• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kredi çektik...

Mickeyyy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2018
286
273
23
Kızlar merhaba...
Nikahım ağustosta nişanlım benimle aynı şehirde değil.Kendisi jandarma ben hemşireyim.Üzerime düşen neyse ben ve ailem tamamladık(beyaz eşyalar,halılar,mutfak eşyaları,perdeler vs. )nişanlımda elinden geleni yaptı kendisi araba kredisi borcu ödüyor aynı zamanda annesi düğününü yapacağını annelik görevi olduğunu söylemiş ikisi aralarında anlaşmışlar.Geriye sadece mobilyalar,fotoğraf çekimi,kuaför masrafları kaldı.Annesi hemen düğün olsun çok istiyordu arsaları varmış ona güvendiler mobilyayı aldık ve parasını mayıs ayında peşin olarak ödeyeceğini söyleyip kaporasını verdi.Gel gelelim mayıs oldu para yok haziran oldu bu zamana kadar para yok arsa satamamışlar kenarda da paraları yokmuş kaynanam kredi çekip düğünden sonra nişanlıma takılanları alacakmış ve nişanlım her ay belli bir miktar ödeyecekmiş. Hatırlarsanız nişanda da oğluna takılanları almıştı.Bunu duyduktan sonra çok sinirlendim ve nişanlıma krediyi sen çek araba borcunu kapat üstünü bana yolla tüm borçları kapatacağım düğünden sonrada başımızın çaresine bakarız borcumuzu biliriz dedim.Nişanlım kredi çekip bana yolladı ve mobilya masraflarını kapattım hepsinin fişiyle birlikte ona attım.(Kaynanamın borcu varmış bunu öğrendikten sonra parayı ona yollatıp ortada kalmak istemedim).Şimdi kaynanam eşine kredi çektirmiş borçlarını kapatıp eve klima alacakmış ve düğün için kıyafetlerini alacaklarmış bana da altın takmaya çalışacakmış.Doğru olanı yaptım mı bilmiyorum nikah ertelemeyi bile düşündüm ama hala nedense içim buz gibi kızlar bir insan sadece arsaya mı güvenir birşeye güvenmeden neden yola çıkar anlamıyorum.

Ellerinde meslekleri olan iki yetişkin insan evlenirken bir arsaya nasıl güveniyorsa kayınvalide de ona güvenmiştir gayet normal.
İçiniz neden buz gibi anlamadım? Siz nasıl hiç bir birikiminiz olmadan yani kendinizin halledebileceği bir düzen oluşturmadan bu yola çıktınız?

Ellerinde meslekleri olan iki yetişkin insan evlenirken bir arsaya nasıl güveniyorsa kayınvalide de ona güvenmiştir gayet normal.
İçiniz neden buz gibi anlamadım? Siz nasıl hiç bir birikiminiz olmadan yani kendinizin halledebileceği bir düzen oluşturmadan bu yola çıktınız?

kızın birikimi varmış bir sürü şey almış yazmış ya yukarıda

Ay malesef var böyle aileler. Kimisi aileler karışmak zorunda değil der ama ben katılmıyorum. Benim ailem nasıl karışıyorsa onunki de karışacak. Yoksa da baştan biz yapamayız desinler ona göre planımızı yapalım. Evlenip aylarca borç stresi çekmek bana göre değil.
Benim de her şeyimi ailem yaptı. Erkek tarafına düşenleri de nişanlım ve ben kendimiz yapıyoruz. Nişanlımın babası da benzer bir şey yaptı bize. Ben de onun ağız kokusunu çekeceğime kendimiz yaparız dedik. Neyseki ikimiz biriktirmiştik zorlanmadan istediğimizi aldık. Borç harç yok. Ben bu konularda aşırı iyi niyetliydim aldım boyumun ölçüsünü. İyi yapmışsın. Dikkat et de evlendikten sonra sizi yolmasınlar.

Ailelerden mal, düğün beklentisi ne zaman bitecek anlamıyorum.
Meslek sahibi olmuş iki insan genciz çalışır biz öderiz diyeceğine, yaşlı insanlara neden yük olur?

Ne kendi aileme ne eşimin ailesine hiç bir şey aldırmadım. Kendi gönlünden kopanı düğünde taktılar hepsi bu..

Bence yazılacak en doğru yorum bu.Başka yoruma gerek bırakmamışsınız 👏

Kızlar merhaba...
Nikahım ağustosta nişanlım benimle aynı şehirde değil.Kendisi jandarma ben hemşireyim.Üzerime düşen neyse ben ve ailem tamamladık(beyaz eşyalar,halılar,mutfak eşyaları,perdeler vs. )nişanlımda elinden geleni yaptı kendisi araba kredisi borcu ödüyor aynı zamanda annesi düğününü yapacağını annelik görevi olduğunu söylemiş ikisi aralarında anlaşmışlar.Geriye sadece mobilyalar,fotoğraf çekimi,kuaför masrafları kaldı.Annesi hemen düğün olsun çok istiyordu arsaları varmış ona güvendiler mobilyayı aldık ve parasını mayıs ayında peşin olarak ödeyeceğini söyleyip kaporasını verdi.Gel gelelim mayıs oldu para yok haziran oldu bu zamana kadar para yok arsa satamamışlar kenarda da paraları yokmuş kaynanam kredi çekip düğünden sonra nişanlıma takılanları alacakmış ve nişanlım her ay belli bir miktar ödeyecekmiş. Hatırlarsanız nişanda da oğluna takılanları almıştı.Bunu duyduktan sonra çok sinirlendim ve nişanlıma krediyi sen çek araba borcunu kapat üstünü bana yolla tüm borçları kapatacağım düğünden sonrada başımızın çaresine bakarız borcumuzu biliriz dedim.Nişanlım kredi çekip bana yolladı ve mobilya masraflarını kapattım hepsinin fişiyle birlikte ona attım.(Kaynanamın borcu varmış bunu öğrendikten sonra parayı ona yollatıp ortada kalmak istemedim).Şimdi kaynanam eşine kredi çektirmiş borçlarını kapatıp eve klima alacakmış ve düğün için kıyafetlerini alacaklarmış bana da altın takmaya çalışacakmış.Doğru olanı yaptım mı bilmiyorum nikah ertelemeyi bile düşündüm ama hala nedense içim buz gibi kızlar bir insan sadece arsaya mı güvenir birşeye güvenmeden neden yola çıkar anlamıyorum.
bence yine en mantıklı olan bu. akv niz kredi çekip altınları alıp bi de üstüne her ay eşinizden para alsaydı o sizi çok daha fazla zorlardı ki parayı tam olarak nereye harcadığını da bilmezdiniz. En azından borç şimdi sizin borcunuz altınlar da size kalacak. Yavaş yavaş ödersiniz kimseye de minnet etmezsiniz. Kv nin çektiği kredi de sizi ilgilendirmez artık kendileri öder.

ben şok oldum, demek ki KK üyeleri evlenirken karşı taraftan asla bir şey beklemiyor, ne güzel. Hatta KV KPler takı bile takmıyorlar, bu normal sayılıyor herhalde.
Ben çok iyi niyetli görmedim, bir kere nişandaki takıları almaları saçma sapan bir durum zaten.
Hem nişandaki takılanları alayım hem de bana güvenerek mi evlendiniz kendiniz yapın
bu ne ikircikli düşünce yapısı.
Ben pek bir şey yapamam siz size takılanlarla idare edin dese yine neyse.

Ya arkadaşlar konuşuyorsunuz da genç iki tane insan hayata yeni atılmış. Hangi ara düğün masrafı için para biriktirecekler. Gelen giden kendi başınızın çaresine bakın yazıyor. Sanki o ana baba vakti zamanında kendi ana babasının parası ile evlenip onların mallarını kullanmadı. Günümüzde iş bulmak zaten zor ne ara bu çocuklar düğün parası biriktirsin İnsaf biraz

Ayrıca kayınvalide hanım nişanda ki altınların üstüne otururken hiç problem yok değil mi ?

Ailelerden mal, düğün beklentisi ne zaman bitecek anlamıyorum.
Meslek sahibi olmuş iki insan genciz çalışır biz öderiz diyeceğine, yaşlı insanlara neden yük olur?
E kızın ailesi enayi mi o zaman? Aileden mal mülk beklenitisi değil ki bu. Aileler yuva kurulurken yardım etmeli bence. Edemeyecek durumdalarsa da bak bizim paramız yok desinler ona göre plan program yapılır, bütçe belirlenir.
Misal benim kp düğün diye tutturdu istemedim. Güzel bir yerde nikaha karar verdik. Ki ben nikah dairesine razıydım. Neyse düğüne 3 ay kaldı nişanlıma sen ödersin oranın parasını deyip çekildi kenara. E o zaman yapamam deseydin ben zaten istemedim ki. Niye çocuğun üstüne yıkıyorsun? Biz planımızı ona göre yaptık ona göre bütçe ayırdık. Bir tık daha ucuz eşya bakardım ozaman sıkıntıya girmezdik.
Bir de ekonomik durum malumunuz. İki genç insan ne ara ev kuracak parayı biriktirsin. Bizim şansımız iyi maaşlarımız var biriktirdik ama herkes aynı koşullarda değil ki.

Ya arkadaşlar konuşuyorsunuz da genç iki tane insan hayata yeni atılmış. Hangi ara düğün masrafı için para biriktirecekler. Gelen giden kendi başınızın çaresine bakın yazıyor. Sanki o ana baba vakti zamanında kendi ana babasının parası ile evlenip onların mallarını kullanmadı. Günümüzde iş bulmak zaten zor ne ara bu çocuklar düğün parası biriktirdim. İnsaf biraz

Biz yaptık, yapılıyor. :) hem de benim kendi ailemin buna imkanı varken eşimden kaynaklı bir iğneye kadar kendimiz aldık yaptık ettik. Yaşımda 40 değil bu arada :)

Bu tür şeylere takılıp bu zamanlarınızı kendinize ve nişanlınıza zehir etmeyin. Biz bütün herşeyi kendimiz yaptık. Yetişemediğimiz noktalarda da ailemiz destek oldu. Ve sadece genel şeyleri almıştık. Gerisini evlendikten sonra yavaş yavaş alırız dedik. Sehpamız bile yoktu. Taşındığımızda eski sehpa vardı ailesinin onu kullandık. Ve bir kaç ay önce alabildik yeni sehpa. Huzurunuz yerinde olsun, gerisinin emin ol hiç önemi yok.

Biz yaptık, yapılıyor. :) hem de benim kendi ailemin buna imkanı varken eşimden kaynaklı bir iğneye kadar kendimiz aldık yaptık ettik. Yaşımda 40 değil bu arada :)
Sizin varmış yapmışsınız. Ayrıca düğün yapmayacak kayınvalide nişanda takılan altınların üstüne de oturmamalıydı. Ailenin görevi doğurmakla bitmiyor ayrıca. Birbirine destek aile arasında hiç bitmez.

Çocuklar çırağanda düğün yapalım da dememişler. Kaldı ki kız tarafı gereğini de yapmış

E kızın ailesi enayi mi o zaman? Aileden mal mülk beklenitisi değil ki bu. Aileler yuva kurulurken yardım etmeli bence. Edemeyecek durumdalarsa da bak bizim paramız yok desinler ona göre plan program yapılır, bütçe belirlenir.
Misal benim kp düğün diye tutturdu istemedim. Güzel bir yerde nikaha karar verdik. Ki ben nikah dairesine razıydım. Neyse düğüne 3 ay kaldı nişanlıma sen ödersin oranın parasını deyip çekildi kenara. E o zaman yapamam deseydin ben zaten istemedim ki. Niye çocuğun üstüne yıkıyorsun? Biz planımızı ona göre yaptık ona göre bütçe ayırdık. Bir tık daha ucuz eşya bakardım ozaman sıkıntıya girmezdik.
Bir de ekonomik durum malumunuz. İki genç insan ne ara ev kuracak parayı biriktirsin. Bizim şansımız iyi maaşlarımız var biriktirdik ama herkes aynı koşullarda değil ki.
Katılıyorum. Aileler tabiki yardım etmeli evlenenlere. Yoksa kim 35 inden önce altından kalkabilir bu kadar şeyin. Benim kp de sizinki gibi az kandırmadı bizi.

Back
X