• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kredi çektik...

Valla bende doğmamış çocuğa don biçip şimdiden arsa arazi alıyorum ki bekarım. Ben çok küçük yaştan beri çalışıyorum babam eğitim masraflarımı bile karşılamadı. Çocuğum benim çektiğim sıkıntıyı çekmesin.

Her istediğini yapacak bir anne modeli değilim. Hayatı öğrensin ama dinazor çağından başlamasına da gerek yok.
Hayır çocuğu dünyaya getirirken ona sormuyoruz ki gelmek istiyor musun diye. Aman aşkımızın meyvesi olsun, aman bebek sevelim falan diye doğuyor çocuk. Sonra da diyorlar ki aileler yardım etmek zorunda değil. Ne güzel mantıklar... Dediğiniz gibi illa her istediği olmayacak, hayatı öğrenip kendi ayakları üzerinde duracak ama aile gerektiğinde destek olmalı. Zaten belli bir yaştan sonra ne isteyebilirim ki evladımın istikbalinden başka? Çocuğum için çalışırım. Her şeyim, tüm mal varlığım onun olsun.

Dikkatimi çekti her konuda ısrarla geç evlenmenin önemini vurguluyorsun.
Sen neden 30 yasa kadar 2 evlilik yaptın o halde ?

Bel altı vurmuşsunuz.
Bir bildiği var ki onu nasihat ediyor. Edindiğin gereksiz bilgiyi ortaya dökmeden önce bu bilginin pekiştirici olduğunu bilecek kadar zeki olduğunu biliyorum.
Yakıştıramadım.

Sanki arsayı sat diye yalvarmışsınız ya buradaki yorumlarda çok tuhaf.
Gören de sanacak ki herkes kendi düğününü kendi yaptı.

Konu sahibi kimseye güvenmemek gerektiğini öğrenmişsin böylece.

ya zaten bu konu ve gelen cevaplar çok klasik değil mi?
böyle konularda herkes düğününü kendi yapmıştır, kimse düğün bile istememiştir, kayınvalide tek kürdan bile almamıştır, hatta gelin başını bile kendileri ödemişlerdir vs vs vs
ama nedense açılan her üç konudan biri de eş ailesinin elini taşın altına koymaması.
e sen düğününü kendin yaptın, ben düğünümü kendim yaptım, o zaman bu konuları kim açıyor? etrafımda bir kişi dahi yok her şeyimi ben aldım diyen. yok çünkü imkansıza yakın. ve gerek de yok yani başın göğe mi eriyor? hayır.
bana eşimin ailesi de akrabaları da yardım etti. benim patronum yatak odası takımımı aldı. adam balayına gönderecekti yalan dolanla istemedik. hayır ne oluyor yani hediye kabul edilince inciler mi dökülüyor? ayıp bişey mi insanın anasının babasının elinden bişey alması?
heralde buradaki üyeler ileride çocuklarına zırnık vermeyecekler.
benim malım mülküm olsa mezara mı götüreceğim? çok merak ediyorum boşta duran arsam var yani bu çocuğum için değilse kimin için?

ha şimdi konu sahibi en başında arsayı satın bana anlı şanlı düğün yapın demiş olsa, yok parayı var edin diye kıyameti koparmış olsa zaten eleştiri gelir. ama verilmiş bir söz var, ki kız da en mantıklısını yapmış, paşalar gibi çekmiş krediyi ödemiş. daha ne gömüyorsunuz tatlı su insanları?

şimdi ben bekar olsam, bi para lazım olsa, annem de vereceğim kızım dese ben de ona güvensem... günü gelince yan çizse ben kendi öz anneme de gönül koyarım. bu gayet normal.

neyse sana patladım gibi oldu, kusura bakma :)

Bizde ailelerden destek alarak evleneceğiz. Ama karşımda böyle bir anne olsa evlilik olur muydu onu bilemiyorum. Daha size destek olması gereken yerde herşeyi size yikmak çok abest herşeyi geçiyorum ama nişanlın bu durumda nasıl davranıyor ne diyor?

Gerçekten varmisiniz siz ya hayret içindeyim.simdi burda hickimse ailelerden bişi istemiyormu. Kkden gelin almak isterdim 😲
Kk da bide şu var. Düğün yapıp milleti eğlenreceğinize eşyalara okadar para vereceğinize tatile gidin. Sanki evde halıda oturup gazete üstünde yemek yiyecez

ya zaten bu konu ve gelen cevaplar çok klasik değil mi?
böyle konularda herkes düğününü kendi yapmıştır, kimse düğün bile istememiştir, kayınvalide tek kürdan bile almamıştır, hatta gelin başını bile kendileri ödemişlerdir vs vs vs
ama nedense açılan her üç konudan biri de eş ailesinin elini taşın altına koymaması.
e sen düğününü kendin yaptın, ben düğünümü kendim yaptım, o zaman bu konuları kim açıyor? etrafımda bir kişi dahi yok her şeyimi ben aldım diyen. yok çünkü imkansıza yakın. ve gerek de yok yani başın göğe mi eriyor? hayır.
bana eşimin ailesi de akrabaları da yardım etti. benim patronum yatak odası takımımı aldı. adam balayına gönderecekti yalan dolanla istemedik. hayır ne oluyor yani hediye kabul edilince inciler mi dökülüyor? ayıp bişey mi insanın anasının babasının elinden bişey alması?
heralde buradaki üyeler ileride çocuklarına zırnık vermeyecekler.
benim malım mülküm olsa mezara mı götüreceğim? çok merak ediyorum boşta duran arsam var yani bu çocuğum için değilse kimin için?

ha şimdi konu sahibi en başında arsayı satın bana anlı şanlı düğün yapın demiş olsa, yok parayı var edin diye kıyameti koparmış olsa zaten eleştiri gelir. ama verilmiş bir söz var, ki kız da en mantıklısını yapmış, paşalar gibi çekmiş krediyi ödemiş. daha ne gömüyorsunuz tatlı su insanları?

şimdi ben bekar olsam, bi para lazım olsa, annem de vereceğim kızım dese ben de ona güvensem... günü gelince yan çizse ben kendi öz anneme de gönül koyarım. bu gayet normal.

neyse sana patladım gibi oldu, kusura bakma :)
Duygularıma tercüman oldun

Ben uzun uzun yazmaya üşendim

Toplumun yapısını az çok bilmiyoruz sanki.

Anne babada 60 yasına kadar çocukları için birikim yapıyor.

Zaten mesele vermek zorunda olup olmaması değil ki vereceğim deyip vermemesi sonrada altınlara göz dikmesi

Kim olsa alınır ysni şu davranışa alınmayacak 1 kişi olduğunu sanmıyorum

Konu sahibi olan olmuş var böyle verdigi sözleri tutmayan aileler. Evet gençler olarak kimsenin parasına guvenmemeniz gerekirdi ama sizin ailenizin cebinden ne çıktıysa onlarinkinden de cikmaliydi ya da sevgiliniz bu açığı kapamaliydi. Kendinize macera aramayin paranızı da elaleme vermeyin eşinizle anlasmaya çalışın bu para konuları çok itici oluyor

Ay bi de alınan ev eltinize alınmıyor. Herkes ne yapıyorsa kendi çocuğuna yapıyor. Evi de kendi çocuklarına alıyorlar, yardım etmiyorlarsa da kendi çocuklarına yardım etmiyorlar yani aslında. Konunun gelinleri ilgilendiren pek bi yani yok

Bunu ben de anlamıyorum.
Annem-babam kardeşime ev alıp bana almasalar bunun tasası eşime mi düşmeli? Ona ne ki?
Eşim "bacanağa yaptılar bana yapmadılar" diye söylense "bi de bayıl istersen feriha" derim :KK53:

Bel altı vurmuşsunuz.
Bir bildiği var ki onu nasihat ediyor. Edindiğin gereksiz bilgiyi ortaya dökmeden önce bu bilginin pekiştirici olduğunu bilecek kadar zeki olduğunu biliyorum.
Yakıştıramadım.
Hiç artniyetli sormadım samimiyim.
Kişilerin tercihleri de beni hiç ilgilendirmez.
Tamamen meraktan sordum.
Ama böyle anlaşıldığıma üzüldüm gerçekten :(

Dikkatimi çekti her konuda ısrarla geç evlenmenin önemini vurguluyorsun.
Sen neden 30 yasa kadar 2 evlilik yaptın o halde ?
İlk evliligimde nikah yapmistim,dugun icin beklerken adamin dolandirici oldugunu ogrendim. O yuzden bosandim. Fiilen bir evlilik hayatim olmamisti, ayni evde hic yasamadik. Ama merak ediyorsaniz soyleyeyim o zaman da tum evlilik masraflarini esimle beraber kendim karsilamistim. Ailelerden bir sey gelmedi. Param olmasaydi da evlenmezdim
ikinci evliligimi de 30 yasinda yaptim.

Hiç artniyetli sormadım samimiyim.
Kişilerin tercihleri de beni hiç ilgilendirmez.
Tamamen meraktan sordum.
Ama böyle anlaşıldığıma üzüldüm gerçekten :KK43:
Bel altı vurmak gibi oldu biraz.hele mesajınıza hahahaha diye gülen arkadaşlarda eklenince hoş olmadı.insanlar kendi yaptıkları hataları baskalarının yapmasını istemez diğer arkadas da bunu söylemeye çalışıyordu muhtemelen.insanız yarına bosanabiliriz kaderimizde ne var bilmiyoruz

İlk evliligimde nikah yapmistim,dugun icin beklerken adamin dolandirici oldugunu ogrendim. O yuzden bosandim. Fiilen bir evlilik hayatim olmamisti, ayni evde hic yasamadik. Ama merak ediyorsaniz soyleyeyim o zaman da tum evlilik masraflarini esimle beraber kendim karsilamistim. Ailelerden bir sey gelmedi. Param olmasaydi da evlenmezdim
Üzüldüm sizin adınıza :(

doğru olanı yapmışsın
eğer nişanlın parayı yollamasaydı ayrıl derdim
kv ne yaparsa oğluna yapar sana değil

Kırmak maksadıyla sormamıştım. Yorumlarınız evliliğe çok tezat ondan merak ettim.
Geçmiş olsun.
Umarım bundan sonra mutlu okursunuz

Buradaki konu sahibi tamamen sırtını mi dayamış sizce? ,erkek tarafının elinde var yok bilmiyoruz ama verilen sözler tutulmayan sözler var insanlar ona göre plan yapıyor ,parası yoksa yok diyeydi biz yaparız ederiz havalarını atarken iyiydi, şu hayatta en nefret ettigim verilen sözlerin tutulmaması yalan söylenmesi.
Sırtını dayamış değil ama bir güven almış ki yapacak diye, planlar da ona göre yapılmış. Beklenti olunca hayal kırıklıkları da oluyor

Kırmak maksadıyla sormamıştım. Yorumlarınız evliliğe çok tezat ondan merak ettim.
Geçmiş olsun.
Umarım bundan sonra mutlu okursunuz
hafıza konusunda bir tavsiyeniz var mı ? Buradaki üyelerin hayatları, evlilik sayıları nası aklınızda kalıyor : D

cidden merak ettiğimden soruyorum yanlış anlamayın : )

Back
X