• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS Lisans Nasıl Geçti?

telefon kulübesinde halay çekerek başlayıp dünyanın çatısına çıktığım bir sınavdı. teşekkürler ösym :ssz::ssz:

Milli kalkinma 1945 demokrat parti 1946 .. Çok partili hayata gecis döneminin ilk siyasi partisi kalkinma partisi arkadaşlar ... Ben böyle biliyorum aslında eminim de ama herkes demokrat parti diye şüpheye düştüm simdi..

Milli kalkınma partisi kuruluş temmuz 1945.
2. Dünya savası bitiş ağustos 1945
2. Dünya davasndan sonra diyordu sanırım bu sebeple 1946 demokrat parti

Tarihte iki şık arasında kalıp salladığım 2-3 soru var tutturmuşum demek ki ilk akla geleni işaretlemek işe yaradı ben de.

Tarihte en sinir olduğum durum inkılap tarihine, kurtuluş savaşı, cepheler, devrimler boşa zaman harcamışım. Onun yerine matematik çalışsaymışım daha iyi olurmuş.

En azından atlattık, ama iptal olmasını isterim yalan söylemeyeyim. Yarın girecek arkadaşlara da başarılar...

Son düzenleme:
Tarihte iki şık arasında kalıp salladığım 2-3 soru var tutturmuşum demek ki ilk akla geleni işaretlemek işe yaradı ben de.

Tarihte en sinir olduğum durum inkılap tarihine, kurtuluş savaşı, cepheler, devrimler boşa zaman harcamışım. Onun yerine matematik çalışsaymışım daha iyi olurmuş.

En azından atlattık, ama iptal olmasını isterim yalan söylemeyeyim. Yarın girecek arkadaşlara da başarılar...

Duygularıma tercüman olmuşsun
sözele yüklendim ben de matematiğim zaten kötü diye
özellikle de tarihe çok çalıştım ama sonuç...
İptal olmalı bence de ama sanmıyorum hem yerine yeni bir sınav yapsalar daha iyi olacak mı ki ?

Milli kalkınma partisi kuruluş temmuz 1945.
2. Dünya savası bitiş ağustos 1945
2. Dünya davasndan sonra diyordu sanırım bu sebeple 1946 demokrat parti

Canim haklisin ama milli kalkınma partisi 5 eylülde calismalarina baslamis yani temmuzda kuruluyor ama calismaya başlaması 5 eylül.. Ya o değilde siklarda yokmuydu milli kalkınma partisi arkadaşlar yok diyorlar ben ise var diye hatirliyorum :)) neyse bu da nazar boncuğu olsun :))

Eğitim Uzmanı Cavit Ardıç:

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar. Zor bir tarih sınavıyla karşılaşmışsınız. ÖSYM her yıl bir dersle eler. Bu yıl tercihini tarihten yana kullanmış. Ancak üzülmeyin tarihe herkes takıldığı için diğer dersler (Türkçe, Matematik, Coğrafya, Vatandaşlık) belirleyici olacak. Öğrencilerimizin aklında kalan soruları değerlendirdiğimizde soruların gerçekten zor müfredat dışı ve alışılmışın dışında olduğunu gördük. Hatta bir ara ÖABT Tarih sorularının ÖSYM tarafından karıştırılıp bu sınavda uygulandığı fikrine bile kapıldık.

Soruları incelediğimizde aşağıda yazdığım 12 sorunun hemen hemen hiçbir KPSS kitabında olmadığını hatta birçok tarih öğretmeninin de bu soruları anlatmadığını gördük;
1) Şehname adlı eserde geçen Kağan’ın adı

2) Uygurlarda hükümdarların “Ay” ünvanını kullanmasına neden olan dini

3) Gaziyan-ı Rum sorusu

4) Kadı Burhaneddin sorusu

5) “Voynuk” sorusu

6) İnebolu Limanı sorusu

7) Atatürk döneminde tamamlanamayan demiryolu sorusu

8) “İstiklal Harbimiz” adlı kitabın yazarı sorusu

9) Prof Malche sorusu

10) Zeytindağı sorusu

11) Mustafa Abdülcemil Kırımlıoğlu sorusu

12) İlk internet sorusunun

Bunun dışında kalan aşağıda paylaştığımız 15 sorunun müfredat içerisinde olduğunu ve diğerlerine nazaran daha kolay olduğunu gördük;

1) Gazneliler sorusu

2) Padişahın sürgün yetkisinin kalktığı soru

3) Yeşilköy Antlaşması sorusunun

4) Tarhuncu Ahmet Paşa sorusunun

5) Seyfiyye sınıfı sorusunun

6) Mecelleyle alakalı sorunun

7) Tanzimatın ilanıyla alakalı sorunun

8) Misakı Milliyi tanıyan ilk Avrupa ülkesi sorusunun

9) Demokrat Parti sorusunun

10) Mübadel sorusunun

11) CENTO sorusunun

12) Brest Litovsk Antlaşması sorusunun

13) 31 Mart vakası sorusunun

14) Karadeniz Ekonomik İşbirliği sorusunun

15) Halkevleri sorusunun

Değerli memur adayları serinkanlı olmanızı ayrıca yayınlara ve hocalarınıza kızmamanızı istiyorum. Çünkü burada sistemin dışına çıkan onlar değil ÖSYM’nin kendisidir. Senaryoyu terse çevirecek olursak bundan 6 ay önce hocanız bu bilgilerden bahsediyor olsa muhtemelen dersanenizin idaresine inecek ve bu hocayı değiştirin müfredatın dışındaki konuları anlatıyor diyecektiniz. Ya da çalıştığınız kaynak bu konuları anlatıyor olsa arkadaşlarınıza tavsiye etmeyecektiniz ve muhtemelen cümleleriniz şöyle olacaktı “sakın bu yayından çalışmayınız gereksiz çok ayrıntı var insanın kafasını karıştırıyor” diyecektiniz. Konuşmamın başında da belirttiğim gibi bu sınavda Tarih dışındaki diğer derslerle birbirinize üstünlük sağlayacaksınız. Ayrıca herkesin zorlandığını söylediğim 12 sorudan ne kadar doğru yaparsanız o kadar standart sapmanız yükselecek.

Vatandaşlık sorularının yanıtları:

KHK-tüzük-yönetmelik.

Iztırar.

Adalet Bakanı

Jandarma – içişleri Bakanı.

Yetki genişliği.

5000.

TBMM Genel kurulu.

Askeri yüksek idare mahkemesi.

Güncel bilgiler sorularının yanıtlar:

Marguez,

Adam Smith,

Tibet,

Pekin,

Kopernik,

Mevlana

Arkadaşlar 50 net gy, 30 net gkya kac puan gelir. Tahmini olarak?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Duygularıma tercüman olmuşsun
sözele yüklendim ben de matematiğim zaten kötü diye
özellikle de tarihe çok çalıştım ama sonuç...
İptal olmalı bence de ama sanmıyorum hem yerine yeni bir sınav yapsalar daha iyi olacak mı ki ?

Sınavla ilgili bir çalınma olayı yaşanmadığı takdirde iptal etmezler bence de canım. Hayırlısı olsun inşallah beklediğimizden iyi puanlar gelir. Aynen ben de matematiğe yüklensem bu sefer de nasılsa sınavda yapacağım matematik konuları belli, yapacağım en fazla net belli en azından sözel tam olsun diye düşündüm.

$10353182_10204396397459268_5547817587058567861_n.webp................

bakın kızlar biri paylaşmış bunu tarih cevapları

1.Şehname'de adı geçen Alper tunga yani Afrasyab BOŞ
2.Hindistana yayılan Gazneliler. GAZNELİ
3.Uygurlarla ilgili soruyu tam olarak hatırlayamadık BUDİZM
4.Padişahın sürgün yetkisi 1909 değişikliğiyle kaldırıldı ISLAHAT FERMANI
5.Yeşilköy Antlaşmasında olmayan karadenizdeki gemilerle ilgili olan cevap SÜLFÜR GAZ
6.18.yüzyılda olmayan Tarhuncu Ahmet Paşa HUMBARACI
7.Gaziyanı Rum demek sınırlardaki g.müslimlerin kuruluş ve yukselme döneminde fetihlere katılması BOŞ
8.Seyfiye sınıfından olmayan kazasker KAPIKULU
9.Yıldırım bayazidli soru kadı burhanettin BOŞ
10. Mecelleyle alakalı soruda cevap gayrimüslimlerle ilgili seçenek İSLAMİ HUKUK KURALLARININ DÜZENLENMESİ
11.Tanzimatın ilanında etkili olmayan cevap şeriatı kaldırmak ŞERİAT
12.Balkanlardaki hizmet birimi Voynuk VOYNUK
13.Misakımilliyi tanıyan ilk avrupalı Rusya RUSYA
14.Kurtuluş Savaşaının limanı İnebolu SAMSUN
15.Atatürk döneminde sanırım zonguldak ankara arası demiryolu yok ZONGULDAK-ANKARA
16.Demokrat Parti 1946 DEMOKRAT PARTİ
17.İstiklal harbimiz Kazım Karabekir, ayrıca birkaç gün önce Kazım Karabekirin sorulacağını söylemiştir. İSMET İNÖNÜ

18.Prof.Malche İstanbul Üniversitesi TÜRK TARİH KURUMU
19.Mübadeleyle ilgili soru Gökçeada Rumları Batı Trakya Türkleri mübadele dışında tutulacak GGÖKÇEADA VE TRAKYA
20.Bağdat Paktının diğer adı Cento BAĞDAT
21.Halkevleri HALKEVİ
22.Brest Ltowsk ile kapanan Kafkas cephesi KAFKAS
23.31 Mart vakasında trablusgarp mağlubiyeti etkili değil HATIRLAMIYORUM
24.Falih Rıfkı Çankaya BOŞ
25.TÜRKSOY veya karadeniz ekonomik işbirliği BOŞ
26.İnternet sanırım ilk kez ODTÜ ODTÜ
27Mustafa Abdülcemil Kırımlıoğlu ALİ YUSUF :(((

bir de kış koridoru seçilmesinin nedenlerindendir diye bi soru vardı onu da kış süresinin uzunluğu ve göllerin donması yaptım kim 1 milyon ister yarışmasında çıkan 1-2 soru vardı ama şaşırmadım bekliyorudum böyle bi şey iki şık arasında kalıp da doğrudan vazgeçip yanlışı işaretlediğim sorular var sanırım iyi bir puan gelmeyecek hayırlısı olsun...

bi cevap beni çok şaşırttı ve sevindirdi inanmayabilirsiniz belki ama, beni sınava 2 saatlik yola annem arabasıyla götürdü giderken arka koltukta uyudum rüyamda genel kültür 15. sorunun cevabının c olduğunu gördüm güvvenip c yi işaretledim o da ankara-zonguldak şıkkına denk geliyor eğer doğruysa şükürler olsun Rabbime bir soru bir sorudur:52:

Uygurlarin benimsedigi dini soruyordu Maniheizm olmali budizm değil

Back
X