• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kpederin densizliği , yetti artık ....

ya arkadaşlar arama mesafe koydum ikisiyle de telefonları bile açmıyorum ,
şöyle bir durum yaşadım kafama takıldı fikilerinizi merak ediyorum çünkü ben çok bozuldum ve kafamda büyültüyorum bu mevzuyu
bayram ziyaretinden sonra eşim dondurma alalım kiloyla evde yeriz dedi ,park etmeye yer çok yoktu ,dondurmacının önünde durdu ,hani çektirirler falan diye babasına verdi parayı gitti almaya yanında da 8 yaşlarında torunu biz arkada 3 buçuk yaşında oğlum kaynanam oturuyoruz ,neyse bu aldı dondurmayı geliyor ,diğer toruna dondurma sürdürmüş kulahta oturdular öne ,eeee bizimki görünce tutturdu tabi oğlum aldık zaten evde yersin dedim ee tabi kabul etmedi ben de onun gibi istiyorum diye tutturmaya başladı ,aidıkaynatam çocuğun elinden dondurmayı uzattı oğluma yala diye ,ben öyle herkesin dondurmasını yalatmıyorum öyle dondurmamı yenir dedim ,neyse bu indi oğluma da aldı ama bir gerginlik sevimsiz bir ortam oldu ....
Şimdi kızlar arabada başka torun varken bu olur mu ,fikir sahibi bir insan bunu yapar mı
Bu sefer iki kere dondurma yemiş oldular hem arabada hem evde çocukları da arsız yetiştiriyorlar ...
ben bir garip oldum çocuğuma yapılan bir ayrımcılık düşüncesizlik olarak algıladım ,o kadar içerlemişim ki hala yazarken yanakların yanıyor sinirden :sinirli: Ertesi gün de iyice sıvadı bayram bitti eve dönücez (önceki konumda var para istedi eşimden eşimde vermedi ) kalkıp bizi geç oğlumu görmedi konuşmadı uğurlamadı bile ,benimki arabada el sallıyor dede diye :KK20:

Ve belki komik gelEcek ama face de dikkatimi çekti bütün akrabaların çocuklarına yorum yapıyor resimlerini beğeniyor YİNE BİZİ GEEÇÇ oğlumun bir fotoğrafını beğenip yorum yamamış ,Çok önemli değil belki bu ama böylelikle bana karşı yapılan bariz bir tavır var ve bu çocuğumdan çıkarılması onlarakarşı olan nefretimi arttırıyor...

sadece içimi dökeyim istedim ,siz nasıl tavır sergilerdiniz merak ettim ,onlarla ilgili şeyleri çok dert etmiyorum belki ya da daha çok belli etmiyorum ama bu meseleler çok anımı sıktı ,ve bunlar son zamanlarda artık rahatsız olduğum durumları onlara belli etmemden sonra olan şeyler....

Canım bunlar hep böyle.. benimki de 2. Evini aldı. Durup dururken 2 yaşındaki bebeğe (torunu) yeni ev senin diyor.bir de 10 kere tekrar etti. Sanki bundan ev isteyen var. Ayrıca Bebek evden üstüne yapmaktan Ne anlar. Büyümüşler belli yaşa gelmişler ama davranış yaşı 5

Siz bir şeylerden hoşnut olmayıp mesafe koymuşsunuz.
Sonra onlar da size mesafe koymuş.
Bu durumda çocuğunuzu sevse ne olur sevmese ne olur bulaşık gıcık adam !

Dondurma meselesinde belki o an çocuk tutturdu bana kulahta al diye o an aklina gelmedi diye düşünürdüm uzatmazdim rica ederdim benim oğlum ada alır mısın dedesi diye kasıtlı yapmışsa ikinci kere inip almazdi sanirim. Diğer konuda ise haklısınız evet.

Siz bir şeylerden hoşnut olmayıp mesafe koymuşsunuz.
Sonra onlar da size mesafe koymuş.
Bu durumda çocuğunuzu sevse ne olur sevmese ne olur bulaşık gıcık adam !
doğru o kadar değeri varmış çocuğumun
iyiyken torunun hası adamın özü asıl şimdi dede oldum diye yılıklanırken bu ani dönüşüm canımı sıktı sadece ...
yoksa ne maddi ne manevi onlara ihtiyacımız yok bize birşey olmuyor sadece eşim ister istemez kafasına takıyor çünkü onun öz be öz anası babası...

Dondurma meselesinde belki o an çocuk tutturdu bana kulahta al diye o an aklina gelmedi diye düşünürdüm uzatmazdim rica ederdim benim oğlum ada alır mısın dedesi diye kasıtlı yapmışsa ikinci kere inip almazdi sanirim. Diğer konuda ise haklısınız evet.
işte belki de sadece o olay olsaydı ben de öyle düşünebilirdim ama sonraki tavırları destekledi düşüncemi

düsüncesizlik etmiş ama bukadar takılmayın sonradan inip almıs .

oglundan oara istemiş belki ihtiyacıı vardı . konusmaması onunla oglu arasında

Bence buna densizlik denmez. Ne biliyim mesela kalkıp çocuk yetiştirmenizle ya da ailenizle ilgili hadsiz bir youm yapsaydı densizlik olurdu. Bu en fazla düşüncesizlik olur. Ama oğlunuza dondurma almak aslında onların fikri olmamasına rağmen 2 kere dondurma yediriyorlar arsız oluyor çocuklar diye düşündüğünüz için cidden düşüncesizlik değil de sizden çekindikleri için almamış olma ihtimali var.
Bir de şu çok normal anne-baba çocukla ilişkiye, hediyeye, ikrama, sevme şekline müdahale ettiğinde çocuğu eşit sevsen dahi anne-babası karışmayan bir çocukla kurduğun kadar rahat ve spontan bir ilişki kuramıyorsun. Bu demek değil ki istemediğin şeylere müdahale etmeyin, ebeveyn olarak en doğal hakkınız ve belki de göreviniz çocuğu yanlış olduğunu düşündüğünüz şeylerden uzak tutmak, ama sonrasında kendinizi ve çocuğunuzu doldurmayın başkasının çocuğuna böyle yaparken benimkine farklı davranıyorlar, sevmiyorlar vs. diye. Elbette bir çocukla kurulan ilişki ebeveynlerinin ekseninde olur bunun aksi hem sizi hem çocuğunuzu daha zor durumda bırakır.

Bence buna densizlik denmez. Ne biliyim mesela kalkıp çocuk yetiştirmenizle ya da ailenizle ilgili hadsiz bir youm yapsaydı densizlik olurdu. Bu en fazla düşüncesizlik olur. Ama oğlunuza dondurma almak aslında onların fikri olmamasına rağmen 2 kere dondurma yediriyorlar arsız oluyor çocuklar diye düşündüğünüz için cidden düşüncesizlik değil de sizden çekindikleri için almamış olma ihtimali var.
Bir de şu çok normal anne-baba çocukla ilişkiye, hediyeye, ikrama, sevme şekline müdahale ettiğinde çocuğu eşit sevsen dahi anne-babası karışmayan bir çocukla kurduğun kadar rahat ve spontan bir ilişki kuramıyorsun. Bu demek değil ki istemediğin şeylere müdahale etmeyin, ebeveyn olarak en doğal hakkınız ve belki de göreviniz çocuğu yanlış olduğunu düşündüğünüz şeylerden uzak tutmak, ama sonrasında kendinizi ve çocuğunuzu doldurmayın başkasının çocuğuna böyle yaparken benimkine farklı davranıyorlar, sevmiyorlar vs. diye. Elbette bir çocukla kurulan ilişki ebeveynlerinin ekseninde olur bunun aksi hem sizi hem çocuğunuzu daha zor durumda bırakır.

çocuğumu doldurma diye bir şey yok küçücük çocuk ne anlıycak ,normalde hiç takmayan insan o anda mı benden çekinesi tuttu öyle olmadığını biliyorum ,belki gerçektende art niyetli düşünmedi o an düşünemedi gerçekten ama sonrası hazmedemedim işte ,arsız yetiştiriyorlar çünkü biliyorum onları çok iyi tanıdım bu 6 sene içinde ,mesela şöyle benim canım kola istediyse babamın evindeysem ,babama gelirken kolada alsana baba derim ,ama bunlardaki mantık
görümcem fıs fıs -git dedene söyle kola alsın ,kaynanam -git dayına söyle çekirdek alsın ,kaynatam -kaynanama ara oğlunu para iste .... böyle böyle böyleee uzuyor ,banane nasıl anlaşırsa anlaşsınlar ama sadece oğlumun o an yok sayılmasına içerledim sadece ....

Bayram biteli ne kadar oldu ya,hala mi unutmadiniz? Benim tavrim mavrim olmazdi bunlar incir cekirdegini bile doldurmayacak seyler. Baskasinin dondurmasini yalatmam isterse aglamaktan catlasin oglum, sallamam yani. Evde yersin dediysem olay bitmistir.

Bayram biteli ne kadar oldu ya,hala mi unutmadiniz? Benim tavrim mavrim olmazdi bunlar incir cekirdegini bile doldurmayacak seyler. Baskasinin dondurmasini yalatmam isterse aglamaktan catlasin oglum, sallamam yani. Evde yersin dediysem olay bitmistir.
ben onu yapamam işte ya ,doğru bir şey mi başkası yüzünden ağlatıp üzeyim oğlumu , öyle yapsaydım hepten kurulurdum heralde

çocuğumu doldurma diye bir şey yok küçücük çocuk ne anlıycak ,normalde hiç takmayan insan o anda mı benden çekinesi tuttu öyle olmadığını biliyorum ,belki gerçektende art niyetli düşünmedi o an düşünemedi gerçekten ama sonrası hazmedemedim işte ,arsız yetiştiriyorlar çünkü biliyorum onları çok iyi tanıdım bu 6 sene içinde ,mesela şöyle benim canım kola istediyse babamın evindeysem ,babama gelirken kolada alsana baba derim ,ama bunlardaki mantık
görümcem fıs fıs -git dedene söyle kola alsın ,kaynanam -git dayına söyle çekirdek alsın ,kaynatam -kaynanama ara oğlunu para iste .... böyle böyle böyleee uzuyor ,banane nasıl anlaşırsa anlaşsınlar ama sadece oğlumun o an yok sayılmasına içerledim sadece ....

Yok ben dolduruyorsunuz çocuğu demek istemedim zaten. Öyle genel konuştum. Ama üzmeyin kendinizi de oğlunuzu da seviyorlardır eminim hem torun hem de en tatlı zamanları şimdi hiç sevilmez olur mu

fazla samimi olmayin kafanizada takmayin. Haksizlik yapmis . Cocuk degisik oldugunu anliyor onun benimde zoruma giderdi yani haklisiniz ama samimi olmayin diyorum tekrardan. bizimde kv ayni benim cocuklarima karsi ama ben hic gidip gelmem araya mesafe koydum

Çocuğunuz büyüyünce kime nasıl davranacağını öğrenmiş olur iste bosverin gitsin belki böylesi sizin için daha iyidir.

ben onu yapamam işte ya ,doğru bir şey mi başkası yüzünden ağlatıp üzeyim oğlumu , öyle yapsaydım hepten kurulurdum heralde
Baskasi yuzunden degil, sizin o an izin vermediginiz bir seyden dolayi aglamis olacak. Her istedigini her an yapamayiz oyle degil mi? Esas o zaman arsiz yuzsuz yetisirler

Baskasi yuzunden degil, sizin o an izin vermediginiz bir seyden dolayi aglamis olacak. Her istedigini her an yapamayiz oyle degil mi? Esas o zaman arsiz yuzsuz yetisirler
haklisin aslinda biliyormusun ama 3 yasindaki cocugun karsisinda dindurma yerse ister istemez oda isteyecwk bu yuzden dedeninde dusunmesi lazimdi.Yanlis anlamayin haklisiniz ama dusuncemi belirtmek istedim size

haklisin aslinda biliyormusun ama 3 yasindaki cocugun karsisinda dindurma yerse ister istemez oda isteyecwk bu yuzden dedeninde dusunmesi lazimdi.Yanlis anlamayin haklisiniz ama dusuncemi belirtmek istedim size
Yok anladim ben sizi,dedenin hatasi dondurmaciya kucaginda cocukla gitmek. Kucagindakini arabada biraksa boyle bir sorun cikmazdi.

Yok anladim ben sizi,dedenin hatasi dondurmaciya kucaginda cocukla gitmek. Kucagindakini arabada biraksa boyle bir sorun cikmazdi.
evet aynen oylebizim yasaklar var ama bunu dedeler annane babanne dusunmuyo iyilik yaptigini zannediyorlar.ama bize kotuluk yapiyorlar olmaz dedigimizde cocuklarda anlamiyor ondan sonra

Baskasinin dondurmasini yalasin diye cocuguma uzatan biriyle gorusmem,
Bi de orda olay cikarirdim kesin.
Normalde bu tarz konulara hep aman bosverin, es gecin, yok sayin diyorum ama bu agir terbiyesizlik.

evet aynen oylebizim yasaklar var ama bunu dedeler annane babanne dusunmuyo iyilik yaptigini zannediyorlar.ama bize kotuluk yapiyorlar olmaz dedigimizde cocuklarda anlamiyor ondan sonra
Benim annem de oyle inanin torunu ne dese ne istese tamam diyor yapiyor. Sonra ben onunu alamiyorum, cocukla butun gun basbasa olan benim anne yapma alistirma diyorum kim dinliyor ;) sonuna kadar haklisiniz

Dondurma olayi bence daha masum, art niyet olsa ikinciye inip almaz, o an dusunememistir yanindaki cocuk tutturmustur veya arabadakinin bu kdr isteyecegini dusunemeyebilir. Ztn asil kural anne babanin kurallarini dede ninelerin delmesi, bu ufak buyuk her zmn yasanir. Siz daha oncede tepkinizi belli etmissiniz adam cekinmis olabilir veya dediginiz gibi hirslanmistir ama bu elektrigi buyutmek en basta cocugunuzu carpar. Cocuklar dedelere duskun olur burdaki gostermem yorumlarini bosverin oyle bi durumda en cok cocugunuz zarar gorur. Gormemeye calisin arada kurallar delinebilir tetikte ama sakin olmaya calisin ve karar alirke cocugun mutlulugunu gozonune alin bence.

Back
X