin;Yemek öncesi cocukların eline ekmek ya da abur cubur veriyor.Anne yemek yemez kuru ekmekle karni doyuyor.Çorba sebze et hepsinden yediriyoruz cocuk gelisme çağında ihtiyaci var bunlara diye tane tane anlatiyorum esim de anlatıyor.Ama diger öğünde yine ekmeği veriyor ellerine.Devamli boyle aylardır.Esime canm mutfağa girmişken cayi koyar mısın diyorum.Firliyor hemen ben koyarım sen yorgunsun diyor ya da Alonya kendin koy diyor.Oglumla bir konu hakkında konuşmaya çalışıyorum oğlumun yerine konuşuyor.Cocukla iletisim kuramıyorum.Kitap okurken başlıyor konuşmaya su sunu demiş bu bunu demiş.Ya da diziye odaklanıyoruz surekli konuşuyor yorum yapıyor.Devamli boyle idare edilir gibi değil yani.
Icinden is yapmak gelmiyormuş.Evinde tek duramıyormuş.Istedigi işleri yapıyor bag bahçe.Önceden de evinde hic oturmazdı.Aksam genelde bize hazır yemeğe Çaya geliyor sonra kalıyor işte.Tam aile vakit gecirecegim zaman.Ani kalp krizinden.Esine bağımlı olan tek basina hic birsey yapamayan bir kadın.Okuma yazması var kafa zehir ama herseyi nasılsa esi yapıyor diye sürekli onun yönlendirmesi ile yaşayan bir kadındı.Markete koysan kendi basina alışveriş yapamaz.Simdi de esim yapıyor her isini.Ev işleri kısmını zaten ben yapıyorum.Buyuk ihtimalle.Birileri isi gücü halletsin yanımda olsun diye bizimle yasamak istiyor.Tek basina kendi hayatının sorumluluğunu almak istemiyor uzerine.ama onun bu durumu sizin çocukları mahfeder
yani o profesyonel destek veren de kendi hayatı olması gerektiğini vurgulamıyor mu
insan mücadele ile hayatta kalır
yani gün içinde meşgalesi olacak
kalkacak, iki kap yemek hazırlayacak, ortalığı süpürecek
çiçek yetiştirecek, evi havalandıracak vs vs
onun hayatı bitti ise artık mutlu olamazsa da kendi evinde mutsuz olarak gününü doldurmayı bekleyecek ama sizin çocukları da mutsuz etmeyecek
kp nasıl vefat etti
yani böyle beklenmeyen feci bir vefat falan mı yaşı kaçtı
kv nizin bu tepkileri bana biraz abartılı geldi de
Siz konuştunuz mı eşinizle ?Icinden is yapmak gelmiyormuş.Evinde tek duramıyormuş.Istedigi işleri yapıyor bag bahçe.Önceden de evinde hic oturmazdı.Aksam genelde bize hazır yemeğe Çaya geliyor sonra kalıyor işte.Tam aile vakit gecirecegim zaman.Ani kalp krizinden.Esine bağımlı olan tek basina hic birsey yapamayan bir kadın.Okuma yazması var kafa zehir ama herseyi nasılsa esi yapıyor diye sürekli onun yönlendirmesi ile yaşayan bir kadındı.Markete koysan kendi basina alışveriş yapamaz.Simdi de esim yapıyor her isini.Ev işleri kısmını zaten ben yapıyorum.Buyuk ihtimalle.Birileri isi gücü halletsin yanımda olsun diye bizimle yasamak istiyor.Tek basina kendi hayatının sorumluluğunu almak istemiyor uzerine.
Icinden is yapmak gelmiyormuş.Evinde tek duramıyormuş.Istedigi işleri yapıyor bag bahçe.Önceden de evinde hic oturmazdı.Aksam genelde bize hazır yemeğe Çaya geliyor sonra kalıyor işte.Tam aile vakit gecirecegim zaman.Ani kalp krizinden.Esine bağımlı olan tek basina hic birsey yapamayan bir kadın.Okuma yazması var kafa zehir ama herseyi nasılsa esi yapıyor diye sürekli onun yönlendirmesi ile yaşayan bir kadındı.Markete koysan kendi basina alışveriş yapamaz.Simdi de esim yapıyor her isini.Ev işleri kısmını zaten ben yapıyorum.Buyuk ihtimalle.Birileri isi gücü halletsin yanımda olsun diye bizimle yasamak istiyor.Tek basina kendi hayatının sorumluluğunu almak istemiyor uzerine.
Muhtaç değilmiş size neden vicdansız olasınız. Yas süreci de dolmuş. Valla anne evini temizleyelim istersen, geçince için rahat etsin diyebilirsiniz. Bir ihtimalde anlayışlı bir insansa görümcenize söyleyin. O annesine desin. Kendi fikriymiş gibi anne istersen evine geç, sende daha rahat edersin, ev üstüne ev olmuyor falan derMerhaba başlıkta herşey çok açık zaten.Ben kayınvalidem ile yaşamak istemiyorum.8 yıldır aynı binada herkes kendi evinde yaşıyordu.Kv ile en başından aramızda soğukluk oluştu.Yasam tarzımız herseyimiz asiri farklı.Kavga gürültü yaşamadık hic ama mesafeliydik herkes kendi düzeninde yaşıyordu.Kp 8-9 ay önce vefat etti.Ayni binada olmamıza rağmen evinde kalmak istemiyor.Kv 55 yasinda cok saglikli yani herhangi bi muhtacligi kronik hastalığı yok.Esim devamli ilgileniyor.Kızı da bir sokak ötede oturuyor.Gelip gidiyor bende destek oluyorum.Kp öleli bizde gece de bizim evde kalıyor.Özel hayat diye birsey kalmadı.Ben zaten ilaç kullaniyorum depresyon tedavisi için.Hiçbirseye kimseye tahammülüm yok.Bütün düzenim alt üst oldu kv hic uyum sağlamıyor kendi düzenini bizim evde uygulamaya calisiyor.Depresyonum bu süreçte tekrar etti.Bunu nasıl konuşmalıyım kırıp dökmeden.Yardimci olur musunuz?Su an çok saglikli düşünemiyorum kendi başına.Eşimle konuştuk o rahat edemez evine gider diyordu devamli.8 ay oldu gitmiyor.Yani en azından gece evinde yatsa.Esim de haliyle annesine evine git diyemiyor o da arada kaldi.Lütfen gercekten yardimci olacak olanlar yorum yapsın.Çok sıkıntılı durumdayım psikolojik olarak.Bilmiyorum belki kötü biri olarak görebilirsiniz vicdansiz falan ama zamaninda çok büyük bir olay geldi başıma öyle böyle değil.Bize hic destek olmamıştı kv ve kp.Şiddetli depresyon geçirdim o zaman.Destek yerine köstek oldular daha kötü oldum.Sürekli onlar aklıma geliyor zamaninda bana destek olmadı şimdi nasil bizimle yasamak ister diye.Bilmiyorum sıkıştım kaldım asiri bunaldım.Kimse ile paylaşamıyorum.Lütfen yardimci olur musunuz bana?
Kısmen doğru dedikleriniz haklısınız.Ayni binada asla oturmamaliydim en bastan.En büyük hatam sorunun kaynagi bu biliyorum.Eşim de hatalı.Ama kv sıfır suçlu değil bence.Kp ile problem yaşamıyorduk hiç.Hep kv ile sorun yaşadım en başından beri.Eşimin anne düş yakamızdan demedigi kaldi bi.Devamli konuştu herseyi sessiz kalmadı ikili oynamadı.Siz bizim hayatımıza karışmayın bizde size dedi.Kv'dende 0 suç var. Tekrar ediyorum sifir. Depresyon tedavisi tek basina birsey ifade etmez. Depresyonu yaratan etkenleri ortadan kaldirmazsan, istersen 100 yil hap iç birsey degismez. Sadece sen kendini daha kötü his edersin, demagoji yaparsin "baaak haplar içiyorum neler oluyor" diye kendine acirsin.
Kv'de bu gücü esinden buluyor. Bastan beri ayni evde kalmak istedi ve orda nisani bozmak yerine ayni binayi tercih ettin. Onca olay olmus, halen ayni binadasin. Haplar aliyorsun ve esin tik demiyor. Gayet diyebilir annesine "biz zaten hep sana yardimci oluruz fakat artik tekrar düzen kurmanin zamani geldi" diye.
Hep iyi gelin, iyi es olacam diye hep kendinden feragat ettin, kv'deyi sadece suçladin. Yillar önce olay çikarsaydin, evi tasisaydin, simdide artik olay çikartip kv'denin kendi evine dönmesini saglasaydin.. Ama yapmazsin tabi çünkü biliyorsun esin anneci. Ilk olayda seni degil, annesini seçecegini. Ve esin tabiki bulunmayan hin kumasi oldugu için.. Kisir döngü iste.
Insanin tek bir hayati var. Kendin seçersin o hayati nasil geçirecegini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?